Ovaj tjedan u Crypto-u

Moli se za konsolidaciju

Tržište kriptovaluta trgovalo se u relativno stagnirajućem uzorku tijekom tjedna. S ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 339 milijardi dolara u vrijeme tiska, cijelo je tržište zapravo zaraslo 17% preko tjedna, vrlo pozdravljeni porast nakon što je propao dva tjedna prije.

Čak i s ovim porastom, većina najveće imovine na tržištu trguje se u istim rasponima s malo margine za kretanje u bilo koju krajnost. Ako se radi o odgodi od najnovijeg pada, cijene pokušavaju odlučiti što dalje. Hoće li ići gore ili dolje, svatko nagađa, ali najbolje što trenutno možemo poželjeti je još oko tjedan dana bočnog kretanja. Ako se tržište nastavi konsolidirati i drži se svojih cijena, postat će vjerojatnije da smo pronašli podršku koja će nas vratiti natrag.

Bitcoin: Nastavljajući prošlotjedni trend blagog kretanja, vrh imovine Cryptoa raste 2% u tjednu na 7.580 dolara.

Ethereum: S 597 dolara Etherum je mali, ali ne i nebitan 4% preko tjedna.

Mreškanje: Ripple predvodi u pozitivnom kretanju cijena, kako raste 7% na tjednom na 0,66 dolara.

tržnica 6_8_18

Domaće vijesti

Coinbase preuzima financijske tvrtke kako bi postali regulirani broker-diler: Najveća svjetska platforma za trgovanje kriptovalutama korak je bliže tome da postanemo potpuno usklađeni brokeri-dileri prema američkim zakonima o vrijednosnim papirima. Ovaj je tjedan Coinbase najavio kupnju trgovca vrijednosnim papirima Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace, Inc. i Digital Wealth LLC. Ti se otkupi uspoređuju sa stjecanjem licence za brokera, trgovca, dozvole za alternativni sustav trgovanja i registrirane licence za investicijskog savjetnika. Iako je njegov status brokera-dilera “na čekanju odobrenja od strane saveznih vlasti”, tvrtka vjeruje da će “uskoro biti sposobna nuditi vrijednosne papire temeljene na blockchain-u, pod nadzorom američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) i financijske industrije Regulatorno tijelo (FINRA). “

Danas smo uzbuđeni što možemo objaviti da smo na putu da postanemo mjesto trgovanja vrijednosnim papirima koji reguliraju SAD. Vjerujemo da je ovo važan trenutak ne samo za Coinbase, već i za cijeli kripto ekosustav. https://t.co/3grNDa6l9Z

– Coinbase (@coinbase) 6. lipnja 2018

Američka SEC-a “slabi” napori Crypto Exchangea da se uskladi s propisima: Čak i s najvećim svjetskim ljubimcem učitelja koji se igra razmjene s SEC-om, američka regulatorna agencija još uvijek nije impresionirana ostatkom izvedbe razreda. Na konferenciji o burzi i posredovanju u srijedu ovog tjedna, direktor Odjela za trgovinu i tržišta SEC-a Brett Redfearn i predsjednik SEC-a Jay Clayton izrazili su nezadovoljstvo nespremnošću domaćih burzi da se usklade s propisima. “Podmireni smo entuzijazmom što smo trenutno ušli u regulatornu strukturu”, rekao je Redfearn za CNBC. “Postoji niz burzi koje trguju ICO-ima za koje bih mislio da ćemo vidjeti više registracija.” Tijekom konferencije, Clayton je CNBC-u ponovio svoje uvjerenje da ICO-ovi i njihovi tokeni djeluju kao vrijednosni papiri prema američkim zakonima o vrijednosnim papirima: “Mi reguliramo ponudu te vrijednosnice i reguliramo trgovanje tom vrijednosnom papirom.”

DIP je dizajnirao novo mjesto višeg savjetnika za digitalnu imovinu: Nezadovoljan burzama i njihovom regulatornom apatijom, SEC ne olakšava svoju strategiju kriptovaluta. Imenovala je Valerie A. Szczepanik za višu savjetnicu za digitalnu imovinu i inovacije, novo savjetničko mjesto stvoreno za previd nad kriptovalutama i ICO-ima. Glavna će uloga djelovati u odjelima SEC-a kako bi se procijenilo kako digitalna imovina i njihova tehnologija ulaze u postojeće zakone o vrijednosnim papirima. „Valerijino misaono vodstvo na ovom području prepoznato je i unutar Komisije i među financijskim regulatorima u Sjedinjenim Državama i u inozemstvu. Sa svojom pokazanom vještinom, iskustvom i oštrom sviješću o važnosti poticanja inovacija uz osiguravanje zaštite investitora, Val je prava osoba koja će koordinirati naše napore u ovom dinamičnom području koje ima i obećanja i rizik “, izjavio je predsjednik Jay Clayton u odgovoru na ugovoreni sastanak.

