Ako postoji jedno zajedničko iskustvo koje imaju početnici i novi trgovci prilikom ulaska u svijet kriptovaluta, obično je to pretežna složenost postizanja bilo čega. Od kupnje prvog bitcoina ili provođenja prve trgovine altcoinima, novopridošlice će vjerojatno naići na nekoliko maglovitih područja.

Iako ukupna tržišna veličina složenih projekata temeljenih na blockchainu i dalje raste, periferno tržište za pojednostavljivanje složenih i dalje slijedi.

Jedan od obećavajućih alata koji ima za cilj pojednostavljenje i osnaživanje masa za trgovinu je Capitalise.ai. Capitalize nudi korisničko sučelje temeljeno na jeziku za automatizirane scenarije trgovanja i integrira se s raznim razmjenama trećih strana kao što su Binance i Bitmex i izvršava poslove umjesto vas.

Na primjer, mogli biste upisati nešto poput “Kupite Bitcoin u vrijednosti od 10.000 USD ako dosegne 15.000 USD, ali prodajte ako cijena padne ispod 12.000 USD.” i vaša bi trgovina bila izvršena ako su ispunjeni određeni kriteriji.

Nije potrebno kodiranje, a jednostavne svakodnevne riječi sve su što trebate da biste započeli izvršavanje ovih poslova.

Dobili smo priliku za intervju Shahar Rabin, izvršni direktor & Suosnivač Capitalise.ai. Rabin je inženjer koji ima preko 15 godina iskustva u trgovanju na tradicionalnim tržištima i razvio je automatizirane sustave trgovanja za izvedena tržišta.

Uživati!

* Napomena urednika: Bez obzira na to koliko dobro možete artikulirati svoje poslove, trgovanje (posebno u svijetu kriptovaluta) i dalje je vrlo rizičan pothvat. Istražite vlastito, posavjetujte se s profesionalnim financijskim savjetnicima i ulažite samo ono što si možete priuštiti da izgubite.

Možete li nam reći nešto o povijesti kapitalizacije? Suosnili ste ga 2014. godine, je li to u početku bilo tradicionalno trgovanje na tržištu ili ste uvijek imali viziju kriptovaluta?

Capitalize je osnovan 2015. godine s vizijom rješavanja svakodnevnih problema trgovaca na tradicionalnim tržištima. Tada smo kriptovalute još uvijek tržišno niša bez puno aktivnosti na njemu, pa stoga nismo imali na umu kriptovalute.

Koliko je posla bilo na tome da se trgovačka platforma spusti s terena? Kako ste dobili ideju za to?

Ideja o stvaranju platforme koja vam omogućuje jednostavnu automatizaciju vaših trgovačkih aktivnosti došla je kao osobna potreba. Moj suosnivač Amir i ja radili smo u vlastitoj trgovini algo-trgovinama. Za završetak razvojnih ciklusa trebaju se tjedni, pa i mjeseci, a mi smo tražili način da smanjimo taj vremenski raspon. Iz vlastite potrebe stvorili smo ono što danas kapitaliziramo. Trebale su tri godine da se ova robusna trgovačka platforma pokrene sa terena. Sučelje je napravljeno radi jednostavnosti, a motor je ovo masivan i složen.

Kome je napisano veliko slovo? Vaš slogan je “iskoristite svoje vještine trgovanja”, znači li to da kapitalizacija nije za početnike već za iskusne trgovce?

U početku smo to razvijali za trgovce poput nas, trgovce koji su imali na umu određene scenarije i koji su ih željeli primijeniti na svoje portfelje. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, otkrili smo da gotovo svatko tko se želi angažirati na tržištima može koristiti našu tehnologiju.

Velika slova

Dakle, početnik ulagač koji samo želi kupiti 1000 dolara Bitcoina može upravo to učiniti, a profesionalni trgovac može napisati složene scenarije trgovanja. Svatko se može koristiti ovom tehnologijom, ovisno o jedinstvenim zahtjevima koje će napisati za sebe.

Koliko korisnika imate?

Tek smo nedavno pokrenuli ovu platformu, otvorenu i besplatnu za upotrebu. Iako još nismo započeli marketinške napore, imamo nekoliko stotina korisnika koji to danas koriste.

Jako smo uzbuđeni kad vidimo kako posvajanje uspijeva kad više ljudi ima priliku to otkriti.

Zašto ste odlučili prijeći na tržišta kriptovaluta? Koje ćete kriptovalute podržati?

