Najbolji softver za rudarenje bitkoina 2018. godine

Rudarstvo bitcoina postalo je izuzetno popularno u posljednjih nekoliko godina. Budući da je izvorna kriptovaluta dosegla rekordne razine u drugoj polovici 2017. godine, svi žele sudjelovati u akciji. Kako interes za kripto nastavlja rasti, tako raste i broj novih rudara koji ulaze u rudarsku arenu. Iako je ovo uzbudljiva vijest u smislu usvajanja, može ostaviti rudare da se bore kako bi pronašli najbolji softver za rudarstvo Bitcoina kako bi ostali profitabilni.

Trebat će vam kombinacija pouzdane rudarske opreme i najboljeg softvera za rudarenje bitcoina koji je dostupan da biste ostali na vrhu u 2018. Rudarstvo BTC-a i dalje može biti isplativo, ali trebate provesti značajna istraživanja kako biste formirali strategiju rudarstva koja vam odgovara.

Kompletna rudarska strategija razmotrit će stavke poput:

  • Troškovi električne energije
  • Troškovi hardvera za rudarstvo bitcoina
  • Troškovi softvera
  • Pravilni zahtjevi za provjetravanje
  • Naknade za rudare
  • Troškovi transakcija

Danas je rudarstvo vrlo centralizirana djelatnost, a većinu BTC-a kopaju veliki višemilijunski podatkovni centri. U većini slučajeva ti su objekti smješteni u udaljenim dijelovima svijeta, obično tamo gdje je električna energija najjeftinija.

No istodobno pokretanje 500 ASIC rudara nije jeftino. Prije nego što dosegnete ovu razinu igre, morat ćete započeti u prizemlju.

Istražite – hardverske mogućnosti

Ako vas zanima rudarstvo, morat ćete prvo istražiti svoje hardverske mogućnosti. ASIC rudarske platforme mogu dati bolje rezultate, ali su malo skuplje posjedovati ih i raditi u usporedbi s GPU rudarskim opremama.

GPU rudarske platforme fleksibilnije su jer za razliku od ASIC kolega nisu ograničene na jedan hash algoritam. Ali oni će morati biti upareni s rudarskim bazenom kako bi vam pružili povrat koji se može pratiti ako odlučite iskopati BTC.

Vaša hardverska odluka pomoći će vam odrediti koji je najbolji softver za rudarenje bitcoina uz koji treba ići. Nisu svi softveri i hardver za rudarstvo Bitcoina kompatibilni. Stoga ćete morati malo istražiti kako biste osigurali da ne kupite opremu koja se neće uklopiti u vašu cjelokupnu strategiju rudarstva.

Konkurencija je jaka u rudarskoj areni. Da biste bili uspješni u svom pothvatu, morat ćete znati najbolji softver za rudarstvo Bitcoina.

CGMiner

CGMiner jedna je od najpopularnijih dostupnih softverskih platformi za Bitcoin. Ovaj softver za rudarstvo otvorenog koda kompatibilan je s bilo kojom ASIC / FPGA rudarskom opremom. Izvorni kôd napisan je na jeziku C, pa može raditi u svim operativnim sustavima, uključujući Windows, OS X i Linux.

Ovaj softver sadrži jednostavno sučelje naredbenog retka koje je lako razumljivo iskusnim rudarima. Može potrajati neko navikavanje za osobe koje nisu upoznate s rudarstvom.

CGminer

CGminer linijsko sučelje

BFGMiner

BFGMiner je sličan CGMineru, ali s više tehničkih nadogradnji. Ovaj softver posebno je dizajniran za upotrebu s AISC i FPGA (Field-Programmable-Gate-Array) rudarskim uređajima. Ovaj jedinstveni softver uključuje neke napredne značajke, kao što su podrška za više uređaja i automatsko otkrivanje kvara bazena.

