Ovaj tjedan u Crypto-u

Zeleno proljeće, Crvena tržnica

Još jedan donji tjedan na tržištu, jer su sve glavne kriptovalute u minusu. Unatoč znakovima oporavka u četvrtak za neke, i Bitcoin i Ethereum nastavili su silazne trendove.

Širom tržišta, medvjeđi osjećaji i dalje su snažni jer se čini da je mini bik pokrenut početkom ovog mjeseca bio kratkotrajan. Na 334 milijarde dolara ukupna tržišna kapitalizacija kriptota otprilike je pala 9% tijekom tjedna.

Bitcoin: Padom praga od 8 tisuća dolara, tržišni je div opao 16% ovaj tjedan prije kratkog poskakivanja jučer, čija je cijena iznosila 7.500 USD u trenutku pisanja.

Ethereum: Ethereum je također jučer dosegao najvišu vrijednost od 712 dolara na najnižu razinu od 561, a danas je u padu 10% na 602 dolara.

Mreškanje: Ne bombardirajući tako katastrofalno, Ripple se odmara na 0,61 dolara, iako s gubitkom 4% u tjednu vjerojatno neće nikome izmamiti osmijeh.

tržnica 5_25_18

Domaće vijesti

Američki DOJ pokrenuo kriminalnu istragu u manipulaciji kripto tržišta: Možda su svi oni zavjerenici koji su plakali prekršajno nešto naumili – barem tako misli Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država. Odjel je ovog tjedna pokrenuo istragu kako bi utvrdio jesu li trgovci kriptovalutama manipulirali trendovima ili ne, da bi pogoršali ionako visoku volatilnost na tržištu. Prema izvorima koji su dali dojave Bloombergu, DOJ traži dokaze o ilegalnim postupcima poput trgovine praljama i lažiranja.

Coinbase preimenuje GDAX kao Coinbase Pro, kupuje Paradex Exchange: U formativnom tjednu razvoja za jednu od najvećih svjetskih usluga razmjene kriptovaluta, Coinbase se širi i preimenuje. U srijedu je tvrtka najavila kupnju Paradexa, decentralizirane razmjene izgrađene na 0x protokolu. Za petom ove vijesti, također je najavio da će preimenovati GDAX, zamjenu tvrtke, u Coinbase Pro.

Uzbuđen što ću ekipu Paradexa dočekati na Coinbaseu! https://t.co/7jtmKHPf30

– Coinbase (@coinbase) 23. svibnja 2018

Dva za: Regulatorima za bankarske dozvole kojima se navodno pristupa Coinbaseu: Prema izvorima bliskim Wall Street Journal-u, Coinbase se početkom 2018. sastao s američkim regulatorima kako bi razgovarao o dobivanju savezne bankarske povelje. Sastanak se dogodio s američkim uredom nadzornika trgovine, tvrde izvori WSJ-a. Kao odgovor na vijest, Coinbase je komentirao da je “predan tijesnoj suradnji s državnim i saveznim regulatorima kako bi osigurao da [ima] odgovarajuću licencu za proizvode i usluge [koje nudi]”.

American Express provodi program Blockchain for Rewards: U partnerstvu s internetskim trgovcem Boxed, American Express integrira blockchain u svoj program nagrađivanja. Koristeći HyperLedgerovu blockchain tehnologiju, ovaj će potez trgovcima omogućiti da razvijaju prilagođene programe nagrađivanja, promocije i ponude za svoje kupce. „Oni mogu stvarati programe na temelju doba dana, dana u tjednu, poticanjem kupca da preuzme njihovu aplikaciju. Broj načina na koji trgovci mogu nagraditi kupce bodovima za članstvo bit će eksponencijalno povećan, “izjavio je Chris Cracchiolo, voditelj programa nagrađivanja American Expressa.

ShipChain radi u prekidu i odustaje od vlade Južne Karoline: ShipChain, blockchain projekt koji razvija rješenja za međunarodnu industriju brodara i opskrbe, suočava se s prestankom i odustajanjem od državnog odvjetništva Južne Karoline zbog kršenja zakona o vrijednosnim papirima. Tvrtka je održavala događaje i nudila svoje tokene i usluge u Južnoj Karolini bez registracije kod državnih regulatora, tvrdi se u narudžbi. „Ni u jednom trenutku koji je relevantan za ovdje navedene događaje nije bio odgovoran ShipChain registriran u Diviziji kao broker-trgovac, a tuženi ShipChain nije tražio izuzeće od registracije … Ni u jednom trenutku relevantni vrijednosni papiri nisu bili registrirani s divizijom ili saveznim osiguranjima, a tuženi nije izuzeo od registracije ”, navodi se u naredbi.

