Bitmain trenutno dominira u rudarskom sektoru. Linija Antminer tvrtke dosljedno se svrstava među najbolje dostupne hardvere za rudarstvo bitcoina. Ova tajna kineska tvrtka uspjela je osigurati svoj položaj kombinacijom taktika koje uključuju snažno pozicioniranje i dosljedan razvoj njihove linije proizvoda. Uzmimo trenutak da ispitamo kako se ovaj rudarski div mogao popeti na vrh u takvoj natjecateljskoj eri.

Ogromne marže dobiti

Bitmain svako tromjesečje ostvaruje ogromnu dobit. Prema nedavnom CNBC-u izvješće, Bitmain sada zarađuje više od izuzetno popularnog programera GPU kartica Nvidia. Bitmain trenutno uživa 65% profitne marže na svoje proizvode. Izvještaj je zaključio da je Bitmain u 2017. ostvario dobit od čak četiri milijarde dolara.

Antminer Bitcoin Rudarski hardver

Ove ogromne profitne marže pomogle su Bitmainu da razvije svoju liniju hardvera za rudarstvo Bitminina Antminer u jednog od najnaprednijih rudara na tržištu. Čineći to, Bitmain je također povećao snagu raspršivanja cijele BTC mreže; što je povećalo poteškoće rudara. To je zauzvrat prisililo više rudara da kupe ASIC rudarske platforme kako bi ostali relevantni u rudarskom prostoru.

ASIC ili integrirani čipovi specifični za primjenu koji se koriste u liniji Antminer dizajnirani su za obradu hasha koda SHA-256 koji koristi BTC. Ovi napredni rudarski čipovi proizvode mnogo više snage za raspršivanje od GPU ili CPU napora. U mnogim su slučajevima ASIC čipovi sposobni izračunati Proof-of-Work 100.000 brže od svojih GPU kolega. Danas će vam trebati ASIC rudarska oprema ako namjeravate uspješno rudariti BTC u velikim razmjerima.

Grafikon koji prikazuje povećanje BTC poteškoće

Grafikon koji prikazuje povećanje BTC poteškoće

Rudarski bazeni

Bitmain također kontrolira brojne rudarske bazene. Rudarski bazen je mreža računala koja kombiniraju svoju snagu raspršivanja. Rudarski bazeni postali su izuzetno popularni jer omogućuju gotovo svakom pojedincu da uđe u rudarstvo BTC-a. Dobit od zajedničkog rudarskog pothvata dijeli se između članova bazena prema njihovim hash doprinosima.

Rudarski bazeni jedan su od najboljih načina za pokretanje rudarstva BTC-a u današnjem konkurentnom ekosustavu. Nažalost, ti bazeni također centraliziraju velik dio BTC mreže. To je rezultiralo time da je Bitmain stekao još veću kontrolu nad rudarskim sektorom.

Konzervativne procjene računovodstvene tvrtke Bernstein stavile su tržišni udio Bitmaina na 70% -80%.

Bitmain trenutno posjeduje ili upravlja većim brojem najvećih svjetskih rudarskih bazena. To uključuje Antpool i BTC.com. Ta povučena tvrtka također upravlja s nekoliko odjela za rudarstvo u oblaku, uz ove hardverske baze rudarskih bazena. Hashnest, Suanlibao, i BW.com su tri od najvećih operacija rudarstva u oblaku koje danas postoje. Sve to kontrolira Bitmain.

Opskrba rudarskih bazena bitcoin rudarskim hardverom

Montaže Antminer sada su industrijski standard. Bitmain je dodatno kapitalizirao njihovo pozicioniranje pružajući konkurentskim rudarskim bazenima pristup njihovom hardveru za rudarstvo Bitcoina u zamjenu za postotak dobiti bazena. Ovo je izuzetno uspješan pothvat. To je također rezultiralo rastućom potražnjom za rudarskim hardverom Antminer Bitcoin u industriji.