Prošle smo godine zabilježili masovni rast trgovanja kriptovalutama. Problemi koje rješavamo za trgovce još su veći na tržištima kripto trgovanja.

Ovo tržište nikad ne spava, trguje se 24 × 7 i izuzetno je nestabilno. Sve to znači da trgovac cijelo vrijeme mora biti sposoban brzo reagirati na bilo koji događaj. I to je ono zbog čega smo odlučili pružiti ovu tehnologiju kripto trgovcima.

Hoće li kupci moći trgovati bilo čime s tradicionalnih tržišta kao i kripto?

Naravno. Moći ćete povezati račune tradicionalnih globalnih brokera kao što su “Interaktivni brokeri” za trgovanje dionicama, devizama itd. I povezati svoje kripto račune s burzi kao što je “Binance” radi trgovine Bitcoin, Eth itd..

razmjene kriptovaluta

Izgubili ste kapitalizaciju razmjene kriptovaluta i partnera.

Tek trebate objaviti bijelu knjigu. Koja je priča iza toga? Smatrate li da vaš poslovni model treba vaš vlastiti token, vašu kripto valutu? Ako je tako, recite nam ukratko kako to funkcionira.

Naša tehnička knjiga uskoro će biti dostupna na našoj web stranici. U bliskoj ćemo budućnosti predstaviti žeton. Taj će se token upotrebljavati za poticanje upotrebe na svim proizvodima kapitalizacije, postojećim i budućim. Više o tome, u našem uskoro objavljenom bijelom listu.

Kako upotrebljavate umjetnu inteligenciju u svom mehanizmu trgovanja?

To je mehanizam za optimizaciju koji koristi umjetnu inteligenciju, koja je trenutno u fazi razvoja i pomoći će korisnicima da optimiziraju svoje strategije trgovanja. Korištenjem analize velikih podataka i algoritama AI, sustav bi mogao dati do znanja korisniku da ima bolju izvedbu strategije, na temelju strategije koju su unijeli.

Koristite li i strojno učenje? Koja je razlika?

Većina razvoja strojnog učenja koncentrirana je u našoj jezičnoj tehnologiji. Algoritmi strojnog učenja omogućuju proširivanje jezika koji sustav podržava, a osim toga nude korisniku relevantnije prijedloge kako bi mu pomogli u stvaranju strategije trgovanja.

Kako planirate kombinirati blockchain tehnologiju s AI?

Imamo nekoliko slučajeva korištenja koji će se razviti na temelju blockchain tehnologije. Jedno od njih je tržišna društvena arena.

Koliko ste daleko na putu? Kada ćete pokrenuti svoju kripto platformu?

Zapravo smo već pokrenuli! Naša je platforma uživo s kojom svi mogu trgovati i besplatna je. Za više informacija pogledajte našu web stranicu: www.capitalise.ai

Kako ćete osigurati da su sredstva vaših korisnika sigurna?

Vrlo je jednostavno. Kapitalizirajte povezivanja s vašim postojećim računima na različitim mjenjačnicama koje podržavamo. Nakon što nam date dopuštenje, možemo trgovati u vaše ime. Međutim, ne možemo povući bilo koji od vaših sredstava. Dakle, vaša sredstva ostaju na razmjeni i osigurana su razmjenom. Nikada ne trebate slati sredstva u kapitalizaciju.

Kako ćete osigurati neprekidno radno vrijeme?

Dio razloga zbog kojeg je naša tehnologija bila složena za razvoj je naš beskompromisni stav, dostupnost 24/7 ključni je čimbenik. Različiti poslužitelji smješteni u različitim dijelovima svijeta uvijek djeluju kao sigurnosna kopija. Ako jedan poslužitelj padne, drugi će odmah zauzeti svoje mjesto kako bi osigurao neprekidno rad sustava.

Što se događa ako se trgovina dogodi slučajno? Ako trgovac slučajno nešto upiše ili stroj pogrešno shvati? Imate li sigurnosnu mrežu na mjestu?

Način na koji je dizajnirana naša platforma čini slučaj strojnog nesporazuma nemogućim. Kada pišete scenarij trgovanja, možete napisati samo eksplicitni scenarij. Ne postoji način da se napišu scenariji koji nemaju smisla ili možda imaju dvostruko značenje.

kapitalizirati

Za korisnike koji se mogu zbuniti, imamo zaslon za konačnu potvrdu koji prikazuje sve vaše uvjete napisane na drugačiji način, tako da se možete osjećati ugodno nakon što odlučite pokrenuti automatizirani scenarij.