brodski lanac prestati i odustati

CFTC uspostavlja savjetodavnu jedinicu za pomoć registriranim tvrtkama s popisima kripto derivata: Odjel za nadzor tržišta (DMO) i Odjel za kliring i rizike (DCR) američke Komisije za trgovinu robnim fjučersima trgovačkih rokova okupili su se kako bi formirali zajedničko savjetodavno tijelo kako bi burzama i klirinškim kućama registriranim na CFTC pružili ruku s popisom kripto derivata. “Osoblje CFTC-a predano je pružanju regulatorne jasnoće što je više moguće”, navodi direktor DMO-a Amir Zaidi u službenom priopćenju. “Kako će se tržište virtualnih valuta i dalje razvijati, osoblje CFTC-a nastojat će pružiti dodatne smjernice koje će sudionicima na tržištu pomoći da idu u korak s inovacijama, u skladu s CFTC propisima.”

Političke kampanje u Koloradu uskoro bi mogli financirati (djelomično) Bitcoin: Vlada Kolorada razmišlja o otvaranju blagajne kampanje za doprinose kriptovalutama. Državni tajnik Colorada dao je prijedlog za prihvaćanje kripto donacija početkom ovog tjedna, praksu koju je već odobrilo Američko savezno izborno povjerenstvo (FEC), a usvojio je New Hampshire. Ako se prihvate, donacije kriptovaluta svih vrsta tretirat će se kao donacije u naturi u skladu sa smjernicama FEC-a.

Što je novo u Coin Central?

AirSwap partneri s MakerDAO donose stabilnost ekosustavu: Sada će moći prodati američki dolar vezani stabilcoin, Dai, što to znači za decentralizirana tržišta?

Mick Hagen glavnog računala o važnosti otpora cenzuri i dobrotvornih napora [1. DIO]: Pogledajte što glavni direktor Mainframea Mick Hagen kaže o privatnosti i slobodi u prvom dijelu našeg ekskluzivnog intervjua.

Mick Hagen glavnog računala o važnosti otpora cenzuri i dobrotvornih napora [DIO 2]: Izvršni direktor Mick Hagen otkriva svoje motivatore i zašto je u misiji promijeniti svijet u drugom dijelu našeg ekskluzivnog intervjua.

Decentralizirane razmjene (DEX): Budućnost trgovanja kriptovalutama: Otkrijte neke od prednosti decentraliziranih razmjena, uključujući veću sigurnost i niže naknade – je li ovo budućnost trgovanja kriptovalutama?

Pametni spremnici održavaju odgovarajuću temperaturu za hranu i farmaciju: Saznajte kako Smart Containers koristi blockchain za smanjenje ljudskih pogrešaka i praćenje više stavki širom svijeta.

HoweyCoins ICO pregled | Potpuno nije prevara!: Evo kriptovalute koju ne možete propustiti – uključite se sada i bit ćete milijunaš do kraja godine (ili ne).

ASIC rudarski hardver: kriptominirajuća evolucija: Rudarski se sektor mijenja i ASIC (integrirani krugovi specifični za primjenu) čipovi postaju novi industrijski standard.

Što je Internet of Services Token (IOST)? | Vodič za početnike: Skalabilnost je jedan od najvećih problema blockchaina. Internet usluga (IOS) je blockchain infrastruktura čiji je cilj riješiti upravo to.

Evo kako ICO odrastaju: Prevare, sudski pozivi i napadi hakiranja, o moj! ICO se počinju usklađivati ​​kako bi povećali povjerenje investitora. Otkrijte kako.

Plutajući kripto otoci i lov na decentraliziranu utopiju: Seasteading (stalni morski stanovi) može pružiti rješenje za ljude koji žele živjeti bez centraliziranih institucija. Ali, jesmo li spremni za to?

Baš kad ste pomislili da ste sve čuli dolazi VeganCoin: Vegani svijeta se raduju! Uskoro će mogućnost dijeljenja hrane i podržavajuće zajednice doći u grad u vašoj blizini.

Što je bit zlato? Mozgalica pionira blockchaina Nick Szabo: Svi su čuli za Bitcoin, ali Bit gold zapravo je bio jedan od najranijih pokušaja stvaranja decentralizirane digitalne valute 1998. godine.

Što je uopće kriptovaluta? – Umijeće kategorizacije kriptovaluta: Riječ kriptovaluta postala je zbunjujuća pogrešna oznaka. S hibridima, platformama i uslužnim tokenima vrijeme je da se pomaknemo s ovog ograničenog opisa pokrivača.

Najbolji internetski tečajevi i prakse učenja za Blockchain Developer Training: Dakle, želite biti blockchain tehnološki programer? Trenutno je sigurno velika potražnja za ovom dobro plaćenom pozicijom. Pogledajte najbolja mjesta za poboljšanje svojih vještina.

