Dolje idemo

Još uvijek krećemo prema dolje, narode. Sinoć je izgledalo kao da bismo ovaj tjedan mogli zatvoriti na zelenoj svijeći. Ali to je bilo prije nego što je Bitcoin prolio oko 600 dolara, povukavši za sobom i ostatak tržišta.

Trenutno ukupna tržišna kapa kriptota počiva na području od 258 milijardi dolara, a 7% smanjenje s mjesta na kojem je bilo krajem prošlog tjedna. Po svojoj trenutnoj cijeni, Bitcoin je slomio podršku koju je uspostavio na svojim nosačima početkom veljače i travnja, noseći novi najniži nivo za 2018. godinu.

Ako Bitcoin može održati podršku na ~ 5800 USD, tada bismo mogli odskočiti od ovog najnovijeg pada. Ako ne, u bliskoj ćemo budućnosti mogli dobiti $ 5k ili niže.

Bitcoin: S cijenom od 6.130 dolara, Bitcoin je izgubio 5% njegove vrijednosti tijekom tjedna.

Ethereum: Ethereum je praktički preslikao gubitke Bitcoina; na 472 dolara, to je dolje 4%.

Mreškanje: Čak i sa svojim glatkim novim logotipom, Ripple shed 7% popustio je s cijene ovog tjedna, a trenutno se trguje na 0,49 dolara.

CC cijena

Domaće vijesti

Tether u potpunosti podržava USD, potraživanja odvjetničkog društva nakon provođenja financijskog pregleda: Freeh, Sporkin & Odvjetničko društvo Sullivan (FSS) provelo je financijski pregled bankovnog računa Tethera početkom ovog mjeseca, a ovaj je tjedan objavilo izvješće u kojem se tvrdi da Tether ima rezervu od 1: 1 dolara za svaki USDT u optjecaju. Provizorna revizija – za koju se FSS odriče nije službena revizija – posljednji je Tetherov pokušaj da legitimira svoj poslovni model. Prošlog rujna, tvrtka je ugovorila Friedman LLP za provođenje slične neslužbene revizije u nastojanju da se učini transparentnijom. Tvrtka se u više navrata klonila podvrgavanja formalnoj reviziji, postupak za koji tvrdi da nije dostupna opcija s obzirom na stigmu oko kriptovaluta.

Sukobljeni račun: Akademici tvrde da je Tether korišten za manipulisanje Bitcoinovim bikom: Tetheru je trebao dobar publicitet koji je donijelo izvješće FSS-a, uglavnom zato što je drugo izvješće od ovog tjedna dalo nevjerojatnu vjeru dugotrajnoj sumnji u zajednici kriptovaluta. Profesori John M. Griffin i Amin Shams sa Sveučilišta Austin u Teksasu objavili su ovog tjedna 66-satnu studiju koja utvrđuje da se “Tether koristi za pružanje cjenovne podrške i manipuliranje cijenama kripto valuta”, konkretno za Bitcoin. Akademici su pronašli pozitivnu korelaciju između kretanja cijena Bitcoina prema dolje i izdavanja svježih Tethera. Otkrili su da je Bitfinex, koji s Tetherom dijeli izvršnog direktora Jana Ludovicusa van der Veldea, odgovoran za većinu kupovne moći i novčanog tijeka Tethera tijekom ovih epizoda.

Stanford je osnovao Blockchain Research Center u suradnji s Ethereum Foundation: Skupina računalnih znanstvenika i profesora iz Standforda udružila se kako bi pokrenula Centar za istraživanje blokchaina, petogodišnji istraživački program uz financiranje i podršku Zaklade Ethereum, Protocol Labs, Interchain Foundation, OmiseGO, DFINITY Stiftung i PolyChain Capital. Dvojica profesora informatike na sveučilištu, Dan Boneh i David Mazières, predvode inicijativu. “Blockchains će postati sve kritičniji za globalno poslovanje”, rekao je Boneh u postu na blogu Stanford School of Engineering. “Stanford bi trebao biti na čelu napora za poboljšanje, primjenu i razumijevanje mnogih efekata talasanja ove tehnologije”, zaključio je.

