Dakle, želite započeti trgovanje kriptovalutama?

Pa, došli ste na pravo mjesto. Početak trgovanja kriptovalutama može biti zastrašujući zadatak. Možda se pitate: „Koji novčanik trebam koristiti? Gdje mogu kupiti Bitcoin? Što je uopće bitcoin? ”

Ne brinite više. Ovdje smo da bismo vam pružili sve informacije koje su vam potrebne da biste naučili kako započeti svoju avanturu trgovanja kriptovalutama.

Koja je vaša strategija?

Prije nego što uopće pogledate potencijalne kriptovalute, trebali biste smisliti koju strategiju želite slijediti. Svatko ima svoju taktiku, ali uglavnom spada u jednu od sljedećih kategorija:

  • Dugoročni hodler – samo želite kupiti nekoliko različitih novčića i zadržati ih kao dugoročne (>1 godina) ulaganje. Ovo je najjednostavnija strategija trgovanja i obično uključuje najmanji rizik. Najvjerojatnije ćete se držati kriptovaluta s većom tržišnom kapitalizacijom.
  • Srednji ulagač – Imate nešto veću toleranciju na rizik od dugotrajne hodlerice. Možda postoje kovanice koje držite neko vrijeme, ali također rebalansirate svoj portfelj svakog mjeseca ili tako nekako. Vaša imanja vjerojatno uključuju mješavinu kovanica velike i srednje tržišne kapitalizacije.
  • Daytrader – Najnaprednija i najrizičnija strategija trgovanja kriptovalutama. Uglavnom se usredotočujete na tehničku analizu kako biste mijenjali nestabilne ljuljačke na tržištu. To može biti unosno ako to pravilno učinite, ali teško je dobro izvršiti. Svi novčići su poštena igra s ovom strategijom.

Vaša strategija može biti i mješavina ove tri taktike. Ako tek započinjete s trgovanjem kriptovalutama, preporučujemo da se pridržavate prva dva.

Odaberite kriptovalutu

Možda se čini očito, ali trebate uložiti određeni napor u odabir kriptovaluta u koje ulažete. Uzmite si vremena s tim. Uvijek će biti novih prilika, zato nemojte samo uskočiti u trgovinu pokušavajući uhvatiti pumpu.

Istraživanje, istraživanje, istraživanje

Jesmo li spomenuli istraživanje? Najvažniji korak svake mogućnosti ulaganja je istraživanje novčića koji želite kupiti. Ako napravite ovaj jedan korak, postat ćete znatno ispred mnogih drugih ulagača.

U najmanju ruku trebali biste otkriti koji problem novčić rješava, zašto je tim kvalificiran za njegovo stvaranje i koju svrhu novčić ima u ukupnom ekosustavu.

Čitanje bijelog papira novčića izvrstan je način za prikupljanje svih ovih podataka. Ovi se dokumenti mogu činiti zastrašujućima, ali nakon što pročitate prvi par, ustanovit ćete da nisu toliko loši. The Bitcoin bijeli papir savršeno je polazište za svakog početnika u kriptovalutama. Provjerite i saznajte što je pokrenulo cijelu blockchain revoluciju.

Nakon odgovarajuće dubinske analize na vašem novčiću (ili deset kovanica), vrijeme je da izvršite ulaganje.

Pronađite burzu

Postoji naizgled bezbroj mogućnosti razmjene. Svaka se sastoji od prednosti i nedostataka različitih trgovaca, kao i različitih popisa dostupnih kovanica.

Kada pronalazite razmjenu, važno je da prvo vidite podržava li kovanice kojima želite trgovati. Većina burzi ima stranicu koju je lako pronaći i koja sadrži popis svih dostupnih kovanica. Također smo sastavili popis zamjenjivih kriptovaluta na najpopularnijim burzama ovdje.

