NEO-ova nova vizija: Moonshot

NEO DevCon okupio je ljubitelje blockchaina, programere, investitore i poduzetnike iz cijelog svijeta u intimno okruženje udružujući se informacijama i entuzijazmom.

Jedna od glavnih atrakcija konferencije? Osnivač NEO-a, Da Hongfei. Posjetitelji konferencije čekali su u očekivanju da Hongfei da izjavu o tome koliko je NEO stigao u tako kratkom vremenskom razdoblju i kamo on i NEO tim predviđaju da će ići u budućnosti.

Nova vizija: Da Hongfeijeva prezentacija o budućnosti NEO-a

Da Hongfei otvorio je početnu konferenciju programera svog umotvorine s notom ispunjenom ambicijama. Njegovo izlaganje započelo je montažom borbi i uspjeha čovječanstva, inovacijama i neuspjesima, prekrivenim govorom JFK-a “Odlučujemo ići na mjesec” koji je uputio na jasne prizvuke NEO-ovih mjesečevih težnji.

Hongfei

Tijekom razgovora, Hongfei je nastavio igrati maštu mnoštva s anegdotama iz ranih dana NEO-a, čak je usporedio posvećenost projekta s posvećenošću novopečenog olimpijskog sportaša. Prepuni energije, humora i samopouzdanja, Hongfei je dao ton NEO-ovom prvom DevConu, slikajući sliku budućnosti za svoj projekt sa sigurnim optimizmom.

NEO-ovo podrijetlo: Antshares i poziv na pametniju ekonomiju

Nakon prikazivanja videozapisa kao prezentacijskog priručnika, DA Hongfei zbacio je nekoliko šala, skliznuvši u improviziranu stand-up rutinu koja je postala obilježje njegova javnog nastupa.

Jednom kada je ublažio publiku, polagano odavde, počeo je zalaziti u povijest NEO-a i geneza projekta može vas iznenaditi. Nije rođen iz trenutka eureke iznutra, iz čiste i cjelovite ideje koja se definitivno oblikovala u Hongfeijevom umu. Došao je s foruma Bitcoin Talk, a ne jednog od Da Hongfeija.

9. kolovoza 2012. korisnik foruma friedcat predložio je upotrebu ASIC procesora za budućnost bitcoin rudarstva. Tražeći forum za sredstva, pozvao je ostale korisnike da ulažu u ASICMINER i Bitfountain kako bi pomogli u razvoju budućnosti tehnologije. Nakon prikupljanja 16 000 BTC – 150 000 USD u to vrijeme, otprilike 192 milijuna USD! sad-friedcat nestao je i potpuno pobjegao sa sredstvima, a obećanja o podjeli prihoda i povratu ulaganja ostala su neispunjena.

“Zašto ne bismo mogli izgraditi blockchain za crowdfunding kako se tako nešto ne bi ponovilo”, zapitao se Hongfei i tako je rođen Antshares.

Hongfei je želio stvoriti Antshares kako bi potaknuo ekonomski model prema kojem bi svijet mogao upravljati svojim financijama sigurnije i s većom učinkovitošću. Ova pametna ekonomija ne samo da će spriječiti prijevaru koju propagiraju zlonamjerni akteri poput friedcat-a, već će također potaknuti sustav koji će osnažiti svoje korisnike i racionalizirati sve aspekte financijskih transakcija.

Pa, što je pametna ekonomija? Prema DA Hongfei, to je digitalizirano gospodarstvo, pa bi sve trebalo i bit će digitalizirano: valuta, novac, imovina – mogu biti fizička imovina, a mogu biti i nematerijalna imovina. Čak i vaš identitet i identitet vaših stvari, strojeva. A pametna ekonomija je i programabilna ekonomija. Potrebna je programabilna ekonomija, potrebna nam je transparentnost, trebaju nam pametni ugovori za upravljanje tim valutama, imovinom i identitetima. Dakle, pametna ekonomija je ekonomija bez povjerenja. “

Ova je definicija holističkog opsega i predviđa gospodarstvo koje okuplja aspekte osobnih financija, tehnološkog napretka i višestranih identiteta u jedno sjecište. Jednostavno rečeno, “pametna ekonomija je digitalizirana, programabilna i bez povjerenja.”

neoosnivači

Očito, Hongfei NEO vidi kao integralni klin u žbicama koji će okrenuti kotač ove nove ekonomije, pa kad se dotaknuo nedavno objavljene Weissove ocjene kriptovaluta, nije iznenađujuće da je bio zadovoljan NEO-ovom ocjenom.

