Kripto odvjetnici: što su oni i zašto ih trebamo?

Kripto odvjetnici koji nas vode kroz neuređenu džunglu

Odvjetnici su specijalizirani za mnoga područja, od zakona o životinjama do zakona o vremenskom udjelu. A kako popularnost kriptovaluta raste, tako raste i potreba za kripto odvjetnicima. Zakoni koji okružuju kriptovalute mogu biti nejasni i mogu se razlikovati od mjesta do mjesta. Zajedno s ovim zbrkanim propisima, kriptovaluta je pokrenula vlastiti brand tužbi. Iako se ove tužbe mogu činiti sličnima onima u financijskom svijetu, mnogi još uvijek trebaju kripto stručnjaka koji će im pomoći tijekom parnice.

kripto odvjetnici povezana fotografija

Kripto odvjetnici stručnjaci su za blockchain tehnologiju i propise o kriptovalutama, ako ih trebate zaposliti, ne ustručavajte se posjetiti Odvjetničko društvo El Monte. Oni pomažu u razbijanju tehnologije na sudu tijekom parnice. Oni također pomažu u rušenju zakona za programere, burze i startupe kriptovaluta. Ti su odvjetnici određena veza između kripto svijeta i zakonodavaca. Dvije najveće oblasti u kojima su odvjetnici za kriptovalute važni su ICO i burze.

ICO pogreške

Lako je pasti na lažni kripto bijeli papir, samo pogledajte HoweyCoins. Ulagači također imaju tendenciju prelistavanja bijelih tabela i ulaganja u kriptovalutu isključivo zbog hipe oko nje. Ili čak i ako je bijeli papir solidan, a hype stvaran, ponekad programeri jednostavno ne mogu isporučiti. Nije lak zadatak utvrditi je li ICO prevara ili nije. Međutim, kad pogrešno odaberemo, vrijeme je da pozovemo kripto odvjetnika.

Primjer ICO-a koji ne ispunjava očekivanja je Centra Tech. Osnivači tvrtke suočeni su s optužbama nakon što su ICO-om i potporom DJ Khaleda i Floyda Mayweathera prikupili 32 milijuna dolara. Ova ICO shema namamila je ulagače potraživanjima velikih partnerstava s kreditnim karticama, lažnim biografijama osnivača i manipulacijom cijena svojih Centra tokena (CTR).

U slučajevima poput gore navedenog, kripto odvjetnik je neophodnost. Ulagači znaju da su bili žrtve prijevare, ali ukazivanje na prijevaru u neuređenom pravnom svijetu kriptokripcije zahtijeva iskustvo. U SAD-u je jedan važan čimbenik koji povezuje lažne ICO-e sa pravnim sustavom SEC-ova definicija vrijednosnog papira. No, čak i s definicijom SEC-a, na kripto odvjetniku je da uvjeri sud je li ICO vrijednosni papir. U slučaju Centra Tech pravni kripto stručnjaci uspjeli su definirati CTR tokene kao vrijednosni papir i bavili se prijevarama s vrijednosnim papirima zajedno s ostalim optužbama protiv tvrtke.

Kripto odvjetnici također su važni u sprečavanju tužbi koje proizlaze iz ICO-a. Čak i legitimne tvrtke koje stvaraju kriptovalute s dobrom namjerom mogu biti podložne pravnom postupku. Svaka zemlja ima svoje stroge propise. U SAD-u svaka država ima različite zakone, zajedno s presudom DIP-a koja zahtijeva registraciju vrijednosnih papira. Kripto startupi koji pokušavaju sami dokučiti zakone u budućnosti će zasigurno naići na neke probleme.

Razmjene: hakovi i napadi

Kripto ulagači se uvelike oslanjaju na burze. Vjerujemo u razmjenu u nadi da će svaki put savršeno funkcionirati. Nažalost, nijedna razmjena nije savršena. Iako se mnogi problemi mogu riješiti brzom e-poštom do pomoćnog osoblja, ponekad je potrebno malo više stručnosti. To je posebno slučaj kada se radi o milijunima dolara.

Trenutno su hakovi jedan od najvećih problema s kojima se burze susreću. Izvještaji Crypto Aware da je samo ove godine ukradeno preko 670 milijuna USD kripto imovine. U kripto hakiranju nema pobjednika. To ima negativan učinak i na burze i na investitore. Kad god se dogodi hakiranje, zasigurno slijedi pravna drama.

Hakirane razmjene

Akcijski snimak uživo koga netko dobiva.

Najuočljiviji nedavni hack uključuje japansku kripto razmjenu Novčanica. Preko 400 milijuna USD NEM kovanica je ukradena, praćena mnoštvom pravne drame. Stotine ulagača tužile su burzu zbog odštete od oko dva milijuna dolara. Tužitelji vjeruju da Coincheck nije zaštitio njihova ulaganja i da bi trebali odgovarati.

Kad se dogodi veliki hak, kripto pravnici trebaju razbiti ono što se dogodilo za sud. Moraju zatražiti odštetu protiv Coinchecka i dokazati da je razmjena dijelom kriva za gubitak. Odvjetnici također imaju zadatak uvjeriti sud koliko su točno tužitelji dužni odštetiti. Za oba ova zadatka potrebna je kripto stručnost kako bi se sve pojednostavilo pravnim terminima koje sud može lako razumjeti.

Slučaj pokreće ozbiljne rasprave o razmjenama svugdje u vezi s propisima. Ali dok se ne razradi više propisa, mi ćemo i dalje samo voditi te rasprave. Iskusne burze obično imaju tim odvjetnika koji će im pomoći u snalaženju u zbrkanim zakonima koji okružuju kriptovalute. Samo specijalizirani kripto pravnici mogu ih zaštititi od pogrešaka i hvatanja vrućine od investitora ili njihove lokalne uprave.

Završne misli

Iako je najbolje da se klonite tužbi (osim ako niste pravnik), to nije uvijek tako lako. Hakirat će se burze, propasti ICO-i i novac će biti izgubljen. Sjetite se samo obaviti svoju dubinsku skrb i budite oprezni s ulaganjima. Ako se jave bilo kakve poteškoće, kripto odvjetnici bit će tu da vam pomognu u kretanju kroz stalno mijenjajući zakon kripto prostora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map