Ovaj tjedan u Crypto-u: 6. srpnja 2018

Ustajanje iz mrtvih

Tržište je ovaj tjedan pokazalo znakove oporavka. Po prvi put u otprilike mjesec dana zabilježili smo pozitivno djelovanje cijena, ukupno tržište popelo se za 14% na tržišnu granicu od 267 milijardi dolara.

Nakon što se kratko probio ispod 6000 dolara, Bitcoin se prošlog petka držao iznad kritične razine od 5.800 dolara. Da je pao ispod ovog praga, još bismo uvijek čekali neke crvene svijeće. Izdržao je, i nakon što se odbio od ove točke, kripto voditeljica krenula je u trodnevni uspon koji je sa sobom povukao i ostatak tržišta.

Ovo je treći put ove godine da je Bitcoin prihvatio ovu razinu podrške, druga dva prijelaza događaju se u veljači i travnju. Iako još ne postoji jamstvo da smo izašli iz šume, ovo trostruko dno mnoge je uvjerilo da smo pronašli pod oko 6000 dolara. Doduše, ljudi su govorili isto o dvostrukom dnu koje nam je dao April.

Pa ipak, iako pozitivno djelovanje cijena donosi veliko olakšanje i sigurno ulijeva malo optimizma na tržište, trgujte oprezno.

Bitcoin: Sa 6.600 dolara, Bitcoin je tjedno zaradio 10%.

Ethereum: Na cijeni od 471 dolara Ethereum se ponosi samo malo bolje, povišivši ovaj tjedan 12%.

Mreškanje: Rippleov XRP porastao je za 8% tijekom tjedna s trenutnom cijenom od 0,47 USD.

tržnice7_6_18

Tržište kriptovaluta – 6. srpnja 2018

Domaće vijesti

Coinbase pokreće novu skrbničku uslugu za institucionalne investitore: Ovog ponedjeljka Coinbase Custody je pušten u rad. Usluga nudi upravljanje kriptovalutnom imovinom za hladnjake za institucionalne investitore i za postavljanje računa zahtijeva polog od najmanje 10 milijuna USD i početnu naknadu od 100 000 USD. “Danas s ponosom objavljujemo da smo službeno otvoreni za poslovanje”, rekao je Sam McIngvale, voditelj proizvoda Coinbase Custody u najavi tvrtke. “Tijekom narednih tjedana nastavit ćemo se ukrcavati na skup klijenata svjetske klase koji uključuje vodeće kripto hedge fondove, burze i ICO timove.” Ubrzo nakon pokretanja, usluga je registrirala 10 klijenata.

IRS se pridružila međunarodnoj koaliciji za borbu protiv kripto poreznih zločina: Američka porezna uprava spojila se s poreznim agencijama iz Kanade, Australije, Velike Britanije i Nizozemske radi policijskog međunarodnog poreznog kriminala. Između ostalih ciljeva, Združeni šefovi globalne porezne provedbe (J5) “međunarodno će surađivati ​​kako bi smanjili sve veću prijetnju poreznim upravama koju predstavljaju kriptovalute i cyber kriminal.” Don Fort, šef kaznene istrage IRS-a, za Forbes je govorio o značaju J5: „Ne možemo nastaviti raditi na isti način kao u prošlosti, izdvajajući svoje podatke iz ostatka svijeta dok organizirani kriminalci i porezne varalice manipuliraju sustav i iskorištavaju ranjivosti za svoju osobnu korist. “

SEC ispituje prijedlog Bitcoin ETF-a usred plana za smanjenje donje barijere ulaska za nove ETF-ove: Američka SEC razmišlja o promjenama svojih politika fondova kojima se trguje na burzi (ETF), a neke bi mogle olakšati odobravanje ETF-ova za kriptovalute. Istovremeno, DIP je također kontaktirao VanEck SolidX Bitcoin Trust za komentar najnovijeg prijedloga ETF-a. Najnoviji prijedlog je VanEckov treći pokušaj u posljednjih godinu dana da uspostavi tradicionalnu investicijsku imovinu potpomognutu bitcoinima.

SEC tereti odvjetnika, upravitelja odvjetničkog društva s ilegalnom prodajom dionica povezanih s blockchainom: Još jedan naporan tjedan za SEC. Agencija je optužila dvojicu muškaraca za koje tvrdi da su ilegalno profitirali od prodaje dionica tvrtke koja je navodno povezana s blockchainom. “Prema pritužbi DIP-a, odvjetnik T.J. Jesky i menadžer za poslovne poslove njegove odvjetničke tvrtke Mark F. DeStefano zaradili su približno 1,4 milijuna dolara prodajom dionica UBI Blockchain Internet Ltd. tijekom desetodnevnog razdoblja od 26. prosinca 2017. do 5. siječnja 2018. Prodaja je prestala kad SEC je privremeno obustavio trgovanje dionicama UBI Blockchain ranije ove godine zbog zabrinutosti zbog točnosti tvrdnji u prijavama SEC-a i neobične i neobjašnjive tržišne aktivnosti ”, navodi se u službenom priopćenju za javnost. Šef SEC-a Robert A Cohen nazvao je slučaj “izvrsnim primjerom zašto je SEC upozorio maloprodaje da budu oprezni prije kupnje dionica u tvrtkama koje iznenada tvrde da imaju blockchain posao.”

