U ovom ćemo članku razmotriti neke od vodećih USB ASIC rudarskih uređaja na tržištu, kao i objasniti prednosti i nedostatke upotrebe USB ASIC minera u odnosu na tradicionalni rudarski hardver. Na kraju, pokušavamo procijeniti opravdava li dobit troškove kupnje jednog od ovih uređaja.

Zašto koristiti USB ASIC rudar preko rudarskog hardvera?

Prije nego što započnete, važno je zapitati se: “Zašto bih trebao kupiti USB ASIC rudar?” Ovisno o vašoj namjeni, nedostaci mogu znatno nadmašiti prednosti.

Prednosti USB ASIC rudara

Niži troškovi

Čak i ASIC rudarska oprema prosječne kvalitete može koštati nekoliko stotina dolara. Kvalitetna ASIC oprema mogla bi koštati više od 3000 USD. Za usporedbu, USB ASIC rudar u većini slučajeva košta manje od 50 USD. Postoje neke jedinice poput 21 Bitcoin računalo koji koštaju 150 dolara, što se tehnički može klasificirati kao USB rudar, ali oni su na vrhu.

Također treba uzeti u obzir nekoliko drugih čimbenika ulaganja. Na primjer, projekti mijenjaju algoritme konsenzusa kako bi postali otporniji na ASIC. To znači da bi skupe ASIC rudarske platforme mogle zastarjeti iznenada. Budući da ih nije moguće prekonfigurirati u druge svrhe, to bi moglo značiti značajan gubitak. Da, to bi utjecalo i na USB ASIC uređaje. Međutim, gubitak ulaganja bio bi znatno manji u usporedbi.

Jednostavniji postupak postavljanja

Jedan od najtežih aspekata pokretanja uspješne rudarske operacije je postupak postavljanja. Rudarske platforme uglavnom nisu plug-and-play. Potrebno je neko vrijeme da ga konfigurirate i započnete s rudarenjem kriptovaluta. Suprotno tome, postupak postavljanja pomoću USB ASIC minera prilično je jednostavan, i to nekoliko dostupni su vodiči.

Veća mobilnost

Ako ste iskusni rudar ili čak netko tko je novi u rudarstvu, vjerojatno znate koliko ekspanzivne rudarske operacije mogu biti. U mnogim slučajevima čak i male operacije mogu zauzeti puno prostora.

Ljudima koji često putuju ili nemaju dovoljno prostora za postavljanje hardverskih rudarskih postrojenja, može biti teško održati tradicionalni rudarski postupak. Međutim, s USB ASIC minerom trebali biste imati mogućnost korištenja i stolnih i prijenosnih računala. Ovaj omogućuje vam rudarstvo praktički odakle god se možete povezati s internetom.

fotografija prijenosnog računala

Moguće je čak i miniranje s prijenosnim računalom pomoću USB ASIC minera.

Mane USB ASIC rudara

Donja stopa raspršivanja

Što se tiče rudarstva kriptovaluta, hash stopa je vrlo vjerojatno najvažniji čimbenik. Niža brzina raspršivanja drastično smanjuje vaše šanse da pronađete sljedeći blok i primite nagradu za rudarstvo. Natjecanje protiv drugih rudara koji koriste tradicionalnu rudarsku platformu (ili nekoliko njih) s jednostavnim USB ASIC rudarima nije realan cilj.

Niža dobit

Trebali biste očekivati ​​nižu zaradu s USB ASIC rudarima. Međutim, bitno je na ovo gledati sa stajališta povrata ulaganja. Manje ulaganje znači da nećete ući u veliki deficit. Je li moguće ostvariti neto dobit od USB ASIC rudara? Objasnit ćemo više u odjeljku troškova naspram rentabilnosti u nastavku.

Vrhunski USB ASIC rudarski uređaji

Danas su na tržištu brojne opcije ASIC, GPU i CPU. Nažalost, nema toliko tvrtki koje nude USB ASIC rudarske uređaje.

Zašto je to slučaj? Doznajmo tako što ćemo pogledati tehničke detalje i preglede kupaca tri najpopularnije jedinice dostupne u 2018. Imajte na umu da troškovi dostave nisu uključeni u sljedeće troškove i da cijene mogu varirati.

Bitmain Antminer U2

Trošak: 49,97 USD (upotrijebljeno)

Bitmain je najveći igrač na tržištu kripto rudarstva. Tvrtka proizvodi sve vrste rudarskih platformi namijenjenih raznim algoritmima konsenzusa PoW. Antminer U2 još je jedan sjajan primjer njegove raznolike linije proizvoda. Od 3. listopada 2018. godine Antminer U2 imao samo dvije recenzije na Amazonu.

