Koji je sljedeći Bitcoin?

Vau. Loše je uopće pitati što je to. Nije li Bitcoin dovoljno dobar za vas?!

Dakle, mislite da ste spremni za sljedeći Bitcoin, a? Pa, da budem iskren, sljedeći “Bitcoin” bi trebao biti tako strašno strašan da razbija vremenski kontinuum svemira. (Za stvarne.)

Mislim na to da je bolje biti istinski inovativan izvan funkcionalnosti i protokola gdje je Bitcoin već popunio prazninu. Ali hej, ovo je jedno od najčešćih pitanja koje su novoprimljeni u kriptovalutama postavili … Pa, evo nas.

Počnimo s pregledom što prvo čini Bitcoin tako čudnim.

Što je Bitcoin, čovječe?

Bitcoin je digitalni novčani ekosustav s jedinicama valute (Bitcoin) koji se koriste za pohranu i prijenos vrijednosti među sudionicima ove slavne distribuirane i decentralizirane računalne mreže. Sklop protokola Bitcoin dostupan je kao softver otvorenog koda i može raditi na mnogim uređajima, uključujući mobilne telefone, tablete, radne površine, pa čak i Raspberry Pi.

Korisnici komuniciraju putem Bitcoin protokola putem weba ili drugih mehanizama (poput bluetooth-a ili čak radija). To je peer to peer sustav bez središnjeg poslužitelja ili točke kontrole.

Bitcoin se stvara kroz proces koji se naziva rudarstvo. To uključuje računala koja se natječu u pronalaženju rješenja za matematički problem (mislite na utrku u rješavanju divovske zagonetke Sudoku) koja proizvodi 12,5 BTC po pronađenom bloku. Rudari također obrađuju i potvrđuju bitcoin transakcije kako ne bi osigurali dvostruku potrošnju ili druge lažne transakcije.

Dakle, pregledajmo, Bitcoin (i njegov Blockchain) sastoji se od:

 • Decentralizirana peer-to-peer mreža (bitcoin protokol)
 • Knjiga javnih transakcija (blockchain)
 • Skup pravila za neovisnu provjeru valjanosti transakcija i izdavanje valuta (pravila konsenzusa, poznata kao rudarstvo)
 • Mehanizam za postizanje globalnog decentraliziranog konsenzusa o važećem blockchainu (algoritam Proof-of-Work)

To je Internet novca! To je suludo inovativno ono što jest.

Dakle, koji je već sljedeći Bitcoin?

Čovječe. Bitcoin je nova klasa imovine. To je prilično teško pratiti. To znači da je stvorio posve novu kategoriju digitalnog “svojstva”, što je čitava konzerva crva i slučajeva upotrebe koje će otvoriti. Čak se i IRS, MMF-ova svjetska banka i mnoga druga upravna tijela još uvijek kviziraju po glavi što učiniti s ovom tehnologijom.

Ispod je super osnovna rubrika o tome što bi moglo učiniti nešto sljedeće Bitcoin (što će se odnositi na razmatrane kovanice).

“Sljedeći Bitcoin” mora:

 • Imati vodeću arhitekturu na tržištu sljedeće generacije – Moraju u velikoj mjeri razviti blockchain konstrukt da bi ih se smatralo ‘sljedećom stvari’. Na primjer, Ethereum je stvorio platformu koja je iznjedrila desetke vrhunskih projekata izgrađenih na vrhu njegove mreže.
 • Budite eksponencijalno ometajući u slučajevima upotrebe – Poremećavanje financijskog sustava, fintech i stvaranje nove klase imovine teško je pratiti, oni moraju inovirati i izvan ovoga.
 • Iskoristite izvorni kod i implementacije – Bitcoin se sastoji od prethodno objavljenih koncepata (npr. Hashcash), ali te je kreacije razvio u nešto originalno, novo i robusno, moraju imati slično postignuće.
 • Imati mrežni učinak usvajanja – “Novčić” je samo ideja bez funkcionalnog proizvoda i što je još važnije, ljudi koji ga koriste, što više korisnika to bolje.

Smatrajte ove slijedeće “odabire” mogućnostima na temelju onoga što je danas poznato. Nećemo znati koji je sljedeći (ili sljedeći sljedeći) Bitcoin u kratkom roku. (Ako uopće, budući da bi se neki mogli svađati, ništa ne bi moglo biti najvažnije za bitcoin)

Ethereum

Kao što je raspravljeno u ovom vodiču, “Što je Ethereum?”, Naučit ćete više detalja o cjelini. Međutim, želio bih se još dotaknuti nekih od tih točaka kako bih dodao kontekst zašto bi Ethereum mogao biti sljedeći Bitcoin.

