Vrijedi li to hardver za rudarstvo bitcoina?

Nedostatak hardvera za rudarstvo bitcoina i dalje muči tržište. Stoga je važno uzeti u obzir stvarnu isplativost vašeg pothvata prije nego što odaberete sljedeću rudarsku platformu. Rudarstvo može biti izvrstan način za ulazak u kriptomarket ako se pravilno izvede. Ali mnogi su početnici rudari navalili samo kako bi naučili na skupim greškama koje su završile karijeru. Izbjegavajte ove previše česte pogreške i započnite iskopavati kriptovalute na pravi način.

Tržišna vrijednost

Jedan od najvažnijih čimbenika u određivanju ukupne profitabilnosti vašeg rudarskog pothvata je Tržišna vrijednost Bitcoina. Zapamtite, Bitcoin je hlapljiv i svaki pad tržišne vrijednosti može ozbiljno utjecati na vašu profitabilnost rudarstva. U 2011. godini mogli ste iskopati 100 BTC ne koristeći ništa više od kućnog procesora.

Tržišna vrijednost bitcoina

Tržišna vrijednost bitcoina

Naravno, rudarski sektor još nije bio pretjerano zasićen i BTC je koštao oko 2 dolara po novčiću. Brzo premotavanje današnje rudarske situacije i brzo možete vidjeti da se konkurencija povećala ekvivalentno rastu tržišne vrijednosti BTC-a.

Danas morate biti spremni na značajna ulaganja u hardver za rudarstvo bitcoina ako želite iskopati BTC.

Poteškoća u rudarstvu

BTC blockchain rudarskom poteškoćom manipulira se tako da odražava računalnu snagu mreže i osigurava da se podudara s željenim vremenom mrežnog bloka. Teškoća BTC blockchaina prilagođava se svakih 2.016 blokova na temelju vremena potrebnog za pronalaženje prethodnih 2.016 blokova.

U idealnom slučaju, mreža bi trebala prosječno iznositi jedan blok svakih 10 minuta, odnosno 2016 blokova svaka dva tjedna.

Blok vremena bila su vruće pitanje u kripto zajednici. Bitcoin Cash započeo je kao točna kopija BTC-a, ali s većom veličinom bloka. Ova tvrda vilica BTC mreže iznjedrila je beskrajne rasprave o valjanosti Bitcoin Casha. Također je uveo novo doba BTC tvrdih račvanja.

Troškovi električne energije

Jedan od najvažnijih čimbenika koji treba uzeti u obzir prilikom ulaganja u hardver za rudarstvo bitcoina su troškovi električne energije. Izračuni Proof-of-Work zahtijevaju velike količine procesorske snage koja se koristi u izračunima. To rezultira velikom potrošnjom električne energije u rudarskim postrojenjima. Ovi troškovi mogu vam brzo pojesti dobit i ostaviti vas da pjevate kripto blues.

Povoljna ili čak obnovljiva energija trebali bi biti veliki dio vaše rudarske strategije. U udaljenim dijelovima svijeta grade se velika rudarska postrojenja koja mogu pružiti pristup jeftinoj energiji i prirodnom hladnom zraku.

Rudarske platforme daju puno topline dok rade, a ventilacija se mora uzeti u obzir pri određivanju ukupnih električnih troškova.

Troškovi hardvera za rudarstvo bitcoina

Bolje budite spremni ozbiljno uložiti ako razmišljate o ulasku u rudarski sektor. ASIC (Application Specific Integrated Chip) rudarske platforme pružit će vam najbolje rezultate, ali vratit će vam i preko 1000 USD. Najbolji ASIC uređaji mogu koštati 5000 USD i više.

antminer S5

ASIC rudari su učinkovitiji

GPU (Graphic Processing Unit) rudarske platforme znatno su jeftinije, ali se ne uspoređuju s ASIC-ovim uređajima u pogledu rezultata. To je rečeno, i dalje možete dobiti pristojan povrat koristeći GPU rudar, samo se morate pridružiti rudarskom spremištu.