Centri za podatke o hardverskom rudarstvu bitcoina

Bitmain je pionir u zajedničkoj poslovnoj strukturi podatkovnih centara i trenutno svatko može unajmiti dodatnu hash snagu iz jednog od svojih centara kako bi povećao svoje rudarske mogućnosti. Ti se podatkovni centri često nalaze u dijelovima svijeta u kojima je prisutna obnovljiva ili vrlo jeftina energija. To je slučaj s njihovim položajem u Unutarnjoj Mongoliji. Bitmain je u mogućnosti povećati svoju dobit još više postavljanjem svojih podatkovnih centara u ove regije.

Fotografija Bitmain podatkovnog centra putem uvida u uspjeh

Fotografija Bitmain podatkovnog centra putem uvida u uspjeh

Novi Bitmain Ventures

Bitmain je svjestan da se tržište neprestano mijenja. Kineski dužnosnici glasno izražavaju svoje nepovjerenje u kriptozajednicu, a prošle je godine zemlja uvela zabranu ICO-a. To je ponukalo rukovoditelje Bitmaina da prošire svoje poslovanje globalno. Danas Bitmain upravlja podružnim rudarskim farmama u Izraelu, Švicarskoj, Kanadi i Singapuru.

Je li Bitmain velik?

Bitmain je uspio osigurati svoju poziciju lidera u industriji pružajući rudarima snažnije mogućnosti ASIC rudarstva. To je također Bitmainu dalo nevjerojatnu snagu unutar BTC mreže. Bitmain sada kontrolira sudbinu BTC-a u smislu razvoja. Sve izmjene BTC protokola mora odobriti rudarska zajednica. To znači da Bitmain ima mogućnost snažnog odmjeravanja budućih ažuriranja protokola.

Stručnjaci su stavili Bitmainovu mrežu kontrolirati oko 51%. To znači da je Bitmain sada dovoljno velik da osigura da BTC razvoji budu u skladu s proizvodima njihove tvrtke. To je dovelo do toga da su mnogi ljudi u kriptoprostoru kritizirali jastrebovu taktiku tvrtke. Bilo koji rudarski bazen s 51% kontrole nad mrežom dobiva mogućnost odbijanja transakcija usmjerenih na određene adrese. Na taj je način Bitmain u mogućnosti povećati svoju zaradu, istovremeno smanjujući njihovu konkurenciju.

Antminer nastavlja rasti

Kritičari Bitmaina zasad će morati sjesti na drugo mjesto. Tvrtka nastavlja razvijati svoju liniju Antminer i još više potiskuje hash snagu BTC mreže. Osim rudarstva BTC-a, Bitmain je počeo razvijati i ASIC čipove za druge Dokaz o radu kovanice poput Ethereuma. To je također povećalo poteškoće s kojima se susreću rudari unutar ETH blockchain mreže.

Grafikon koji prikazuje poteškoće u rudarstvu Ethereuma

Grafikon koji prikazuje poteškoće u rudarstvu Ethereuma

Antminer nastavlja vladati Supremeom

Konkurencija je velika u sektoru rudarstva kriptovaluta, a Bitmain želi ostati na vrhu tržišta. Ova je tvrtka uspjela savršeno pozicionirati njihovu tvrtku unutar kripto zajednice. Osnivači tvrtke, Micree Zhan i Džihan Vu, glasni su u kriptozajednici i možete i dalje očekivati ​​da će odvagati bilo kakve kripto probleme koji bi potencijalno mogli umanjiti njihovu kontrolu nad tržištem.

Programeri prate situaciju kako se razvija. Mnogi traže nove metode dokazivanja poput Proof-of-Stake kako bi ublažili svoju zabrinutost. Nažalost, za sve promjene bit će potreban konsenzus rudarske zajednice, koju u svom trenutnom stanju kontrolira Bitmain. Nadamo se da će se u bliskoj budućnosti pokrenuti decentralizacija BTC-ovog rudarskog sektora. Za sada je bolje da nabavite Antminer ako želite uspješno minirati BTC.