Uzbuđen što podržavam ovu inicijativu!https://t.co/CmaVpBxjrf https://t.co/RJHm1pVbWX

– Vitalik "Ne poklanjajući ETH" Buterin (@VitalikButerin) 21. lipnja 2018

Nasdaq uspješno piše Blockchain platformu za pozive na marginu, obradu kolaterala: U uspješnom dokazivanju koncepta, Nasdaq je ovog tjedna pokrenuo pilot svog blockchaina. Surađujući s ABN AMRO Clearing, EuroCCP i Euroclear, američki burzovni operater koristio je platformu da očisti prijenos kolaterala preko mora. „Uzbuđeni smo što ćemo se udružiti oko dokaza o konceptu koji je izuzetno koristan za transakcije koje tržišne infrastrukture još uvijek ne poslužuju dobro. S ovakvim rješenjem, moći ćemo učinkovito pružiti zaštitu od rizika druge ugovorne strane, nakon smanjenja operativne složenosti. Danas smo ograničeni europskim radnim vremenom ili aranžmanima u drugim vremenskim zonama ”, izjavila je izvršna direktorica EuroCCP-a Diana Chan u službenom priopćenju.

Zaposlenici saveznih država Sjedinjenih Država sada moraju otkriti Crypto Holdings prema novom mandatu: U potezu koji će utjecati na oko 2 milijuna zaposlenika, američki Ured za vladinu etiku sada zahtijeva da savezni zaposlenici otkriju svoja kripto ulaganja. Nove će smjernice utjecati na zaposlenike savezne izvršne vlasti, a iako traže potpuno otkrivanje kripto ulaganja, kriptovalute ne priznaju kao zakonsko sredstvo plaćanja. „Podnositelji prijave izvještavaju o svom posjedu u virtualnoj valuti ako je vrijednost posjeda u virtualnoj valuti premašila 1000 USD na kraju izvještajnog razdoblja ili ako je prihod koji je ostvario holding virtualne valute premašio 200 USD tijekom izvještajnog razdoblja. Podnositelji prijave moraju identificirati naziv virtualne valute i, ako se drži putem burze ili platforme, burza ili platforma na kojoj se drži ”, navodi se u pravilniku.

Novinari iz Denvera, urednik Ditch Paper za pokretanje publikacije temeljene na Blockchainu: Ekipa pisaca i urednika iz Denver Posta zasićena je radnim okruženjem u padu i promjenom menadžmenta. Stoga su odlučili pokrenuti vlastitu internetsku publikaciju uz pomoć Civil-a, projekta kojeg podržava ConsenSys. Colorado Sun se nada da će postati “tim koji podržava novinarstvo u zajednici, a fokusiran je na istraživačko, objašnjenje i narativno novinarstvo za državu usred masovne evolucije.” Da bi postigao taj cilj, koristit će blockchain Civil za pohranu podataka, prikazivanje na modelu prihoda bez oglasa, a oslanjat će se na pretplate i lokalnu podršku. Publikacija ima kampanju Kickstarter koja je već nadmašila svoj cilj od 75.000 američkih dolara.

DIP dobiva dodatne sudske naloge za zamrzavanje sredstava povezanih s PlexCoin: Američka DIP dobila je još jedan hitni sudski nalog za zamrzavanje računa Dominica Lacroixa, vlasnika PlexCorpsa i osnivača PlexCoin ICO. DIP je tužio Lacroix u prosincu prošle godine zbog prijevare s vrijednosnim papirima nakon što je PlexCoin ICO prikupio 15 milijuna dolara i obećao povrat ulaganja veći od 1000% za manje od mjesec dana. Sada, SEC istražuje Lacroixovu upotrebu tajnih bankovnih računa koje je možda koristio za rasipanje sredstava koja je dobio od investitora.

Što je novo u CoinCentralu?

Grupa BotChain i digitalna valuta bit će domaćin konferencije Blockchain / AI u New Yorku: BotChain i Digital Currency Group domaćin su svoje prve konferencije Brains and Chains 28. lipnja u InterContinentalu na Times Squareu.

Tron kupuje BitTorrent za otkup od 140 milijuna USD: Justin Sun’s Tron kupio je gigant za razmjenu datoteka BitTorrent u ugovoru vrijednom 140 milijuna dolara.