Bivši predsjednik DIP-a zastupaće Ripple u parnici zbog XRP sigurnosnog statusa: Čini se da se ne možemo maknuti od priča o DIP-u i zakonima o vrijednosnim papirima, zar ne? U ironičnom zavoju, ovoga puta, priča je o (bivšoj) stolici SEC-a koja brani kriptovalutu protiv klasifikacije vrijednosnih papira. Bivša predsjednica SEC-a Mary Jo White angažirana je da brani Ripple u odijelu privatnog investitora što tvrdi da je tvrtka prodavala XRP tokene kao neregistrirane vrijednosne papire. Pridružit će joj se njezin izvršni direktor Andrew Ceresney, a njihova odvjetnička tvrtka Debevoise i Plimpton radit će na slučaju s kolegama iz Meaghera & Flom, Arps, Skadden i Slate.

Zakonodavna kuća države New York razmatra perspektivu radne skupine za kriptovalute: Ove srijede zakonodavac države New York izglasao je napredak zakona koji predlaže formiranje radne skupine za kriptovalute. Pod nadzorom odbora banaka države New York, Skupština zakona predlaže stvaranje “radne skupine za digitalnu valutu koja će guverneru i zakonodavnom tijelu pružiti informacije o potencijalnim učincima raširene primjene digitalnih valuta na financijska tržišta u državi.” Između ostalog, radna bi skupina bila zadužena za praćenje razvoja kriptovaluta i blockchain tehnologije u državi, procjenu zakonodavnih pristupa stranih vlada, ispitivanje domaćeg rudarstva i njegov utjecaj na potrošnju električne energije te nadgledanje tržišnih manipulacija i drugih ilegalnih aktivnosti povezanih s kriptovalute.

John McAfee objavio predsjedničku ponudu za 2020. godinu, obećavajući da će se kandidirati pod kriptocentričnom platformom: John McAfee ponovno se kandidira za predsjednika, ali ovaj put kripto čini primarnim fokusom svoje platforme. Odlaskom na Twitter kako bi najavio povratak na predsjedničku pozornicu, zloglasni poduzetnik za kibernetsku sigurnost pretvorio se u kripto-entuzijasta koji je uzburkao i izjavio da će, čak i ako mu Libertarijanska stranka ne dopusti ponovnu kandidaturu, uspostaviti vlastitu stranku pružiti “ultimativnu platformu kampanje” za kripto zajednicu. McAfee je stidio Garyja Johnsona na prošlogodišnjim Libertarian predizborima 2016. godine, prvi put sudjelujući na predsjedničkim izborima. Ako ipak očekujete uspjeh ove godine, McAfee želi da umanjite optimizam, jer je u nastavku tweet-a otvoreno priznao da ima male šanse za pobjedu: „Nemojte misliti da imam šanse od pobjede. Ne znam. Ali ono što uistinu mijenja Ameriku nije predsjednik, već postupak njenog stvaranja. Ako je moje slijedenje dovoljno, uspjet ću stati na najveću pozornicu na svijetu i razgovarati sa svima, kao i prošli put, da kažem istinu. “

Unatoč prošlim odbijanjima, odlučio sam se ponovno kandidirati za POTUS 2020. Ako me Libertarijanska stranka ponovno zatraži, kandidirat ću s njima. Ako ne, stvorit ću vlastitu stranku. Vjerujem da će ovo najbolje služiti kripto zajednici pružajući nam ultimativnu platformu kampanje.

– John McAfee (@officialmcafee) 3. lipnja 2018

Ripple predstavlja sveučilišnu inicijativu za istraživanje blokchaina, donira 50 milijuna dolara za kripto obrazovanje: Sustav bruto poravnanja u stvarnom vremenu i protokol doznaka Ripple se obvezao na blockchain obrazovanje. Projekt je ovog ponedjeljka objavio svoju Sveučilišnu inicijativu za blokchain istraživanja (UBRI), program koji planira posvetiti 50 milijuna dolara za financiranje 17 sveučilišta za poticanje obrazovnih napora i obogaćivanje nastavnih resursa za novonastalo područje. “[Sretni smo] što najavljujemo University Blockchain Research Initiative (UBRI), suradnju s vodećim sveučilištima širom svijeta kako bismo podržali i ubrzali akademska istraživanja, tehnički razvoj i inovacije u blockchainu, kriptovalutama i digitalnim plaćanjima”, izjavila je tvrtka u priopćenje za javnost. Između ostalih, Princetonov centar za politiku informacijske tehnologije surađivat će s UBRI-om na proučavanju utjecaja kriptovaluta na američku i globalnu politiku, a UPenn će dobiti financijska sredstva za podršku MBA-MS kandidatima za dvostruki stupanj u poslovanju i razvoju kriptovaluta / blockchain-a.

