Ako mislite da Bitcoin Cash, Bitcoin Gold i Bitcoin dijamant bili pretjerani, imamo iznenađenje za vas: Bitcoin ima 7 vilica poredanih u novu godinu.

Točno – šest sjajnih novih kovnica novca koje nose ime Bitcoin. Super Bitcoin, Lightning Bitcoin, Bitcoin God (bez šale) Bitcoin Uran, Bitcoin Cash Plus, Bitcoin Silver i Bitcoin Atom trebali bi se lansirati tijekom blagdana i odlaska u Novu godinu. To će udvostručiti broj račvastih valuta u roku od nekoliko mjeseci, ostavljajući na tržištu 8 ukupnih derivata bitcoina za odabir.

Za one koji ne znaju, hard fork je metoda koju programeri mogu ažurirati i izmijeniti Bitcoinov softver. Jednom kada Bitcoin dosegne određenu visinu bloka, rudari se prebacuju s osnovnog softvera Bitcoina na verziju vilice. Nakon ovog razdvajanja, rudari započinju s kopanjem blokova nove valute, stvarajući u potpunosti novi lanac i valutu koja će ići uz njega.

Bitcoin Cash bio je prvi hard fork koji se dogodio na Bitcoinovom blockchainu, a slijedili su ga Bitcoin Gold i Bitcoin Diamond. Kao što vjerojatno možete zamisliti, hard forks postali su vruća tema unutar kripto zajednice. Mnogi vjeruju da su oni neophodni za poboljšanje mreže i rješavanje problema skalabilnosti Bitcoina, kao kod Bitcoin Casha. Drugi su ih kritizirali kao sheme za zarađivanje novca, jer svatko tko drži Bitcoin u vrijeme vilice dobiva jednak udio nove valute.

Bez obzira volite li ih ili ih mrzite, važno je razumjeti što je svaka vilica i što želi postići, a s obzirom na broj koji dolazi, puno je podataka za probaviti.

Zbog toga smo prikupili informacije o svakoj vilici u ove prihvatljive dijelove kako bismo to istraživanje malo lakše progutali. Vrijeme je za kopanje.

Super Bitcoin (SBTC)SBTC

Prva od naših novih vilica, Super Bitcoin, procjenjuje se za 12. prosinca u bloku 498888 s cirkulacijskom opskrbom od 21.210.000 SBTC. Od ove opskrbe, 210.000 će biti prethodno minirano.

Kao što mu samo ime govori, Super Bitcoin je poput Bitcoina na steroidima. Njegov je tim odabrao ono što im se najviše sviđa u trenutnom Bitcoin protokolu i predstavio neke dodatne značajke za koje vjeruju da će umrežiti mrežu. Poput Bitcoin Casha, povećat će veličine blokova s ​​1 MB na 8 MB radi poboljšanja skalabilnosti. Vodit će Bitcoinovu mrežu munje, a planira podržati anonimna plaćanja s dokazom nula znanja do svibnja sljedeće godine.

Smiješno je što prepoznatljiva značajka Super Bitcoina nije ni vezana uz Bitcoin – ona dolazi iz Ethereuma. Tim želi implementirati pametne ugovore nadahnute Ethereumom u program Super Bitcoina, koji će omogućiti trećim stranama da grade decentralizirane aplikacije na novom protokolu.

Ovo su sve informacije predstavljene na web mjestu Super Bitcoina. Nema bijelog papira, ali postoji referenca programera “Pružiti tehničke detalje i informacije o API-ju koji će vam pomoći da započnete s izradom aplikacija temeljenih na Bitcoinu.”

Tim uključuje osnivača INBlockchain Inc. Li Xiao Lai, Osnivač Link Capital JaiPeng Lin, i Ranger Shi. Svojom nadogradnjom softvera nadaju se da će „revitalizirati dominaciju [bitcoina]“, za koju vjeruju da je „izgubila strašan udio na tržištu kriptovaluta“. O da, i oni žele “Bitcoin opet učiniti sjajnim.”