Svaki Tether podupire USD, neslužbena potraživanja od revizije: FSS, odvjetničko društvo koje je osnovao bivši direktor FBI-a, proveo je neslužbeni financijski pregled Tetherovog bankovnog računa i tvrdi da je stabilcoin u potpunosti potpomognut dolarskim rezervama.

Je li Riot Blockchain i dalje dobra investicija godinu dana nakon pivota ?: Riot Blockchain (RIOT), bivša biotehnološka tvrtka koja je proizvodila medicinske uređaje, preusmjerila je svoj poslovni model da se usredotoči na kriptovalute prošlog listopada.

Sve što trebate znati o budućnosti upravljanja blockchain bogatstvom: Koji će vjerojatno biti utjecaj blockchain upravljanja bogatstvom i kako će utjecati na širu disciplinu upravljanja bogatstvom?

Što je CEEK VR? Stvaranje ekskluzivnih virtualnih iskustava s Blockchainom: CEEK je tvrtka koja se prvenstveno fokusira na izgradnju AR / VR slušalica koja je nedavno na ICO-u 2018. prikupila 17 milijuna USD (22 000 ETH) za istraživanje tokenizirane komponente za glazbenike koji stvaraju virtualne svjetove oko svoje glazbe.

Kvantno računanje | Bitcoinov Doomsday Maker: Kvantna računala imaju potencijal učiniti sigurnosne mjere Bitcoina zastarjelima, učinkovito uništavajući nekada dominantnu kriptovalutu.

U međuvremenu, sjeverno od granice, Kanada pojačava rudarstvo kriptovaluta: Odmakni se, Kina; na međunarodnoj je rudarskoj sceni novi potez koji povlači poteze.

Što je fundus digitalne imovine? | Raspodijeljene glavne knjige za financijske institucije: Digital Asset Holdings LLC pruža fleksibilnu infrastrukturu za regulirane financijske institucije za sigurnu razmjenu procesa i podataka.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Južnokorejska vlada predstavila višegodišnju višemilijunsku Blockchain strategiju i fond: Ministarstvo znanosti i ICT-a za Južnu Koreju najavilo je ovog tjedna da će pokrenuti svoju Strategiju razvoja tehnološkog bloka, fond koji će do 2020. prikupiti više od 200 milijuna dolara za financiranje blockchain inicijativa i tvrtki. Oko 10.000 djelatnika u industriji i 100 projekata nalazi se u fiskalnom opsegu ministarstva, a strategija će također poticati projekte za razvoj južnokorejskih pametnih gradova i tvornica, kao i financiranje pilota za primjenu blockchaina u nekretninama, mrežno glasanje, logistika, carinjenje, i drugi.

Banka međunarodnih nagodbi u Švicarskoj objavljuje izvještaj o uvenuću o kriptovalutama: U emisiji očekivane pristranosti, središnja banka središnjih banaka, Švicarska banka međunarodnih poravnanja, uključila je poglavlje u svoje godišnje ekonomsko izvješće pod naslovom “Kriptovalute: gledanje izvan hipe”. Između ostalih kritika, izvještaj umanjuje sposobnost blockchaina da preoblikuje sustave financijskih transakcija, navodeći brojne izazove koji se odnose na skalabilnost, utjecaj na okoliš i druge srodne stigme. Izvještaj je očito povukao kripto zajednicu. Izvršni direktor Circlea Jeremy Allaire nazvao ga je “vrlo plitkim”, jer izvješće sadrži zastarjele informacije i tretira protokol i funkciju Bitcoina sinonimno s ostatkom imovine na tržištu.

Bithumb hakiran za više od 30 milijuna dolara: Južnokorejska burza Bithumb, jedna od najpopularnijih burzi kriptovaluta na svijetu, ovog je tjedna hakirana zbog imovine vrijedne oko 32 milijuna dolara. Hakeri su, među ostalim, iskoristili rezerve vrućih novčanika za Ripple. Reagirajući na incident, Bithumb je preostala sredstva pretočio u hladne novčanike, istovremeno obećavajući onima koji su pogođeni punu naknadu za svoje gubitke. Vlasti Južne Koreje pokrenule su istragu o pljački ubrzo nakon incidenta.