Jedna je recenzija prilično pozitivna (5 zvjezdica). Recenzent ističe činjenicu da korisnici mogu naučiti o rudarstvu, rudarstvu u oblaku i još više putem ovog USB ASIC uređaja. Međutim, druga je recenzija negativna (1 zvjezdica) i žali se što uređaj nije prepoznat na tri različita računala.

Prema jednom korisničkom pitanju na koje je odgovoreno u studenom 2017., ovaj uređaj više ne radi zbog činjenice da su se BTC poteškoće povećale. Važno je napomenuti da Antminer U2 minira samo BTC i, kao i mnoge druge USB ASIC jedinice, ne može kopati druge kriptovalute.

fotografija Bitmain Antminer U2

Bitmain Antminer U2

GekkoScience 2Pac

Trošak: 44,95 USD

Opis proizvoda tvrdi da je GekkoScience 2-Pac je najučinkovitiji USB rudar ikad napravljen. Ipak, nemojte dopustiti da vas ime zbuni. Ovo je samo jedan uređaj, a ne dva uređaja u paketu. Ovaj USB ASIC rudar uključuje dva Bitmain BM1384 čipa (ista kao čip u Bitmain Antminer S5) i potpuno prilagodljivi dizajn regulatora, koji vam daje raspon napona jezgre od 550mV do 800mV. Tipična brzina raspršivanja je 15 + GH / s, ovisno o taktu. Učinkovitost je od 31 do 0,35 vata po GH.

GekkoScience također preporučuje da ljudi koriste CGMiner zajedno s ovim uređajem. Čini se da je većina recenzija realna o tome što ovaj određeni USB ASIC rudar može postići. Na primjer, većina nema velike težnje za neposrednim ROI-jem.

fotografija Rev 2 GekkoScience 2-Pac Compac USB Stick Bitcoin Miner 15gh / s + (BM1384x2)

Prema opisu proizvoda, ovo je najučinkovitiji USB rudar ikad proizveden.

NanoFury 2

Trošak: 89 USD

The NanoFury 2 rudar dolazi s dva Bitfury ASIC čipa. Brzina po bitovima je 50 bita – 3,7-4,1 GH / s i 53-55 bita – 4,7-5,4 GH / s. Također uključuje hladnjak na stražnjoj strani radi boljeg širenja topline. To znači da biste trebali očekivati ​​bolji životni vijek za ovaj određeni USB ASIC rudar.

Za one koje zanima mogućnost teškog postavljanja, ovaj uređaj ne zahtijeva dodatne upravljačke programe. Također dolazi s Bfgminerom & Podrška za Cgminer. Moglo bi se očekivati ​​da će ovaj uređaj s vremenom raditi bolje u odnosu na jeftinije USB ASIC rudarske jedinice. Osim toga, moguće je iskopati razne kovanice SHA256 osim BTC-a, od kojih neki uključuju DigiByte i Joulecoin.

fotografija triju Nano Fury 2 dvostrukih čipova USB rudara Bitfury NFY2 asic-minera

Nano Fury 2 je jednostavan za instalaciju. Nisu potrebni upravljački programi, a uključuje Bfgminer & Podrška za Cgminer.

Troškovi nasuprot isplativosti

Nažalost, kupci kažu da je teško / nemoguće postići dobar ROI s ovim jedinicama. Većina kaže da rezultati nisu vrijedni ulaganja.

Na primjer, jedan korisnik Rev 2 GekkoScience 2-Pac preporučuje upotrebu USB razdjelnika sa sedam priključaka koji može podržavati USB stickove. Ovaj korisnik također preporučuje da korisnici odaberu cgminer i pokažu na P2Pool čvor. Korisnik ukupno procjenjuje da biste morali potrošiti 600 do 800 američkih dolara, što bi vam dalo vremensku prognozu od 20 mjeseci. Međutim, svaki put kada se BTC blokira na pola, trebat će više vremena da se postigne rentabilnost. Također je važno shvatiti da je ovaj savjet objavljen u siječnju 2018. godine kada su cijene kriptovaluta bile na ili oko svoje najviše točke u povijesti. Na medvjeđem tržištu stjecanje dobiti može postati još izazovnije.

Također biste trebali uzeti u obzir količinu vremena i resursa potrebnih za svakodnevno miniranje i održavanje rudarskih operacija. Na kraju, isplati li se USB ASIC rudarstvo? Ako gledate samo profitabilnost, daleko je bolje odabrati tradicionalno hardversko rudarstvo. Međutim, ako želite smanjiti početne troškove i ne želite proći postupak postavljanja cjelovite operacije, isprobavanje USB rudarstva mogao bi biti bolji izbor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me