BFGMiner je jedno od najpouzdanijih softverskih rješenja za rudarstvo Bitcoina na planeti. A budući da je napisan na jeziku C, kompatibilan je sa svim najpopularnijim operativnim sustavima.

bfgminer-sučelje

BFGMiner sučelje

MultiMiner

Novi rudari mogu se zbuniti s linijskim sučeljima i zbog toga BFGMiner sada nudi grafičko sučelje MultiMiner.

Intuitivni izgled ovog programa dobro se koristi za početnike rudare i one koji nisu upoznati s postupkom rudarenja. MultiMiner uključuje sve iste moćne značajke po kojima je BFGMiner poznat, ali s mnogo lakše razumljivom upravljačkom pločom.

Jednostavno dodirnite karticu “Pools” da biste odabrali spremište za rudarstvo kojem se želite pridružiti i spremni ste za rad.

multiminer-sučelje

Sučelje Mulitminer

EasyMiner

EasyMiner je grafička nadogradnja za izuzetno popularni rudarski program CGMiner. Nakon instalacije ove nadogradnje, rudari mogu lako pregledati svoj novčanik, postaviti bazene za rudarstvo i mijenjati mrežne postavke onako kako smatraju potrebnim.

Ovo je pametan dodatak za nove rudare koji traže čisto sučelje koje će ih održavati u toku s napretkom rudarenja, a da ih ne zamaraju učeći novo kodiranje. EasyMiner je do danas doživio velik uspjeh na tržištu zbog svoje jednostavne instalacije i izvrsnih rezultata.

lako sučelje rudara

EasyMiner sučelje

Bitminer

Softver za rudarsko spremište Bitminer prvi je put predstavljen u kripto prostoru 2011. Ova rudarska platforma jedna je od najstarijih na tržištu i, s preko 450 000 registriranih korisnika, sigurno ćete se pridružiti ozbiljnoj hash moći kada koristite ovaj softver.

Ako ste jedna od osoba koja nije spremna baciti 3000 USD na pouzdani ASIC rudar, Bitminer softver kompatibilan je s procesorskim i GPU rudarskim uređajima.

Postavljanje je jednostavno, a zbog dodatne fleksibilnosti u odabiru postavki rudarske platforme, veća je vjerojatnost da ćete pronaći savršeno prilagođeno svojim potrebama kada koristite ovaj softver za kopanje BTC-a.

Bitminer

Bitminer sučelje

Najbolji softver za rudarstvo bitkoina – izdanje 2018

Rudarski sektor razvija se velikom brzinom. Svakodnevno u sektor kriptokopavanja ulaze novi i sve inovativniji koncepti. Bit će vrlo zanimljivo gledati kako se ova industrija razvija tijekom sljedećih godina.

Već su rastući troškovi rudarske opreme i električne energije nadahnuli kreativne umove da potraže nove alternative rudarskom procesu. Tu spadaju Proof-of-Stake kovanice koje se odriču masivnih matematičkih jednadžbi potrebnih u PoW sustavima, kao što je BTC.

Možemo očekivati ​​daljnji razvoj u rudarskoj areni kako se BTC približava svom konačnom novčiću koji treba iskopati. 21-milijunti BTC se brzo približava, jer je već uspješno iskopano 17 milijuna BTC-a.

Kako se nagrada za rudarstvo prepolovljuje svakih 210 000 blokova, pametnije je ući u sektor sada, a ne čekati više.

Nadamo se da će rudarski sektor postati uravnoteženiji u narednim godinama, jer sve više pojedinaca izražava interes za rudarstvo BTC-a. Bilo bi sjajno vidjeti povratak u dane CPU rudarstva. Tamo gdje je svatko mogao rudariti izravno sa svog kućnog računala bez potrebe za bilo kojim posebnim hardverom.

Što vi mislite? Je li rudarska arena postala pretijesna? Javite nam dalje Cvrkut i obavezno se prijavite za naš bilten kako biste bili u toku sa svim najnovijim kripto razvojima!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me