Blockstream predstavlja izdanu imovinu, značajku za raspoređivanje tokenizirane imovine: Isporučujući svoju najavu na Consensusu ove godine, Blockstream je ovog tjedna pokrenuo implementaciju izdanih sredstava za svoju platformu Liquid. Značajka je najnovija u ponudi usluga tvrtke blockchain tehnologije, a korisnicima će omogućiti raspoređivanje Izdane imovine (IA), tokena temeljenih na blockchainu koji mogu predstavljati bilo koju imovinu, fizičku ili digitalnu. „Izdana imovina (IA) omogućuje korisnicima likvidnih sredstava da stvore vlastiti token element na Liquid sidechain-u. Ta imovina može predstavljati postojeće financijske instrumente kao što su tokenizirani fiat, kripto imovina, ovjerena imovina (npr. Zlatnici) ili potpuno nova imovina. Korisnici privatno trguju s povjerljivom imovinom koja u transakciji skriva iznos i vrstu imovine od vanjskih strana ”, navodi se u priopćenju za javnost.

Uzbuđeni smo što predstavljamo #IssuedAssets na Liquid! Korisnici će moći izdavati imovinu koja predstavlja postojeće financijske instrumente kao što je tokenizirani fiat, #crypto imovina, zlatnici, & potpuno nova imovina, sve na sigurnom # Bitcoin-poduprt #sidechain. ⛓️ https://t.co/PkE1PnlGrK pic.twitter.com/lXSfJR64Mn

– Blockstream (@Blockstream) 2. srpnja 2018

Ripple hit s još jednom skupnom tužbom: Ripple je do grla u pravnim problemima, a ovog tjedna samo se pogoršao. Pored niza mjesečnih parnica koje su započele u svibnju, tvrtki se pruža treća klasa u godini. Poput onih koji su došli prije njega, tužba tvrdi da je XRP, Rippleova valuta, neregistrirani vrijednosni papir i kao takav je prodan. Uz to, tvrdi da su Brad Garlinghouse, izvršni direktor Ripplea, i ostatak njegovog tima promovirali i manipulirali XRP-ovom cirkulacijom kako bi ugojili novčanike. “Ovo je skupna tužba vrijednosnih papira u ime svih kalifornijskih kupaca Ripple tokena (” XRP “), pokrenuta protiv Ripple, XRP II i glavnog izvršnog direktora (” CEO “) tvrtke, Bradley Garlinghouse (” Garlinghouse “) , koji su promovirali, prodavali i tražili prodaju XRP-a. Optuženici su prikupili stotine milijuna dolara neregistriranom prodajom XRP-a, uključujući prodaju malim ulagačima, kršeći zakon ”, stoji u tužbi.

Što je novo u CoinCentralu?

Koje su vještine potrebne za poslove kriptovaluta: Mislite da ste dobili ono što je potrebno za karijeru u blockchain industriji?

Jesu li ICO previše perspektivni i premali?: Kratki uvid u neka notornija ICO-ova poprsja prošle godine.

Što je delegirani dokaz o udjelu? | Istraživanje konsenzusnog algoritma: Želite li saznati više o tome kako DPoS djeluje? Imamo vas.

Sigurnost hrane i Blockchain: Održavanje sigurnosti po jedan zalogaj: Blockchain tehnologija mogla bi učiniti kupovinu namirnica i prehrambene usluge sigurnijom za potrošače pružajući im transparentne, provjerljive podatke o podrijetlu i prehrani.

10 iznenađujućih načina na koje tvrtke koriste Blockchain: Ikad pomislite na ove slučajeve upotrebe?

Objašnjeno trgovanje maržama za ulagače kriptovaluta: Uobičajen za naslijeđena tržišta, ali relativno nov za tržišta kriptovaluta, ovaj je oblik trgovanja složeniji od spot trgovine.