Početničke razmjene

Ako ste početnik kojeg zanima pridržavanje najpoznatijih kriptovaluta, Coinbase je vaš najbolji ulog. Sve malo napredniji, GDAX i Gemini nude sličan izbor novčića s nižim naknadama za trgovanje.

Kraken ima sličnu jednostavnost korištenja kao i prethodno spomenute burze, ali sastoji se od većeg popisa kovanica.

Na svim tim platformama možete kupiti kriptovalute s fiatom (tj. USD).

baza novčića

Sučelje Coinbase

Umjerene razmjene

Te platforme podržavaju širi spektar kovanica od početničkih razmjena, a obično imaju i niže naknade. Međutim, to dolazi na štetu korisničkog iskustva.

Nijedna od ovih razmjena ne dopušta vam da koristite fiat za kupnju kripto. Trebali ste već posjedovati ili prvi put kupiti Bitcoin ili Ethereum na nekoj od početničkih burzi.

Ugledne razmjene na ovom popisu uključuju Binance, Bittrex i KuCoin.

Decentralizirane razmjene (napredno)

Kako postanete sezonski trgovac kriptovalutama, možda ćete se naći u trgovini malim kovanicama s tržišnom kapitalizacijom. Većina tih kovanica nije dostupna na centraliziranim burzama. Umjesto toga, morate koristiti decentraliziranu centralu na bazi Ethereuma (DEX).

Na tim burzama trgujete izravno na blockchainu. Ne postoji posrednik koji bi odgovarao narudžbama. Za izvršavanje svojih poslova koristite alat poput MetaMaska. Još jednom, decentralizirane razmjene preporučuju se samo iskusnim trgovcima.

Ako vas ovo zanima, Ether Delta i IDEX dva su čvrsta DEX-a koja treba provjeriti.

Odaberite Novčanik

Napokon, i što je najvažnije, trebali biste imati siguran novčanik ako planirate držati svoje novčiće dulje vrijeme. Još jednom, imate puno mogućnosti za pohranu.

Razmjene

Razmjene su daleko najmanje sigurno mjesto za pohranu vaših sredstava. Oni su česta meta hakera i podložni su phishing napadima. Ako svoj novac planirate ostaviti na burzi kako biste imali likvidnost za trgovanje, učinite to najmanjim mogućim iznosom.

Internetski novčanici

Mrežni novčanici vaša su sljedeća najbolja opcija. To su nešto bolje od razmjena, ali budući da su još uvijek na mreži, imaju mnoge iste ranjivosti. Čak je i ugledni novčanik poput MyEtherWallet nedavno dokazao da će zlonamjerni igrači uvijek pronaći način da zaobiđu sustav.

Novčanici softvera

Čak su i bolji od internetskih novčanika softverski novčanici. Mnogi od ovih novčanika pohranjuju vaše podatke lokalno na uređaju na koji ste ih preuzeli. Međutim, ako vaše računalo ili telefon uhvati zlonamjerni softver, to može ugroziti vašu sigurnost. Exodus i Edge dvije su popularne softverske opcije.

Novčanici hardvera / papira

Idealno bi bilo da za pohranu koristite hardverski ili papirnati novčanik. Obje metode drže vaše novčiće na mreži i pružaju najvišu razinu sigurnosti. Novčani papiri su besplatni, ali hardverski novčanici obično koštaju oko 100 američkih dolara. Oznaka cijene donosi dovoljno sigurnosti da ih ipak isplati. Ledger Nano S i Trezor najbolji su odabir hardverskog novčanika.

knjiga

Ledger Nano S

Izađite tamo i pokrenite Tradin ’

To su osnovni koraci koje morate slijediti kako biste započeli trgovanje kriptovalutama. Odatle je puno pokušaja i pogrešaka te učenja kako idete. Ako vas zanima više informacija, pogledajte naše vodiče o najčešćim pogreškama koje treba izbjegavati prilikom trgovanja, kao i kako procijeniti novčić.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me