SounDAC je autonomna platforma za plaćanje autorskih prava dizajnirana da stavi veću kontrolu u ruke umjetnika, a istovremeno pruža distributerima učinkovitiji poslovni model koji treba slijediti. SounDAC (XSD) zabilježio je rekordan rast prošlog tjedna kada je XSD u samo pet dana poskočio za 5.834 posto. XSD je krenuo s 0,07 dolara 29. kolovoza na najviših 0,36 dolara 4. rujna. Novčić se sada trguje po cijeni od 0,14 dolara nakon što je tijekom posljednja dva dana doživio korekcije na tržištu.

SounDAC, koji se u početku zvao MUSE, na tržište je stupio 6. svibnja 2015. MUSE prvi put napravljen naslovi kad su se udružili s fintech platformom OpenLedger i danske razmjene bitcoina CCEDK. Tvrtka je odlučila rebrandirati svoj proizvod nakon što je shvatila da je MUSE također popularna internetska platforma za karijeru sa sjedištem u New Yorku.

Prošli mjesec programeri su najavili rebranding putem svojih društvenih mreža računi. Tijekom promjene, tvrtka je bila odlučna da rebranding ne uključuje nikakve tehničke promjene. U Steemitovoj objavi tvrtka je objasnila da je markiranje nužno kako bi se spriječila zabuna. Uspješna rebranding potaknula je velik dio ovotjednih dobitaka.

SounDAC najavljuje rebrendiranje putem novog Twittera

SounDAC najavljuje rebrendiranje putem novog Twittera

SounDAC nadahnuće

Platforma SounDAC svim aspektima glazbene industrije vrijedne više milijardi dolara nudi alternativu statusu quo koja se temelji na blockchainu. Najnovija izvješća Objavljeno Statista pokazuju da je prihod američke glazbene industrije premašio 17,2 milijarde USD prošle godine. Analitičari predviđaju da će industrija premašiti 22,6 milijardi USD do 2021. Ovaj očekivani rast ima mnogo ljudi u svemiru koji traže bolje mogućnosti.

Trenutno glazbenici plaćaju ogromne naknade distributerima, menadžerima i drugim bitnim elementima produkcije kako bi objavili svoj gotov proizvod. SounDAC uklanja ove troškove. Prema jednom Bilbordu studija, prosječni glazbenik plaća deset posto bruto zarade svom agentu i još dvadeset posto menadžeru. Ti se troškovi javljaju prije odbitka poreza, naknada ili dodatnih troškova.

Prosječna isplata za glazbenike putem bilborda

Prosječna isplata za glazbenike putem bilborda

Uz to, umjetnici se sada suočavaju s all-inclusive-om 360 ponude. Te se ponude razlikuju od prošlih ugovora jer daju izdavačkim pravima prava na sve umjetnikove aktivnosti koje nisu povezane s glazbom. Ovaj stil dogovora sada je industrijski standard. Većina aranžmana za 360 pruža diskografskim kućama izuzetak od izvedbi uživo, robe, preporuka, TV-a, filmova i popis se nastavlja. Stalno iscrpljivanje sredstava ostavlja puno želja svim stranama u jednadžbi, posebno glazbeniku.

SounDAC rješenja

Programeri koji stoje iza platforme SounDAC obećavaju ublažiti tu zabrinutost, ali i mnoge druge, integracijom autonomnog sustava temeljenog na blockchainu. Njihova platforma omogućuje svakom sudioniku pjesme da prima automatske isplate autorskih prava, uključujući mastering, skladbe, platforme za streaming i izdavačke tvrtke. SounDAC te zadatke izvršava pomoću pametnih ugovora.

Sustav SounDAC stvara globalnu knjigu za glazbenike. Ova otvorena baza podataka radi na Cryptonomexov Graphene alat. Tehnologija omogućuje tvrtkama razvoj decentraliziranih aplikacija, pokretanje razmjena ili integriranje dodatnih blockchain usluga. Popularna razmjena kriptovaluta, Bitshares, bila prva tvrtka koja je uspješno vodila protokol.