Ethereum je protokol, platforma pametnog ugovora, baza koda, pa čak ima i operativni sustav (etos) namijenjen rudarima. Ethereum olakšava izgradnju decentraliziranih aplikacija (dApps) putem blockchaina s Turingovim cjelovitim programskim jezikom koji omogućava korisniku pisanje pametnih ugovora i prilagođenih dApps-a.

Ovaj Turingov cjeloviti računalni dodatak omogućuje snažniji blockchain zbog prilagodljivog skriptiranja pametnih ugovora (koje Bitcoin nema). Uz to, postoji Ethereum Virtual Machine (EVM) koji radi na Ethereumu i omogućava svim korisnicima Ethereuma da izvršavaju pametne ugovore lokalno na svom uređaju koji ima čvor.

DAO je decentralizirana autonomna organizacija koja je virtualna cjelina koja omogućava decentralizirano upravljanje i upravljanje. Kad pređu određeni utvrđeni većinski prag (npr. 51%), dioničari mogu odlučiti kako će potrošiti, rasporediti sredstva, pa čak i izmijeniti kôd. DAO ima sve mehanizme tradicionalnih korporacija ili neprofitnih organizacija, ali umjesto toga koristi kriptografsku blockchain tehnologiju za provedbu.

Ugovori Ethereuma mogu olakšati decentraliziranu mrežu za pohranu datoteka. (Gdje korisnici mogu zaraditi tokene za iznajmljivanje svojih tvrdih diskova i neiskorištenog prostora) Razmišljati: Decentralizirani Dropbox ili Google pogon.

Vodič za početnike za Ethereum

Izvor: Blog Ethereum.org

Tim Ethereuma

Osnovni programeri

Najnoviji događaji uključuju dodavanje značajki privatnosti i smanjenje broja blokada (plazma)

Neki veliki projekti na Ethereumovoj platformi uključuju:

Status

Status je mobilni Ethereum operativni sustav (OS), preglednik, messenger i platforma otvorenog koda. Da je Ethereum globalna računalna mreža, Status bi bio sličan Windows OS-u s korisničkim sučeljima koja oživljavaju Ethereum kôd i pametne ugovore. Tim također ima a veća vizija oko decentralizacije i obnove Interneta kako je bilo zamišljeno.

TenX

TenX je mrežni, željeznički i način plaćanja (putem debitne kartice) s troškovima i naknadama za zamjenu od 0%. TenX podržava različita blockchain sredstva na više blockchaina, uključujući Bitcoin, Dash, Ethereum, Ethereum ERC20 Tokens (REP, CVC, OMG), a uskoro će biti dodano još novih radova. Uz to, korisnici dobivaju nagrade od transakcija i držanja kartice (.5% po transakciji i .1% za vlasništvo kartice)

TenX debitna kartica

Zašto mogli Ethereum će biti sljedeći Bitcoin?

Ima vrhunski tim ne samo veterana Bitcoina već i programiranja i razvoja. Razvili su tehnologiju, funkcionalnost i potrebe koje pruža Bitcoin. Njihova platforma za mrežu, protokol i pametne ugovore toliko je vodeća da su postali izvor za većinu ICO-a koji imaju jednako impresivne timove i slučajeve korištenja.

Na temelju prethodno spomenute rubrike, Ethereum je definitivno predvodnik paketa nudeći izvorni kôd (pametni ugovori, ethOS, EVM) i vodeću arhitekturu na kojoj nadograđuju nebrojene organizacije. Impresivni startupi i slučajevi korištenja izgrađeni na vrhu Ethereuma brojni su i vrhunski.

Napokon, imaju apsolutno sulud mrežni učinak i prihvaćaju kripto entuzijaste, špekulante, pa čak i institucionalne investitore. Ovo će biti teško ponoviti za sadašnje nositelje.

(Ovdje naučite kako kupiti Ethereum)

Mreškanje

XRP je Ripple token koji se koristi za poravnanje, ali je zasebna komponenta protokola (tračnice zvane RippleNet). Cijeli RippleNet obuhvaća sloj poravnanja, doznake, API i funkciju razmjene valuta. Ripple je imao rane iteracije već 2005. godine a na kraju su ga podržali Andreessen Horowitz i Googleovi laboratoriji 2011. godine.

