Blockchain tehnologija pruža svijetu sigurnije i učinkovitije načine poslovanja. Potreba za privatnošću, sigurnošću podataka i sustavima koji se lako implementiraju već je dugo u fokusu korporacija koje žele zadržati privatnost internog poslovanja svojih tvrtki. Privatni sektor dijeli ove zabrinutosti sa svijetom poduzeća.

Ova potražnja za privatnom trenutnom komunikacijom potaknula je porast popularnih aplikacija za šifrirane poruke kao što su Telegram i Whatsapp. Sada se čini da je blockchain tehnologija postavljena da još jednom revolucionira način na koji komuniciramo. Blockchain aplikacije za razmjenu poruka u porastu su. Više je platformi ušlo na tržište ove godine, a više će ih biti objavljeno u narednim mjesecima. Pogledajmo neke od najperspektivnijih platformi za razmjenu poruka blockchain danas.

Prah

The Prah platforma za razmjenu poruka bila je jedna od prvih aplikacija za razmjenu poruka temeljenih na blockchainu koje su ušle na tržište. Aplikacija za šifriranje sa sjedištem u Los Angelesu pokrenuta je 1. ožujka 2014. Aplikacija je dobila veliku medijsku pokrivenost jer Mark Kuban bio jedan od glavnih podupirača platforme.

Prašina korisnicima nudi nekoliko jedinstvenih značajki. Poruke se automatski brišu ili uklanjaju prašinu s telefona pošiljatelja i primatelja nakon 24 sata. Također, možete odabrati da se njihove poruke brišu nakon potvrde čitanja.

Cryptviser

Cryptviser je decentralizirana platforma koja uklanja zabrinutost za napade čovjek-u-sredini (MITM). Većina glasnika pohranjuje vaše podatke u centraliziranu bazu podataka. Ovi sustavi lako cenzuriraju, blokiraju ili kontroliraju oni koji imaju pristup informacijama. Cryptvisor uklanja ove rizike potpuno uklanjanjem centraliziranih poslužitelja i korisničkih podataka iz jednadžbe.

Crypvisor Advantanges putem Crypvisor početne stranice

Prednosti Crypvizora putem Crypvisor početne stranice

U an intervju s App Developer Magazineom, CCO tvrtke Mark Babbitt objasnio je da je fokus njegove tvrtke pružanje svakodnevnim korisnicima jednake razine sigurnosti koju pružaju korporacije i vlade širom svijeta. Nastavio je objašnjavati kako će Internet stvari (IoT) samo povećati potrebu za osobnom privatnošću.

Jeka

Echo messenger koristi Graphene Blockchain kako bi vam pružio privatno i sigurno iskustvo razmjene poruka. Sposoban je slati multimedijske poruke uz prednost šifriranja svih audio i video tokova uživo. Platforma je decentralizirana i omogućava korisnicima slanje kripto plaćanja direktno iz aplikacije.

U nedavnom intervju, izvršni direktor tvrtke Christoph Hering objasnio je da Echo koristi posebno dizajnirani protokol poznat kao Interplanetarni datotečni sustav (IPFS) radi bržeg slanja poruka. IPFS koristi sustav usmjeren na sadržaj, a ne standardni HTTP protokol. Tradicionalno, aplikacije za razmjenu poruka temeljene na blockchainu zahtijevaju od primatelja i pošiljatelja da izravno pristupe blockchainu, što može zahtijevati puno resursa. Echo uklanja ovu potrebu korištenjem njihovog IPFS klijenta.

e-chat

The e-chat aplikacija messenger nudi IPFS tehnologiju u kombinaciji s peer-to-peer uslugom razmjene poruka. Za razliku od ostalih tradicionalnih platformi za razmjenu poruka, ne postoji središnje mjesto za pohranu vaših podataka. Ova decentralizacija uklanja zabrinutost zbog MITM napada. Platforma također omogućuje korisnicima davanje napojnica ljudima za njihov sadržaj. Značajka se naziva Cryptolike i dio je odjeljka za stvaranje sadržaja platforme, u kojem korisnici mogu stvoriti pretplatne kanale.

