Zajmovi: Neki ih trebaju i vrate ih koristeći mjesečne isplate loših kreditnih zajmova koje se mogu dobiti na web mjestu jusyrightloans. Neki ljudi izrađuju zajmove pomažući ljudima u nevolji. I sve donedavno sve banke i P2P zajmovi su transakcije vršene u fiat valuti. Ali jedno veliko pitanje za ljubitelje Bitcoina bilo je: hdužni dobiti zajam u BTC-u?.

Je li vam izvediv zajam u Bitcoinu? Ima li za vas financijskog smisla? Kako / gdje možete dobiti zajam u Bitcoinu? Slijedite i naučit ćete osnove upravo ovdje.

Zajmovi: osnovna pitanja

Prije nego što naučite kako dobiti zajam u BTC-u, prvo si postavite nekoliko teških pitanja:

 • Zašto trebam posuđivati ​​kapital u bitcoinima ili u bilo kojoj drugoj valuti?
 • Je li ovaj zajam u produktivne svrhe (širenje poslovanja, najam nekretnina, obrazovanje itd.)?
 • Jesam li siguran da će koristi od uzimanja kredita daleko premašiti troškove i potencijalne rizike?
 • Što ako ne mogu vratiti zajam na vrijeme? Mogu li se nositi s posljedicama?
 • Jesu li visoke kamatne stope i naknade za Bitcoin zajam u usporedbi s tradicionalnim zajmom banke?

Ako imate još pitanja, ljubazno provjerite Česta pitanja o Posuđivanju od Licencirani zajmodavci novca u Singapuru

Provjerite cijene

Banke i drugi zajmodavci na temelju fiat-a koriste vaše kreditna ocjena, godišnji prihod, opterećenje dugom itd. da biste utvrdili jeste li prihvatljiv kreditni rizik. Kamata na zajam određivat će se tim mjernim podacima. Na primjer, američki Lightstream.com može vam odobriti 24-mjesečni zajam za popravljanje domova u iznosu od 10.000 USD po stopi od 4,99 do 12,24%. “Zajam za obrazovanje PreK-12” dolazi u rasponu kamatnih stopa od 6,24 do 13,69%. Ne postoje naknade za odobravanje zajma.

Usporedite te kamatne stope s onima koje naplaćuje njemački Bitbond.com. Dvanaestomjesečni poslovni zajam u iznosu od 10.000 eura u Bitcoinu vratit će vam najmanje 1,124 eura troškova kamata. To je 11,24% p.a. (godišnje) prije dodavanja naknade za odobravanje zajma od 2 do 3%. Kasne naknade navedene su kao .01% od dospjelog iznosa dnevno. (Sve gore navedene informacije s web stranica Lightstream.com i Bitbond.com.)

Dva izuzimanja iz gornjih informacija:

 1. Ako imate izvrsnu kreditnu ocjenu, posudba kod tradicionalnog fiat zajmodavca može vam pružiti nisku kamatnu stopu.
 2. Što je niža kreditna ocjena, to se više tradicionalne stope zajmodavca u fiatnoj valuti uspoređuju sa stopama zajmodavca u Bitcoin-u.

Kako dobiti zajam u BTC-u

Za razliku od tradicionalnih fiat zajmodavaca, Bitbond.com koristi sustav rangiranja faktora povjerenja kako bi utvrdio koliko je vjerojatno da ćete vratiti svoj Bitcoin zajam. Prvo navedite svoje osobne podatke:

 • Ime, spol, dob
 • Podaci za kontakt
 • Pojedinosti o zaposlenju (nedavne isplate plaća, naziv vaše tvrtke ili ime poslodavca)
 • Podaci o prebivalištu (i dokaz o računima za plin, struju, vodu)

Dalje, Bitbondovi algoritmi žele vidjeti sve vaše mrežno poslovanje, bankovni račun, PayPal i veze s društvenim mrežama. Ovo su napraviti ili razbiti podaci koji mogu odrediti je li vam odobren zajam – ili ne.

Sjajni, sretni kupci

Na primjer, ako vaša tvrtka ima puno sretnih kupaca na eBayu, Etsyju, Shopifyu ili Amazonu, to je za vas veliki plus. Ako imate dugoročne, stabilne odnose s reguliranom bankom, i na to se gleda pozitivno. Isto vrijedi i ako puno poslujete putem PayPala i uz minimalne pritužbe kupaca. Napokon, Bitbond želi provjeriti sve vaše račune na društvenim mrežama kao što su Twitter, Facebook, LinkedIn, itd.

Fini, istaknuti građanin

Što vas sve ove veze više slikaju kao stabilnog, poštenog trgovca, to je vjerojatnije da će vam kredit biti odobren. Rang dužnika Bitbonda pokriva raspon od A do F, a rang A donosi vam najniže kamatne stope. Zapamtite, to su drugi vlasnici Bitbond računa koji zapravo preuzimaju rizik da vam posude svoj Bitcoin. Bitbond je jednostavno voditelj, povezujući vas s drugima koji su vam spremni posuditi svoj Bitcoin uz kamatu.

