Kripto-odobrenja nestala | Posebnost slavnih

Tijekom posljednjih godinu i pol, ICO-ov trend mnoštvenog financiranja izuzetno je porastao. Nema sumnje da ogroman broj projekata temeljenih na blockchainu značajno niče svaki dan.

Kako konkurencija postaje zlobno presječena, neki ICO-i nabavljaju pomoć poznatima kako bi im pomogli da ostanu u prednosti. Istodobno, kripto entuzijazam raste među poznatim osobama, i ne čudi što mnogi kripto-odobrenja slavnih donose naslove.

Interes slavnih za sektor kriptovaluta nije nov. Zapravo je izašao popriličan broj poznatih osoba pokazati podršku za svoje omiljene kripto na različite načine. Početkom godine pjevačica Katy Perry razmetala se svojom ‘kripto-manikirom’ na Instagramu kao posveta kriptovalutama. Reper od 50 centi prihvatio je bitcoin plaćanja za svoj album Animal Ambition iz 2014. godine, dok je Nas nagrađivao obožavatelje Bitcoinom na svom natjecanju Nas trivia na web stranici The Rap Test.

Katy Perry kripto-kandže

Slika ljubaznošću Katy Perry Instagram

Dakle, zašto miješati slavne i kriptovalute?

Prelazak na kripto-preporuke bio je nov i neočekivan za industriju. Unatoč tome, ICO tvrtke iz jednog su primarnog razloga postizale simbiozne odnose s tim poznatim osobama – poznate osobe veliki su marketinški stručnjaci s utjecajnim utjecajima. Imaju ogroman utjecaj na velik broj publike i na društvenim mrežama i izvan njih. Štoviše, oni mogu bez napora proširiti vijest o ICO prikupljanju sredstava za publiku.

Nadalje, ljudi imaju tendenciju da idoliziraju slavne osobe. Stoga, ako slavna osoba promovira proizvod, velike su šanse da će ih obožavatelji kupiti. Iako se svi igrači iz industrije ne slažu s potvrda slavnih teorija, izloženost očito djeluje za neke ICO-ove. Međutim, ne rade sva kripto-odobrenja poznatih osoba jer neke hipirane ICO-e doživljavaju značajne neuspjehe. Evo pogleda na neke od ovih neuspjeha zajedno sa slavnim osobama koje su ih podržale.

Neuspjele kripto-preporuke slavnih

Steven Seagal

Steven Seagal

Slika ljubaznošću Twittera

Prvi na popisu je poznata akcijska zvijezda, Steven Seagal. Naslove je objavio ove godine nakon što je odobrio ICO pod nazivom Bitcoiin2Gen, u narodu poznat kao Bitcoiin. Bio je ambasador robne marke ICO-a, čak je nekoliko puta išao do te mjere da je pronašao novčić na svom Twitter računu. U jednom je trenutku čak predložio da će kovanica biti dostupna na nekim od najvećih svjetskih kripto-burzi.

Srećom, država New Jersey uhvatila je vjetar sumnjivog projekta i izdala naredbu o prestanku i odustajanju od osnivača Bitcoiina. Navodi se da Bitcoiin nije registriran kao vrijednosni papir u državi i da je tvrtka nezakonito prodavala neregistrirane vrijednosne papire. Ne iznenađuje što su se Seagal i osnivači projekta razišli prikupivši nešto više od 75 milijuna dolara. Od tada je Seagalov Twitter račun ostao uglavnom neaktivan.


Paris Hilton

Paris Hilton

Slika ljubaznošću Paris Hilton Twitter

Seagal nije jedina poznata osoba koja je podržala kontroverzni ICO projekt. Televizijska zvijezda i hotelska nasljednica Paris Hilton također je namamljena u hype. Podržala je LydianCoin, token promociju tvrtke sa sjedištem u Singapuru koja želi stvoriti naprednu platformu za digitalni marketing i oglašavanje. Poslala je tweet svojim sljedbenicima o novonastalom LydianCoin – činu koji je izazvao žestoke kritike stručnjaka iz zajednice kriptovaluta.

