S više od 400 EOS delegata koje možete birati, možda će vam biti teško odlučiti koji biste od najboljih EOS delegata trebali baciti svoje tokene. Vaš je glas, bez obzira koliko velik ili mali bio, presudan.

21 delegat s najviše glasova, proizvođači blokova, imaju značajan utjecaj na EOS ekosustav. Oni potvrđuju transakcije, stvaraju blokove i sponzoriraju projekte zajednice EOS, uz ostale ključne odgovornosti. Trenutno najbolji proizvođač blokova EOS ima samo 2,46 posto glasova, a glasovalo je samo oko 38 posto vlasnika žetona. Dakle, utrka do vrha još nije gotova ni za jednog od delegata.

Razdvojimo neke od najboljih delegata EOS-a i zašto biste trebali razmotriti da glasate za njih.

logotip starteos

Starteos

Sa sjedištem u Kini Starteos trenutačni je vođa glasova Block Producenta. S korijenima blockchaina iz 2013. godine, tvrtka je jedan od iskusnijih delegata. Zapravo, Starteos je u jednom trenutku uspostavio najveću svjetsku operaciju rudarenja kriptovaluta, proizvevši u to vrijeme opterećenje od 130 000 kilovata.

Starteos ima četverostruki plan o tome kako imati koristi od EOS zajednice. Prva inicijativa je stvaranje kuriranog popisa EOS-ovih decentraliziranih aplikacija (dapps). Na ovom popisu istraživači i vođe mišljenja procjenjuju dapps kako bi vam dali točnu analizu najboljih za korištenje.

Uz to, Starteos se udružio sa Školom za informacijsko i softversko inženjerstvo Sveučilišta za elektroničku znanost i tehnologiju u Chengduu zbog njihove druge inicijative, Zajedničkog laboratorija za istraživanje i primjenu tehnologije Blockchain. Svrha je laboratorija istražiti različita područja blockchaina, poput sigurnosne zaštite i slučajeva stvarne upotrebe.

Kako bi pomogao izgraditi bazu znanja zajednice, Starteos također upravlja nekoliko obrazovnih kanala na društvenim mrežama. Ovi kanali (WeChat, Steemit, Reddit) pružaju EOS vijesti i informativni sadržaj.

Na kraju, Starteos je domaćin niza klasa uživo i summita koji okružuju EOS i druge blockchain teme.

EOS logotip u New Yorku

EOS New York

EOS New York je još jedan od pet najboljih proizvođača blokova. Delegat je započeo kao razgovor dvojice suosnivača u studenom 2017., a u siječnju 2018. treći se pridružio timu kada su službeno pokrenuli. Iako New York nazivaju domom, cijeli tim raširen je po Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Aziji.

Delegat se pridržava a Kodeks ponašanja što uključuje (između ostalih točaka):

  • Predanost vlasnicima tokena. Vodstvo EOS-a u New Yorku cijeni vaše mišljenje i sudjelovat će u otvorenom dijalogu bez obzira na iznos EOS-a koji ulažete.
  • Financijska neovisnost. Nema vanjskog utjecaja ili ulaganja od subjekata koji imaju stečeni interes za Block.one ili bilo kojeg drugog proizvođača blokova.
  • Transparentnost. Voditeljski tim uvijek će pružiti dovoljno informacija o financijama delegata, operativnom timu i dioničarima.
  • Visoke mrežne performanse. Sve nagrade za blok reinvestirat će se u održavanje i skaliranje infrastrukture delegata kako bi se osigurala najveća izvedba.

eos.fish logo

EOS.riba

Chun Wang, veteran u kripto prostoru EOS.riba. Wang je počeo s rudarstvom 2011. godine, ali najpoznatiji je po suosnivanju F2Bazen u 2013. F2Pool je porastao i postao najveći svjetski rudarski bazen s proizvodnjom od gotovo milijun BTC i četiri milijuna ETH.

Kao i većina drugih proizvođača blokova, EOS.fish ne nagrađuje izravno vlasnike tokena koji glasuju za njih. Međutim, razmišljaju o tome da dio svojih nagrada podijele članovima zajednice koji su domaćini događaja tipa hackathon. Ovi događaji često dovode do uzbudljive nove tehnologije za ekosustav, što ih zaslužuje za određenu naknadu.

Tim je također stvorio EOS Fishlet, EOS novčanik koji se može pohvaliti tisućama dnevnih korisnika.

sheos logo

shEOS

Iako je ovaj delegat izvan top-21, shEOS vrijedi pogledati. shEOS je jedini EOS delegat koji vodi potpuno ženski tim. Voditeljski tim uključuje značajna imena u blockchainu poput Emily Bush (Decentra Capital Managing Partner), Crystal Rose (Top 20 Women in Blockchain), Pamela Day (Paladin Trust CEO) i Jessica Houlgrave (Cox osnivač / COO).

Tim shEOS-a ima detaljan plan s nekoliko predviđenih prekretnica tijekom sljedeće godine. Zajedno sa vrijednostima osnaživanja žena, ove će godine financirati prvu klasu shEOS učenjaka u Q3. Preko shEOS Foundation, delegat će osigurati stipendije kako bi se pomoglo u smanjivanju rodne razlike u radnoj snazi. Ove stipendije pomažu kandidatkinjama da nauče razvoj dapp-a, dobivaju mentore u industriji i zarađuju poslove povezane s blockchainom.

Najbolji EOS delegati – koga odabrati

Ova četiri delegata čine samo kratki popis od stotina EOS-ovih delegata na izbor. Ako vam se nijedan od ovih izbora ne sviđa, preporučujemo da provjerite puni popis delegata pronaći onoga koji to čini.

Vjerojatno najkritičniji čimbenik koji treba uzeti u obzir prilikom davanja glasa jest kako se delegat obvezuje potrošiti svoje blok nagrade. Želite odabrati delegata koji će dodatno poboljšati EOS ekosustav i koji je transparentan o tome kako to rade.

Jednom smo to spomenuli, ali vrijedi ga ponovno spomenuti. 21 proizvođač blokova ima značajan utjecaj na sudbinu EOS blockchaina, stoga je neophodno da vaš glas ne propadne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me