Brojne su priče o uspjehu o ljudima koji su postali Bitcoin milijunaši. Nakon objavljivanja prve godišnje ljestvice bogatstva kriptovalutama početkom ove godine, nekoliko od ovih priča o Bitcoinima postalo je dobro poznato. Drugi, međutim, nisu dobili toliko pažnje.

U ovom članku pogledamo nekoliko ovih priča o Bitcoinima kako bismo stekli bolju predodžbu o različitim načinima na koje je moguće uspjeti na tržištu kriptovaluta i postati Bitcoin milijunaš.

Kingsley Advani Rani investitor

Kingsley Advani uspio je postati Bitcoin milijunaš s 24 godine. Učinio je to ulaganjem u kriptovalute nakon što ga je prijatelj još 2012. godine uveo u industriju.

Advani’s proces stjecanja bogatstva Bitcoina mogao smatrati velikim rizikom jer je Advani prodao svjetovnu imovinu i iznio tisuće dolara ušteđevine s bankovnih računa. Ukupno je Advani uložio 34.000 američkih dolara i uspio je zabilježiti niskih sedam cifara u samo šest mjeseci.

Sada Advani putuje svijetom i radi u Londonu, New Yorku i San Franciscu s kriptovalutama kao savjetnik.

Kingsley Advani

Kingsley Advani

Erik Finman Rani investitor

Erik Finman poznat je kao jedan od najmlađih milijunaša na kriptovalutama na svijetu. Finman je počeo ulagati u kriptovalute još 2011. godine kada je cijena po BTC-u bila oko 12 dolara. Nakon što je od bake dobio na poklon 1000 dolara, njegov brat Scott predložio je kupnju Bitcoina.

Krajem 2013. prodao je svoj Bitcoin fond kad je cijena dosegla oko 1.200 USD po BTC-u, neto 100.000 USD. S tom je zaradom početkom 2014. godine pokrenuo tvrtku za obrazovanje pod nazivom Botangle.

2015. godine investitor je ponudio kupnju Finmanove tvrtke. Ulagač je dao opciju između 100.000 ili 300 BTC. Tada je vrijednost po BTC-u iznosila samo oko 200 dolara. Međutim, Finman je vjerovao u budućnost kriptovalute i odabrao opciju 300 BTC.

Do ljeta 2017. Finman je posjedovao 403 BTC. Od srpnja 2018. vrijednost ove investicije iznosi oko 2,5 milijuna američkih dolara.

Erik Finman

Erik Finman

Eddy Zillan – rani investitor

Eddy Zillan je još jedan dobar primjer kako je moguće malu investiciju pretvoriti u milijune dolara. Kada je Zillan imao samo 15 godina, počeo je ulagati u kriptovalute.

Prema Zillanu, nije bilo internetskih resursa (tj. Knjiga, tutorijala za YouTube ili drugih ulagača) na koje se mogao pouzdati kad je prvi put počeo investirati. U usporedbi s drugim pričama o Bitcoinima u ovom članku, njegovo početno ulaganje bilo je prilično malo.

U početku je Zillan uložio samo 100 dolara. Međutim, prvog je dana zaradio 10 dolara dobiti. Kako su cijene kriptovaluta nastavile rasti, Zillan je uložio više. U roku od samo nekoliko mjeseci njegov je portfelj iznosio 350 000 USD. Početkom 2018. godine, u dobi od 18 godina, Zillanov portfelj dosegao je preko milijun dolara.

Eddy Zillan

Eddy Zillan

Ian Balina ICO investitor

Iana Baline putovanje bogatstvu kriptovaluta zanimljivo je iz nekoliko različitih razloga. Za razliku od ljudi iz gornjih priča o Bitcoinima koji su uglavnom investirali u BTC u ranim danima kada su cijene bile izuzetno niske, Balina je uložio u brojne ICO-ove kriptovaluta u nastajanju.