Smrtonosni Blockchain: Vojne snage žele oružati Blockchain Tech: Pa kako se vojska koristi blockchainom? Pokazat ćemo vam.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Indijski vrhovni sud podržava kripto zabranu središnje banke: Indijski Vrhovni sud izglasao je podržavanje naredbe Središnje banke u zemlji koja zahtijeva od svih domaćih banaka da zabrane svoje usluge subjektima koji trguju kriptovalutama. Mnogi su ga proglasili protuustavnim ediktom, a naredba je povukla značajan odziv zajednice kriptovaluta, što je izazvalo peticije industrijskih umirovljenika i slučajnih posvojitelja. Edikt objavljen 6. travnja trebao bi stupiti na snagu danas, 6. srpnja i zahtijeva da sve banke prekinu veze s pojedincima i burzama koji su otvorili bankovne račune za trgovanje kriptovalutama.

Europska tvrtka potvrđuje uspješnu upotrebu IBM-ovog Blockchaina za poravnanje trgovina s pet banaka: Europska platforma za blockchain trgovanje we.trade nadzirala je svoje prve operacije uživo ovog tjedna. Koristeći IBM-ovu blockchain platformu, koja se temelji na Hyperledgeru, tvrtka je obavljala prekogranične poslove u suradnji s 20 tvrtki i 5 banaka. U službenom priopćenju za tisak, tvrtka navodi, „we.trade je danas potvrdio da su se na platformi dogodile prve trgovine uživo. Tijekom posljednjeg tjedna nekoliko je tvrtki obavilo poslove putem 5 banaka. Ove trgovine označavaju prve komercijalno održive trgovine s otvorenim računima koje koriste blockchain tehnologiju. “

Huobi pokrenuo trgovanje za svoju australsku platformu: Burza Huobi, jedna od najpopularnijih svjetskih burzi kriptovaluta, ovog je četvrtka službeno pokrenula svoje trgovačke operacije u Australiji. Od početka, Australci će moći trgovati Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum Classic, Power Ledger i četiri druge valute izravno za australski dolar. Burza planira dodati još parova kako platforma sazrijeva. “Kriptotrgovci u Australiji postaju sve više upućeni i sofisticirani, a podudara ih se sa prijemčivim regulatorom sa zanimanjem za siguran razvoj tržišta”, komentirao je razvoj događaja izvršni direktor Huobi Australije, Adrian Harrison. “Za Huobi Grupu preseljenje u Australiju prirodno odgovara … željni smo partnerstva sa sve većim brojem australskih blockchain projekata koje želimo uvrstiti na tržište koje sazrijeva”, nastavio je.

#LTC/# AUD Trgovanje se sada odvija na Huobi u Australiji!#huobiAU @BlockchainCTR @BlockchainAUS @BlockchainGL @Huobi_Pro @HuobiNews #cryptotrading #ltc #litecoin #crypto #cryptotrade pic.twitter.com/xp7xumgGe0

– HuobiAustralia (@HuobiAu) 5. srpnja 2018

Južna Koreja radi na novim standardima i klasifikacijama za Blockchain industriju: Južnokorejska vlada zauzeta je radom na novim klasifikacijama za sektor kriptovaluta. Nacionalni statistički ured, Ministarstvo znanosti i tehnologije i Ministarstvo informiranja i komunikacija navodno stvaraju nove zakonodavne i regulatorne standarde za rastuću industriju. Kao temelj za novu politiku, klasifikacije će raditi na „promicanju blockchaina i regulatornim okvirima“. Konačnim nacrtom zakazanim za kraj srpnja, politike će obuhvaćati pojave i entitete specifične za industriju kao što su razmjene, blockchain transakcije, razvoj i primjena DApp-a, blockchain sustavi i usluge itd..

Tajlandski ICO propisi trebali bi stupiti na snagu sredinom srpnja: Ove srijede tajlandski SEC službeno je objavio putokaz za provedbu svojih ICO propisa. Najava ukazuje na to da će novi okvir stupiti na snagu 16. srpnja, a uključuje slojeviti postupak odobravanja koji će zahtijevati provjeru ICO-a putem “portala” prije slanja DIP-u na konačno odobrenje. Osim toga, ICO-ovi će morati otkriti svoje tehničke specifikacije i planove ulaganja i imati minimalni početni kapital od 5 milijuna bahta (~ 150 000 USD) prije prijave.

Uzbekistanski predsjednik potpisao blockchain-ov stupanj za integriranje usluga u vladu: Predsjednik Uzbekistana Shavkat Mirziyoyev potpisao je ovog tjedna uredbu koja ima za cilj kripto valutu i blockchain industriju. Tačnije, dekretom je predviđen trogodišnji plan za uspostavu strategije za primjenu blockchain usluga u vladinu infrastrukturu. U nadi da će potaknuti prostor pogodan za „digitalnu ekonomiju“, Vladin ured za upravljanje projektima i Ministarstvo za razvoj informacijskih tehnologija i komunikacija imaju zadatak da formiraju program koji će istraživati ​​i razvijati tehnologiju za formalnu integraciju s vladinim trenutnim infrastrukture do 1. siječnja 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map