Uz to postoji i RippleNet savjetodavni odbor koja surađuje s bankarskim čelnicima na izgradnji industrije koja je pregledana i prihvaćena “pravilnikom” ili setom standarda koji osigurava operativnu dosljednost i pravnu jasnoću za svaku transakciju.

Ripple ima urede u San Franciscu, New Yorku, Londonu, Sydneyu i Luksemburgu s preko 75 kupaca u 27 zemalja.

Problem s plaćanjima danas

Tračnice su spore i pune brojnih posrednika, dodajući i vrijeme i troškove. Prekogranično naseljavanje također je skupo i nezgodno za upravljanje. Velika je potreba za nadogradnjom ovih sustava u ovo digitalno doba. Ripple ima za cilj rješavanje ovih problema.

Specifični Ripple proizvodi uključuju:

 • xTrenutno – Poduzetničko softversko rješenje koje omogućuje trenutno poravnanje banaka, prekogranično plaćanje i praćenje od kraja do kraja.
 • xBrzo – Mehanizam razmjene koji stvara jeftinu likvidnost za mnoge svjetske valutne parove
 • xVia – Jednostavno sučelje za programiranje aplikacija (API), koje ne zahtijeva instalaciju softvera, koje omogućuje neprimjetna transparentna plaćanja koja se šalju preko njihove globalne mreže.

xTrenutno

Softversko rješenje xCurrent funkcionira tako što banke međusobno u stvarnom vremenu šalju poruku kako bi potvrdile detalje plaćanja prije generiranja transakcije. Potvrđuje se nakon što isporuka stigne i podmiri se.

Koraci nagodbe uključuju: (1) Iniciranje plaćanja (2) Provjera valjanosti prije transakcije (3) Kriptografsko zadržavanje sredstava (4) Namirenje (5) Potvrda

xCurrentov protok sredstava

xBrzo

Pružatelji usluga plaćanja, financijske institucije i gotovo bilo koji subjekt koji koristi međudržavne transakcije sada mogu odmah i jeftino zamijeniti valute. Tržišta u nastajanju obično zahtijevaju unaprijed učitane račune u lokalnoj valuti širom svijeta, što postaje skupo. xRapid povećava likvidnost i smanjuje potrebu za skupim deviznim rezervama.

xRapid stvara jeftinu likvidnost za mnoge svjetske valutne parove

xVia

Ovo sučelje aplikacijskog programiranja (API) namijenjeno je korporacijama, pružateljima usluga plaćanja i bankama kojima je potrebno standardno sučelje za globalno slanje plaćanja. To znači transparentno praćenje i uključene bogate podatke, kao što su priloženi računi.

Ripple je igrač A i rekao bih veteranu u FinTech prostoru. Ne samo da su bili tamo ranije Ripple ponavljanja nego Bitcoin (oko 2005.), ali imaju i vrhunske VC-ove, uključujući Google Labs koji vode njihove napore.

Uz to, bave se naslijeđenim bankarskim sustavom kojim se upravlja u milijardama dolara. Pravi je recept za uspjeh biti u mogućnosti ubrzati učinkovitost, smanjiti troškove i povećati sljedivost i usklađenost.

Evo nekih dosadašnjih klijenata Ripplea:

Čak se i Crypto puristički OG-i mogu složiti da je dobra prilika da više mogućnosti za pristup ljudima i njihovo unošenje u njihove omiljene digitalne resurse. Ripple to u velikoj mjeri pomaže čineći banke sposobnima za premještanje sredstava jeftinim, učinkovitijim i likvidnijim preko valutnih parova. Iako se mnogima ta stvarnost možda ne sviđa, svijet je u kojem trenutno živimo.

Bez obzira na etos, teško je iznijeti argument da banke odlaze, zato je Ripple definitivan kandidat za sljedeći Bitcoin. Iako ga Crypto OG-ovi možda nikada neće u potpunosti prihvatiti, u očima bankarskog društva gotovo je zajamčeno da će biti cool na razini Bitcoina (ako ne i više).

U konačnici, Ripple djeluje kao most za naslijeđene bankovne sustave koristeći ove nove digitalne šine, blokove putem RippleNet-a i njihovih ostalih proizvoda.