„Sretan je što smo jedan od pet [projekata za dobivanje B]. Ne znam zašto smo bolji od Bitcoina, ali sretni smo što smo jedan od dobrih učenika. ” Zadovoljan, ali nezadovoljan, zaključio je izjavom da će se NEO, idući naprijed, “truditi biti jedan od prvih učenika A”.

NEO-ova inicijativa za zajednicu

U nadi da će postići ovaj potencijal, NEO-ov tim radi na uspostavi čvrsto povezane zajednice programera, investitora, medijskih partnera i poduzetnika kako bi stvorio sveobuhvatno tijelo pristaša NEO-a. Hongfei je govorio o nekoliko ovih projekata koji pomažu izgradnju ovog sveobuhvatnog ekosustava s Inicijativom za zajednicu.

Jedan od tih igrača je Grad Sion, “Neovisna grupa programera, dizajnera i prevoditelja otvorenog koda osnovana za podršku jezgri i ekosustavu NEO BlockChain.” Programeri CoZ stvorili su takve projekte zasnovane na NEO-u, kao što su NEON Wallet, NEO Scan, NEO Portal i odgovorni su za prevođenje NEO-ovog bijelog papira na “10 različitih jezika”, prema DA Hongfei.

Grad Sion

Također se kratko dotaknuo Novi ekonomski laboratorij (NEL) i Red 4 Sec, dvije inicijative zajednice koje su nove u prostoru i rastu.

Kasnije je u razgovoru Hongfei prešao na ulogu Vijeća NEO-a u delegiranju korištenja kapitala NEO-a. Idući naprijed, NEO globalni kapital, “Licencirani fond registriran u Singapuru kojim upravljaju veterani rizični kapitalisti”, napomenuo je Da Hongfei, bit će ključni akter u raspodjeli sredstava.

Uz to, NEO je uložio napore u uspostavljanje svoje Zaklade Open Blockchain. “Svrha zaklade je financiranje istraživanja”, objasnio je Da Hongfei svojoj publici. Dalje proširujući svoju ulogu, NEO će brod u sljedećih nekoliko godina isporučiti 5-10 milijuna dolara u istraživanjima vezanim uz blockchain. Također će potaknuti blockchain / kripto obrazovanje i obuku studenata, a NEO je trenutno u partnerstvu s UC Berkeley – i razgovara s drugim vodećim sveučilištima – da predvode inicijativu.

NEO-ova budućnost u očima svog Stvoritelja

Hongfei je naglasio napredak koji je NEO postigao tijekom protekle godine, ističući projekte koji su krenuli na platformu za izgradnju svojih aplikacija

“Uvijek me pitaju koliko pametnih ugovora, koliko je dApps-a izgrađeno na NEO-ovom blockchainu”, rekao je. Pokazujući na prezentacijski dijapozitiv ti projekti, rekao je svojim slušateljima, “sad vidite – ima ih na desetke.”

Zadovoljan ovakvim napretkom, Hongfei je rekao publici da neće biti zadovoljan sve dok platforma ne dosegne svoj vrhunac, dugoročni cilj: “Učiniti NEO blokom br.1 do 2020.”

“Ali kako? Teško je – stvarno je teško ”, nastavio je priznati. Izlažući svoj plan igre za (nadamo se) NEO na pijedestal zlatne medalje Bitcoina, zaronio je u tri “aplikacije ubojice” za koje vjeruje da su blockchain do sada stvorili.

“Prva ubojita aplikacija blockchaina je Decentralizirano zlato, [dakle] Bitcoin je prva ubojita aplikacija blockchaina.”

Drugi od njih, drži Hongfei, su ICO-ovi: “Moramo priznati da su ICO-i doveli mnogo ljudi u ovu industriju – pomogli su Ethereumu da postane druga najveća kripto valuta.”

Hong Fei Neo

Međutim, razmjene i trgovina valutama općenito su „najveći slučajevi upotrebe“ za kripto, kako tržište trenutno djeluje, i vjeruje da će decentralizirane razmjene biti ključne za buduće zdravlje trgovine kriptovalutama.

