Umoran od špekulacija? Ove kriptokompanije pružaju radne platforme i usluge

Zaroniti u svijet kriptovaluta može biti ogromno iskustvo.

Više od 1.000 kriptovaluta podržanih blockchainom koji cirkuliraju na više od 100 mrežnih tržišta znači da je kripto-bazen dubok i širok. Ovaj vrtoglavi niz opcija mogao bi novopečenog investitora ili kripto-entuzijasta ugušiti od tržišne tjeskobe.

Međutim, usred ove mase specijaliziranih ICO-a, neka zdrava istraživanja mogu vas uputiti prema perspektivnim tvrtkama sa stvarnim radnim proizvodima.

Kriptovalute više nisu tehnološka novost za vašeg stereotipnog stanovnika podruma, a sljedeće kriptokompanije svjedoče o tome.

Njihove platforme potpuno su funkcionalne i integriraju blockchain u svakodnevne usluge, dajući tehnologiji povećanu izloženost javnosti.

Mreškanje (XRP)

Osnovan 2012. godine, Ripple je blockchain protokol plaćanja koji radi kao sustav bruto poravnanja u stvarnom vremenu. Nemojte previše visjeti na žargonu. Jednostavno rečeno, Ripple daje odgovore na probleme s kojima se suočava međunarodna poslovna zajednica, kao što su potreba za razmjenom valuta, dugotrajno vrijeme transakcija i transakcijske naknade.

Na primjer, ako tvrtka želi obavljati prekogranične poslove, može biti potrebno 3-5 dana da preseli kapital ili izvrši uplatu. Ako to spojite s visokim naknadama za transakcije i fiatnim tečajevima, premještanje masovnih iznosa sredstava iz jedne zemlje u drugu može biti mukotrpan proces.

Uđite Ripple.

Rippleov protokol plaćanja pojednostavljuje postupak transakcija za tvrtke svojim blockchainom i valutom (XRP). Blockchain pruža transakcije u stvarnom vremenu putem decentraliziranog, sigurnog sustava, a XRP osigurava likvidnost za prenesena sredstva.

Uz to, protokol smanjuje transakcijske troškove na malu naknadu počevši od .00001 XRP (djelići frakcije groša).

Talasanje u praksi

Rippleova platforma, Ripple Transaction Protocol, bilježi sve veće usvajanje od strane međunarodnih financijskih institucija. Korisnici međusobno komuniciraju putem pristupnih prolaza na ripple.net. S ovih pristupnika mogu komunicirati s drugim članovima Ripple Transaction Protocol slanjem, primanjem i razmjenom sredstava u obliku XRP i fiat valuta.

Rippleov blockchain služi kao knjiga za ove transakcije, javno pohranjujući podatke o transakcijama u blokove koji čine protokol.

Koncept zvuči revolucionarno i zasad Ripple dokazuje da jest. Impresivnih 100+ tvrtki koriste Ripple za razmjenu kapitala, uključujući mnoge istaknute banke poput UBS-a, Santandera i UniCredita.

Do sada je Ripple pokazao da njegova stvarna aplikacija ima stvarnu vrijednost za globalno financijsko i poslovno područje, a njegov već široko korišteni protokol vjerojatno će privući više korisnika kako tvrtka bude dobivala na zamahu i izloženosti.

Siacoin (SC)

Ne brinite, ovo nije još jedan pokušaj pop zvijezde da zajaše val kriptovaluta (gleda te, DJ Khaled). Inače, pop pjevačica Sia nema nikakve veze sa Siacoinom. Njegova početak datira iz natjecanja HackMIT 2013. godine. Tvrtka želi iskoristiti potencijal neiskorištenog skladišta na svijetu s blockchain tehnologijom. U osnovi, Siacoin želi stvoriti zajedničku platformu za pohranu u oblaku putem mreže pojedinačno upravljanih centara podataka.

Ovi centri podataka omogućuju korisnicima upravljanje podacima putem blockchaina. Čvorišta za pohranu djeluju kao pojedinačni čvorovi koji podržavaju čitav sustav, pa umjesto da postoji na jednom centraliziranom poslužitelju (npr. Dropbox), oblak postoji kroz decentraliziranu mrežu memorije koju upravlja korisnik.

Koristeći Sia

Za razliku od ostalih platformi za pohranu u oblaku, Sia ne radi s imena domene. Umjesto toga, program se može preuzeti s Web stranice tvrtke Sia.

Nakon preuzimanja, korisnici mogu prenijeti datoteku u oblak koja će biti hostirana u jednom od podatkovnih centara blockchaina. Korisnici mogu odabrati i hostiranje podatkovnog centra za plaćanje u Siacoin-u. Kako bi se osiguralo da domaćini ne kompromitiraju ili zlouporabe osobne podatke, pametni ugovori osiguravaju da domaćini ne budu plaćeni ako ne čuvaju podatke na siguran način. Sia-ina platforma također šifrira i čini sve podatke suvišnim kako bi dodatno osigurala sigurnost podataka.

Platforma je trenutno aktivna i poput Ripplea usmjerena je prema tvrtkama više od prosječnog pojedinca, ali s obzirom na vrijeme i tehnološki rast, Sia bi u budućnosti mogla postati jeftinija alternativa glavnim oblačnim uslugama.