Odobrenje vašeg zajma može potrajati i do 14 dana (maksimalno vrijeme za navođenje zajma), ali obično je brže. Jednostavno ovisi o tome koliko povoljno Bitbond rangira sve vaše osobne podatke, bankarstvo i poslovne veze. Ako je vaš rang dužnika u Bitbondu E ili F, možda će vam biti teško pronaći zajam s niskom kamatnom stopom.

Privezani – ili ne?

Zajmodavci na Bitbondu mogu odrediti hoće li se vaš zajam vraćati putem fiksne karike (osnovna valuta zajma) ili plivajućeg BTC tečaja. Na web mjestu Bitbond, točna definicija:

Osnovna valuta zajma je valuta u kojoj se izračunava raspored plaćanja. Ako je ovo bitcoin, tada dužnik mora vratiti iznos bitcoin zajma plus kamate. Ako su američki dolar ili euro osnovna valuta, otplata zajma izračunava se u dolarima ili eurima. Stvarno plaćanje se i dalje provodi u bitcoinima. No, količina bitcoina koja se otplaćuje svakog mjeseca oscilira s cijenom bitcoina. Vrijednost plaćanja u dolarima ili eurima je fiksna. To se radi za ublažavanje kolebanja cijena bitcoina za zajmoprimce i zajmodavce.

(Thomas s Bitbond.com gotovo je odmah odgovorio na moj popis pitanja e-poštom. To sigurno sluti ako biste vi ili drugi zajmoprimci / zajmodavci trebali brzu korisničku uslugu.)

Jasno je da će većina zdravih zajmoprimaca odabrati otplatu američkog dolara ili eura za otplatu svog zajma. To eliminira brigu zbog potencijalno velikih kretanja cijena Bitcoina tijekom životnog vijeka zajma.

Vrijeme je isteklo

Web stranica Bitbond nudi uzorak kalkulatora otplate zajma za hipotetički zajam u iznosu od 10.000 USD, dvanaest mjeseci, bitcoin u eurima. Evo snimke zaslona:

Kako dobiti zajam u BTC-u

Uzorak rasporeda otplate za 12-mjesečni Bitcoin zajam u iznosu od 10 000 eura. Imajte na umu veliko opterećenje kamatama u ranim fazama ovog hipotetskog zajma. Grafikon grafikona putem web stranice Bitbond.com.

Zajmodavci bitbonda mogu strukturirati otplate zajma tako da zajmoprimci plaćaju više kamata mjesečno u ranoj fazi zajma. To može pomoći u smanjenju gubitaka zajmodavca ako vaš zajam postane neplativ u srednjem ili kasnom roku. Također vrši veći pritisak na vas da nadoknadite kredit. Američki zajmovi bili su strukturirani na ovaj način još u doba prije 1990. godine. Temelji se na formuli otplate zajma poznatoj kao pravilo 78-ih. Definitivno je nagnut u korist zajmodavca!

Deadbeats čuvajte se

Ako ne uspijete otplatiti svoj Bitcoin zajam, Bitbond će obavijestiti svog internog odjela za prikupljanje i sigurno ćete biti kontaktirani u vezi s neplaćenom obvezom. Ako vam to ne privuče pažnju, tvrtka će vaš slučaj uputiti na vanjska agencija za prikupljanje primijeniti još veći pritisak. Odlazeći iz zajma je siguran način da uništite svoju financijsku budućnost. Ne radi to.

Sažetak

Kako dobiti zajam u BTC-u? To je prilično jednostavan postupak. Međutim, čini se da nema stvarne prednosti u zaduživanju u Bitcoinu u odnosu na zaduživanje u fiat valuti, osim ako:

 1. Vaša je kreditna ocjena preslaba da biste dobili zajam od tradicionalnog zajmodavca (banke, kreditne unije, S&L itd.), i
 2. Možete dobiti visoki rang zajmoprimca od Bitbonda u odnosu na vaš visokokvalitetni portfelj internetskog poslovanja, bankovnog računa, PayPala i veza na društvenim mrežama.

Ako se kvalifikator broj jedan ne odnosi na vašu situaciju, vjerojatno ćete moći dobiti bolju kamatnu stopu od tradicionalnog zajmodavca fiat-a. Ali što ako oba koji se kvalifikacijski odnosi na vas? Vjerojatno ćete dobiti naklonost za Bitbond Bitcoin zajam. Međutim, trebali biste očekivati ​​da ćete platiti višu kamatnu stopu od osobe s visokom kreditnom ocjenom koja uzima tradicionalni fiat zajam.

Pažljivo usporedite ponude tradicionalnih zajmodavaca fiat-a i zajmodavaca bitcoina. Promišljeno razmislite koji vam stil posudbe najbolje odgovara. Odvojite vrijeme da pročitate sve sitne ispise zajma prije nego što se potpišete na isprekidano.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me