Koji su Walmartovi planovi za Blockchain Tech?

Walmart je napravio značajne pothvate u eksperimentiranju s blockchain tec 2017. godine. Bilo da je riječ o FOMO-u ili prihvaćanju da će blockchain ovdje ostati, shvatili su da će kasni usvojitelji ostati u prašini. Tako je Walmart prvo započeo s Inicijativa IBM-a za praćenje određene hrane kroz opskrbni lanac.

Rezultati traženja kineskog svinjskog i meksičkog manga širom svijeta bili su ohrabrujući. Blockchain tehnologija otkrila je svoj potencijal. I sada maloprodajni div postaje zadovoljan pokretačem prijave patenta. Od platnih sustava koji koriste blockchain do integracije tehnologije s autonomni sustav isporuke zasnovan na vozilu.

Dakle, to postavlja važno pitanje.

Zašto Walmart podnosi blokchain patente?

Walmartov patent

Walmartov najnoviji patent

Blockchain tehnologija još je uvijek daleko od masovnog usvajanja. Ali sigurno je reći da većina industrija vidi njegove mogućnosti. U Walmartovom slučaju to bi mogao biti manevar evoluiraj ili umri, prisiljavajući se da se prilagode određenim promjenama – ili jednostavno evolucija u upravljanju logistikom.

Ali dolazi u trenutku kada trgovci na malo širom svijeta još smišljaju kako najbolje integrirati blockchain u svoje procese.

Neki (poput japanskog Rakutena) rade na pokretanju vlastite kriptovalute. Drugi su, poput Walmarta i Krogera, eksperimentirali s praćenjem i traženjem hrane kroz lanac opskrbe.

Pa čak su i internetski giganti Amazon i Facebook počeli registrirati domene, lansirati blockchain platforme i istraživati ​​njihov potencijal.

Ipak Walmartovi patenti nisu posebno specifični i gotovo su slični bijelim papirima u svojoj prezentaciji. To ostavlja prostor za puno tumačenja i pitanja – konkretno, kakvi su Walmartovi planovi za blockchain tehnologiju?

Smanjenje odbitaka

Velike tvrtke poput Walmarta moraju podmiriti troškove koji proizlaze iz raznih situacija. To su poznati kao odbitci. Uzmimo na primjer da dobavljač želi iskoristiti popust ili proizvodi stižu oštećeni ili možda manji od dogovorenog iznosa. To često rezultira sukobom s dobavljačima koji je teško riješiti.


Glavni direktor proizvoda HighRadius, Sayid Shabeer objašnjava:

“Rješavanje sukoba često se odgađa zbog ograničenog pristupa podacima u vlasništvu različitih dionika. Na primjer, dionici iz različitih odjela među dobavljačima i kupcima (Walmart), dobavljačima logistike, revizorima itd., Kao i pitanja koja se odnose na sljedivost povezanih transakcija i dokumenata. “

Blockchain tehnologija mogla bi pružiti prijeko potrebnu razinu transparentnosti koja je potrebna da bi se izbjegli ovi sukobi. Ili ih jednostavno riješite automatizirano, bez komplikacija.

Shabeer nastavlja, „Walmart bi mogao, na primjer, ugostiti blockchain za autoprevoznike, tako da bi i dobavljači i Walmart mogli koristiti distribuiranu knjigu za pomirenje. Ubrzano rješavanje sporova koristilo bi i dobavljačima i kupcima u odnosu na AR / AP. ”

Korištenje pametnih ugovora za plaćanje dobavljača

Korištenje pametnih ugovora za plaćanje dobavljača na temelju unaprijed određenih uvjeta mogao bi biti još jedan trik u rukavu Walmarta. Mogli bi značajno smanjiti količinu radne snage potrebne za organizaciju plaćanja i praćenje stavki. Operacije bi postale beskrajno učinkovitije.

Shabeer kaže: “” Pametni ugovor “mogao bi se implementirati kao dio gore opisanog šireg blockchaina. To bi pomoglo ne samo u postizanju pravovremenih plaćanja, već i stvorilo okruženje transparentnosti s manje sukoba. “

Upravljanje lancem opskrbe

Već smo vidjeli znakove iz pilot testa s IBM-om da će Walmart koristiti blockchain za svoj opskrbni lanac. Iz pozitivnih rezultata vidjeli su kako prate nekoliko stavki hrane, samo zamislite da se to proširilo na svoju liniju s tisućama proizvoda.

Joel Vincent, direktor marketinga u IoT stručnjacima ZEDEDA komentira, „Walmartova namjena, prema najnovijem patentu, više odgovara onome što možete očekivati ​​od velikih tvrtki. Unutar je opskrbnog lanca i prati kako se pristupa stvarima u autonomnom vozilu (što je potrebno jer nema vozača koji ručno potpisuje “zapisnik”, pa pristupni kod mora biti “evidentiran” bez fizičke provjere pristupa) . “

Nastavlja, „U stvarnosti, uporaba autonomnog vozila jednostavno zamjenjuje vozača. Ako zamijenite vozača, morate zamijeniti način na koji vozač provjerava i odjavljuje stvari iz sigurnog kamiona (što je pored vožnje također njegov posao). Nije skok od flote ljudi koji voze i provjeravaju inventar do flote automobila bez vozača koji imaju evidenciju protiv neovlaštenog otvaranja za provjeru i odjavu zaliha. “

Status Quo se mijenja

Dok Walmart, Facebook i drugi divovi uskaču u blockchain vlak, to ne mora nužno značiti da će uskoro stići na odredište. Zapravo bi mogle proći godine prije nego što Walmart u potpunosti integrira blockchain tehnologiju sa svojim postojećim sustavima.

“To je analogija” okretanja naftnog tankera “”, primjećuje Vincent. “U velikoj tvrtki nisu samo sustavi duboko integrirani i teže će se odmotati od 10-ak metara visokih kuglica božićnih lampica, već i ukorijenjeni procesi.”

Međutim, činjenica da se pripremaju za promjene ohrabrujući je znak. Ne samo za FOMO, nego zapravo i demonstrativno poboljšava svoje poslovne procese i dno.

Blockchain tehnologija mogla bi riješiti puno Walmartovih problema. Od povjerenja i transparentnosti do sljedivosti, odgovornosti i smanjenja otpada.

“Konzervativne tvrtke koje ozbiljno shvaćaju blockchain početak su legitimiteta tehnologije”, tvrdi Vincent. „Svakodnevno pronalazimo praktičnu primjenjivu upotrebu. Možda smo s ovom aktivnošću prešli s blockchaina s “Internet 1991.” na “Internet 1994. – netom prije nego što je Netscape izašao u javnost”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map