Bitcoin platina (BTP)BTP

Bitcoin Platinum i njegove “specifikacije” uključili smo u raniji nacrt ovog članka, ali od tada je izložen kao prijevara.

Naoko, projekt je predvodio južnokorejski tinejdžer u svrhu zarade kratkom robom Bitcoina. Tinejdžer se nadao da će profitirati na kratkoročnom trendu cijena Bitcoina, misleći da bi mu uvođenje nove vilice moglo pomoći u tome.

U priznanju krivnje, tinejdžer se oglasio na Twitteru kako bi se ispričao zbog prevare.

Iako ne odobravamo takve lažne postupke, morate ih predati djetetu – to je kreativniji način zarade od bake prodaje.

Lightning Bitcoin (LBTC)

Povratak na navodno prave rašlje. Naša stvarna druga vilica trebala bi se pojaviti 23. srpnja ili oko tog datuma u bloku 499,999, a glavno pokretanje slijedećeg tjedna.

Svrha LBTC-a je pružanje, tačno, brzih plaćanja. Da biste to učinili, valuta će proširiti veličinu bloka na 2 MB i sportsko vrijeme blokade od tri sekunde. Tim se nada da će ovi dodaci pomoći Lightning Bitcoin procesima od 1000 do 10 000 transakcija u sekundi.

Lightning Bitcoin također ostavlja trag na sceni vilica napuštajući Bitcoinov mehanizam konsenzusa o radu. Umjesto toga, odlučit će se za delegirani sustav dokaza o udjelu sličan Arkovu. Uz to, LBTC će se pridružiti SBTC-u gradeći pametne ugovore na svom blockchainu. Te inovacije neće biti aktivne nakon pokretanja glavne mreže, ali tim planira da ih se razvije do trećeg tromjesečja 2018.

Što se tiče pisanja, web mjesto novčića je neaktivan. O timu je također malo podataka, a Jack Zhang, vođa kineske zajednice u projektu, kao jedini provjereni član. Navodno, pak, Lightning Bitcoin ima podršku za razmjenu s CEX.io, BTCC, gate.io i Coldlar novčanika.

Bitcoin Bog (BOG)

Da, zove se Bitcoin GOD, i da, njegova trgovačka kratica zapravo je GOD. Ova treća i bezbožna račva doći će na blok 501225, što joj daje okvirni datum 25. prosinca. BOŽJI tvorac, Chandler Guo, odredio je ovaj datum “kako bi bio simboličan kako dajem slatkiše svim Vlasnicima Bitcoina”. Ne možemo ovo izmisliti – to su njegove vlastite riječi.

Bitcoin God (GOD) bit će odvojen od glavnog bitcoin lanca na visini bloka 501225, što će se dogoditi 25. prosinca kao simbolika da dam bombone svim Vlasnicima Bitcoin-a. Ukupan iznos bit će 21 milijun. Nema pred-rudnika. pic.twitter.com/4T2lwojYTr

– Chandler Guo (@ChandlerGuo) 4. prosinca 2017

Do sada je Bitcoin God crni konj naše grupe. O tome se malo zna osim onoga što je podijeljeno u tweetu Chandlera Guoa i snimci zaslona WeChat-a. Osim predviđenog datuma, znamo samo da će biti u opticaju 21 000 000 BOG i da novčić neće imati premin.

Bitcoin uran (BUM)

Možemo li na trenutak zaustaviti da cijenimo oznaku trgovanja ove vilice? To je poput fizičkog podsjetnika o tome koliko apsurdne postaju sve ove rašlje.

TUMARALO

U svakom slučaju, vratimo se poslu. Kao i Bitcoin God, i bitcoin uran nema web stranicu, a sve informacije o novčiću potječu post od 25. listopada na Bitcoin Talk-u. Točna visina bloka vilice tek treba biti utvrđena, ali okvirni datum postavlja ažuriranje za 31. prosinca. 21 000 000 cirkulirajuće opskrbe neće imati premine.