NEO

Izvorno objavljen kao Antshares, NEO je distribuirana mreža “pametne ekonomije” koja kombinira digitalnu imovinu, digitalne identitete i pametne ugovore. Osnovali Da Hongfei i Erik Zhang NEO ima bliske veze s drugom privatnom tvrtkom pod nazivom OnChain koju također vode osnivači NEO-a. Uz to, OnChain je nedavno izglasan za Top 50 kompanija FinTech u Kini od strane KPMG što ukazuje na usvajanje i svijest u industriji.

Natrag na NEO, sastoji se od dva izvorna tokena: NEO (simbol NEO) i NeoGas (simbol GAS) koji djeluje kao žeton za gorivo za upotrebu NEO mreže i usluga. Ovo je prva široko prihvaćena kineska kriptovaluta koja je NEO-u omogućila snažan rast. U konačnici, NEO koristi bezbroj originalnih tehnologija za svoje „pametno“ gospodarstvo i mrežnu infrastrukturu.

NEO ima ukupnu opskrbu od 100 milijuna tokena što predstavlja pravo na upravljanje mrežom, glasanje za članove tima i promjene parametara mreže. Blokovi se generiraju svakih 15-20 sekundi i ne mogu se opozvati, vratiti unatrag ili račvati nakon provjere. Transakcijski protok može podnijeti do 1.000tx / s s potencijalom da dosegne 10.000tx / s uz optimizacije i razvoj.

Jedna od NEO-ovih najvažnijih značajki je podrška za više baza kodova od Ethereuma, uključujući: Java, Kotlin, .NET, C #, Visual Basic, JavaScript, Typescript, Python i Go. To premošćuje mnoge druge od 18,5 milijuna programera koji su tamo vani u Blockchain razvoj s drastično kraćim krivuljama učenja.

NEO sustav uključuje: mehanizmi za konsenzus (DBFT), unakrsnu lančanu operativnost (NeoX), pametne ugovore (NEO ugovor), distribuiranu pohranu (NeoFS) i kvantni otpor (NeoQS).

GAS se generira držanjem NEO

GAS djeluje kao nagrada za dokaz uloga (PoS) povezana s držanjem NEO-a i generira se sa svakim novim blokom. Ukupna opskrba od 100 milijuna plinova bit će objavljena tijekom otprilike 22 godine. Svaki interval bloka je 15-20 sekundi s 2 milijuna blokova koji se generiraju godišnje.

Početno izdanje bit će 8 GAS-a po bloku, smanjen svake godine za 1 GAS (po bloku, godišnje). Kad dosegne 1 GAS nakon 7 godina, držat će se na 1 GAS po bloku tijekom trajanja opskrbe koja se procjenjuje na 22 godine. Nakon što 44-milijunti blok i ukupni GAS dosegnu 100 milijuna opskrbe, neće se distribuirati novi GAS.

Mehanizam konsenzusa delegiranih bizantskih tolerancija na greške (dBFT)

DBFT je skraćenica od Delegirana bizantska tolerancija na greške, a Bizantski otporan na kvarove konsenzusni mehanizam, olakšava sporazume glasovanjem putem opunomoćenika. Birači koji drže NEO mogli su odabrati osobu za određenu funkciju, glasajući u stvarnom vremenu.

Pomoću tehnologije digitalnog identiteta bilo koja stranka može biti provjerena osoba ili institucija. To olakšava registraciju usklađene financijske imovine i instrumenata u NEO mreži. To bi tada moglo omogućiti zamrzavanje, nasljeđivanje i druge funkcije prijenosa vlasništva.

NeoContract omogućuje interoperabilnost i kompajliranje više baza koda.

NEO-ov sustav pametnih ugovora (NeoContract) sastoji se od tri dijela:

 1. NeoVM – NeoVM je lagan, višenamjenski virtualni stroj blockchain (VM) sa sličnom arhitekturom JavaVM i .NET Runtime.
 2. InteropService – Koristi se za učitavanje blokovne knjige, digitalne imovine, digitalnog identiteta, trajnog prostora za pohranu i osnovnih usluga.
 3. DevPack – Compiler i IDE dodatak – Ovaj sastavljač pametnih ugovora i dodatak IDE smanjuje krivulju učenja za programere i uključuje podršku za: C #, Visual Basic, .Net, F #, Visual Studio, Java, Kotlin, Eclipse, C, C ++, GO, JavaScript, TypeScript, Python i Rubin na šinama.

