Često se čini da je navigacija krajolikom ulaganja u kriptovalute poput šetnje otokom blaga prepunim minskih polja. Otvorenost tehnologije je i njena najveća korist i najveći pad, barem u ovoj ranoj fazi igre. Sentinel Protocol je stigao i oni tvrde da imaju rješenje.

Problem

Do sada biste trebali biti svjesni rastućeg problema krađe identiteta, ICO prevara i hakiranja koji smeću Internet. Posljednjih su godina toliko uobičajeni da je to gotovo postalo nova norma.

Kriminalcima je puno lakše počiniti prijevare s novčićima ovih dana od pokretanja platformi za izradu DIY novčića poput Ethereuma. No dok su neki projekti usmjereni na sigurnost na identitetu, ono što nam je prijeko potrebno su neki alati za provjeru novčanika, veza i izvornog koda za kriptovalute.

Pristup Sentinela

Sentinel je ambiciozan projekt kojem je cilj biti jedan od prvih decentraliziranih regulatora kripto prostora. To zvuči kao kontradikcija, ali istina je da svi moramo imati određenu razinu odgovornosti za svoje postupke na mreži.

Vladini regulatori obično imaju potpunu kontrolu nad onim tko se smatra dobrim ili lošim glumcem. Decentralizacijom tog procesa možemo utrti put rješenju vođenom zajednicom. Kako kaže glavni evanđelist Sentinel Protocol-a John Kirch:

Zamislite svijet u kojem jedna platforma može prikupljati podatke o prijevarama iz stotina projekata i biti im dostupna bilo koja tvrtka koja želi dodati sigurnost vlastitoj prodaji.

Sentineli

Jedna od stvarnih ljepota blockchaina je način na koji se suradnike može potaknuti da dobro rade u ekosustavu. U prošlosti su etički hakeri obično dobivali samo bodove od zajednice. Ugled je izvrsno polazište, ali ne plaća račune. I dok bi to bilo u korporacijskom okruženju, šira javnost gubi.

Predstavljamo Sentinele: etički hakeri, sigurnosni timovi, profesionalci i programeri koji nude svoje usluge mreži. Zauzvrat dobivaju Bodovi stražara (SP). SP-ove smatrajte ocjenom reputacije svakog suradnika. Sentineli tada mogu zamijeniti svoje SP-ove za UPP‘S koja je lokalna valuta cijele mreže Sentinel Protocol.

Sentinel Protocol. Mobilizirajte sigurnosne stručnjake iz cijelog svijeta

Mobilizirajte sigurnosne stručnjake iz cijelog svijeta

Alati Čovjek Maketh

Jedan od temeljnih pokretača projekta je model upravljanja sigurnosnim stručnjacima. Jasno je da je decentralizacija važna za pravednu raspodjelu snage u mreži. Međutim, logično je da kombinirana stručnost sigurnosnih stručnjaka širom svijeta vode ovaj proces. To ne znači, međutim, da su ti obični korisnici izostavljeni. Evo nekoliko alata u razvoju.

Baza podataka o ugledu na prijetnje

Ugled prijetnji nije novo područje i postoji otprilike otkad su se prvi špijuni pojavili u stranim zemljama. Prikupljanje podataka o vašim neprijateljima bilo je ključno za zaštitu vašeg kraljevstva, vlade ili čak sela. Ali neprijatelj je sada virtualni i radi izolirano. Poput tajnih vladinih agencija, on ima svoja ograničenja.

The Baza podataka o ugledu na prijetnje ili TRDB je rješenje ovog izolacijskog protokola Sentinel Protocol. Zaštitarske tvrtke obično pohranjuju svoje podatke privatno, a zatim ih prodaju najvišoj ponudi. Postoji nekoliko problema s ovim pristupom:

  • Informacije koje bi mogle koristiti široj javnosti nisu dostupne svima.
  • Stručnjaci za sigurnost u tim tvrtkama voljeli bi javnosti dati svoja otkrića, ali ne mogu zbog sporazuma o neotkrivanju podataka.
  • Napokon, oni stručnjaci koji rade samostalno često ne dobivaju plaću za pružanje besplatne analize.