Steem (SMT)

Steem pokušava promijeniti način na koji se internetski sadržaj stvara, dijeli, potiče, pa čak i nagrađuje. Blockchain djeluje koristeći ono što njegovi tvorci nazivaju Dokazom mozga. Za razliku od kovanica Proof of Work koje cirkuliraju valutu putem rudarskih rezultata (npr. Bitcoin), Steem se distribuira glasanjem ili lajkanjem sadržaja koji članovi zajednice generiraju.

Kada se objavi ili komentaru odobri glas, autor tog sadržaja prima usporedivu količinu SMT-ova (ili Smart Media Token, valuta Steema). Da, dobro ste pročitali – za interakcije na društvenim mrežama možete biti plaćeni.

Pa gdje radi Steem?

Steemov kolega na društvenim mrežama, Steemit, uključuje valutu u svoju platformu. Pomoću nje korisnici mogu međusobno stupiti u interakciju putem mreže blogova i odjeljaka s komentarima, sve dok zarađuju SMT za popularnost svojih doprinosa.

Od studenog 2017. god, Steemit ima preko 400 000 registriranih računa i prikupi 90.000+ dnevnih postova. Mnogo sadržaja trenutno nije iznenađujuće povezano s kriptovalutom, ali uobičajeno usvajanje dovodi do veće raznolikosti stvaranja sadržaja.

Na primjer, postoje oznake kategorija za bilo što, od sporta i putovanja do memova i povijesti, a najpopularniji postovi isplaćuju se između 30,00 i 200,00 USD. Znate one teorije zavjere koje dijelite, a koje nitko ne sluša? Pa, čak i oni imaju vrijednost na Steemitu, i mislimo da je to prilično uredno.

Steem u konačnici pokušava postaviti novi standard za platformu društvenih medija, ali samo će vrijeme pokazati prihvaća li internetska zajednica profitnim pristupom internetskim interakcijama.

Osnovna pažnja (BAT)

Slično kao i Steem, Basic Attention koristi individualizirane poticaje za dobit kako bi popravio način na koji komuniciramo s internetskim uslugama. Ipak, za BAT, cilj je oglašavanje, ne društveni mediji.

Ideja je usmjeriti usluge oglašavanja tako da uključuju samo gledatelje, izdavače i oglašivače, eliminirajući potrebu za posrednicima u procesu i smanjujući potencijal za marketinške prijevare. Izgrađen na blokovnom lancu Ethereum, projekt je decentralizirana platforma za digitalno oglašavanje otvorenog koda, koju pokreće BAT token. Korisnici na platformi bit će nagrađeni u BAT-u za njihovu pažnju i gledanje oglasa, a izdavači će dobiti BAT proporcionalno popularnosti njihovih objavljenih oglasa.

Gdje se to provodi?

Ako tražite nagradu za neovisni konzumerizam, Hrabri preglednik trenutno podržava platformu Basic Attention. Sadrži novčanik u pregledniku za pohranu BAT korisnika koji zarađuju na sučelju pregledavanjem oglasa. Pregledavanje oglasa, međutim, potpuno je neobavezno, jer preglednik Brave neće prikazivati ​​oglase ako ih korisnik ne omogući.

Preglednik također uključuje značajku hrabrih plaćanja koja omogućava korisnicima da doniraju dio svog BAT-a izravno iz novčanika svog preglednika na svoje omiljene web stranice; u budućnosti se Hrabra plaćanja mogu koristiti za usluge, proizvode, pretplate i slično kada web stranice implementiraju funkciju plaćanja BAT.

Brave također koristi sustav Basic Attention Metric za mjerenje zadovoljstva i pažnje korisnika. Pomoću ove metrike, Basic Attention može precizno procijeniti koji oglasi prikupljaju najviše pregleda procjenjujući koje reklame privilegira svaki gledatelj. To osigurava da izdavači dobivaju točnu naknadu za popularnost oglasa, a također jamči da oglašivači dobivaju optimalnu izloženost za svoje usluge praćenjem i ciljanjem interesa korisnika.

Konačno, dobit je za sve uključene: gledatelji su plaćeni za izloženost oglasima koje žele vidjeti, oglašivači dosežu svoja ciljna tržišta, a izdavači se ne moraju nervirati zbog lažnog marketinga koji podriva njihovu dobit.

Trenutno je Brave jedini preglednik koji prima platformu Basic Attention, ali kako Basic Basic raste, njegov se tim nada sve širem usvajanju protokola svog blockchaina. Jedna je od rijetkih blockchain tehnologija koja želi digitalno oglašavanje prodrmati na bolje uklanjanjem prijevara, smanjenjem prijetnje zlonamjernog softvera i pružanjem preciznijih mjernih podataka za mjerenje izloženosti oglasa i interesa korisnika.

Hrabro je prva opipljiva primjena tehnologije Basic Attention, ali ako postane popularna među korisnicima, izdavačima i oglašivačima, uobičajeno usvajanje moglo bi BAT učiniti novim standardom za internetski marketing.

Završne misli

Imajte na umu da ovo nije iscrpan popis i da neke od tih platformi, iako su aktivne, još uvijek trebaju daljnji razvoj. No, općenito, ove su platforme dokazale svoju izvedivost i tehnološku opipljivost u usporedbi s drugim tvrtkama koje pokreću blockchain čija je tehnologija u teoretskom razvoju.

Uzbudljivo je vrijeme za tehnologiju, jer je blockchain stvorio rješenja na visokoj razini ili optimizaciju trenutnih rješenja dostupnih mnogim ljudima.

Obavezno se educirajte o industrijskim trendovima i slijedite neke od svojih omiljenih tvrtki kako biste pratili njihov napredak.