Genesis Mining jedna je od najvećih operacija rudarstva u oblaku na svijetu. Ova kripto divovski započeo je s oskudnih početaka i za manje od pet godina prerastao u globalnu moć. Strategija Genesis Mininga za pružanje rudarstva u oblaku na razini poduzeća zainteresiranim kripto investitorima masovno se isplatila i omogućila tvrtki da stvori trajni dom u kripto prostoru.

Rani dani

Putovanje započinje s jednim od suosnivača Genesis Mininga i dugogodišnjim navijačem za kripto, Marko Streng. Bila je 2011. godina, a Marco je upravo izgradio jednu od svojih prvih rudarskih platformi. Za vrijeme dok je bio domaći rudar, Marco je naučio vrijedne lekcije o svom zanatu koje će kasnije pomoći u oblikovanju budućnosti cijelog kripto tržišta.

U to je vrijeme kripto tržište bilo nestabilnije, a kripto rudari su bili prisiljeni graditi svoje platforme kod kuće. Ovisno o ostalim čimbenicima koji su uključeni u ovaj proces, poput troškova električne energije, korisnici mogu lako otkriti da gube novac na svom rudarskom pothvatu. Prepoznavši potrebu za rješenjem ovog problema, Marco je zamislio koncept Genesis Rudarstva.

https://t.co/kPlYW50hOq

– Marco Streng (@Marco_Streng) 27. siječnja 2017

Kripto prostor je već imao brojne platforme za rudarstvo u oblaku, ali mnoge su to bile jednostavne Ponzijeve sheme, a ne stvarne rudarske operacije. Kao što biste mogli zamisliti, ovakav se slabašan poslovni model ne drži dobro tijekom dužih vremenskih razdoblja i obično završava tako da novi investitori izgube sav novac.

Oblak u oblaku posebno je dobar poslovni model za Ponzijeve sheme jer korisnici zapravo nikada ne ulaze u vaš objekt. Tržište se u jednom trenutku toliko zasitilo tim prevarama da su to osjećali mnogi kripto ulagači svi operacije rudarstva u oblaku bile su prijevare.

Genesis Rudarstvo

Usred cijelog ovog kaosa, Genesis Mining iskoristio je jedan od stupova kripto zajednice, transparentnost, kako bi korisnicima pružio novu razinu sigurnosti i povjerenja. Za razliku od konkurencije, Genesis Mining odlučio je slijediti stroge smjernice SEC-a. Tvrtka čak podnesena za licenciranje za investiciju od 100 milijuna USD fond davne 2016. Ova strategija izdvojila je rudarsku platformu od konkurencije i na kraju je koncept učinila velikim uspjehom.

Data centri

Danas je Genesis Mining vlasnik i upravlja nekim od najvećih podatkovnih centara na svijetu. Tvrtka drži točna mjesta svojih podatkovnih centara privatnim, no tijekom godina istražitelji su potvrdili da tvrtka upravlja s najmanje tri glavna rudarska postrojenja smještena u Island, Kanada i Bosna.

Zagonetka

Genesis Rudarstvo nastavilo je oblikovati industriju od prvog dana. Programeri su stvorili prvu ekskluzivnu rudarsku farmu Ethereum poznatu kao Zagonetka. Postrojenje koristi kombinaciju najsuvremenijih rudarskih čipova i geotermalne energije kako bi korisnicima ponudilo konkurentne isplate za svoja ulaganja. Postrojenje se smatra jednom od najvećih rudarskih farmi na svijetu i nalazi se u glavnom gradu Islanda, Reykjaviku.

Enigma Rudarski pogon putem web stranice Genesis Mining

Enigma Rudarski pogon putem web stranice Genesis Mining

Genesis Rudarske značajke

Platforma Genesis Mining nudi ugovore o rudarstvu u oblaku s konkurentnim cijenama korporacijama i pojedincima širom svijeta. Platforma korisnicima pruža mnoštvo jedinstvenih značajki poput Blistava. Radiant uzima u obzir čitav spektar rudarskih problema, uključujući troškove električne energije, cijene Bitcoina i procesorsku snagu. Platforma automatski prilagođava performanse rudarskih platformi kako bi vam pružila maksimalnu profitabilnost.