[Izvješće o incidentu od 20. lipnja]

Željeli bismo podijeliti s vama događaje koji su se dogodili 20. lipnja 2018. i korake koje poduzimamo kako bismo osigurali da vaša imovina bude na sigurnom sa Bithumb-om.

https://t.co/JjSnTtSsDj

– Bithumb (@BithumbOfficial) 21. lipnja 2018

Sada možete trgovati Litecoin futuresima koristeći ovu britansku burzu: Mjenjačnica Crypto Facilities sa sjedištem u Velikoj Britaniji ovog je petka lansirala svoje početne terminske termine Litecoin. Futures će omogućiti korisnicima da trguju dugoročnim i kratkoročnim pozicijama s tjednim, mjesečnim i tromjesečnim ugovorima. Izvršni direktor Tim Schlaefer naznačio je da je novi tržišni proizvod odgovor na veliku potražnju kupaca burze. “Vjerujemo da će naši terminski ugovori s LTC dolarom povećati transparentnost cijena, likvidnost i učinkovitost na tržištima kriptovaluta.”

Torontoova burza lansirala novi Blockchain ETF: Ovog četvrtka Toronto burza (TSX) poslala je na tržište novi blockchain ETF. ETF Horizons Blockchain Technology and Hardware Index uložit će u tvrtke koje se bave uslugama i aplikacijama povezanim s blockchainom, poput Nvidia Corp. i Digital Realty Trust Inc. Pridružit će se redovima dva druga blockchain ETF-a, Harvest Portfolio Group Inc. , koji je počeo s radom u veljači ove godine, i Evolve Funds Group Inc. Najnoviji fond usredotočit će se na hardver i usluge, rekao je Steve Hawkins, njegov suizvršni direktor za Bloomberg, i izbjeći će bilo koju tvrtku s tržišnom kapitalizacijom ispod 20 milijuna dolara za učinkovito upravljanje rizikom. “Ulagači moraju ulagati u dobro uspostavljenu globalnu infrastrukturu za blockchain, ne nužno riskirajući pri pokretanju tvrtki za razvoj blockchaina”, rekao je u intervjuu.

Turcoin, samostalna nacionalna kriptovaluta za Tursku, izložena kao Ponzi: Ispostavilo se da Turcoin, projekt kriptovaluta koji nema veze s turskom vladom, zapravo nije nacionalni novčić za tursku naciju. Vodio ga je tvrtka iz Istanbula pod nazivom Hipper, Turcoin se reklamirao kao turska nacionalna kriptovaluta. Tvrtka je pod pravnim pritiskom nakon što je u lipnju prestala izdavati kovanice investitorima. Jedan od njegovih partnera, Muhammed Satıroğlu, tvrdi da je “bio samo posrednik” i da “Hipper nema ni jednog dolara u banci”. Sadun Kaya, drugi partner tvrtke, tvrdi, pobjegao je s 21 milijuna dolara novca investitora, skrivajući ga na poveznici bankovnog računa s drugom tvrtkom na Cipru. Pokušavajući se oprati od krivnje, Satıroğlu, koji je vlasnik 49% udjela u Hiperu, tvrdi da će “vratiti sav novac [investitorima] ako vlasti odblokiraju [njegove] bankovne račune”.

Filipino banka najavila je platformu doznaka Japanu uz pomoć IBM-a: Rizal Commerical Banking Corp (RCBC) na Filipinima spreman je pokrenuti platformu doznaka zasnovanu na blockchainu u partnerstvu s IBM-om i dvije japanske banke. Inicijativa će koristiti IBM-ovu blockchain pilot platformu kako bi građanima Filipina koji rade u Japanu olakšali vraćanje novca kući. “Želimo služiti OFW-ovima u Japanu putem ove tehnologije i to radimo u partnerstvu s dvije japanske banke”, rekao je prvi viši potpredsjednik RCBC-a Manny T. Narciso u vezi s razvojem događaja. “Za OFW-ove u Japanu učinit će doznake bržim i jeftinijim jer ćemo prikupiti manje [sic] naknada”, nastavio je.