“Centralizirane razmjene će umrijeti”, tvrdi on, ali da bi DEX-ovi postali relevantni, Hongfei tvrdi da će im trebati sljedeće značajke:

  • Brza vremena transakcija
  • Konačnost
  • Interoperabilnost
  • Digitalni identitet
  • Stabilna kovanica za univerzalne parove

“Treba nam ovih pet ključnih točaka za izgradnju savršene razmjene”, i prema njegovoj procjeni, “NEO ima sve sastojke” zahvaljujući sljedećim značajkama:

  • Visoki TPS 1.000 / sek
  • Konačnost: NEO treba samo 1 potvrdu za odobrenje transakcije i distribuirani konsenzus
  • Interoperabilnost kroz NeoX
  • Digitalni ID putem NeoID / Ontologija
  • Stabilni novac: Alkemičar (Hongfei nije ulazio u detalje oko toga, ali teoretski, Alkemičar je protokol za stabilnost cijena)

Da li se ovaj Da Hongfei zadirkuje da je NEO DEX u izradi? Pa, postoji poprilično jedan. Iako se ne radi o projektu izravno pod nadzorom NEO-ovog tima, Da Hongfei nesumnjivo je referencirao SLJEDEĆE, decentralizirana razmjena izgrađena na NEO-u koju je vodio osnivač City of Siona Fabio Canesin.

NEO koji teži izvrsnosti na polju kripto razmjene nije previše iznenađujući, jer se podudara s predanošću projekta neusporedivoj kvaliteti. Na primjer, osim što je za dvije godine dosegao prvo mjesto na tržištu, Hongfei želi da NEO obrađuje 100 000 tx / sec bez oštrine, samouvjereno izjavljujući: “To ćemo postići prije 2020.”

Proces decentralizacije

Pred kraj svog segmenta priče, Da Hongfei se osvrnuo na napore NEO-a prema decentralizaciji, kritičnom potezu u očima zajednice.

“NEO se često krivi zbog toga što je vrlo centraliziran”, priznao je njegov tvorac, ali dodao je da će “konsenzusni čvorovi biti decentralizirani od 2018.”

Kako bi se olakšao ovaj postupak, web lokacija kampanje postavit će se na mrežu kako bi se kandidati prijavili za čvor konsenzusa. Trenutno postojeći, City of Zion, KPN (nizozemska telekomunikacijska tvrtka) i Fenbushi (kineska tvrtka rizičnog kapitala), obvezali su se voditi nekoliko tih čvorova.

Krećući se od fokusa na infrastrukturnu decentralizaciju, Hongfei se dotaknuo financijske decentralizacije. To je imalo oblik ocrtavanja buduće upotrebe rezervnih tokena NEO-a, 50% opskrbe tokena koji je – i nastavit će se – polako puštati tijekom razdoblja od 6 godina. Od 35 milijuna NEO-a koji će još biti objavljeni, 10% će biti rezervirano za poticanje timova, 10% za poticaje u zajednici, 15% za ulaganja u projekte unutar NEO ekosustava, a 15% će se fleksibilno koristiti kao dio NEO-ove strategije za nepredviđene slučajeve.

Pametna ekonomija NEO

Tijekom cijelog izlaganja Da Hongfei isprepleo je komadiće humora, posipajući svoj govor prigodnim komičnim draguljem. Ti su se grumenji stand-upa kretali od lagane samozataje – “Tko je onaj debeli tamo gore?” Retorički je pitao Hongfei, pokazujući na slideshow sliku sebe iz starih dana Antsharesa – do neskrivenih detalja o svojoj plaći, pozivajući se na zaključavanje njegovih dionica u NEO-u. “Nisam plaćen godinama”, priznao je publici dirnutoj u smijeh.

NEO pametna ekonomija

Ali cijelo to vrijeme Da Hongfei je ostao vjeran NEO-ovoj viziji, ulijevajući svoj govor istim neumornim nagonom koji budućnost čini perspektivnom za njegov projekt. Ova vizija, ponovio je Da Hongfei, jedna je od novih ekonomija temeljenih na tehnologiji: NEO-ova pametna ekonomija. To je ekonomija koja obećava učinkovitost, sigurnost i praktičnost, ona na koju NEO-ova zajednica – sa svim svojim radnim dijelovima, od tehnološkog razvoja, preko medija do investicija – radi svakodnevno.

Kao takav, njegov je razgovor završio s notom optimizma za sposobnost NEO-a da održi ovu viziju u fokusu dok se u potpunosti ne ostvari, i pobrinuo se da naglasi važnost NEO-ove raširene i talentovane zajednice u postizanju ovog cilja.

Završavajući, zahvalio se odgovornima za pomoć u pokretanju NEO-a tamo gdje je danas i podnio molbu onima s ruba da se pridruže pokretu: „Tako sam počašćen što NEO može postati takav projekt svjetske klase – sve što mogu reći hvala, hvala NEO zajednici i molim vas pridružite nam se. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me