Kripto loše – Blockchain dobro?

Nije uvijek lako reći kako vaša vlada osjeća kriptovalute, pogotovo kada postoji toliko puno političara koji kriptovalutu pokušavaju slikati u negativnom svjetlu. Ironično, mnogi od tih pojedinaca istodobno se zalažu za veći razvoj blockchain sektora. Kao što ćete tek naučiti, stav zemlje o kriptografiji ne odražava uvijek njihov pogled na blockchain tehnologiju. Vladini blockchain programi postaju nova norma.

Kineski ministar financija Xiao Jie Image putem Forbesa

Kineski ministar financija Xiao Jie – slika putem Forbesa

Republika Georgia

Možda ne mislite na Republiku Georgiju kao na blockchain čvorište, ali vlada ove zemlje prva je na svijetu ustanovila blockchain protokol za provjeru imovinske transakcije. Program je rezultat strateškog partnerstva između Bitfury Group i Gruzijska nacionalna agencija za javni registar.

Sustav koristi privatni blockchain drugog sloja za provjeru valjanosti radnji. Zatim se transakcije provjeravaju u odnosu na javni BTC blockchain. Program je postigao ogroman uspjeh i već se planira proširiti protokol kako bi se u bliskoj budućnosti obuhvatio širi spektar vlasničkih naslova i javnobilježničkih usluga..

Australija

Zemlja dolje čini svoj dio obećavajući 521.000 američkih dolara njihovoj Agenciji za digitalnu transformaciju radi daljnjeg istraživanja integracije blockchaina u australsku vladu. Ovaj program usmjeren je na izračunavanje troškova implementacije povezanih s blockchain tehnologijom.

Australski ministar financija Hon Mathias Cormann

Australski ministar financija Hon Mathias Cormann

Australija je gotovo uvijek bila zablokirana. U 2017. godini dodijeljeno je dodatnih 5,9 milijuna USD bespovratnih sredstava za pilot projekt Smart Utilities. Ovaj jedinstveni program proučava kako se blockchain tehnologija koristi za povećanje analitičkih mogućnosti podataka i za poboljšanje trenutnog sustava distribucije energije.

Kina

Kineski vladini službenici privukli su pozornost međunarodnih medija kada su u travnju ove godine objavili da imaju podignuta 1,6 milijardi dolara za istraživanje blockchaina. Još je iznenađujuća činjenica da je kineska vlada izdvojila 30 posto financiranja projekta iz vlastitog proračuna. Xiong’An Global Blockchain Innovation Fund najavljen je na svečanom otvorenju kineskog Blockchain industrijski park.

Projekt također podupire poduzetnička tvrtka Zhenfund. Zhenfund nije nepoznat blockchain zajednici, a najpoznatiji su po svom sudjelovanju u platformama Stream i Linoleum.

NAS

Američko Ministarstvo domovinske sigurnosti ima nagrađen milijun dolara startupu iz Virginije DigitalBazaar. DigitalBazaar radi na širokom spektru posebno izgrađenih blokova kako bi povećao mogućnosti provjere identiteta. Potpora je dodijeljena kao dio daljnjeg razvoja programa Poduzetnička inicijativa za domovinsku sigurnost. DigitalBazaar i dalje osigurava financiranje za svoje sustave identifikacije temeljene na blockchainu, a ovo je treća takva prilika da je tvrtka primila nagrade.

EU

Potpredsjednik Europske komisije Andrus Ansip pohvalio je vladinu blockchain tehnologiju tijekom EC-ove konferencije Digital Day 2018. Njegove primjedbe slijede nakon pokretanja Europski opservatorij i forum. Ova je organizacija usredotočena na proučavanje buduće integracije blockchain tehnologije u gospodarstvo EU-a. Grupa je već osiguran više od 300 milijuna dolara financiranja od početka godine.

EU-ov opservatorij i forum izravni su rezultat zajedničkog ulaganja sa startupom sa sjedištem u Ethereumu ConsenSys. Ova skupina promiče standardizaciju blockchaina unutar EU-a s nadom da će stvoriti procvat distribuiranog ekosustava koji zadržava visoku razinu interoperabilnosti. Ansip vjeruje da je to neophodno za otvaranje nove digitalne europske ekonomije.

Rusija

Rusija nije uvijek bila jasna u svom stavu prema kripto, ali u zemlji su otvoreno prihvatili blockchain tehnologiju. Popularna ruska služba za glasanje Aktivni građanin koristi vladin blockchain protokol koji omogućava stanovnicima da glasaju o širokom spektru pitanja zajednice. Ovaj program korišten je za odabir boje novih sjedala na stadionu i imenovanje novih autobusnih linija.

Ovaj jedinstveni alat zajednice nedavno je dobio ozbiljnu nadogradnju provedbom konsenzusnog mehanizma utemeljenog na Ethereumu. Birači su izrazili zabrinutost da njihovi glasovi nisu pravilno izračunati. Kao odgovor na ove zabrinutosti, sustav zasnovan na Ethereumu stvoren je kako bi pružio istinsku transparentnost. Program je zabilježio velik uspjeh i dužnosnici nastoje proširiti njegovu upotrebu u narednoj godini.

Ruski predsjednik Vladimir Putin snažno podupire tehnologiju Blockchain Image putem ekonomihaber

Ruski predsjednik Vladimir Putin snažno podupire blockchain tehnologiju – slika putem ekonomihaber

Japan

Malo je zemalja otvoreno za kriptovalute i vladinu blockchain tehnologiju kao Japan. Zemlja je doživjela golem rast u svom blockchain sektoru nakon što je napravila BTC pravni natječaj prošle godine. U nastojanju da na tržište privuče još više investicijskog kapitala, program gradskog vladinog akceleratora u Tokiju počeo je ugostiti „Block Chain Business Camp Tokio.”

Program bi trebao trajati dva mjeseca, a usmjeren je na poticanje privatnih inovacija u sektoru. Cilj je promocija blockchain projekata koji imaju potencijal poboljšati kvalitetu života stanovnika Tokija. Kao i oni koji će poboljšati ekonomski položaj grada u blockchain sektoru. Program je otvoren za javnost, a mnogi žele ovom programu pomoći u ponovnom osnaživanju lokalnog gospodarstva.

UK

Velika Britanija pilotira istraživački program zasnovan na blockchainu poznat kao Arhanđeo kako bi dublje zašli u blagodati vođenja blockchain evidencije. Program je napor zajednice koji kombinira inovativne umove Europske unije Sveučilište u Surreyu, Institut za otvorene podatke i Nacionalni arhiv.

Glasnogovornik organizacije, Alex Green, nedavno komentirao o važnosti mogućnosti dokazivanja valjanosti dokumenta putem blockchain tehnologije. Objasnio je da je ova razina transparentnosti nužna za jačanje povjerenja u vladu Velike Britanije.

U Velikoj Britaniji se nalazi jedan od najstarijih svjetskih arhiva. Blockchain tehnologija mogla bi pomoći u ublažavanju mnogih problema vezanih uz pohranu i provjeru tako velikih količina važnih informacija.

Glasajte za Blockchain

Kao što sada znate, vlade iz cijelog svijeta odlučile su se zalagati za više blockchain tehnologije u svojim lokalnim gospodarstvima. Za ove vlade ima smisla tražiti učinkovitije alternative postojećim sustavima. Vladina blockchain tehnologija može tim zemljama pružiti sredstva za postizanje njihovih ciljeva. Nadamo se da ćete uskoro vidjeti još veću integraciju blockchaina jer blagodati ove revolucionarne tehnologije postaju prevelike za zanemarivanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me