Balina je čak stvorio javnu Google proračunsku tablicu kako bi drugi ulagači mogli vidjeti u koje je projekte uložio. Također je razvio sustav ocjenjivanja i uključio informacije o tome zašto je odlučio ne ulagati u neke popularne projekte. Međutim, za one koji bi mogli biti zainteresirani, Balinin dokument više nije na mreži (u srpnju 2018.).

Sljedeći aspekt Baline priče koji je jedinstven je taj što je često objavljivao snimke zaslona iz svoje aplikacije Blockfolio kako bi sljedbenicima društvenih mreža redovito pokazivao kako idu s vremenom njegove investicije. Njegovo bogatstvo započelo je s oko 100 000 američkih dolara i od tada je doseglo vrhunac od oko 6 milijuna američkih dolara, nakon čega je uslijedio hak.

Ian Balina

Ian Balina

Olaf Carlson-Wee – prvi zaposlenik u Coinbaseu

Iako prethodni primjeri pokazuju kako su rano ulaganje i dobar vremenski okvir stvorili Bitcoin milijunaše, nisu sve priče o Bitcoinima ulaganja. Bitcoin priča Olafa Carlson-Weea pokazuje kako rad za mali startup može biti financijski koristan.

U početku je Carlson-Wee investirao u Bitcoin kad je cijena iznosila samo 16 dolara po BTC-u. Iako se ovo čini fantastičnom investicijom u 2018. godini, cijena je ubrzo pala na 2 dolara po BTC-u. Ipak, Carlson-Wee nije odustao od tržišta kriptovaluta.

Carlson-Wee vjerovao je u budućnost kriptovalute i prijavio se da postane prvi zaposlenik Coinbasea u ožujku 2013. Umjesto da prima plaću u dolarima, Carlson-Wee prihvaća plaćanje kriptovalutama.

U srpnju 2016. Carlson-Wee napustio je Coinbase kako bi osnovao vlastiti hedge fond za kriptovalute, Polychain Capital. Prema jednom izvješću, Imovina Polychaina porasla je s početnog iznosa od oko 4 do 300 milijuna dolara u 2017. godini.

Olaf Carlson-Wee

Olaf Carlson-Wee

Barry Silbert – Poduzetnik

Barry Silbert je izvršni direktor i osnivač Digital Currency Group (DGC), a navodno je uložio u oko 75 kripto-povezanih tvrtki. DGC je prepoznat kao vodeća svjetska tvrtka po broju i vrijednosti ulaganja u kriptovalute. DGC je navodno dostigao 300 milijardi dolara imovine pod upravljanjem u 2017. godini.

Silbert također posjeduje nekoliko drugih tvrtki usredotočenih na tržište kriptovaluta. To uključuje Genesis, Grayscale i Bitcoin Investment Trust. Silbertova Bitcoin priča dobar je primjer kako poduzetnici koji pronalaze mogućnosti mogu uspjeti na tržištu kriptovaluta.

Ono što Silbertovu priču čini uvjerljivom jest činjenica da je započeo kao investicijski bankar s Wall Streeta, tradicionalna financijska klima. Međutim, prepoznao je potencijal novog tržišta da promijeni budućnost tehnologije i financija.

Barry Silbert

Barry Silbert

Bitcoin priče Tko je sljedeći milijunaš?

Bit će zanimljivo vidjeti što Bitcoin milijunaši s ovog popisa u budućnosti rade sa svojim bogatstvom. Hoće li HODL ili će unovčiti? Kakve će uloge igrati u budućem razvoju tržišta kriptovaluta? Kao što smo već vidjeli, postoji niz novih poslovnih prilika koje omogućuju blockchain i kriptovalute.

Iako možda neće biti tako lako ostvariti veliku dobit od male investicije kao prije samo nekoliko godina, tržište bi se moglo puno promijeniti, stvarajući potencijal za novi val bitcoin priča i pojavu novih Bitcoin milijunaša..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me