Sretan rođendan, Bitcoin! Ti velika beba od 10 godina!

Veliki tjedan za najomiljeniju kriptovalutu na svijetu jer je u srijedu navršio deset godina (na temelju datuma objavljivanja bijele knjige). Nevjerojatno je osvrnuti se unazad i shvatiti koliko je daleko Bitcoin stigao u proteklom desetljeću. Prerastajući iz jednostavnog, nepoznatog koncepta u pozdrav kao sve, od prijevare do najutjecajnijeg izuma ikad, jasno je da je to već učinilo značajan trag u svijetu. Evo ti, Bitcoin, a evo i (barem) deset godina više.

Nažalost, kripto tržište se ne osjeća isto. Tržište je postalo žrtvom klasični obrnuti Bart uzorak grafikona ovaj tjedan, ali skup prema kraju nije bio dovoljan da nas ostavi u plusu. Tijekom tjedna cjelokupna tržišna kapitalizacija pala je s 208,7 milijardi na 206,0 milijardi dolara, ostavljajući nam 1,29% gubitka.

Statistika tržišta kriptovaluta (11/2/18)

Statistika tržišta kriptovaluta (11/2/18)

Naša tri najbolja novčića i dalje pokazuju nejasno kretanje:

Bitcoin, rođendan, pao je za 2,11% na nešto manje od 6.340 američkih dolara.

Ethereum pala je za 1,94% i sada je točno ispod 200 dolara.

XRP srušio je trend pada s rastom cijene od 0,36% na oko 0,46 USD.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Crypto milijunaš planira blockchain utopiju: Ranije ovog tjedna New York Times objavio je o Jeffreyju Burnsu, vlasniku Blockchains LLC, i njegovim planovima da stvori blockchain utopiju u pustinji Nevada. Ranije ove godine, Burns je kupio ogromno zemljište na tom području za 170 milijuna dolara – u gotovini. Planira izgraditi “podijeljeni suradnički entitet” na zemljištu u kojem se odlučivanje i dobit raspodjeljuju među zaposlenicima, stanovnicima i investitorima. Njegov je cilj uzeti vrijednost decentralizacije koja postoji u Bitcoinu i drugim kriptovalutama i primijeniti je na cijelu zajednicu. To je smjela strategija, Cotton. Da vidimo isplati li se.

Ljudi koji govore stvari

Ron govori istinu: Libertarijanski zločinac Ron Paul objavio je prošli ponedjeljak kratki članak pod naslovom Trump je u pravu, Fed je lud. U njemu kritizira valutu koju podržavaju vlada i sposobnost središnjih banaka da “neprestano povećavaju i smanjuju novčanu masu u pokušaju kontrole gospodarstva kontrolirajući kamatne stope”. Iako uopće nije spomenuo Bitcoin ili kriptovalutu, možemo čitati između redaka. Znamo da ste vjernik Bitcoina, dječače Ronnie …

Jamie se ne brine: Na konferenciji u Axiosu ovog tjedna, izvršni direktor JPMorgan-a Jamie Dimon izjavio je da, u vezi s Bitcoinom, “baš me briga”. Dalje je rekao da vjeruje da je blockchain tehnologija stvarna, ali ne vjeruje da bi Bitcoin mogao zamijeniti fiat valutu. Za momka kojem navodno nije stalo do Bitcoina, sigurno puno govori o tome.

što je novo u coincentralu

Charlie Shrem o evoluciji kriptografije, centralizacije i stabilnih kovanica: Razgovarali smo s jednim od izvornih bitcoin poduzetnika. Pročitajte što je imao za reći.

DocuSign integrira Ethereum Blockchain tehnologiju u svoj program šifriranja dokumenata: DocuSign se pridružuje blockchain zabavi kao Ethereumov plus jedan.

Izvršni direktor Binancea pohvalio je ulaganje vjernim investicijama prelazak na kripto tržište: Neki kripto zagovornici su protiv ulaska banaka. CZ nije jedan od njih.

Znate kada trebate izaći iz pobjedničke trgovine: Da, na pravom ste mjestu. No, znate li kako uspješno izaći iz njega bez da riskirate svoj dobitak?

Bitit Exchange Review | Je li to ispravno za vas?: Francuska burza želi biti najlakši način za kupnju kripto. Međutim, čini se da to nije slučaj.

Vodič za cjenovne cikluse: Trgovanje prvim povlačenjem: gore-dolje. Gore i dolje. Kripto cijene se često kreću u predvidivim ciklusima. Evo kako ih iskoristiti.

Winkdexov miješani bitcoin indeks: kako to funkcionira: Winklevii su više nego samo rani usvojitelji Bitcoina. Saznajte kako njihov Winkdex pokreće mehanizme određivanja cijena na webu.

Je li prekasno za kupnju bitcoina u 2018. godini? Stvari koje treba uzeti u obzir: Možda mislite da ste propustili bitcoin brod. Imamo nekoliko razloga zašto biste vjerojatno trebali misliti drugačije.

Justin Sun o budućnosti Trona, BitTorrenta i Project Atlasa: Razgovarali smo s Tronovim licem (i mozgom) o svemu što je projekt učinio u protekloj godini.

Kako kupiti Litecoin na Coinbaseu pomoću telefona: Jer nemaju svi vremena sjesti za računalo i obaviti kupnju.

Kako je rudarstvo Genesis preuzelo sektor rudarstva u oblaku: Rudarstvo u oblaku: prijevara ili legitimno? Genesis Mining je potpuno jasno rekao da oni spadaju u potonje.

Ples novčića | Statistika kriptovaluta vođena zajednicom: Cilj Coin Dance-a je decentralizirati analitiku podataka, počevši od, pogađate, Bitcoin podataka.

KJ Erickson želi da javno tržište postane domaćinstvo e-trgovina Ime: Brzi razgovor s izvršnim direktorom projekta o vrijednosti efekata mrežnih tokena i kako ih javno tržište provodi.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Kina povlači Ol ’Switcharoo: Po izgleda stoti put, kineska vlada još se jednom predomislila u vezi s legalnošću Bitcoina. Prema kineskoj vijesti cnLedger, kineski sud potvrdio je da je posjedovanje Bitcoina zaštićeno zakonom. Ova presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Shenzhenu ističe da su posjedovanje i prijenos bitcoina u zemlji legalne aktivnosti.

1 / Kineski sud potvrđuje da je Bitcoin zaštićen zakonom. Međunarodni arbitražni sud u Shenzhenu presudio je slučaj koji uključuje kriptos. Unutar presude: Zakon CN-a ne zabranjuje posjedovanje & prijenos bitcoina, koji bi zakonom trebao biti zaštićen prije njegove imovine i ekonomske vrijednosti.

– cnLedger (@cnLedger) 26. listopada 2018

Brazil započinje sakupljati ono što se duguje: Znate što kažu. Na ovom svijetu ništa nije sigurno osim smrti i (brazilskih) poreza. Brazilsko Ministarstvo federalnih prihoda objavilo je u utorak dokument u kojem su navedena nova pravila za potraživanja poreza na kriptovalute. Jedno od novih pravila: kripto burze sada će morati slati mjesečna izvješća o transakcijskoj aktivnosti i identitetu svojih kupaca. Uz to, i pojedinačni i institucionalni ulagači moraju prijaviti sve transakcije koje su izvršili na stranim burzama ako u mjesecu iznose više od 2.700 američkih dolara. Kazna zbog neprijavljivanja? Do tri posto vrijednosti transakcije.