Poštovani neregulirani ICO,

Bilo je zabavno. Imali smo nekoliko dobrih vremena zajedno, ali vrijeme je da se raziđemo. Osjećam se kao da sam prerasla ovu vezu.

S poštovanjem,

Regulirani STO

Kad bi ICO-i mogli razgovarati, možda biste pronašli nekoliko takvih prekida kako propadaju. Jer, dobro, ako vam je itko ikad rekao je li to previše dobro da bi bilo istina, to je zato što vjerojatno jest; u ovom su slučaju možda imali pravo.

ICO-i su dobro prošli. Zapravo, ove godine, ukupna sredstva podignuta u prvih nekoliko mjeseci nadmašila je cijelu 2017. Ali to je gotovo poput zadnjeg borbenog poklika ranjene, iscrpljene vojske. ICO padaju. Točnije, neregulirana prodaja tokena opada.

Odmaknite se od ICO-a

Prekid veze s ICO-ima

Prikupljanje milijuna dolara putem interneta bez ikakvih propisa, pravila ili konceva bilo je zasigurno zabavno (osim ako vas nisu hakirali poput Casina, Swarm Citya ili Edgelessa ili ako ste u mukama kao Tezos). I naravno, bilo je nekih nevjerojatnih projekata koji su izašli na vidjelo na poleđini ICO-a. Pomislite samo na Ethereum, NEO, QTUM i bezbroj drugih.

Ali vrijeme je da zadržite trenutak šutnje za ICO-ove kakve poznajemo sada kada svjetski regulatori to sustižu. Gotovo je kao da se vaši roditelji pojavljuju na zabavi. Sad su se svjetla brutalno uključila, a prekrasni ljudi s kojima ste plesali izgledaju pomalo nedorečeno.

Dok se blockchain startupi svih oblika i veličina kreću u skladu s propisima zakonodavaca, evo pet stvari koje biste trebali znati o odmaku od ICO-a.

1. Zanemarivanje propisa prilikom prodaje žetona stvarno je loša ideja

Pogotovo u SAD-u. „S provedbenim aktivnostima DIP-a, Izvješćem o istrazi na temelju pravila 21 u vezi s DAO-om, svjedočenjem Kongresa i komentarima, jasno je da će većina ponuda u SAD-u biti podložna postojećim zakonima o vrijednosnim papirima i smatrat će se vrijednosnim papirima. To znači da će nove token ponude morati biti u skladu ili biti izuzete od formalnih obveza nuđenja ”, kaže Andrew Hinkes, glavni savjetnik, glavni pravni direktor i suosnivač Athena Blockchain.

Uz mnoštvo izdanih sudskih poziva i pokretanje pitanja o poštivanju određenih ICO-a, zvona za uzbunu glasno zvone. Svjesno kršenje sigurnosnih zakona može dovesti do novčanih kazni, suspenzija ili stvarno dugog boravka iza rešetaka.

2. Ali formalna registrirana ponuda može biti i gora

Pa, ne i gore. Nećete biti upućeni slammeru. Ali možda se nikad nećete izvući ni iz paddocka. Ako pokušate formalno registrirati svoju ponudu i pridržavati se brojnih kompliciranih pravila, mogli biste izgubiti svu svoju ušteđevinu, prijatelje i strpljenje prije nego što ponuda uopće dođe u javnu sferu.

“Službena, registrirana ponuda možda neće imati smisla za neka kripto poduzeća koja bi inače koristila prethodni model neregulirane ICO”, kaže Hinkes. Rijetko tko se nada blockchainu ima revidirane financije vrijedne dvije godine ili dovoljno dobre rezultate da bi se kvalificirali za IPO. To bi zasigurno bilo isplativo za većinu startupa.

