Kao odgovorni investitor Ripple-a, važno je zaštititi svoj XRP. Pronaći najbolji novčanik za Ripple može biti teško kada ne znate ključne čimbenike koje biste trebali uzeti u obzir prilikom donošenja odluke. Ripple novčanici nisu svi jednaki, a ovisno o vašim specifičnim potrebama, možda ćete otkriti da je jedna opcija prikladnija za vašu kripto strategiju.

Koje su vaše potrebe?

Kada odlučujete o najboljem novčaniku za Ripple, morate uzeti u obzir neke ključne točke koje biste trebali uzeti u obzir. Prvo, planirate li samo pohraniti Ripple u novčanik ili vam je potrebna mogućnost pohrane više kripto valuta? Postoji više opcija za svaku kategoriju, a mnogi se ulagači odlučuju za višestruke valute.

Zatim ćete htjeti razmotriti koliko često i na koji način želite pristupiti svojoj kripto.

Aplikacija Ripple novčanik može vam pružiti jednostavan 24-satni pristup vašoj kripto. Ako planirate često trgovati svojim kriptokriptom, ova strategija može biti vaša najbolja opcija. S druge strane, opciji hardverskog novčanika možete pristupiti samo kad ste fizički u njegovoj prisutnosti. To hardverski novčanik čini sigurnijim, ali manje dostupnim. Dakle, ako planirate HODL svoj Ripple, hardverski ili papirnati novčanik može biti vaš najbolji izbor.

Što potražiti u Ripple novčaniku

Postoje četiri glavna načina na koje možete pohraniti svoj Ripple. Svaki stil novčanika pruža vam jedinstveni skup prednosti i nedostataka za razmišljanje.

Hardverski novčanici

Hardverski novčanici najsigurnija su opcija dostupna korisnicima Ripple novčanika. Ovi uređaji omogućuju pohranu vašeg Ripplea izvan mreže, čime su sigurni od digitalnih uljeza. Većina hardverskih novčanika pruža vam mogućnost oporavka vaše kriptografije u slučaju da je uređaj oštećen. Loša strana ove vrste Ripple novčanika je činjenica da morate biti u prisutnosti svog novčanika da biste pristupili svojim sredstvima.

Internetski novčanici

Mrežni novčanici najpopularniji su oblik Ripple pohrane. U većini slučajeva mrežni novčanici su besplatni i općenito sigurni. Također su vrlo prikladni, jednostavni za postavljanje i može im se pristupiti globalno. Nažalost, te iste karakteristike izlažu mrežne novčanike dodatnom riziku od strane hakera u usporedbi s hladnim (offline) metodama pohrane.

Novčanici za radne površine

Stolni novčanici slični su mrežnim novčanicima, ali s jednom glavnom razlikom. Ovom stilu Ripple novčanika može pristupiti samo radna površina na kojoj je instaliran program novčanika. Stolni novčanici bili su prvi stil novčanika koji se pojavio u kripto prostoru, a i danas se često koristi. Iako, ne toliko kao internetski novčanici.

Novčanici od papira

Novčanici od papira nisu ništa drugo doli papirići na kojima su ispisani vaši privatni ključevi. Ovaj stil novčanika koji se koristi zajedno s bankovnim sefovima uobičajen je način da veliki kripto ulagači čuvaju svoja sredstva. Bitcoin milijarderi, blizanci Winklevoss, navodno čuvaju svoje privatne ključeve u komadima u sefovima zasebnih banaka.

Važne značajke

Postoje neke važne značajke koje vrijedi ispitati prije nego što odaberete najbolji novčanik za Ripple. Te značajke mogu vašu kripto sigurnost učiniti sigurnijom i pomoći vam da u budućnosti izbjegnete prevaru.

Privatni ključevi

Važno je da imate pristup svojim privatnim ključevima kad god pohranjujete svoju kriptovalutu. Uvijek čuvajte svoje privatne ključeve Ripple. Ako izgubite svoj privatni ključ, izgubite i kripto. Iz toga slijedi da svoj privatni ključ nikada ne biste smjeli davati nikome. Prevaranti su uspješno opljačkali milijune kriptokrivija, prevarivši nove investitore da osiguraju svoje privatne ključeve. Internet je prepun priča u kojima nesumnjivi ulagači nisu osigurali svoje ključeve, samo da bi izgubili kripto.

Zajednica za razvoj

Zapamtite, odabir pogrešnog Ripple novčanika može vas koštati puno vremena. Da biste izbjegli pogrešan odabir, morat ćete istražiti svoje izbore. Nikad ne idi s nečuvenim razvojnim timovima. Što se tiče Ripple novčanika, dobra reputacija je najvažnija.

