Morate voditi trenutnu, točnu evidenciju svih svojih transakcija kriptovaluta. Najvjerojatnije trebate podnijeti kvartalno procijenjene poreze kako biste na kraju godine zadržali mali porezni račun IRS-a. Konačno, trebate i pogrešku, potpunu i pravodobnu federalnu (i možda državnu i gradsku) prijavu poreza na dohodak spremnu za 15. travnja. Možda ste spremni za ovaj izazovni zadatak. Međutim, ako niste, tada morate potražiti usluge najboljeg porezno-knjigovodstvenog kripto upućenog ili CPA dostupno.

Evo na što treba obratiti pažnju prilikom ocjenjivanja svog kripto računovođe.

Četiri koraka do pronalaska dobrog kripto knjigovodstva

1. Reference:

Kad su vam potrebne usluge dobrog zubara, vodoinstalatera, pejzažista ili automehaničara, obično ćete zatražiti savjet od svojih prijatelja ili članova obitelji. Šanse su da oni poznaju nekoga u tom poslu ili znaju nekoga tko nekoga poznaje itd. Međutim, računovođe kripto poreza nisu na svakom uglu ulice, pogotovo ako živite u malom gradu.

Pozivanje lokalnih računovođa i CPA-a moglo bi vam pomoći da pronađete neke vrijedne potencijalne kupce, čak i ako oni s kojima kontaktirate nisu opremljeni za rukovanje kriptokripcijama. Također možete izvršiti internetsku pretragu kripto CPA, priprema za porez na kripto, i kripto računovođa. To će otkriti desetke potencijalnih potencijalnih kupaca i može biti dobra polazna točka za vaš postupak provjere. Internetske recenzije također mogu biti korisne. Budite oprezni s njima, jer neki od njih više čitaju kao oglase, a ne kao objektivne ocjene klijenata.

Radio sam s CPA-ima u svom rodnom gradu, a koristio sam i usluge CPA-a na drugom kraju zemlje. Kompetentno su rješavali porezna pitanja, od svakodnevnih do vrlo složenih. Ako je moguće, uvijek koristite CPA. Po mogućnosti onaj tko je IRS upisani agent (EA). Upisani agenti smiju vas zastupati pred Poreznom upravom, i mogu biti zlata vrijedni ako od Big Brota dobijete gadno pismo s poreznom kaznom.

Dakle, nemojte se bojati unajmiti kripto CPA ili knjigovođu na velike udaljenosti. Lijepo je što se možete osobno upoznati sa svojim poreznim profesionalcem, ali ako to nije izvedivo, čudesa video chata, pametnih telefona, oblaka i e-pošte mogu postupak učiniti gotovo jednako osobnim.

2. Dokaz o poznavanju kripto poreza:

Kada locirate potencijalnog potencijalnog klijenta za kripto CPA, kontaktirajte ga i postavite mu sljedeća pitanja:

  1. Koliko poreznih prijava za kriptovalute ste pripremili u proteklih pet godina?
  2. Jeste li dobili specijalizirane upute za pripremu poreza za kriptovalute?
  3. Jeste li u toku sa svim novim propisima i poreznim zakonima koji se odnose na kriptovalute?
  4. Posjedujete li certifikate koji dokazuju vašu stručnost u pripremi kripto poreza?
  5. Koliko je vaših kripto klijenata revidirala IRS u posljednjih pet godina (možda ćete čuti kako linija nestaje nakon što ste pitali ovog!)?

Sad je moguće da čak i dobar kripto CPA neće otkriti koliko je njihovih klijenata (ako ih ima) revidirala IRS. Međutim, barem osigurajte da su vješti u pripremi kripto poreza i imaju li provjerljive, dugoročne rezultate.

procjena vašeg kripto knjigovodstva poreza na dobit

Oslanjajući se na kripto prihvatljivi CPA ili poreznog računovođu, porezno planiranje i izvještavanje mogu za vas učiniti jednostavnim i bez stresa. Slika: stevepb na Pixabay.com

3. Odzivna komunikacija:

Provjerite može li se lako doći do vašeg kripto CPA-a. I pobrinite se da i vi to možete biti. Vaša tvrtka CPA možda će trebati pojašnjenje različitih obrazaca i dokumenata. Možda su pronašli pogrešku koja zahtijeva vašu trenutnu pozornost. Brza, pouzdana, transparentna komunikacija između vas i vašeg pripravnika kripto poreza može vam pomoći da cijeli postupak bude brz i bez pogrešaka. Što ste vi i vaš CPA tehnološki pametniji, to je bolje. Na primjer, možda možete odustati od troškova kurirske službe preko noći skeniranjem i slanjem dokumenata e-poštom. Možete čak i sve prenijeti u oblak i povezati dokumente sa svojim CPA-om.