Što je novo u CoinCentralu?

US SEC stvara novo mjesto višeg savjetnika posvećeno kriptovalutama: Pozicija je najnoviji potez u strategiji agencije za kriptovalute.

Je li rudarstvo u oblaku isplativije od hardvera za rudarstvo bitcoina ?: Zapeli između oblaka i hardverskog minera? Treba uzeti u obzir neke stvari.

U tijeku je Blockchain Healthcare Revolution: Distribuirana knjiga i blockchain tehnologija već pronalaze put u zdravstvenu industriju.

Kako izračunati isplativost hardvera za rudarstvo bitcoina: Izračunavanje koliko zarađuje vaš rudar (ili bi mogao zaraditi) može vam predstavljati muku, ali potrebno je zadržati zdrav rezultat.

Botnets za vađenje kriptovaluta postaju epidemija: Botneti i malware za rudarstvo kriptovaluta postali su pošast na internetu odnedavno.

Rješavanje najvećeg problema s upotrebljivošću Blockchaina: Da bi se usvajanje ubrzalo, blockchain mora riješiti probleme s upotrebljivošću.

Može li Blockchain spasiti naš identitet iz digitalnog ponora ?: Naši moderni sustavi za upravljanje identitetom trenutno su u krizi i čini se da je ovo zapravo samo status quo, ali mora li biti?

Što stoji iza širenja ConsenSysa na Irsku? Talenat svjetske klase za početnike: Inkubator Ethereum ConsenSys kreće u Irsku kako bi se pridružio naprednoj tehnološkoj sceni.

Block Broker, ICO za sprečavanje izlaza pri izlasku, povlači izlaz za prevaru: Svoju je marku gradio na zaštiti investitora sve dok nije potrošio doprinose vlastitih investitora u vrijednosti od 3 milijuna dolara.

David Knott, znanstveni istraživač OmiseGo, o plazmi i skaliranju: Pogledajte što jedan od istraživača OmiseGo-a ima za reći o toliko očekivanom protokolu plazme.

Što trebate znati o privatnosti podataka i blokchainu u EU: Prošli je tjedan EU donio na snagu Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR) – najveću promjenu u zakonodavstvu o privatnosti podataka u posljednjih 20 godina.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Estonija ukida planove za stvaranje vlastite nacionalne kriptovalute: Estonska vlada okreće leđa planovima za izdavanje Estcoina, kriptovalute koju financira država. Kaspar Korus predložio je nacionalni novčić u kolovozu prošle godine kao produžetak estonskog programa e-boravka, internetske organizacije koja omogućava bilo kome da uspostavi e-tvrtku pod pravnom jurisdikcijom Estonije. Prema riječima Siima Sikkuta, IT stručnjaka u zemlji, Estcoin će biti dostupan samo kao valuta za digitalni poslovni prostor e-rezidencije. “Dogovorili smo se u razgovorima s političarima da će Estcoin nastaviti kao sredstvo za transakcije unutar zajednice e-stanovnika. Ostale opcije nisu na stolu. Ne gradimo novu valutu – rekao je Bloombergu u intervjuu.

HitBTC utvrdio plan operacija za japanske usluge nakon zamrzavanja korisničkih računa: Nakon suspenzije japanskih računa radi usklađenosti s propisima, HitBTC, jedna od najvećih svjetskih burzi kriptovaluta, predstavila je plan igre za obnovu svojih usluga u Japanu. Prema objavi na blogu, tvrtka se pokušava uspostaviti kao licencirana podružnica u zemlji nakon regulatornih promjena Japanske agencije za financijske usluge. „Ranije ove godine, HitBTC tim započeo je suradnju sa svjetski priznatom japanskom odvjetničkom tvrtkom, čija je suradnja imala za cilj provesti HitBTC kroz postupak postavljanja i licenciranja lokalnih podružnica kako bi nastavio svoje usluge za stanovnike Japana. Tvrtka aktivno zapošljava u lokalnom uredu i istražuje M&Prilike za ubrzanje pokretanja japanskih operacija u trećem tromjesečju ”, stoji u blogu.