NeoX omogućuje međusobnu interoperabilnost

NeoX to olakšava s (1) „protokolom razmjene imovine više mreža“ i (2) „protokolom međusobno distribuiranih transakcija“:

1. Cross-chain ugovor o razmjeni imovine

Dopustite višestrukim sudionicima da razmjenjuju sredstva u različitim lancima i osiguravaju da svi koraci u transakciji rade sinkronizirano. Ostali blockchains mogu biti kompatibilni s NeoX-om sve dok mogu pružiti jednostavnu funkcionalnost pametnog ugovora.

2. Cross-chain distribuirani protokol transakcija

Cross-chain distribuirane transakcije znače da je više koraka transakcije razasuto po različitim blockchains-ima i da je osigurana dosljednost cijele transakcije. Također je moguće za pametne ugovore s više lanaca gdje pametni ugovor može izvoditi različite dijelove na više lanaca

NeoQS stvara kvantno dokazanu tehnologiju

Kvantna računala prijete RSA i Eliptička krivulja (ECC) utemeljeni kriptografski mehanizmi. NeoQS integrira kriptografiju zasnovanu na rešetki koja kvantnim računalima omogućuje teško pucanje.

Prva decentralizirana aplikacija (dApp) na NEO-ovoj platformi:

Red Pulse nazvan “ekosustav inteligence i sadržaja sljedeće generacije” za kineska tržišta predstavio je token, RPX. Ovaj token pokreće platformu koja upravlja proizvodnjom i distribucijom sadržaja usredotočenom u početku na kineska tržišta kapitala. Cilj je potaknuti istraživanje kompenziranjem proizvođača za njihov uvid. Red Pulse koristi tržišnu inteligenciju, strojno učenje i tradicionalne istraživačke prakse kako bi korisnicima pružio vrhunske podatke.

https://coin.red-pulse.com/#overview

S prednje strane, potrošači mogu pristupiti istraživanju koje im je najrelevantnije za donošenje utemeljenih odluka. Red Pulse održava kvalitetu informacija uz nadzor platforme, strukturu poticaja i provjeru suradnika na razini stručnjaka.

NEO analiza

NEO je poput gledanja Ethereuma prije nego što je postao toliko popularan. Sa svojim azijskim korijenima i mrežnim učinkom, NEO bi nas mogao dovesti do novih uspona i razina usvajanja. (Da ne spominjem da su u azijsko-pacifičkoj regiji, to ih čini gotovo više od 4 milijarde ljudi).

Ima slične značajke zbog kojih je Ethereum postao popularan, ali su ih znatno premašili dopuštajući podršku za nove baze koda. To smanjuje krivulju učenja za programere u odnosu na to da treniraju na potpuno originalnim bazama koda.

Kao što smo vidjeli, postoji veliko usko grlo u tome da imamo dovoljno Blockchain programera koji će zadovoljiti trenutnu potražnju na tržištu. Zato im NEO dopuštajući puno više kodova omogućuje odabir između 18,5 milijuna programera tamo u odnosu na 5000 procjenjenih programera za Blockchain.

Uz bliski savez s OnChainom koji je već hvaljen u kineskoj FinTech industriji, NEO je spreman za značajan rast i integraciju s azijsko-pacifičkom regijom i šire..

Bitshares

Bitshares (simbol BTS) je “kripto-kapital”, poslovni motor, decentralizirana razmjena (DEX), softver, mreža, knjiga, mjenjačnica, banka, valuta i ideja, čije je vrijeme došlo. Na temelju delegiranog dokaza o udjelu (DPOS) algoritma, Bitshares je stvorio vizionar Dan Larimer, osnivač Steemita, EOS-a i Cryptonomexa. Bitshares se mogu pohvaliti moćnim značajkama i slučajevima korištenja koji preuzimaju neka od najvećih svjetskih tržišta i potrebe industrije.

Kao prvo, vaše korisničko ime djeluje kao adresa vašeg novčanika (na primjer mislite na svoju prijavu putem e-pošte) u odnosu na dugačke glomazne nizove slova i brojeva. Imaju brzi blockchain za pušenje s vremenom blokade od 1,5 sekunde i propusnim potencijalom od 180 000 tx / s (što je više od kombiniranih Visa, Mastercard i Amex).

Izvor: @Bitshares

Decentralizirana razmjena (DEX) nudi trgovački pod izgrađen na blockchainu

DEX omogućuje korisnicima kupnju i trgovinu kriptovalutama bez središnjeg tijela ili jedne točke neuspjeha. To eliminira potrebu za klirinškim domom. DEX ima sve veći prodor na kinesko tržište i popularnost zbog krutih i nesigurnih vladinih propisa u nastajanju.