4. Cijena:

Usluge pripreme poreza za CPA nisu jeftine. Pa opet, mali, franšizni ured za pripremu poreza u tržnom centru mogao bi odraditi posao ili bi mogli zabrljati. Zašto riskirati? Nakon što locirate kripto CPA s izvrsnim kvalifikacijama, provjerite njihove cijene. Vaš kripto CPA željet će pripremiti cijelu vašu saveznu poreznu prijavu (vrlo poželjno), a ne samo vaše kripto kapitalne dobitke i gubitke (obrazac 8949 i Prilog D). Ne dopustite da dvije različite tvrtke pripremaju zasebne dijelove vaše savezne porezne prijave. Neka sav posao obavi vaš kripto CPA. Na taj način, ako ste podvrgnuti reviziji, oni vas mogu bolje zastupati pred Poreznom upravom.

Ako ste profesionalni kripto trgovac, s tisućama obrta godišnje (i Popisom C ili drugim poreznim obrascima povezanim s poslovanjem), vaše naknade za pripremu poreza bit će znatne. Međutim, ako ste jednostavno kripto investitor sa skromnim brojem godišnjih trgovina, očekujte da ćete platiti manje. U osnovi, trebate kupiti kripto CPA ili knjigovođu s atraktivnom kombinacijom referenci, dokazom o kripto znanju, odzivnom komunikacijom i cijenom.

Procjena vašeg kripto računovođe

Nakon što vaša prijava poreza bude dovršena, s autogramom i na putu prema šalterima graha IRS-a, vrijeme je da se opustite. Vaš je jedini zadatak sada provjeriti je li IRS prihvatio vašu dospjelu uplatu poreza ili vam je vratio povrat. Može vam trebati nekoliko tjedana da vidite transakcije objavljene na svom bankovnom računu.

Sada je vrijeme za procjenu vašeg kripto računovođe. Jeste li zadovoljni njihovom razinom profesionalnosti, kriptološkim i općim poreznim znanjem? Jesu li vam pripremili poreznu prijavu bez pogrešaka? Je li vaša porezna prijava završena na vrijeme ili čak prije roka? Je li vaš CPA mogao pronaći neke malo poznate rupe u porezu koje biste mogli iskoristiti? Dobar CPA obično će se odmah platiti uštedom poreza. Što su vam CPA ili drugi porezni profesionalci poznatiji s vašim jedinstvenim detaljima kripto trgovanja, poslovanja i obiteljskih financija, to će vam njihove usluge postati dragocjenije. Kad pronađete sposobnu CPA tvrtku, držite se njih!

Siva područja postoje izvan područja 51

Porezni broj porezne uprave duga je tisuće stranica. Ne postoji živa osoba koja može početi točno shvaćati i tumačiti svako pojedinačno pravilo u njemu. Čini se da su neka pravila i regusi međusobno u suprotnosti. To nije veliko iznenađenje, budući da su porezne zakone od 1916. godine kumovale stotine različitih posebnih interesnih skupina. Što god drugo bilo, sigurno je u neredu, ispunjenom iskoristivim sivim površinama.

procjenjujući svog kripto računovođu crno bijelo i sivo

Negdje između crno-bijelog poreznog zakona IRS-a nalazi se sivo područje. Dobar kripto CPA mogao bi vam pomoći da ga identificirate, iskoristite i profitirate. Slika: geralt na Pixabay.com

Dovedite ga do krajnjih granica

Dobar CPA to zna i spreman je učiniti da porezni zakon IRS-a za vas djeluje. Ako se vaša kripto CPA tvrtka specijalizirala za pomicanje granice (naravno, uspješno) na sivim područjima, sukobljenim dijelovima poreznih zakona, krenite! Možda samo platite manje poreza na dohodak.

Još bolje, posjedovanje mišića vašeg CPA-a ili upisanog agenta koji radi neku čaroliju sivog područja dat će vam dodatno povjerenje kada podnesete poreznu prijavu. Neće svaka kripto prijava poreza imati koristi od takve agresivne interpretacije IRS koda, ali možda ćete biti ugodno iznenađeni koliko vas oštar (a opet u potpunosti u skladu s IRS) CPA može uštedjeti u saveznom porezu na dohodak. Što je vaša porezna situacija složenija, to je više mogućnosti za iskorištavanje rupa.

Utaja poreza je nezakonita. Izbjegavanje poreza nije. Pronađite visokokvalificiranog kripto CPA-a ili knjigovođu i uložite njihovo iskustvo u vašu jedinstvenu poreznu situaciju. Novac koji uštedite u izbjegavanju poreza vrijedit će.