Genesis Rudarstvo u kripto zajednici

Trenutno platforma Genesis Mining ima preko dva milijuna registriranih korisnika, a osnivači tvrtke su stupovi kripto zajednice. Direktor tvrtke, Marco Streng, često javno govori na blockchain događanjima širom svijeta. Forbes je na Strengu objavio članak u kojem ga je časopis opisao kao “27-godišnjeg matematičara koji gradi Bitcoin carstvo”. Streng se pokazao kao povoljan poduzetnik, a njegova je tvrtka na svom putu sklopila strateška partnerstva kako bi ojačala svoj položaj na tržištu.

Genesis rudarski partneri s Hive Blockchainom

U rujnu 2017. god, Blok lanca HIVE Technologies Ltd. stečena Podatkovni centar tvrtke Genesis Mining iz Reykjavika za 9 milijuna dolara i 67.975.428 uobičajenih dionica u kapitalu koji je proizvela tvrtka. HIVE Blockchain je partnerstvo između Genesis Mining i Foire Group. Veza je HIVE Blockchain učinila najveći navedena u svijetu tvrtka za blockchain infrastrukturu.

Prestani i odustani od državnog odvjetnika Južne Karoline

Nije uvijek sjajno biti pionir u industriji, kako je nedavno saznao Genesis Mining. U ožujku ove godine, tvrtka je dobila prestati i odustati iz državnog odvjetnika Južne Karoline. Prekid i odustajanje trebao je zaustaviti operacije rudarstva u oblaku dok je glavni državni odvjetnik istraživao valjanost tih operacija. Nakon pet mjeseci istrage, sud je povukao naredbu o prestanku i odustajanju i tvrtka je smjela nastaviti s radom.

Službenici tvrtke Genesis Mining upotrijebili su istragu kao način edukacije zakonodavaca o nijansama sektora kripto rudarstva. Glavni službenik za usklađenost Genesis Mininga, Shah Hafizi, javno je govorio o tom pitanju. Objasnio je kako je njegova tvrtka ponosna što surađuje s regulatorima kako bi osigurala sigurniju investicijsku klimu na tržištu.

Genesis Rudarstvo privremeno završava ugovore

Ove godine kriptoprostor su zadesile neke velike korekcije na tržištu. Isplate za Genesis Mining pogodile su veliki hit u siječnju 2018. zbog ovih ogromnih gubitaka na kripto tržištu. Ti su gubici rezultirali manjim sporazumima o rudarstvu Bitcoina koji su postali neisplativi. Kao rezultat toga, službenici tvrtke odlučili su sila korisnici nadograditi na značajnije ugovore ili riskirati da ih izgube.

Pauza u ugovorima o rudarstvu bitcoina nižeg ranga nije trajala toliko dugo, a do lipnja je tvrtka imala obnovljena mnogi od njegovih Bitcoin rudarskih sporazuma. Danas tvrtka nudi širok raspon ugovora o rudarstvu u oblaku korisnicima svih financijskih sredstava. Korisnici sada mogu iskopati više kripto valuta s platforme. Te kriptos uključuju Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero i Zcash.

Genesis Rudarstvo: Još uvijek dolazi

Genesis Mining uspio je stvoriti vitalnu nišu na kripto tržištu. Ova velika operacija rudarstva u oblaku sada je kritična komponenta u strategijama mnogih kripto investitora. Kad uzmete u obzir rastuće troškove električne energije u mnogim regijama, lako je vidjeti gdje tvrtke poput Genesis Mininga nalaze svoju upotrebu. Trebali biste očekivati ​​da će se sektor rudarstva u oblaku povećati kako sve više korporacija slijedi korake Genesis Mininga.

Želite li saznati više o kripto rudarstvu? Pogledajte najveća postrojenja za kriptokop na svijetu.