Sigurnosna tvrtka otkopava Monero Rudarski zlonamjerni softver, pogođeno 40.000 uređaja: Sigurnosni tim tvrtke Guardicore Labs “otkrio je kampanju manipulacije prometom i eksploatacije kriptovaluta koja je zarazila širok broj organizacija u industrijama poput financija, obrazovanja i vlade”, navodi se u blogu zaštitarske tvrtke. Operacija Prowli, kako je naziva tvrtka, širila je zlonamjerni softver i rudarski kôd putem web stranica i poslužitelja kako bi zarazio oko 40 000 uređaja. Operacija je koristila zaražene uređaje za miniranje Monera, odabrane blagodati mnogih hakera koji žele profitirati od programa daljinskog rudarstva.

operacija prowli

Vrhovni sud Južne Koreje kaže da je bitcoin imovina: Ukidajući presudu nižeg suda od prošle godine, Vrhovni sud Južne Koreje presudio je ovog tjedna da je Bitcoin pravno priznata imovina. U rujnu prošle godine Ahn, Južnokorejac optužen za distribuciju dječje pornografije, osuđen je na 18 mjeseci zatvora, ali sud je presudio da vlada ne može zaplijeniti Bitcoin koji je akumulirao u zamjenu za nedopuštene materijale. Na slučaj je uložena žalba i proslijeđen vrhovnom sudu koji je naknadno presudio da vlada ima svako pravo oduzeti Ahnov prihod, tvrdeći da, iako nematerijalni, Bitcoin drži vrijednost kao imovinu, čiji je prijem za uslugu “čin uzimajući dobit «.

Huobi pokrenuo 93 milijuna dolara vrijedan Blockchain fond Kine i Južne Koreje: U suradnji s NewMargin Capitalom, kineskom tvrtkom za rizični kapital i južnokorejskom tvrtkom za vrijednosne papire Kiwoom Securities Co., Huobi pokreće blockchain investicijski fond od samo nekoliko dolara od 100 milijuna dolara. Mirae Asset Financial Group, južnokorejska financijska tvrtka, također će sudjelovati u fondu kao investitor. Usmjeren na poticanje razvoja, investicijski fond od 93 milijuna dolara usmjerit će se u kripto pokretanje i poticati Kinu i Južnu Koreju na zajedničku suradnju na blockchain inovacijama.

Piloti Južnoafričke središnje banke tokenizirali su plaćanja Fijata koristeći kvorum: Južnoafrička središnja banka (SARB) testirala je ovog tjedna svoj koncept dokaza za takozvani projekt Khokha. Projekt koristi Quorum, privatni blockchain sa sjedištem u Ethereumu, za tokeniziranje fiat valute za namire plaćanja na blockchainu. Uz pomoć Ethereum inkubatora ConsenSys i knjigovodstvene tvrtke PricewaterhouseCoopers Inc., sedam južnoafričkih banaka sudjelovalo je u pilot projektu. Prema izvješću SARB-a, „rezultati pokazuju da bi se tipični dnevni obujam južnoafričkog sustava plaćanja mogao obraditi za manje od dva sata uz potpunu povjerljivost transakcija i konačnost namire. Transakcije su obrađene u roku od dvije sekunde, kroz mrežu zemljopisno raspoređenih čvorova, s distribuiranim konsenzusom koji je pružio potrebnu otpornost. SARB je mogao vidjeti detalje svih transakcija kako bi omogućio regulatorni nadzor. “

Parity traži od korisnika da ažuriraju softverski klijent nakon Testnet površina za ranjivost: Paritet je ponovno pod lupom zajednice nakon što je otkrivena još jedna mana u popularnom kodu Ethereum novčanika. Ovoga puta, ranjivost je mogla zaraziti matičnu mrežu Ethereuma, sugerira post u blogu Parity. Prema objavi, postojao je “problem povezan s konsenzusom između Parity Ethereuma (do verzija 1.10.4-stabilna i 1.11.1-beta) i svih ostalih klijenata Ethereuma”, koji bi mogao dovesti do prenošenja paritetnih transakcija – of-sync s mrežom Ethereum, čineći ih ništavnima. Parity je objavio zakrpu za nedostatak, moleći korisnike da „nadograde na fiksne verzije 1.10.6-stabilno i 1.11.3-beta što prije, a zatim dvaput provjerite rade li [oni] verziju 1.10.6-stabilnu ili 1.11.3-beta. “

Upozorenje: Ažurirajte svoje klijente Parity Ethereum na 1.11.3-beta ili 1.10.6-stabilno što prije. https://t.co/QNxzv74kSF

– Paritetne tehnologije (@ParityTech) 6. lipnja 2018

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me