Službeni glas kineske komunističke partije The People’s Daily izvijestio je da je 15. lipnja Kineska akademija znanosti (CAS) najavila stvaranje nove inicijative Blockchain Lab. Najava je stigla tijekom dodjele nagrada za međunarodno natjecanje u blockchain-u u zemlji, a signalizira nastavak potiska kineskih dužnosnika u blockchain sektor.

Blockchain laboratorij

Prema izvješće, program se fokusira na integraciju velikih podataka, naprednu matematiku i blockchain tehnologiju. Kina je postala aktivnija u stvaranju ovih matematičkih formula nakon što je shvatila da su oni vitalna komponenta u blockchain prostoru. Kina nastoji stvoriti više blockchaina za vladin i komercijalni sektor.

Tijekom svečane dodjele, zamjenik ravnatelja za matematiku za CAS razgovarao je o tome kako su matematičke metode temeljna znanost iza razvoja budućih blockchain tehnologija. Također je govorio o primarnim ciljevima projekta koji za cilj ima istovremeno pružanje podrške privatnim, javnim i konzorcijskim blockchainsima. Kina prepoznaje važnost ovih mreža i nastoji ostati konkurentna u svemiru.

Laboratorij blockchaina omogućen je putem zajedničkog ulaganja s pokretanjem blockchaina Tai Cloud Corp. Tai Cloud je tvrtka sa sjedištem u Pekingu. Uz to, Tai Cloud Corporation sada predstavlja jednu od najvećih kineskih tvrtki sa sjedištem na blockchainu. Tvrtka trenutno posjeduje preko 150 patenata povezanih s blockchainom, a oni djeluju s blagoslovom kineske vlade.

Tai superprovodna mreža (superfrekvencijska transakcija)

Tai Superconducting Network je novostvorena blockchain mreža Tai Cloud Corp-a. Inovativna tvrtka tvrdi da ova mreža može obrađivati ​​stotine tisuća transakcija u sekundi, a korisnicima pruža veću sigurnost od tradicionalnih bankarskih sustava. Tvrtka nastoji stvoriti nacionalni blockchain standard za budući kineski gospodarski razvoj u blockchain prostoru.

Deng Di - Tai Cloud Corp predstavnik putem tvrtke EconoTimes

Deng Di – Tai Cloud Corp predstavnik putem tvrtke EconoTimes

Pouzdani blokchain laboratorij

Ova najnovija najava odjekuje od prethodnog izvješća koje je u rujnu 2017. godine iznijela popularna kineska financijska publikacija, Caixin. Caixin je najavio stvaranje istraživačkog pogona pod nazivom Trusted Blockchain Open Lab. Iako projekti imaju slična imena, još je prerano utvrditi hoće li raditi izravno, ili u tandemu, jedni s drugima. To doista signalizira svijetu da se Kina ozbiljno počinje baviti razvojem blockchaina.

Xi Jinping odobrava tehnologiju laboratorija Blockchain

Kineski predsjednik Xi Jinping javno je podržao blockchain tehnologiju na godišnjoj akademskoj konferenciji koju je CAS održao 30. svibnja ove godine. Kineski je predsjednik blockchain nazvao tehnologijom “proboja”. Također je usporedio blockchain tehnologiju s nekim drugim tehnološkim sektorima u razvoju, poput umjetne inteligencije (AI) i Interneta stvari (IoT). Sve ove tehnologije oblikuju budući razvoj digitalne ekonomije.

Kina je puna para ispred Blockchain Laba

Kinesko državno vijeće 24. svibnja najavilo je daljnji blockchain integracija u zonu slobodne trgovine okruga Guangdong. Ova zona trebala bi postati kineski kriptokapitol u narednim godinama. Također, Državno vijeće uključilo je razvoj blockchaina kao temeljno načelo u petogodišnju strategiju gospodarskog razvoja županije. Ovaj je plan trinaesti takav gospodarski razvoj plan uvedena do danas.

Kina se gura protiv kriptoa, ali je pro blockchain laboratorij

Kina nastavlja ograničavati upotrebu kriptovaluta od strane svojih građana, dok kontinuirano odbacuje sredstva u daljnja istraživanja i razvoj blockchaina. Kineski dužnosnici zabranili su ICO-e i zatvorili sve svoje lokalne kripto burze prošle godine zbog zabrinutosti zbog neuređene prirode tržišta. Nacija je glasna oko svojih kriptozabrinutosti kada posluje u javnom sektoru.

Kineska farma rudnika bitkoina putem Ejinsight

Kineska farma rudnika bitkoina putem Ejinsight

Kineski dužnosnici raspravljali su o daljnjim ograničenjima, uključujući moguću zabranu rudarenja BTC-a. U siječnju ove godine, internetski nadzornik zemlje, Vodeća skupina za sanaciju financijskih rizika s Interneta, poslao je zahtjeve službenicima lokalne vlasti sugerirajući da počinju ograničavati BTC rudarstvo. Peticija je zahtijevala od lokalnih dužnosnika da “uredno izađu” iz rudarskog sektora.

U početku je ovaj manevar bio pod krinkom zaštite električne infrastrukture zemlje. BTC rudarstvo izuzetno je energetski intenzivno, a Kina, kao prvi svjetski BTC rudar, već troši preko četiri gigavata električne energije zbog rudarskih aktivnosti. Da bismo ovu upotrebu energije stavili u perspektivu, ekvivalent je izlazu tri nuklearna reaktora. Kasnija izvješća otkrila su da je zahtjev došao izravno od kineske središnje banke.

Kineska središnja banka je anti-kripto

Ispada da je suzbijanje posljedica prvenstveno zbog zabrinutosti oko rizika ulaganja u kriptovalute. Kineski vladini službenici više su puta upozorili svoje građane na opasnosti od ulaganja na ovo neuređeno tržište. Unatoč upozorenjima, kineski građani i dalje pronalaze načine da prihvate kriptovalute poput Bitcoina.

Mnogi ljudi u kripto prostoru mislili su da su ti propisi nagovještavali izbjegavanje blockchain tehnologije od strane ekonomske snage, ali čini se da je sada upravo suprotno. Najavljeno je više projekata temeljenih na blockchainu, uz Blockchain Lab, od zatvaranja burzi u zemlji. Kina ne pokazuje znakove preokretanja svojih blockchain težnji.

Ovi su manevri naveli neke u kripto prostoru da optuže Kinu da je licemjerna u svom kripto stavu prema svojim građanima. Kineski građani i dalje primjećuju ograničenja unatoč tome što se vlada pomiče dalje u blockchain sektor. Inicijativa Blockchain Lab savršen je primjer ovog proturječnog ponašanja.

U zemlji se nalazi i najveće BTC rudarsko postrojenje, kao i najveći svjetski proizvođač kripto rudarskih uređaja, Bitmain. Unatoč tim činjenicama, Kina nastavlja ograničavati svoje građane da sudjeluju u decentraliziranoj ekonomiji.

Blockchain budućnost Kine

Sada je sigurno pretpostaviti da je Kina prepoznala prednosti blockchain tehnologije. Kao što sada znate, zemlja poduzima značajne korake prema integraciji ove tehnologije u svoju lokalnu ekonomsku strukturu. Neki analitičari vjeruju da Kina po tom pitanju nema izbora zbog značajnih ulaganja koja se trenutno odvijaju u konkurentskim zemljama poput SAD-a i EU-a.

Možete očekivati ​​daljnja ulaganja u blockchain prostor jer Kina želi postati globalni lider u sektoru razvoja blockchaina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me