Čujete ga kamo god krenuli:

“Bitcoin je mrtav”

“Kriptovaluta je pomodnost”

Ne slušajte mrzitelje i zajebavatelje. Kriptovaluta je živa i zdrava. Ne ide nikamo. Svako tržište ima razdoblja bikova i medvjeda. Potpuno je prirodno i izuzetno zdravo da se tržište ispravi nakon masovnog trka bikova. Dobrodošli u trenutno kripto stanje oko kolovoza 2018.

Slika Bitcoin koji se topi. Ali ne brinite, Bitcoin je živ i zdrav.

Je li pad Bitcoina – ili u porastu?

Stavimo stvari u perspektivu

Bitcoin je u padu je 65% s svih vremena! Industrija kriptovaluta nalazi se u spirali smrti.

Ne tako brzo.

Moramo samo razmotriti aspekt ponašanja investitora, a također imati strpljenja i predviđanja da iskoristimo osnovni utjecaj koji će na kraju imati u cijelom svijetu. Industrija kriptovaluta i dalje je spremna za masovni rast.

Temeljna potreba

Što je najvažnije, osnovna potreba za kriptovalutom ostala je nepromijenjena. Spasit ću vam žalosti slušajući povijesnu lekciju o lošoj monetarnoj politici koja je prouzročila kolaps Rimskog carstva ili kako medijska cenzura stolicama muči nacije.

Financijski se potreba za decentraliziranim skladištem vrijednosti izvan nadzora vlade i središnjih banaka pokazala financijskom krizom nakon financijske krize. Milijarde ljudi širom svijeta ostaju bez bankarskih sredstava zbog nedostatka pristupa tradicionalnim bankama.

Kriptovaluta ima moć rješavanja i ispravljanja kvarova trenutnog svjetskog financijskog sustava.

Društveno, tehnologija kriptovaluta i blockchain nudi nova rješenja za mnoge svjetske probleme. Od nepromjenjivih zapisa koji se mogu koristiti za izbore do decentraliziranih aplikacija koje ne može blokirati nijedna treća strana, kripto ima mogućnost poboljšanja i povezivanja svijeta na sličan način na koji je to internet u početku činio.

Cijene

Za one koji nisu u kriptovaluti za tu tehnologiju, ovo nije prvi put da je tržište kriptovaluta prošlo jezivo tržište medvjeda. Bitcoin je prošao slično dolje tržište tijekom cijele 2014. godine.

Stavimo cijene u perspektivu. Da ste prije godinu dana ulagali u Bitcoin na 2500 dolara, danas biste još uvijek više nego udvostručili svoje ulaganje. To je nevjerojatan povrat kojem se ne može mjeriti niti jedna druga klasa imovine.

Iako je nemoguće odrediti točan trenutak kada će tržište medvjeda Bitcoina zaključiti, trenutne razine cijena izuzetno su atraktivne za nova dugoročna ulaganja u kriptovalute.

Tržište bitcoin medvjeda - ovaj grafikon prikazuje napredak BItcoina, preklapajući vremenske crte 2013-2015 i 2017-2018 za usporedbu.

Gledajući samo Bitcoin, promatračima bi tržište moglo biti malo medvjeđe.

Budućnost industrije kriptovaluta

Budućnost kriptovalute uglavnom ovisi o dvije komponente: institucionalnom utjecaju i masovnom usvajanju.

Institucionalni igrači

Novi novac od institucionalnih ulagača vjerojatno će biti odskočna daska koja pokreće novo bikovsko tržište u prostoru kriptovaluta.

Stručnjaci poput Michaela Struttona predvidjeli su da će dodatnih 100 do 400 milijardi dolara ući na tržište ako DIP na kraju odobri bitcoin ETF. Ovaj povećani protok novca lako bi stavio cijenu Bitcoina iznad svih vrhunaca.

Bez obzira na to, ako SEC odobri Bitcoin ili kriptovalute ETF, postoje brojni glavni institucionalni igrači koji kruže kripto tržištem poput morskih pasa koji čekaju pogodan trenutak da se mudro uključe u tako brzo rastuću profitabilnu klasu imovine.

Nije pitanje hoće li se institucionalni investitori na kraju uključiti u kriptomarket, već kada?

Široko usvajanje

Vjerojatno najvažnije za dugoročni uspjeh industrije kriptovaluta je široko prihvaćanje masa. Tada je jedan od velikih problema s kripto krilom upotreba u stvarnom svijetu, pa trošenje u trgovinama itd., Ali sada postoji debitna kartica pod nazivom CryptoPay koji vam omogućuje da kriptovalute trošite bilo gdje, tako da je ovo veliki skok naprijed u tom pogledu.

Vitalik Buterin nedavno je na svom twitteru naglasio potrebu da kripto bude što korisniji za prosječnog potrošača:

Kriptovaluta je živa i zdrava, iako je u ovom tvitu Vitalika o tome kako bi olakšavanje pristupa ljudima kriptovalutama bilo korisnije od fokusiranja na ETF-ove.

Dugoročno razmišljanje – gdje će biti kripto ako nije široko dostupno?

Trenutno stanje usvojenosti

Ispod je model usvajanja životnog ciklusa tehnologije koji se često koristi u marketingu kako bi izrazio trenutno stanje prihvaćenosti novih tehnologija ili proizvoda. Kriptovaluta je još uvijek u povojima. Kao što grafikon pokazuje, nije uspio prijeći “ponor” u uobičajeno usvajanje.

Trenutno je kriptovaluta još uvijek u fazi ranog usvajanja, jer njezina nestabilnost cijena i tehnička složenost i dalje odvraćaju mnoge velike korporacije i trgovce na malo da kripto prihvate kao plaćanje.

Unatoč poslovnim rizicima prihvaćanja kriptovaluta, velike korporacije poput Overstock, Expedia i Subway istupile su da je prihvate u nadi da će privući novu, rastuću bazu klijenata.

S vremenom bismo trebali očekivati ​​da će sve veće korporacije, kao i manje trgovine, početi prihvaćati kriptovalute kao način da se postigne prednost nad konkurencijom.

Kriptovaluta će vjerojatno slijediti sustav usvajanja tehnologije. Slika prikazuje grafikon životnog ciklusa usvajanja tehnologije koji je oblikovan poput zvona.

Sljedeći korak Cryptoa trebao bi biti prelazak ponora.

Zaključak

Iako je nemoguće utvrditi točan trenutak završetka trenutnog tržišta medvjeda kriptovaluta, tržište je trenutno pozicionirano za dugoročni rast kako institucionalni investitori ulaze u industriju, a veliki trgovci počinju prihvaćati to kao oblik plaćanja.

Ne paničarite. Tržište bikova kriptovaluta na kraju će se vratiti.

Napomena urednika: Možda. Ovo nije financijski savjet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me