Pametni novčići tržišno su vezana imovina potkrijepljena vrijednošću iz stvarnog svijeta

Ova ugrađena značajka i jesu vezan za sredstva poput bitUSD-a zrcali USD vrijednost fiat-a. To omogućuje kolateralizirane kratke hlače i opcije koje Bitsharesima otvaraju vrata da zagrizu procijenio je da je tržište derivata vrijedno 1 kvadrilion dolara. Imovina zadržava cjenovni paritet zasnovan na Bitsharesovom decentraliziranom tržištu.

Decentralizirane autonomne tvrtke (DAC) dobivaju platformu za postojanje

Kao jedan od prvih DAC-ova, Bitshares pruža okvir drugim entitetima da se organiziraju na sličan način i nude alate, zajednicu i tračnice za to na legalan i usklađen način stvarajući okruženje povjerenja.

100% delegirani dokaz o udjelu (DPOS) uklanja potrebu za dokazima o radu gladnih energije (PoW)

Slično NXT-u i Peercoinu, arhitekti Bitsharesa smatrali su da bi jedina svrha transakcija trebala biti širenje i potvrđivanje. Dokaz o radu kako se vidi kod Bitcoina prožvače značajnu količinu energije koristeći računalne resurse za rješavanje matematičkih problema. Neki ovo smatraju dugoročno neodrživim. Bitshares koristi okvir od dokaza o udjelu kako bi vlasnici mogli svoj glas prenijeti na ključ.

Mrežne naknade i transakcijski troškovi dijele se među članovima.

Bitshares nudi pretplate za članstvo koje će se kretati od godišnjih do doživotnih članstava i omogućit će smanjene naknade za korištenje Bitshares tračnica. Pretplate na kraći rok imaju određeni vremenski okvir za postizanje snižene stope. Pored toga, postoji program preporuka za članove koji je dubok na jednoj razini koji im omogućuje primanje smanjenih naknada i postotak naknada koje plaćaju oni na koje se odnose.

Bitshares nudi bankarske usluge, uključujući kolateralizirane zajmove

Bitshares kolateralizira vaše BitAssets s mogućnostima za posuditi vam do 33,33% od ukupnog BTS posjeda omogućujući mnogo konzervativniju rezervu ukupnog zajma (preko 200%). Ovaj decentralizirani bankarski model stvara robusnu i sigurnu alternativu tradicionalnom bankarstvu. Činjenica da postoje stvarne 2x kolateralizirane rezerve veliko je poboljšanje u trenutnom sustavu djelimičnih pričuvnih banaka koji zahtijeva oskudnu rezervu od 10% imovine.

Osnivači Bitsharesa imaju prethodno iskustvo u stvaranju EOS-a i Steemita

Tvrtka Bitshares istaknula je da se odvajaju kao konzultantska tvrtka treće strane https://cryptonomex.com/ koja služi mreži na temelju želja članova, odbora i svjedoka. Ovo je imalo za cilj osigurati da nema centralizirane kontrole ili pristranosti kao što smo vidjeli kod drugih kovanica velikih imena, a da su njihova znanja i vještine dostupni zajednici na profesionalan način.

Donose značajno iskustvo u izgradnji i promociji prethodnih Crypto projekata što im daje iskustvo i poteškoće iz kojih će potencijalno ubrzati njihov napredak i stručnost za rast Bitsharesa.

U konačnici, Bitshares je cray cray, momci. Činjenica da se bore s tržištem derivata (procjenjuje se na 1 KVADRILJON USD … to je trilijun x 1000!) S njihovim vezivanjem SmartCoinsa na imovinu je samo ludnica. Ne mogu se sjetiti većeg tržišta koje bi oni mogli ciljati.

Uz to, postoji veliki pokret prema stvaranju DEX-a (decentralizirane razmjene) što je uistinu potreba tržišta za sljedećom generacijom. Problemi s centraliziranim burzama uključuju hakiranje, provale, krađe, pa čak i manipulaciju tržištem. Pojedinačne točke neuspjeha, zajedno s revnim financijskim regulatorima, izvrsna su pretpostavka za potrebu za DEX-om.

Konkretno, kao rezultat nedavne brige oko regulacije u Kini, na tržištu je usvojeno puno Bitshares DEX-a, što nagovještava njihov mrežni učinak.