American Express dodati Blockchain u program nagrađivanja za članstvo: Koristeći Hyperledgerovu blockchain tehnologiju, trgovci mogu prilagoditi ponude na vlastitim platformama kako bi povećali angažman kupaca.

Pregled novčanika Electrum: Saznajte sve što trebate znati o jednom od očeva osnivača novčanika softvera za kriptovalute.

Najbolji GPU-ovi za rudarstvo –izdanje 2018: Provjerite koji vam grafički procesori daju najbolji profit za vaš novac s našim najboljim popisom iz 2018. godine.

CryptoCurrency vijesti iz cijelog svijeta

Švicarska zauzima prvo mjesto na ljestvici najprijatnijih europskih zemalja s blokchainima: Svjetski bankarski kapital pokazuje da favorizira sve oblike financija, čak i onu stvar koja bi mogla poremetiti međunarodnu bankarsku industriju na kojoj je izgradila svoje bogatstvo. U studiji koja je ispitivala 48 europskih zemalja, Švicarska je rangirala broj ljudi koji imaju najskladniji pristup blockchain industriji, a slijede Gibraltar i Malta. Između ostalih čimbenika, studija je ispitivala stvari kao što su propisi o platnim uslugama i ICO-ima temeljenim na blockchainu, kao i politika oporezivanja kriptovaluta..

Huobi lansirao tržišni indeks: Jedna od najvećih kripto burza na svijetu, Huobi Pro, ovog je tjedna lansirala tržišni indeks za pregršt svojih ponuda. Indeks će promatrati 10 najprodavanijih sredstava platforme u odnosu na Tether (USDT). „Digitalna imovina klasificirana je u četiri kategorije: Kovanice, platforme, aplikacije i tokeni korisnih sredstava. Broj sastavnica odabranih u ove četiri kategorije ovisi o njihovom opsegu transakcija u posljednjem tromjesečju. Nakon odluke o raspodjeli sastojaka u svaku od četiri kategorije, prosječni dnevni obujam trgovanja u prethodnom tromjesečju koristi se za određivanje težine sastavnice u indeksu ”, navodi se u službenom priopćenju.

indeks huboi 10

Blizu jednoglasnog odobrenja kripto zakona u ruskoj Dumi: Prijedlog zakona pod nazivom “O digitalnoj financijskoj imovini” ovaj je tjedan naišao na gotovo nula protivljenja tijekom svog prvog čitanja u Dumi, donjem zakonodavnom domu Rusije. Nacrt zakona ima krajnji rok do 1. srpnja i predlaže pravni i regulatorni okvir za ICO-ove, pametne ugovore, rudarstvo i druge specifičnosti industrije kriptovaluta.

Banda u Južnoj Africi otela tinejdžera, iskoristila 15 BTC otkupnina: Trinaestogodišnju Kathlego Marite oteli su u rodnom gradu Witbanku protekle nedjelje članovi bande koji su ostavili novčanicu tražeći otkupninu od 15 BTC, vrijednu približno 115.000 američkih dolara na osnovu trenutnih tržišnih cijena. Otkupnina prijeti da će dječaka ubiti ako se ne ispune zahtjevi, a prvi rok plaćanja predviđen je za sljedeći ponedjeljak.

Osumnjičenici u shemi piramida optuženi u Kini: Četiri osobe vezane za ponzi shemu OneCoin procesuirane su u kineskoj provinciji Hunan. Proces je posljednji od opsežne istrage Zemaljskog prokuratora Zhuzhou, u kojoj je bilo 98 kaznenih progona i oporavak nekih 1,7 milijardi juana (~ 266 milijuna USD) od početka 2016. godine.

Argentinska banka otpušta SWIFT, prebacuje se na Bitcoin za međunarodna plaćanja: Banco Masventas (BMV) u Argentini nudi Bitcoin kao alternativu SWIFT-u za međunarodne novčane transfere. U partnerstvu s Bitexom, banka će klijentima pružiti mogućnost korištenja Bitexa, jednog od najistaknutijih pružatelja usluga blockchaina u Latinskoj Americi, za plaćanje doznaka. Banka predviđa da će nova usluga smanjiti vrijeme međunarodnog prijenosa novca za 24 sata.

Ukrajinska policija optužena za iskorištavanje energije za miniranje kripto: Zaposlenici rivenskog ogranka ukrajinske Nacionalne policije rudariju kripto na vladin novac, izvještavaju lokalna prodajna mjesta. Prema izvješćima, određeni broj neimenovanih zaposlenika u Policijskom odjelu za komunikacije krade električnu energiju iz lokalnog ureda već četiri mjeseca. U ovom je trenutku istrage nepoznato koliko je električne energije ukradeno za rudarski zahvat.

Christina Comben i Alex Moskov dali su svoj doprinos ovom postu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me