TRDB je potencijalno prva globalna baza podataka koja plaća sigurnosne stručnjake za pomoć korisnicima kriptovaluta da ostanu na sigurnom. Nadaju se da će se povezati s drugim vodećim platformama, burzama i raznim projektima kriptovaluta kako bi to omogućili. Pošteno je reći da što se više ljudi popne na brod, mreža će postati bolja.

Gornje proširenje za Chrome

Gore je Chromeovo proširenje preglednika usmjereno na zaštitu tijekom navigacije kriptoelandom. ICO-i su generirali popriličnu glasinu i nastavljaju privlačiti nove investitore iz cijelog svijeta. Ovaj mali alat pomaže vam da potvrdite adrese novčanika prije slanja teško stečene ušteđevine. Proširenje vas također prikladno upozorava na phishing web stranice i one izmišljene telegramske skupine koje se pojavljuju posvuda.

Jednostavno unesite bilo koji novčanik adresa, URL ili grupa Telegram u produžetak, a sustav će generirati sigurnosno izvješće. Imajte na umu da se svakodnevno pojavljuju novi novčanici, prevare i grupe Telegram. Sentinel Protocol vas neće zaštititi od svih problema i uvelike se oslanja na povratne informacije korisnika. Proširenje je također još uvijek u povojima pa očekujte neke bugove. Ipak, to ga dosad nije spriječilo da dobije izvrsne kritike.

Sentinelov kromirani nastavak visoko je ocijenjen

Sentinelov kromirani nastavak visoko je ocijenjen

S-novčanik

S-novčanik besplatni je novčanik Sentinel Protocol-a za pohranu njihovog izvornog UPP tokena. Dostupan je i za stolna računala i za mobilne uređaje, a u konačnici će koristiti drugu tehnologiju kako bi korisnici bili sigurni. Ta tehnologija uključuje strojno učenje i distribuirani pijesak za malware, što ćemo opisati u sljedećem odjeljku.

Za sada će ovaj novčanik pokrivati ​​samo UPP token. Tim je, međutim, TRDB stavio na raspolaganje drugim kreatorima novčanika. Stoga se nadamo da će se i drugi programeri novčanika uskočiti i iskoristiti ovu sigurnosnu značajku u svojim projektima.

Distribuirano okruženje za zlonamjerni softver

Programeri programeri koriste za izolaciju koda od ostatka sustava. Na taj je način moguće pokretanje koda u sigurnom okruženju i testiranje sumnjivih datoteka ili veza. U tu svrhu Sentinel Protocol stvorio je ono što je poznato pod nazivom Distributed Malware Sandbox.

Za ove pješčanike obično je potreban složen softver i skupi hardver. Blockchains, međutim, u jednadžbu uvode čvorove koji omogućuju decentralizaciju ovog procesa. Prema Johnu Kirchu, ovo će stvari učiniti jeftinijima za vođenje i puno lakše prilagoditi.

Distribuirano okruženje za testiranje malvera

Distribuirano okruženje za testiranje zlonamjernog softvera

Svatko može postati čvor pješčanika ako to želi. Zauzvrat za svoje usluge dobivaju Sentinel bodove kao nagradu. Ipak im je potreban gore spomenuti S-novčanik da bi to postavili.

Konačne misli: Sentinel Protocol

Protokol Sentinela prilično je ambiciozan i prilično tehnički projekt koji treba slijediti. Mnogo je kompliciranih procesa koji se trebaju povezati prije nego što vidimo mrežu koja zaista blista. Iako vlade pojačavaju svoje napore na suzbijanju industrije kriptovaluta, postoji vrlo stvarna potreba za rješenjima koja prvo dolaze iz zajednice kriptovaluta.

Sentinel Protocol je rani pokretač s izvrsnim potencijalom da to postigne. Prema vlastitim riječima, sebe smatraju jednom od prvih platformi za obavještavanje o prijetnjama. Ovo je izvrstan korak za zaštitu korisnika kriptovaluta, ali imajte na umu da ste vi prva luka kada je u pitanju vaša vlastita sigurnost u ovom prostoru.

Koristite dostupne alate i imajte na umu da niti jedan alat nije savršen. Nijedan alat neće vas zaštititi ako se prvo ne educirate. Kripto-prevare neće nestati preko noći, ali ako se pojavi više projekata za zaštitu korisnika u kripto-zemlji, to će zasigurno znatno doprinijeti donošenju kriptovalute u mase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me