Globalni dobavljač elektronike LG najavio je službeno izdanje njihove dugo očekivane poslovne blockchain platforme nazvane Monachain. Ime platforme potječe od klasičnog remek-djela Leonarda DaVincija, Mona Lise. Ime se sastoji od Mone, što znači kraljica, i lanca, koji predstavlja blockchain.

Članovi Monachaina dobivaju pristup širokom spektru blockchain usluga kako bi pojednostavili svoje poslovne sustave. Projekt Monachain prvi izašao na vidjelo sredinom 2017. godine putem priče objavljene u Poslovna Koreja. Monachain tvrtkama pruža pristup mnoštvu jedinstvenih funkcionalnosti temeljenih na blockchainu. Iako u sektor raste sve veći broj distribuiranih glavnih platforma, LG je značajan kao jedan od najvećih kandidata u svemiru.

LG CNS

LG-ova IT podružnica, LG CNS, je razvojni tim koji stoji iza ovog projekta. LG CNS na tržište je ušao 1987. Od svog osnutka grupa je radila na mrežnim integracijama, outsourcingu poslovnih procesa, outsourcingu informacijske tehnologije i integraciji sustava.

LG CNS dospio je na naslovnice kada je tim stekao članstvo u Open Blockchain Industry Association (OBCIA) prošli mjesec. OBCIA se sastoji od nekih od najvećih korporacija na svijetu, uključujući računalne divove Microsoft, IBM i proizvođača automobila Hyundai.

Monachain Development

Platforma Monachain uključuje mnoge aspekte platforme distribuirane knjige Corda. Corda lokalnim poduzećima nudi distribuirane glavne knjige, poput upravljanja proizvodnjom. Koncept Corde omogućen je strateškim partnerstvom s R3, najveći konzorcij blockchain financijskog sektora na svijetu.

Sjedište LG-a putem Architizer-a

Sjedište LG-a putem Architizer-a

Uzimajući tragove i dragocjene savjete iz lekcija naučenih tijekom razvoja distribuirane knjige Corda, LG CNS uspio je stvoriti internu platformu koja može smanjiti mnoge logističke bolove koje danas trpe tvrtke. Platforma Monachain uključuje sustave digitalne provjere autentičnosti, sustave izdavanja digitalnih valuta i protokole za upravljanje lancem opskrbe.

Digitalna identifikacija (DID)

Jedna od jedinstvenih značajki Monachaina je integracija protokola decentraliziranog identifikatora (DID). DID pruža korisnicima digitalni identitet koji vam omogućuje slanje sredstava i plaćanje računa izravno sa vašeg pametnog uređaja.

Digitalni identiteti su potrebni kada se radi o tradicionalnim financijskim platformama. Te se platforme pridržavaju smjernica o poznavanju vaših kupaca (KYC) i sprečavanju pranja novca (AML). Korisnici moraju dokazati svoj identitet prije nego što im se dopusti pristup tim platformama.

Te sigurne platforme uključuju sve veći broj sigurnosnih tokena koji se nalaze na tržištu. Sigurnosni tokeni integriraju zakone KYC i AML izravno u svoj protokol. Pametni ugovori zahtijevaju potvrdu ID-a prije nego što tokeni mogu prenijeti vlasništvo. LG CNS daje svojim korisnicima Monachain mogućnost korištenja ovih usluga bez potrebe za dodatnim sustavima.

Biometrija

DID protokol integrira napredne biometrijske podatke kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima korisnika. Biometrijski sustavi koriste posebne senzore za provjeru identiteta osobe putem osobnih osobina koje su jedinstvene za pojedinca. Vaš otisak prsta ili iris dva su savršena primjera područja koja biometrijski skeneri mogu koristiti da bi potvrdili da ste ono za što se kažete..