Sudeći prema onome što znamo o Bitcoin uranu, njegovi su ciljevi u skladu s vlastitim Bitcoin Platinumom. Poput BTP-a, bit će otporan na ASIC, ali dokaz da će koristiti CPU-ove kao i GPU-ove. Za razliku od svog kolege, smanjit će vrijeme blokade još više na 1 minutu i držati će se Segwita za razliku od Segwita 2x.

Također planira brojne značajke koje će ga razlikovati od ostatka paketa. Za početak, blokovske nagrade bitcoin urana prepolovit će se svakih 450 dana. U doglednoj budućnosti nada se da će primijeniti i anonimne adrese.

Trenutno ne postoje provjerljive informacije o timu Bitcoin Urana, jer forum Bitcoin Talk sadrži samo poveznicu na Twitter projekta i GitHub za njegove obveze rudarenja.

Bitcoin Cash Plus (BCP)BCP

Bilježenje iz knjige priručnika Bitcoin Platinum, Bitcoin Cash Plus također želi ispuniti izvorno obećanje Bitcoina kao “Peer-to-Peer Electronic Cash”. Srećom, Bitcoin Cash Plus zapravo ima web mjesto, ali nema podataka o ponudi kovanica. Kaže, međutim, da je ažuriranje zakazano za blok 501407, što će ga učiniti prvim račvanjem Nove godine 2. siječnja.

U skladu s nekim drugim vilicama, koristi algoritam Equihash kako bi spriječio centralizaciju rudarstva s ASIC hardverom, dajući prednost GPU rudarstvu. Također nudi skalabilnost na lancu s blokovima od 8 MB, isto kao i Super Bitcoin.

Za razliku od ostalih vilica, koristi Bitcoin Cash-ovo hitno prilagođavanje poteškoća. To omogućuje rudarima da se lako prebacuju između BTC i BCP mreže, štiteći Bitcoin Cash Plus od fluktuacija raspršivanjem omogućavajući mu smanjenje poteškoća u rudarstvu u hitnim okolnostima.

Zasad nema podataka u vezi s timom, ali web mjesto kaže da će se ovo “[uskoro] ažurirati”. Za sada su praktički neaktivni GitHub, Twitter i Facebook sve što imamo.

Bitcoin srebro (BTCS)

Ako guglate Bitcoin Silver, drugi će vam rezultat dati web mjesto kojem zapravo ne možete pristupiti. Budući da je web stranica u kvaru, još jedan Bitcoin Talk forum morat ćemo učiniti za naš pregled.

Prema forumu od 24. listopada, račvanje je okvirno planirano neko vrijeme u prosincu, ali stvarna visina bloka za ažuriranje treba utvrditi. Znamo da će postojati kružna opskrba, pretpostavljate, 21 000 000 s predminskom.

Bitcoin Silver pridružuje se GPU revoluciji svojim algoritmom Equihash, pa kao i kod BUM-a, BTP-a i BCP-a, neće dopustiti ASIC rudarstvo. S veličinom bloka od 1 MB i aktiviranim Segwitom, imat će mnoštvo Bitcoin-ovih vlastitih ukrasa, ali zajedno s ASIC-otporom, njegovo impresivno vrijeme bloka od 30 sekundi razlikovat će ga od matične valute.

Ipak, opet nemamo jasne informacije o timu niti kako planiraju provesti ove promjene.

Bitcoin Atom (BCA)

BCA

Na ovaj smo popis naknadno dodali Bitcoin Atom. Vijest o račvanju je upravo izašla na vidjelo i kao takvi željeli smo ažurirati ovdje dostupne informacije.

