Ulagači u bitcoin vjeruju u njegov dugoročni potencijal kao decentralizirane valute i kao ulaganja u rast. Pojavom Bitcoin IRA-a možete uključiti i Bitcoin kao dio svog dugoročnog mirovinskog plana. Evo pregleda ključnih IRA koncepata, praćenih specifičnim nijansama kupnje Bitcoina u vašoj IRA-i. Na kraju ćete pregledati tri potencijalne strategije ulaganja za svoj Bitcoin IRA. Odgovor na vaše pitanje: “Mogu li kupiti Bitcoin sa svojom IRA-om” je zvučan Da.

Što je IRA / Roth IRA?

Uveden 1974. godine, Individualni mirovinski račun (IRA) omogućio je milijunima radnika da financiraju osobno mirovinsko vozilo. Čak i sredinom 1970-ih, mirovinski planovi koje su financirale tvrtke počeli su se postupno ukidati, a IRA je bila savršena zamjena. Danas je više radnika pokriveno IRA-om i 401.000 mirovinskih računa nego mirovinskim planovima tvrtke.

Pomoću IRA-e možete odabrati da na svoj račun dodate postotak prilagođenog bruto dohotka (AGI). Zatim odbijate IRA doprinos od vašeg oporezivog dohotka u vrijeme prijave poreza na dohodak. Loša strana je ta što sve kapitalne dobiti i dividende zarađene u IRA postaju oporezive kad se sredstva povuku pri umirovljenju.

1998., senator William Roth uveo je zakone koji su stvorili Roth IRA. Roth IRA ne odbija porez za vaš godišnji doprinos. Međutim, svi kapitalni dobici i dividende 100% su neoporezivi kada se povuku pri umirovljenju. Vaš porezni savjetnik može vam pomoći utvrditi je li tradicionalna IRA ili Roth IRA najprikladnija za vas.

Mogu li kupiti Bitcoin pomoću svoje IRA-e?

Da apsolutno. Međutim, morate uspostaviti a samoupravna IRA da biste mogli njime kupiti Bitcoin. Također morate uspostaviti IRA društvo s ograničenom odgovornošću (LLC). Vaša LLC bit će subjekt koji kupuje i prodaje Bitcoin za vaš IRA račun. Vas Ne možeš prenesite bilo koji Bitcoin koji sada posjedujete izravno u svoj IRA LLC. Morate ga prodati, prenijeti sredstva u svoj IRA LLC i tada može kupovati i prodavati Bitcoin u vaše ime. Ako više volite Roth IRA, primjenjuju se iste opće smjernice.

Postoje godišnja ograničenja doprinosa za IRA račune. Nikada nemojte prekoračiti ograničenje ili će vas porezna uprava kazniti. Mogli biste biti pogođeni pozamašnom kaznom za prijevremeno povlačenje (obično 10%) ako povučete sredstva iz svoje IRA-e prije nego što navršite 59,5 godina.

Bitcoin IRA za i protiv

Plusevi ulaganja u bitcoin s vašom IRA / Roth IRA mogu uključivati:

 • Uštede na porezu na dohodak. Ako se odobri Bitcoin Odjeljak 1256 poreznog tretmana, 60% će se oporezivati ​​dugoročnim stopama kapitalne dobiti, a 40% kratkoročnim stopama. To bi bila velika porezna korist i dobar je razlog za uključivanje Bitcoina u sve standardne (ne-Roth-ove) IRA-e.
 • Diverzifikacija portfelja (Bitcoin, dionice, obveznice, plemeniti metali i novac)
 • Potencijal dugoročnog rasta Bitcoina
 • Prilagođavanje iznosa doprinosa kako se mijenja vaš prihod
 • Čini se da su strategije prosječnog troška dolara (DCA) prilagođene IRA-i

Negativni elementi ulaganja u bitcoin s vašom IRA / Roth IRA mogu uključivati:

 • Volatilnost Bitcoina, pogotovo ako Bitcoin čini velik postotak vaše IRA
 • Potencijal za hakiranje vašeg IRA LLC-a. Morate uložiti u najbolji raspoloživi hladni novčanik i također platiti sef za pohranu svih kodova računa.
 • Troškovi stvaranja i održavanja tvrtke IRA LLC. Možda nema isplative ako imate malo stanje na računu
 • Neizvjesnost u pogledu buduće vladine regulacije Bitcoina

Potencijalne strategije ulaganja za vaš Bitcoin IRA

Općenito je trgovanje / ulaganje u IRA samo dugo, ali postoji način da se to ograničenje zaobiđe. Evo nekoliko strategija trgovanja / investiranja koje biste trebali uzeti u obzir:

 • Prosjek troškova dolara (DCA). Kupite fiksni iznos Bitcoina (ili Bitcoin ETF, kada je dostupan) svakog mjeseca (tjedan) i jednostavno držite dugoročno. Najbolje je započeti DCA strategiju kad prvi put počnete raditi, omogućujući 35-45 godina da vaši novčići povećaju vrijednost. Ako je moguće, započnite svoju DCA strategiju nakon velike korekcije od 50-60% u Bitcoinu, pogotovo ako ostanete sigurni u njegov dugoročni potencijal rasta.
 • Trgujte raznim bitcoinima praćenje trendova strategije. Ove strategije traže velike dobitke, ali za razliku od DCA-a, njihova upotreba zaštite od zaustavljanja i zaustavljanja zaustavljanja pomaže u ograničavanju gubitaka i zaključavanju dobiti. Swing trgovanje (zadržavanje 14 dana ili manje) nije dobra ideja ni na jednom Bitcoin IRA računu. Ova strategija može uzrokovati da se usredotočite na brzu dobit, a ne na polagani i stabilni rast koji tražite kao IRA investitor.
 • Ako / kada inverzan Bitcoin ETF-ovi postaju dostupni, učinkovito ćete to moći kratak Bitcoin u IRA-i. Da je takav ETF bio dostupan u prosincu 2017., mogli ste kupiti obrnuti Bitcoin ETF i profitirati na tekućem medvjeđem tržištu u Bitcoinima. Samo bi visokokvalificirani trgovci trebali razmotriti ovu strategiju.

Odluke: Bitcoin IRA ili Bitcoin Roth IRA?

Evo nekoliko različitih scenarija koji vam mogu pomoći da utvrdite je li redovita IRA ili Roth IRA bolje za vaše planove ulaganja u Bitcoin:

 1. Predviđate neprekidno rastuće prihode u sljedećih 20-30 godina.
 2. Najveći ćete godišnji doprinos IRA-e tijekom istog razdoblja.
 3. Uvjerili ste se u rast cijena Bitcoina najmanje 20-30 godina (prosječni godišnji dobici od 12-15%).

U gore navedenom scenariju, možete uroditi više nagrada u vrijeme umirovljenja s Roth IRA-om. Razlog bi bio ogromna kapitalna dobit na vašem Bitcoinu, a sve bi se povuklo neoporezivo. Ta kapitalna dobit najvjerojatnije će nadoknaditi gubitak godišnjeg odbitka poreza koji pruža redovita IRA.

Redovita IRA možda bi imala više smisla u ovom scenariju:

 1. Vaš je prihod skroman i ne očekuje se da će se stalno povećavati, ili bi zapravo mogao opadati.
 2. Predviđa se da će vaš godišnji doprinos IRA-i ostati statičan ili bi se mogao smanjiti.
 3. Nadate se da će Bitcoin cijeniti, ali očekujete skromniji prosječni godišnji dobitak od 7-9%.

U ovom scenariju, godišnji odbitak poreza za vaš doprinos IRA-i može pomoći poboljšati kvalitetu vašeg života upravo sada. Platit ćete porez na svu zaradu IRA-e prilikom povlačenja, ali budući da ste radnik s nižim plaćama, vaša će niska porezna stopa značiti mali porezni račun u vrijeme umirovljenja. Pojedite sada nešto od svoje torte, a i dalje ćete uživati ​​u nekima.

Sažetak

IRA i Roth IRA računi su vaše najbolje mogućnosti ako niste pokriveni mirovinskom mirovinom tvrtke ili sindikata ili 401.000 mirovinskih planova. Lako ih je stvoriti, financirati i održavati. Ako želite uključiti Bitcoin u svoj portfelj umirovljeničkog računa, morat ćete stvoriti samostalno usmjerenu IRA i LLC tvrtku koja će biti pravna struktura koja drži vašu IRA. Pod pretpostavkom da vjerujete da Bitcoin ima desetljeća potencijala za rast, uključujući i novčić u vašem mirovinskom portfelju ima smisla.

Vaš je posao sada planirati diverzificirani, nekorelirani mirovinski portfelj, onaj koji uključuje Bitcoin, plemenite metale, dionice, obveznice i novac. Vaš registrirani investicijski savjetnik može vam pomoći utvrditi koliki bi postotak Bitcoina trebao sadržavati vaš IRA portfelj.

Špekulacije na financijskim tržištima uključuju značajan rizik. Rizični kapital trebali biste koristiti samo prilikom trgovanja ili ulaganja. Uvijek se posavjetujte s licenciranim financijskim savjetnikom prije uvođenja rizičnog kapitala na financijska tržišta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me