Mi se brinemo za neke rizične situacije, na primjer, korisnik može postaviti pravila za ulazak, zatim pravila za izlaz i pokrenuti cijeli scenarij u petlji. Ako se istodobno primjenjuju i ulazni i izlazni uvjeti, rezultirat će automatom koji iznova ulazi i izlazi iz trgovine velikom brzinom, što zauzvrat iscrpljuje račun samo činjenicom da postoje naknade za trgovanje. U tom slučaju imamo sigurnosni postupak koji zapravo zaustavlja pokretanje automatiziranog postupka i obavještava korisnika kada se to dogodi.

Mislite li da će blockchain tehnologija dovesti do tržišta koja nikad nisu zatvorena? Postoje li potencijalni nedostaci 24/7 burzovnog scenarija?

Definitivno je to slučaj sada kada je u pitanju kripto trgovanje. Vjerujem da će postaviti budući standard za svu trgovačku imovinu u budućnosti. Potencijalni nedostatak je taj što ćemo svi morati biti svjesni što se događa na tržištima i biti u mogućnosti reagirati na njih 24/7. Manje problema s našom tehnologijom.

Koji je najveći problem koji rješavate u Capitalizeu?

Najveći neprijatelj trgovaca je on sam. Strah, pohlepa i dosada pogubni su za bilo koji plan trgovanja. Naša tehnologija pomaže svima da trguju poput stroja, ostavljajući sve osjećaje izvan igre.

2018. je medvjeđe tržište za kriptovalute. Prema vašem mišljenju, koji su najbolji načini za zarađivanje čak i na medvjeđem tržištu? je li moguće?

Moguće je zaraditi na propadajućim tržištima, jedan od najboljih načina je korištenje terminskih ugovora kako bi se tržište smanjilo i zaradilo dok zapadaju. S Bitmexom možete trgovati budućim ugovorima, ali predlažem da to učinite samo ako razumijete rizike koje ti instrumenti za trgovanje sadrže.

2018. je također bila prilično godina regulacije. Kako je to utjecalo na vaše poslovanje?

Naši su standardi uvijek bili visoki, trudimo se udovoljiti najstrožim zahtjevima bez obzira gdje poslujemo. Poslovanje u financijskom sektoru znači da smo se već morali suočiti s najstrožom regulativom. U tom pogledu nismo se suočili s puno borbe.

Koja je najveća promjena koju ćemo vidjeti tijekom sljedećih godina? Koji vam je najveći cilj u životu?

Mislim da blockchain može iz temelja promijeniti puno slučajeva poslovne upotrebe i dirnuti sve. Zbog tog potencijala, siguran sam da ćemo vidjeti sve više i više malih i velikih tvrtki, kako preusmjeravaju fokus i razvijaju mnoge proizvode temeljene na blockchainu. Sljedećih godina to će biti izgradnja novog svijeta.

Moj osobni cilj je da budem poznat po dobrim stvarima koje pokušavam pružiti ovoj industriji.

Što ne radite kada ne radite i ne sanjate nove poslovne ideje?

Pa, uvijek iskaču nove ideje, budući da sam toliko uključen, ne mogu si pomoći. Ali osim toga, ja sam otac i suprug. Svakim slobodnim trenutkom nastojim što više vremena posvetiti svojoj obitelji, što mi je prirodno najvažnije u životu.

Koji biste savjet dali svima koji žele postati trgovci?

Rekao bih osobi koja želi postati trgovac da ode na bankomat, podigne 1.000 dolara, a zatim ode na prometnu ulicu i baci taj novac u zrak!

Ako vam se čini previše bolnim, nemojte ni započeti. Dug je put prije nego što možete postati uspješan trgovac, sigurno ćete izgubiti puno novca i treba vam puno vremena da počnete postati profitabilni.

Počnite s malim, trgujte s malim iznosima sredstava i nikada ne prerano previsoko skačite.

Sve ostalo što biste željeli da znaju naši čitatelji?

Uskoro imamo još uzbudljivijih proizvoda, backtesting, tržište i još mnogo toga. Pa pogledajte našu web stranicu (www.capitalise.ai) naučiti više. I voljeli bismo ako se pridružite našoj zajednici!

Hvala vam!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me