Prema njegovom web mjestu, Bitcoin Atom je “evoluirani Bitcoin s atomskim zamjenama i mrežom munje.” Kao što sugerira ovaj razum, atomske zamjene i gromobranska mreža su svojstveni dizajnu Bitcoin Atomic-a. Kao što je detaljno opisano u forum Bitcoin Talk projekta, “Atomski zamjene (AS), trenutno implementirani putem HTLC-ova na lancu i potencijalno putem Lightning Network-a (LN) izvan lanca, donose mogućnost zamjene imovine izravno između blockchain-a bez uključenih posrednika. Ta se sposobnost naziva atomsko međusobno trgovanje, a mi u svojoj osnovi predlažemo podršku za Bitcoin Atom unošenjem AS API-ja i skupa uslužnih programa za međusobno trgovanje u izvorni osnovni softver Bitcoina i račvarenjem u BCA. ” Tim vjeruje da će ove zamjene otvoriti novu eru decentralizacije na kriptovalute, omogućujući potpuno nepovjerljivu, peer-to-peer razmjenu bez potrebe za bilo kojom trećom stranom.

Uz to, Bitcoin Atom će funkcionirati koristeći hibridni dokaz rada i mehanizam konsenzusa raspodijeljenog dokaza o udjelu. Tim drži da će ovaj sustav osigurati valutu od napada na rudarstvo i koncentracije mrežne snage.

Ne postoji okvirni datum za rođenje Bitcoin Atoma u kripto svijetu, jer vilica još nije predviđena za određenu visinu bloka, ali trebalo bi doći u siječnju. Prema tradiciji, opskrba će iznositi 21 000 000. Tim nije otkrio hoće li ili neće biti premine.

Što bismo trebali pomisliti na sve ovo?

Jedno od ključnih preuzimanja ovih vilica su njihove sličnosti. U svojoj osnovi, BUM, BCP i BTCS pokušavaju riješiti Bitcoinovu centralizaciju rudarstva primjenom algoritma Equihash. Svi će oni integrirati zaštitu od reprodukcije, a koliko ovo istraživanje sugerira, svi će implementirati Segwit. Ove usporedbe isključuju Bitcoin God, jer ne znamo dovoljno o njegovom razvoju da bismo detaljno objasnili njegove specifikacije.

Međutim, ovi tehnološki viškovi nisu jedine sličnosti od interesa. Ako, primjerice, pogledamo forume Bitcoin Talk za BTCS i BUM, svi su sadržavali kopirane i zalijepljene informacije o ciljevima i namjeni novčića. To možete vidjeti na vrhu svakog foruma s podnaslovima, a možete i na dnu ispod najčešćih pitanja o svakom novčiću. Štoviše, svaki je forum objavljen u roku od jednog dana od druga dva: BTCS 24. listopada, BUM i BTP 25. u istom satu. I svaki nosi neki oblik Trumpovog slogana “Učini Ameriku opet velikom”, kao da odjednom odjekuje od uzvikivanja istog kulturnog zdenca.

BUMFAQ BTCSFAQ

Po mom mišljenju, copy-cat priroda ovih foruma i razmaci između njihovih objava postaju mi ​​neznatni. Zajedno s nedostatkom jasnih informacija koje ti projekti daju, ja sam iskreno zavjerenik oko svih tih račvanja. Bitcoin Platinum već je izložen kao prijevara i ne bih se iznenadio da je i nekoliko ovih vilica ukinuto. Super Bitcoin jedina je vilica koja pruža tim (minus Bitcoin God, sa svojim jednim čovjekom Chandler Guo-a), a u tom smislu samo tri od predloženih valuta imaju stvarne web stranice (LBTC, SBTC, BCP).

Sve ove vilice obećavaju kap svoje valute u novčanike vlasnika Bitcoina, ali još uvijek mi nije jasno gdje trebate držati svoj Bitcoin da biste primili bilo koju od ovih račvastih valuta.

Ispod ćete pronaći usporednu tablicu sa specifikacijama svakog novčića. Shvatite moje mišljenje s rezervom, ali pažljivo bih koračao oko ovih rašlja dok ne dobijemo detaljnije informacije. Te bi vilice mogle značiti božićno vrijeme puno dobrota, ali dok ne znam da moje čarape neće biti pune ugljena, oprezno prilazim tim vilicama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me