3. Morate odabrati pravo sigurnosno izuzeće

Kako ICO odrastaju, postoji nekoliko putova kojima se mogu pridržavati kako bi osigurali poštivanje propisa SEC-a. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Opcija koju odaberete ovisit će o tome koliko novca želite prikupiti, koliko je čvrsta vaša dokumentacija i hoće li vam smetati da ograničite svoju ponudu samo na akreditirane investitore.

Iznimke poput Reg D 506 (c) ograničavaju ulaganje na američke akreditirane ulagače. Reg A + fleksibilniji je oko toga tko može ulagati, ali ograničava iznos koji se prikuplja. “Također je potrebna priprema formalnijih dokumenata i naloga da DIP kvalificira dokumente koji nude ponudu prije nego što izdavatelj može prodati svoje vrijednosne papire”, savjetuje Hinkes. U svim slučajevima izdavatelji također moraju prikupljati podatke o kupcima tokena, uključujući potvrdu njihovog identiteta.

4. Investitorima se to možda ne bi svidjelo

Iako je DIP tu da zaštiti ulagače, kao što je GDPR namijenjen potrošačima, ulagači možda neće uživati ​​u prolaženju dodatnih koraka i pružanju osobnih podataka prije slanja sredstava izdavateljima. Čitanje pretjeranih otkrivanja i pristanak na prijavu mogu uplašiti nekoliko ulagača.

Slanje etera u javni novčanik u zamjenu za nekoliko tokena prilično je jednostavno. Prolazak kroz dugačke KYC i AML protokole i pružanje informacija o akreditaciji komplicira stvar.

Suleyman Duyar, osnivač & Glavni strateg na RenGen Labs kaže, „Ono što vidimo je puno izdavača koji traže regulirana rješenja za ICO-ove. Problemi s kojima se susreću, posebno javna poduzeća, nisu samo pitanja o američkim zakonima o vrijednosnim papirima; oni su također zabrinuti za KYC i AML te zakone o akreditaciji širom svijeta. ”

5. To što je vaša ponuda regulirana ne znači da se možete opustiti

Čak i nakon što radite na nogama, uredite svoje papire, odvojite vrijeme za dijalog s DIP-om i potencijalno propustite neke investitore, još uvijek niste označili sve okvire.

“To što je vaš token izdan u skladu sa zakonima o vrijednosnim papirima ne znači da ste izvan šume”, kaže Hinkes. Postoji još puno pitanja koja se nameću i procesi koje treba slijediti. “Gdje token koji je izdan prema izuzeću (ali nije izričito dug ili kapital) živi u bilanci tvrtke?” na primjer, “Kako se oporezuje ta ponuda?” itd.

Tvrtke koje žele osigurati usklađenost na svakom koraku trebat će solidnog pravnog savjetnika i otvoren stav. A možda i nekoliko Tylenola pri ruci kad im glave počnu lupati.

Budućnost ICO-a još nije izvjesna

Odmak od ICO-a neće se dogoditi preko noći. Ali dolazi, barem u SAD-u. I vjerojatno će i EU slijediti njihov primjer, kao i druge velike globalne jurisdikcije. Za sada je to još uvijek komplicirano i odlučno sivo područje u kojem su potrebne jasnije smjernice.

Hinkes kaže: „Čak i za izuzete ponude, postoji niz pitanja o ponudi kripto-investicijskih proizvoda koji ostaju bez odgovora, poput skrbništva, fiducijarnih dužnosti, trgovinske mehanike, odobrenja i namire. Iako je SEC obavijestio industriju da se primjenjuju njezini postojeći propisi, industriji su potrebni jasnost i smjernice kako treba primijeniti postojeće zakone za ovaj novi model izdavanja. Ovo je komplicirano i čini se da se stvaranje kapitala šalje u inozemstvo. “

Dakle, čini se da svi plaćaju cijenu regulacije, uključujući i same regulatore. Ali dok svi ne naučimo ploviti tim neistraženim vodama i stvoriti presedane tamo gdje ih nema, isplati se biti pripremljen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me