Monachainov DID sustav omogućuje skeniranje otiska prsta, prepoznavanje lica i prepoznavanje glasa. Bilo bi teško nekome hakirati jednog od ovih verifikatora. Gotovo je nemoguće zavarati sva tri sustava kad su na mjestu i ispravno funkcioniraju.

Novčanik

Još jedna jedinstvena značajka koju pruža Monachain je sposobnost stvaranja digitalnog novčanika s pristupom tradicionalnim financijskim uslugama. Tvrtkama zainteresiranim za prihvaćanje digitalnih valuta za to je potreban novčanik. Većina platformi distribuirane knjige na razini poduzeća uključuje mogućnost izrade novčanika s digitalnom valutom, ali vrlo malo njih pruža pristup tradicionalnim bankarskim uslugama.

Ono što Monachainov kripto novčanik čini jedinstvenim u usporedbi s drugim platformama je ova sposobnost korištenja tradicionalnih bankarskih sustava. Programeri platforme stvorili su nekoliko partnerstava s lokalnim južnokorejskim bankama kako bi ovu značajku učinili dostupnom. Ova partnerstva dodaju povjerenje lokalnim tvrtkama zainteresiranim za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama.

Digitalno upravljanje lancem opskrbe

LG CNS također integrira protokole za upravljanje opskrbom blockchaina izravno u Monachain platformu. Blockchain tehnologija savršena je za upotrebu u upravljanju lancem opskrbe. Tehnologija omogućuje tvrtkama nadzor nad njihovim proizvodnim i distribucijskim sustavima u stvarnom vremenu i bez potrebe trećih strana.

Govoreći s Korea Times, programeri su objasnili kako tvrtke mogu povećati produktivnost s Monachainom. Sustav omogućuje tvrtkama praćenje cjelokupnog proizvodnog procesa u stvarnom vremenu. Računalni div IBM pokrenut platforma za nadzor velikog lanca opskrbe zasnovana na blockchainu s velikim uspjehom početkom godine. Čini se da LG želi sudjelovati u ovom unosnom poslovnom sektoru.

Usluge digitalne valute

Monachain želi ponuditi usluge digitalne valute široj južnokorejskoj zajednici. Da bi izvršio ovaj zadatak, Monachain uključuje neke značajke prilagođene vladi. Korisnici mogu izdavati lokalne valute, kao i dovršavati socijalnu pomoć koristeći sustav. Te bi usluge mogle usmjeriti mnoge logističke probleme južnokorejske vlade smanjenjem operativnih troškova programa usluga.

Financijski centar LG CNS

Uz to, LG CNS otvorio je digitalni financijski centar u srpnju. Centar pomaže stručnjacima FinTech-a da udruže svoje napore. Iskustvo blockchaina LG CNS-a nastavlja proširiti, a očekuje se da će njihovo gospodarsko središte do kraja ove godine imati gotovo 200 zaposlenika.

LG CNS bavi se istraživanjem svih budućih financijskih usluga, uključujući AI i robotsku integraciju. Tvrtka ima četiri osnovna cilja:

  • Rana primjena najnovijih tehnologija
  • Restrukturiranje digitalne infrastrukture usredotočeno na pohranu u oblaku i sustave velikih podataka
  • Daljnja integracija blockchaina
  • Podržati postojeće financijske sustave

Velika elektronika ulazi u blockchain

LG nije usamljen u svojim blockchain ambicijama. U travnju je proizvođač elektronike Samsung pokrenuo poduzetničku blockchain platformu tzv Nexledger. Platforma će nadgledati logistiku brodarstva Južne Koreje u narednoj godini.

LG: Spremni za sutra

Južna Koreja i dalje je leglo kripto aktivnosti u regiji. LG-ov najnoviji potez zasigurno će podići obrve u kripto zajednici. Fokusirajući se prvenstveno na tržište Južne Koreje, LG CNS nastoji kontrolirati svoju domaću površinu. Programeri se nadaju proširenju projekta nakon što vide rezultate svojih napora na južnokorejskim tržištima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me