Tijekom buma kriptovaluta ne možete loše uložiti. To je poput klađenja i nikad gubitka. Ali, kad je sve u padu, to nije tako lako. Ako želite dosljedno zarađivati, morat ćete učiniti više od bacanja strelica u dasku prilikom odabira kovanica.

Pokupiti raketne brodove iz mora šitkoina nije nemoguće. Postavljanje pravih pitanja način je za donošenje informirane odluke o ulaganju. Slijedite ove smjernice u nastavku o tome kako procijeniti kriptovalutu, tako da od sada možete ulagati u informirane tvrtke.

Što projekt radi?

Blockchain projekti slični su tehnološkim startupima. Sastavljeni su od tima koji pokušava riješiti problem. Kada kupujete novčić, ne kupujete samo neke 1 i 0, a to će jednog dana magično vrijediti više. Kupujete ideju koju podržava i tim koji je gradi. Dobra ideja s praktičnom primjerom upotrebe u blockchainu glavni je doprinos vrijednosti novčića.

Koji problem pokušavaju riješiti?

Blockchain projekti rješavaju tehničke probleme. Bitcoin – pohranite vrijednost na nepromjenjivu knjigu, tako da je vaš novac siguran. Ethereum – olakšajte digitalne sporazume na jednostavan način i uklonite posrednika iz slike. Monero – stvorite anonimni, sigurni peer-to-peer prijenos imovine.

Zatim ih ima nešto malo više. Možda ste čuli za Cryptokitties, modernu verziju kućnih ljubimaca Tamagotchi za blockchain. Digitalne mačke doslovno su znakovi. Možda zvuči glupo, ali lažni kućni ljubimci uspjeli su od kamena kućnih ljubimaca kroz Pokemone. To je zapravo poslovni model koji je zabilježio uspjeh sa starijom tehnologijom, a sada se dovodi u blockchain.

usporedba kriptokita

Je li to već učinjeno?

Ideja koja je već učinjena može se činiti lošom stvari, ali kada pokušavate procijeniti vrijednost kovanice, obično je dobra. Biti na blockchainu ima inherentne prednosti. Sigurnost informacija i stranačka odgovornost mogu dodati vrijednost već postojećim idejama.

Ripple koristi svoj token, XRP, za obavljanje transfera između financijskih institucija.

To nije nova ideja. Transferi novca vrše se sve dok postoje financijske institucije. Međutim, pouzdana treća strana transakciju bi izvršila za banke i uzela bi znatan postotak da bi je izvršila. Ripple se riješi posrednika i smanjuje postotak na samo djelić – djelić potencijala industrija od više bilijuna dolara nije loše.

Tko to gradi / podupire?

Proizvod je jednako dobar kao i tim koji ga stvara. Koncepti su novi i tehnički zahtjevni, tako da ljudi čiji novčić kupujete bolje znaju što rade. Novi blockchain projekti trebali bi lako pronaći stranice timova na njihovoj web stranici. Provjerite njihovo porijeklo i pobrinite se da imaju raznoliku skupinu talenata. Ako su tim svi inženjeri MIT-a, to bi mogao biti problem. U tom timu, koji radi na promociji projekta i izgradnji njegova usvajanja?

Neo tim

Neki stariji, etabliraniji projekti nemaju timove, već čitave zajednice. Kriptovaluta je prije svega decentralizirana, tako da su i mnoge grupe koje grade ove projekte. Pogledajte njihove kanale Reddit, Twitter ili Telegram da biste vidjeli tko sudjeluje u projektu. Pogledajte postoje li pozitivni osjećaji oko toga i provjerite ima li onih koji vas impresioniraju. Također, ako je decentralizacija koncept u koji vjerujete, dajte kovanicama decentraliziranim timovima veću vrijednost.

Još jedan pokazatelj snage projekta je tko ga podupire. Iako pametni strateški partneri mogu utjecati na projekt, oni mu također daju stabilnost. NEO surađuje s kineskom vladom. Ako vlada najveće države i najjačeg gospodarstva u nastajanju na planetu vjeruje u proizvod, to mu može dati dodatnu vrijednost.

Što radi novčić?

Možda se čini da su ovi novčići samo oznaka i tržišna kapitalizacija, ali također imaju svrhu. Neki novčići osiguravaju likvidnost, neki se mogu iskoristiti za druge usluge, neki djeluju kao vrijednosni papiri, a neki su u osnovi samo članske iskaznice.

Novčići poput Bitcoina ili Dash-a imaju zaista široku primjenu – čiji je cilj biti zlato, odnosno novac u kriptovalutama. Ether i NEO-ov GAS oblici su plaćanja u vlastitim ekosustavima DApp. Ostali tokeni imaju još specifičniju uporabu. Golem omogućava korisnicima da unajme neiskorišteni računalni prostor uz plaćanje svog tokena. Možda se radi o jednom slučaju, ali vrijednost novčića je jasna.

Ostali novčići nisu toliko izravni. EOS, trenutno šesti po tržišnoj kapitalizaciji, DApp je platforma koja ima token, ali prema njihovoj web stranici, „EOS tokeni nemaju nikakva prava, namjene, namjenu, atribute, funkcionalnosti ili značajke, izričite ili podrazumijevane, uključujući, bez ograničenja, bilo koje uporabe, svrha, atributi, funkcionalnosti ili značajke na EOS platformi. ” Neki vjeruju da je ovaj jezik samo ugovor kojim se oslobađa bilo kakve odgovornosti EOS-a, ali to je još uvijek nešto što biste trebali uzeti u obzir u svojoj procjeni.

Drugi slučaj je Rippleov XRP. Kao što je već rečeno, daje likvidnost bankovnim transferima u Ripple mreži. Pa kakav je onda slučaj ako niste velika financijska institucija? Možda ne postoji dobar. Ali ako mislite da će banke masovno usvojiti Ripple token i njegova će potražnja rasti uvis, tada bi kupnja niske cijene i kasnije prodaja banci mogli biti profitabilni. Kad smo to već rekli, ako svi kupuju Ripple i nema ga dovoljno za rad za financijske institucije, onda može postojati problem.

Novčić koji je ICO koji ćete kupiti mogu geniji stvoriti s nevjerojatnim proizvodom, ali ako se novčić ne može koristiti ni za što, trebali biste dobro razmisliti prije kupnje.

Završne misli

Ocjenjivanje novčića uglavnom je subjektivno. Možete pogledati stotine čimbenika i pritom biti u krivu. No, postavljanje pitanja izloženih u ovom članku zasigurno će vas uputiti na pravi put. Sljedeći put kada želite kupiti kriptovalutu, znajte što kupujete. Znajući za što se koristi novčić i tko ga je stvorio pružit ćete vam većinu informacija potrebnih za donošenje informirane odluke. Vaš mir i vaš bankovni račun će vam biti zahvalni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me