Pod pretpostavkom da ste svom poreznom pripravniku dali sve dokumente potrebne za potvrdu vaših plaća, poslovnih prihoda i rashoda, kripto dobitaka i gubitaka, kamata, dividendi itd., Utvrđivanje vaše godišnje porezne obveze jednostavan je postupak.

Kada plaćate savezni i državni porez na dohodak, vaša obveza poreza na kripto iznosi uključeni unutar ukupnog zbroja. Stoga doista nema razlike između plaćanje poreza na kripto i plaćanje poreza na vaše druge izvore oporezivog dohotka i kapitalne dobiti. Dakle pitanje kako platiti porez na kriptovalute možda bolje formulirati kao kako platiti savezni porez na dohodak.

Kako platiti porez na kriptovalute – i sve ostalo

Ispunite obrazac 1040-ES i platite kvartalno procijenjene poreze

Ovaj korak je nula tla kada je u pitanju priprema i plaćanje saveznog poreza na dohodak. Ispunite svoj Obrazac 1040-ES točno na početku porezne godine i izvršite tromjesečne procijenjene porezne poreze Poreznoj upravi. Tada će vaša potplata poreza na kraju godine biti mala (bez kazni) ili vaš povrat poreza bit će jednako mali. Nema veze ako na kraju godine dugujete ujaku Samu relativno mali iznos poreza.

Ali, što ako su vaše procjene vaše plaće, neto poslovnog prihoda i kripto kapitalnih dobitaka i gubitaka daleko manje od onoga što na kraju zaradite u nadolazećoj poreznoj godini? Tada će i vaše kvartalne procjene poreza također biti premale. Trebali biste očekivati ​​da ćete biti kažnjeni s potplatom i, naravno, morat ćete podmiriti dodatni savezni porez koji dospijeva 15. travnja.

Isplata za američku riznicu

Nakon što ispunite obrazac 1040-ES, dobit ćete iznos u dolarima za iznos novca koji ćete poslati američkoj riznici 15. siječnja, 15. travnja, 15. lipnja i 15. rujna (ponekad rok dospijeća varira za dan ili dva ). Jednostavno napišete ček na Riznica Sjedinjenih Država za iznos procijenjenog poreza na ček stavite svoj socijalni broj ili matični broj poreznog obveznika (i novčane naloge se rado prihvaćaju. Istovremeno pokupite Slurpeeja i učinite da porezno vrijeme stvarnom strankom!) i napišite „2018 (9) Obrazac 1040-ES. ”

Pošaljite svoj ček ili novčanu pošiljku zajedno s bonom za plaćanje na odgovarajuću IRS adresu koja je navedena u knjižici s uputama za obrazac 1040-ES. Presto, platili ste kvartalno procijenjeni porez.

Što ako vaš dohodak iznenada poraste ili padne sredinom godine?

Recimo da ste sredinom siječnja 2019. godine ispunili obrazac 1040-ES za 2019. Dobronamjerno ste procijenili dobitak kripto kapitala u 2019. godini, kamate, dividende, plaće i neto poslovni prihod.

Ali recimo da se nešto dogodi u ožujku. Iznenada imate 2.500% dobitnika na ICO žetonu koji vam donosi 40.000 američkih dolara ili vaša tvrtka dobiva veliki ugovor koji vam donosi 100.000 dolara. Možda se razbolite ili onesposobite, a prihodi se smanjuju na ništa. Možda vas supruga / suprug ostavi za ljepšeg frajera / djevojku s više tijesta i odvede vašu kuću samo iz zabave.

Morate uzeti u obzir sve ove financijske promjene i ispuniti novi 1040-ES. Na taj ćete način, kada dođe vrijeme za vašu sljedeću tromjesečnu uplatu poreza, poslati revidiranu (veću ili nižu) procijenjenu poreznu uplatu. Ako vaš oporezivi prihod i dalje varira tijekom cijele godine, svaki put popunite novih 1040 ES i izvršite potrebne izmjene.

Sve dok 15. travnja sljedeće porezne godine nemate značajnih potplata, uopće ne brinete. 1040-ES je vrijedan saveznik koji vam može pomoći da izbjegnete kazne za premalo plaćanje.

kako platiti porez na kriptovalute IRS plaćanja

Pomoću IRS Direct Pay možete munjevito platiti tromjesečnu procjenu i formirati 1040 poreza. I to bez ikakvih naknada. Slika: web stranica IRS.gov.