UX

Korisničko iskustvo vašeg Ripple novčanika još je jedan važan čimbenik o kojem treba razmišljati. U većini slučajeva nove mrežne aplikacije novčanika najlakše su razumjeti novim korisnicima. Najbolji Ripple novčanici pružaju lako razumljivo korisničko sučelje.

Sigurnosna kopija

Izrada sigurnosne kopije kripto novčanika vrlo je važna. Nemati sigurnosnu kopiju za svoj kripto novčanik je u najmanju ruku rizično. Hardverske novčanike možete ukrasti ili oštetiti, a bez sigurnosne kopije vaša će se kriptografija zauvijek izgubiti. Isto vrijedi i za mrežne aplikacije Ripple novčanika. Izgubiti telefon nije nemoguće. Sad zamislite koliko biste bili propalice da vam je cijela Ripple ušteda na uređaju i da nikada niste napravili sigurnosnu kopiju.

Vrh Ripple novčanici 2018

Ledger Nano S

Ledger Nano S najsigurnija je opcija Ripple novčanika na ovom popisu. To je ujedno i najskuplja opcija na ovom popisu s maloprodajnom vrijednošću od 99 USD. Ledger je u kripto zajednici dobro poznat kao etablirani pružatelj hardverskih novčanika. The Ledger Nano S pohranjuje vaš Ripple izvan mreže kako biste stvorili sjeme za oporavak u slučaju da izgubite privatne ključeve. Uz to, na ovaj Ripple novčanik veličine USB možete pohraniti više kriptovaluta.

Knjiga Nano S preko Yodobashija

Knjiga Nano S preko Yodobashija

Nazdravljeni novčanik

Talas Nazdravljeni novčanik još je jedna popularna opcija u kripto prostoru koju vrijedi razmotriti. Za razliku od Ledger Nano S, ovaj novčanik nije hardverski zasnovan i ne može se instalirati. Novčanik čak i ne naplaćuje naknade za transakcije. Jedini uvjet je da u novčaniku imate najmanje 20 XRP. Novčanik Toast ima lako razumljivo sučelje i dostupan je za preuzimanje datoteka na svim glavnim platformama, uključujući Windows, Android i Apple iOS.

Nazdravite novčanikom putem početne stranice

Nazdravite novčanikom putem početne stranice

GitHub

The GitHub Ripple novčanik posebno je naveden na Ripple.com kao odobreni način pohrane za XRP. GitHub novčanici su među najsigurnijim dostupnim opcijama radne površine. Sučelje je lako razumljivo, a korisnici mogu kupiti dodatni Ripple izravno s platforme pomoću Bitcoina. Platforma GitHub također uključuje napredni analitički odjeljak koji investitorima pokazuje važne informacije relevantne za njihovo vlasništvo.

Exarpy

The Exarpy platforma novčanika usredotočena je na korisnike Ripplea koji redovito pristupaju svojim sredstvima. Na web mjestu tvrtke stoji da “poput gotovine u džepu, i vašem Rippleu mora biti lako pristupiti.” Exarpy nije izravno povezan s Rippleom, ali njihova platforma omogućuje jednostavan pristup mreži za plaćanje Ripple. Za razliku od većine Ripple novčanika, ova opcija ne pohranjuje nikakve podatke o vašem osobnom računu, poput privatnih ključeva. Umjesto toga, Exarpy koristi kriptografski stvoreni PIN kako bi omogućio pristup vašim sredstvima.

CoinPayments

Ako ste tip osobe koja je poznata po tome što gubi stvari, možda biste trebali razmisliti o korištenju CoinPayments platforma za pohranu vašeg Ripplea. CoinPayments djeluje kao virtualna banka kriptovaluta u koju korisnici koji se ne žele brinuti zbog privatnih ključeva mogu pohraniti svoju kripto valutu. Platforma nudi značajku digitalnog trezora koji, poput pravog trezora, može biti zaključan vremenom. Korisnici dobivaju veliku fleksibilnost s ovom platformom jer CoinPayments ima partnerstva s preko 296 000 dobavljača u 182 zemlje. Dakle, s ovom opcijom također možete potrošiti kriptovalutu kod bilo kojeg odobrenog dobavljača, ako tako želite.

Dodaci za košaricu za kupnju putem CoinPayments putem početne stranice

Dodaci za košaricu za kupnju putem CoinPayments putem početne stranice

Koji je najbolji novčanik za Ripple korisnike?

Sad kad ste bolje razumjeli na što trebate paziti prilikom donošenja odluke, sada ste spremni odabrati najbolji novčanik za Ripple. Zapamtite, kripto novčanici nisu jednake veličine i što bolje razumijete svoje potrebe, veća je vjerojatnost da ćete napraviti pravi izbor.

Svakako pogledajte našu najbolju recenziju Ethereum novčanika kako biste i vi zaštitili svoj ETH.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me