Ubrzo nakon toga, DIP je otkrio da je izvršni direktor LydianCoina, Gurbaksh Chahal, bio umiješan u slučaj obiteljskog zlostavljanja i kriv za zlostavljanje svoje djevojke. Chalal se suočio s mogućim zatvorom zbog kršenja uvjetnog otpusta i zlostavljanja druge žene. Nakon ovog otkrića, Paris je izbrisala svoj tweet o LydianCoinu i od tada nije govorila ni o jednoj kriptovaluti. Odmah nakon toga, SEC je upozorio investitore na rizike da se uključe u ICO, posebno one koje promoviraju poznate osobe.

DJ Khaled i Floyd Mayweather

Floyd Mayweather

Slika ljubaznošću Floyda Mayweathera Twitter

I DJ Khaled i Floyd Mayweather uključili su se u kripto-prevaru kad su se dogovorili za promociju Centre. Centra Tech tvrdila je da se udružuje s Visa i MasterCardom radi lansiranja debitnih kartica za kriptovalute. Te su kartice trebale pružiti kupcima Centre mogućnost kupovine u trgovini koristeći svoj kripto-fond. Nažalost, SEC je otkrio da Centra Tech nije imala takva partnerstva s Visa ili MasterCard te da je izmislila imena nekih njihovih zaposlenika.

Nakon ovog otkrića, osnivači tvrtke Centra Tech uhićeni su, optuženi i optuženi za prijevaru. Na sreću obje poznate osobe, njihova imena nisu se pojavila u tužbi. Međutim, SEC je od tada izdao nekoliko upozorenja protiv drugih poznatih osoba, čak sugerirajući da slavne osobe riskiraju za pomaganje i podržavanje optužbi. Od ovog incidenta i Mayweather i DJ Khaled klonili su se kripto-odobrenja i držali se drugih sigurnijih preporuka slavnih.

Što SEC misli o kripto-odobrenjima

Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) iskreno je zabrinuta zbog sve većeg broja kripto-odobrenja slavnih. Nadalje, na temelju gornjeg sadržaja, kripto-odobravanja poznatih osoba baš i ne uspijevaju. Stoga SEC potiče investitore da istražuju prije ulaganja u kriptovalute koje podržavaju slavne osobe. DIP također želi da poznate osobe znaju da možda krše odredbe saveznih zakona o vrijednosnim papirima protiv prijevara jer djeluju kao neregistrirani brokeri za ICO.

Kripto-odobrenja poznatih osoba mogu se klasificirati kao nezakonita, posebno ako slavna osoba ne objavi iznos naknade primljene od ICO-ove tvrtke za odobrenje. Djelovanje SEC-a prema Centra Tech dio je njihovih napora da eliminiraju prijevare u neuređenom kripto-okruženju. Namjeravaju se nastaviti fokusirati na ove vrste odobrenja kako bi zaštitili investitore i osigurali da se tvrtke pridržavaju zakona o vrijednosnim papirima, aktivnosti koja je ključna za stalno mijenjanje kriptovaluta.

Završne misli

Kripto-preporuke obično zbunjuju obožavatelje poznatih osoba jer nisu sigurne jesu li slavne osobe iskreno u kripto ili ih samo oglašavaju. Međutim, na temelju nekih od gore navedenih ishoda, čini se kao da poznate osobe rijetko odvajaju vrijeme da bi saznale kakvu vrstu ICO-a intimno podržavaju. Međutim, nisu sve poznate osobe bez pojma. Neki su nevjerojatno upućeni i iskreno žele stvoriti razliku u zemlji kriptografije. Jedno je točno – kripto-okruženje je Divlji zapad i isplati se držati se podalje od utikača. Vodite svoju skrbnost i klonite se hypea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map