Poravnavanje rezultata s čovjekom

Porezna uprava sada nudi najmanje deset različitih načina na koje možete platiti porez. Mnogi zahtijevaju dodatne naknade za obradu, ali neki ne (provjera, IRS izravno plaćanje).

Ovdje su trenutno dostupni načini plaćanja poreza IRS:

  • IRS izravno plaćanje (besplatno)
  • Elektroničko povlačenje sredstava (EFW)
  • Elektronički savezni sustav plaćanja poreza (EFTPS)
  • Ček
  • Bankovni prijenos (primjenjuju se bankovne naknade)
  • Novčana uplata (morate platiti za ovo stvorenje zajedno sa svojim Slurpeejem)
  • Kreditna kartica (primjenjuju se naknade)
  • Debitna kartica (primjenjuju se naknade)
  • Gotovina (nevjerojatno, naknada od 3,99 USD vrijedi za gotovinska plaćanja!)

A ako na kraju budete dugovali Poreznoj upravi stvarno velik novac, oni će vam ponuditi posebnu Instalacijski ugovorent (za porezne dugove, kamate i kaznene dugove od 50.000 USD ili manje). Još nema riječi ako vam slome noge ako se ne složite s uvjetima, ali pretpostavljam da se većina ljudi dragovoljno potpisuje na točkasta crta.

Ponuda koju nije mogao odbiti, ali nije imao dostupnu kreditnu karticu

Ponekad određeni porezni obveznik jednostavno nema novca potrebnog za namirenje s Poreznom upravom. Barem ne odmah.

Uzmimo slučaj mafijaša s Long Islanda Michael Franzese.

Stvoren čovjek i kaporegim u obitelji Colombo, Franzese je možda bio najveći zarađivač u povijesti američkog organiziranog kriminala. Tijekom razdoblja od nekoliko godina (završavajući 1985.), njegova federalna operacija prijevara s porezom na benzin zaradila je šest do osam milijuna dolara – strer tjedan. Prihod izgubljen od Federalca bio je daleko veći. Franzese i njegov kartel ukrali su trideset i pet centi neplaćenog saveznog poreza na plin za svaku galonu prodanog plina. S gotovo pola milijarde galona mjesečno, troškovi američke riznice bili su astronomski.

Razglednica s ruba

Naravno, na kraju je osuđen zbog velikog popisa kaznenih djela, uključujući njegovu nevjerojatnu pljačku poreza na plin. Sjedeći u saveznoj kaznionici 1988. godine, primio je pismo od IRS-a. Obavijestili su ga da duguje 50 milijuna dolara zaostalog poreza za svoju osobnu zaradu od velike prevare. Očito su morali vjerovati da još uvijek ima sposobnost podmiriti svoj porezni dug, jer je na dnu slova Franzese imao predviđen prostor za popunu broja Visa, Mastercard ili American Express.

Kao što je napisao u svojoj knjizi iz 2009. godine, Dat ću vam ponudu koju ne možete odbiti,

“Da sam imao pristup svojoj kreditnoj kartici, ispunio bih broj i poslao ga.”

Srećom, niste u takvoj situaciji. Međutim, ovdje postoji važna lekcija za sve trgovce kriptovalutama i porezne obveznike općenito. Evo ga: Porezna uprava ima izuzetno dobro pamćenje kada je u pitanju prikupljanje novca za koji vjeruju da im se duguje i nije im bitno je li vaš oporezivi prihod dolazio iz legalnih ili ilegalnih izvora.

Konačne misli – dva desetljeća

Trebao je Michael Franzese tgoje godine kako bi napokon razradio plan plaćanja svojih zaostalih poreza u iznosu od 50 milijuna USD. Dugo nakon što je uvjetno otpušten, bio je prisiljen vratiti dug jer je zaradio ne-mafiju koja živi kao i mi ostali.

Svaki put prijavite i platite predviđeni porez na vrijeme. Izračunajte svoje dobitke i gubitke na kriptovaluti do penija i upotrijebite najbolju uslugu pripreme poreza ili softver dostupan do 15. travnja. Na taj način možete uživati ​​u svojim kripto dobicima, dobro spavati noću i nikada se ne morate brinuti o otresu poreza.