Platforma za e-chat uključuje ugrađeni sustav plaćanja za beskontaktna NFC i QR plaćanja. Ovim možete prenositi novac ili kriptovalute u privatne poruke. Platforma se također sastoji od ugrađenog softvera za kripto pretvorbu koji vam omogućuje razmjenu kripto izravno iz novčanika njihovog telefona. Imate razne načine za pristup podacima, uključujući skener otiska prsta, prepoznavanje lica i privatne ključeve za pristup novčaniku.

Telegram

Izuzetno popularna aplikacija za razmjenu poruka Telegram uspješno podignuta preko 1,7 milijardi dolara ove godine putem njihove početne ponude kovanica (ICO). Telegram već dugo nudi usluge šifrirane razmjene poruka, no sada tvrtka treba krenuti punom parom u kripto-prijateljske integracije. Prva od ovih integracija pokrenuta je ovog mjeseca pod njihovom novom aplikacijom za provjeru identifikacije, Passport.

Passport omogućuje Telegramu da pohranjujete vaše osobne i najosjetljivije dokumente na Telegramovoj šifriranoj blockchain mreži. Tvrtka koristi end-to-end enkripciju, a službenici tvrtke tvrde da nemaju pristup vašim podacima.

Status

Status koristi Ethereumov dobro razvijeni blockchain kako bi osigurao da podaci njihovih klijenata ostanu zaštićeni od znatiželjnih očiju. Platforma nudi end-to-end enkripciju za sve poruke. Uz to, možete pregledavati opsežni izbor decentraliziranih aplikacija (Dapps) putem ugrađenog preglednika platforme.

Statusne značajke putem početne stranice tvrtke

Statusne značajke putem početne stranice tvrtke

Korisnici statusa upoznati su s mnogim jedinstvenim značajkama, uključujući decentralizirano tržište rada, razmjenu, sustav predviđanja i uslugu digitalnih ID-a. Platforma također omogućuje umjetnicima da promoviraju i sigurno dijele svoj sadržaj putem Ethereum blockchaina.

Blockchain Messaging Apps za gledanje u budućnosti

Utrka aplikacija za blockchain razmjenu poruka nastavlja se zahuktavati, a tjedno se najavljuje više platformi. Više platformi predviđeno je za izlazak ove godine. Ispod je nekoliko aplikacija za blockchain razmjenu poruka koje su još uvijek u razvoju, ali vrijedne spomena.

Kakao

Napravljena je izuzetno popularna južnokorejska aplikacija za razmjenu poruka Kakao talk naslovi kada su najavili svoje planove za stvaranje podružnice temeljene na blockchainu pod nazivom Ground X. Kakao talk je najveća aplikacija za razmjenu poruka u Južnoj Koreji s trenutno 94 posto tržišnog udjela. Unatoč kontroli nad južnokorejskim tržištem, programeri Ground X odabiru Japan kao svoju matičnu bazu jer su japanski kripto zakoni definiraniji od zakona u Južnoj Koreji. Programeri nisu objavili daljnje informacije u vezi s integracijom, ali analitičari pažljivo prate taj razvoj događaja.

Vibeo

The Vibeo platforma obećava da će korisnicima pružiti robusniju uslugu razmjene poruka od konkurencije. Platforma uključuje neke jedinstvene značajke poput trosmjernog video poziva. Svoj zaslon i lokaciju također možete podijeliti putem Dappa. Dijeljenje lokacije putem šifriranih aplikacija kritična je značajka koju potrošači koriste. Još jedna jedinstvena značajka koju nudi platforma je mogućnost dodavanja bilješki u chatove.

Blockchain Messengers: istinska privatnost na vidiku

Blockchain tehnologija i dalje mijenja budućnost industrije razmjene poruka. Sada imate više mogućnosti prilikom razmatranja aplikacije za privatnost temeljenu na blockchainu. Kako se hakovi velikih razmjera i dalje pojavljuju na naslovnicama globalno, trebali biste očekivati ​​da će sektor šifriranja nastaviti bilježiti rast u narednim godinama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me