SounDAC obećava transparentnost

SounDAC stvara bogatu, transparentnu bazu podataka o tome tko se što duguje putem njihovog blockchain protokola. Svaki put kad umjetnikova glazba struji, predstava je vremenski ovjerena i postavljena na blockchain. Ova transparentnost omogućuje svim uključenim stranama lakši način upravljanja prihodima. Također smanjuje troškove umjetniku jer uklanja potrebu za skupim izdavačkim ugovorima.

Korištenje pametnih ugovora automatizira čitav postupak, uključujući praćenje igara, izračun dugovanih honorara i raspodjelu sredstava. Protokol pojednostavljuje glazbenu industriju uklanjanjem više posrednika iz jednadžbe. Nepovjerljiva priroda sustava jedna je od glavnih prednosti.

Kodiranje platforme

Platforma SounDAC koristi kod otvorenog koda. Korisnici mogu pregledati kodiranje platforme putem svojih GitHub stranica. Njihov GitHub prikazuje 258 obveza, 12 izdanja i 12 suradnika. Stranica prikazuje 16 riješenih problema do danas. Računi tvrtke na društvenim mrežama novi su zbog rebrandinga.

Bijeli papir

Platforma SounDAC do danas nije objavila tehničku knjigu. Razgovarajući s predsjednikom SounDAC-a, Cedricom Cobbanom, u vezi s ovom neobičnom odlukom, objasnio je da se povećala konkurencija u blockchain glazbenom sektoru i da tvrtka “želi imati malo truda prije otkrivanja tajnog umaka”. Iako je ovaj pristup nesumnjivo jedinstven, ostavlja pitanja bez odgovora iz perspektive investitora.

SounDAC bijela knjiga putem web stranice

SounDAC bijela knjiga putem web stranice

U većini slučajeva ne preporučuje se ulaganje u tvrtke koje nemaju tehničku dokumentaciju jer ne znate gdje, kada i koje troškove pokrivaju vaša sredstva. Čini se da su investitori u redu investirali u ovu platformu, unatoč činjenici da ona nema tehničku dokumentaciju. Iako se ovo može činiti čudnim, možda je zato što je već operativno i otvoreno.

SounDAC tim

Tim SounDAC-a, predvođen osnivačem Eddie Corral i predsjednik Cedric Cobban, nada se transformiranju glazbene industrije. Obojica su rukovoditelji tvrtke PeerTracks. PeerTracks je popularno web mjesto za streaming bez blok-lanaca. Web stranica se integrira u platformu SounDAC. Ova integracija pruža blockchain alternativu tradicionalnim platformama za streaming glazbe kao što su Spotify ili Pandora. Također omogućuje SounDAC-u da ponudi all-inclusive platformu.

SounDAC tim putem web stranice

SounDAC tim putem web stranice

XSD žeton

XSD token ima ukupno 18.081.806. Trenutno je u optjecaju 14.581.806 XSD tokena. Trenutno XSD tokeni pokazuju tržišnu granicu od 2.104.288 USD. Na web mjestu tvrtke ne navode se nikakve dodatne informacije u vezi s XSD tokenom.

Glazbeno natjecanje Blockchain

Dolazi do značajnog rasta u blockchain glazbenom sektoru, s više platformi koje bi trebale biti objavljene ove godine. Ova rastuća konkurencija potiče povećane inovacije u prostoru. Ispod je samo nekoliko konkurenata SoundDAC-a:

Tajanstvena Blockchain glazba

SounDAC je izabrao zanimljivu strategiju ne kreirajući tehničku dokumentaciju, već umjesto toga njihov kôd bio dostupan kao open source. Koncept koji stoji iza projekta je snažan, ali ovaj nedostatak lako dostupnih informacija mogao bi dovesti do potencijalne zabune kod investitora. Usprkos svim tim eklatantnim pogrešnim koracima, SounDAC je uspio osigurati mjesto kao prošlotjedni dobitnik uspješnim rebrandingom i čvrstim razumijevanjem nedostataka glazbene industrije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me