Rudarski bazeni kao što su Minergate kombiniraju računarsku snagu svakog korisnika na njihovoj platformi. To poravnava uvjete rudarstva protiv ogromnih mega-rudarskih operacija. Blok nagrade podijeljene su između svih strana uključenih u fond prema njihovim doprinosima.

GPU procesore je trenutno teško pronaći zbog svih hypea oko BTC rudarstva. Možete očekivati ​​da ćete prilično teško pretraživati ​​kako biste pronašli GPU na mreži po cijeni i po cijeni.

Dobra vijest je da, za razliku od ASIC opreme, GPU platforme mogu iskopavati više kripto valuta, jer nisu posebno programirane ni u jednom hashu. To daje fleksibilnost mijenjanja kovanica koje kopate u skladu s isplativošću novčića.

GPU GeForce kartica

GPU GeForce kartica

Naknade za rudarstvo

Naknade za rudarstvo koriste se za poticanje rudara. Te se naknade plaćaju svaki put kad se BTC pošalje putem blockchaina. Rudari su kritični dio BTC ekosustava i naknade za rudarstvo osiguravaju da BTC mreža i dalje ima veliku brzinu raspršivanja, što mrežu održava sigurnom.

Naknade za rudarstvo motiviraju rudare da u blok uključe transakciju. Nakon što broj BTC-a koji su iskopani dosegne 21 milijun, ili ukupan iznos BTC-a, naknade za rudarstvo bit će primarni izvor prihoda za BTC rudare koji idu naprijed.

Možete očekivati ​​da ćete u to vrijeme izvršiti neke prilagodbe naknada za rudarstvo kako biste osigurali da postajanje mrežnim čvorom i dalje bude unosno.

Blokirajte nagrade

Blok nagrade dobivaju se čvorom koji prvo uspješno dovrši algoritam Proof-of-Work. Sustav nagrađivanja BTC blokova osmišljen je tako da prepolovi svakih 210 000 blokova. Trenutno je nagrada iznosi 12,5 blokova.

Prvotno bi rudar zaradio 50 BTC po bloku. Uz današnju tržišnu vrijednost BTC-a, to je prilično lipa.

Koristeći trenutnu veličinu bloka i poteškoće, nagrade za blokove smanjuju se svake četiri godine. Trenutno je u opticaju 17.055.038 BTC-a od ukupno 21.000.000 koje treba iskopati. Ovim je ostalo samo 3.944.963 BTC-a.

Prema trenutnoj stopi, možete očekivati ​​da će zadnji BTC biti miniran 28. svibnja 2020.

Naknade za transakcije

Naknade za transakcije ozbiljno zabrinjavaju rudare od 2016. U prvim danima BTC-a mogli ste poslati BTC za peni i on bi stigao gotovo trenutno. Zbog problema s skalabilnošću koji muče mrežu, možete očekivati ​​da ćete platiti puno više za slanje svog BTC-a.

Naknade za transakcije mogu negativno utjecati na vaš rezultat i moraju se uzeti u obzir u vašoj cjelokupnoj strategiji rudarstva i hoćete li kupiti hardver za bitcoin rudarstvo.

Bitcoin rudarski hardver – isplati li se to?

Odgovor na ovo pitanje je da ovisi o tome gdje živite i na kojoj ste razini ulaganja spremni. Možda ćete otkriti da živite u blizini obnovljivog izvora energije i stoga možete upravljati najmoćnijim mogućim rudarskim postrojenjima bez ubijanja profita od električne energije.

Ispitajte točke u ovom vodiču i budite sigurni da ste konfigurirali BTC rudarsku poslovnu strukturu koja vam odgovara.

Što vi mislite? Znate li nekoga tko je izgubio rudarstvo novca jer nije planirao unaprijed? Javite nam dalje Cvrkut i obavezno se prijavite za naš bilten kako biste bili u toku sa svim najnovijim kripto vijestima!