Dva koraka naprijed, jedan korak natrag

Svaki tjedan ne može biti dobar tjedan. Nakon mjesec dana gotovo isključivo zelenih tjedana, napokon smo na tržištu vidjeli povlačenje. Nakon što je u subotu dosegao vrhunac od oko 144 milijarde dolara, tržišna je kapica naglo pala i trenutno iznosi ravno nešto više od 130,7 milijardi dolara. Ovaj pad ostavlja nam pad od oko tri posto od prošlog petka. Nije sjajno, ali ni strašno.

Statistika tržišta kriptovaluta (1.3.19.)

Statistika tržišta kriptovaluta (1.3.19.)

Tržište je ostalo bez utjecaja na nekoliko altcoina. Cijena Ontologije (ONT) pomaknula se za 15,68%, Basic Attention Token (BAT) porastao je za 20,15%, a Enjin Coin (ENJ) gotovo udvostručio (98,52%) cijenu zbog glasina da se projekt udružio sa Samsungom za kripto novčanik Galaxy S10. Što se tiče naše top tri:

Bitcoin je ovaj tjedan pala za 2,89%, ali je u veljači za oko 11 posto.

Ethereum je ovog tjedna pogodila sa 7,71% gubitka.

XRP ostao približno isti, brijući samo 0,61% od svoje cijene.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Nasdaq kripto indeksi emitiraju uživo: Samo nekoliko tjedana nakon objave planova za kripto indekse, Nasdaq je na svojoj platformi lansirao BLX (Bitcoin) i ELX (Ethereum) indekse likvidnosti. Indekse pokreće Hrabri novi novac kombinirajući kvalitativne i kvantitativne podatke. Indeksi se ažuriraju svakih 30 sekundi, koristeći količinu trgovanja i dubinu knjige narudžbi, između ostalih čimbenika za izračunavanje cijene.

S novim indeksima, Nasdaq želi dodati transparentnost na tržištu kripto imovine. Nadamo se da će to konačno uvjeriti regulatore da je tržište dovoljno zrelo da odobri dugo priželjkivani Bitcoin ETF.

Kvadrat donosi bitcoin velike zarade: Tvrtka koja stoji iza Cash App-a, Square, podnijela je ovog tjedna svoje godišnje izvješće o zaradi za 2018. godinu i dečko, čovječe, kakvu je godinu imala. Tvrtka je u Q4 zaradila 464 milijuna dolara prilagođenih prihoda, što je 64 posto više u odnosu na prošlu godinu. Međutim, rast se možda usporava za platformu za plaćanja. Tvrtka je tijekom godine povećala prihod za 53 posto, što se čini solidnim. Međutim, analitičari Wall Streeta očekivali su rast od 60 posto, zbog čega će cijena dionica lagano pasti nakon objavljivanja zarade.

Kvadratna zarada od bitcoina

Kvadratna zarada od bitcoina

Pozitivno na kripto bilješci, kupnja bitcoina konstantno je rasla tijekom 2018. Tvrtka je u prvom, drugom i trećem kvartalu ostvarila 37 milijuna dolara, 43 milijuna dolara i 52 milijuna dolara prodaje bitcoina. Izvršni direktor Squarea Jack Dorsey već je dugo javni zagovornik Bitcoina, pa čak i nagovijestio da će transakcije Lightning Network uskoro ući u Square Cash.

Ljudi koji govore stvari

Woz Tinkers: U intervjuu za Bloomberg ovog tjedna, suosnivač Applea Steve Wozniak komentirao je trenutno tržište bitcoina. Tvrdi da je, iako je većinu svojih posjeda prodao blizu vrha (Naravno, Woz …), još uvijek petlja s Bitcoinom i vjeruje da smo u posljednjih nekoliko godina vidjeli “masovno stvaranje vrijednosti” iz njega.

što je novo u coincentralu

Bitcoin putovanja i transport: može li se Blockchain razviti kako se zaobilazimo?: Putovanje oko svijeta samo s bitcoinima potpuno je moguće. Izlažemo alate koji to omogućavaju.

Mogu li Blockchain inicijative za klimatske promjene pomoći u borbi protiv globalnog zagrijavanja ?: Postoji više organizacija za klimatske promjene nego što biste pomislili da prisluškuju blockchain za svoje misije.

Hoće li se Rakuten pridružiti Newegg-u i Shopify-u u prihvaćanju kripto plaćanja?: Čini se da je Rakuten možda sljedeći div e-trgovine koji će implementirati kripto plaćanja..

Jesu li uhićenja Bitcoina nova norma? Evo zašto je to dobra stvar: Zli dečki, zli dečki. Što ćeš učiniti? Što ćete učiniti kad blockchain analitičari dođu po vas.

Izvršni direktor Abra-a Bill Barhydt najavljuje novu značajku ulaganja u kapital: Abra Kadabra Alakazam. Barhydt nam govori o programu dionica svoje aplikacije (podržane bitcoinima).

Jesu li blokchain uzajamni fondovi budućnost ulaganja? Diverzificirajte svoj rizik i platite niže naknade? Zvuči nam kao win-win.

Najpopularnije bitcoin franšize: Kategorije i primjeri u stvarnom svijetu: Oni nisu Mickey Ds, ali ove Bitcoin franšize i dalje donose prilično lipe.

Kako socijalni osjećaj utječe na tržište bitcoina?: Pritisnite “Sviđa mi se” za Bitcoin. Komentar za Ethereum.

Zbunio kripto? Evo vodiča za Bitcoin za lutke: želite naučiti kako funkcionira blockchain? Niste sigurni što je točno bitcoin? Vraćamo se osnovama uz naš vodič ELI5.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Anketa kaže … Blockchain inženjeri: Utješno je znati da je čak i na medvjeđem tržištu potreba za blockchain stručnjacima veća nego ikad. Prema nedavno objavljenom izvješću tvrtke Hired, globalna potražnja za blockchain inženjerima porasla je ove godine preko 500 posto. Ovaj postotak rasta zaostaje za rastom sigurnosnih inženjera, došavši na drugo mjesto s rastom od 132 posto.

Rast inženjerske potražnje

Rast inženjerske potražnje (putem Unajmljeni)

Povrh svoje velike potražnje, blockchain inženjeri uvlače neke od najviših plaća među svojim vršnjacima. S prosječnom godišnjom plaćom od 137 tisuća američkih dolara (u New Yorku), drugi su nakon inženjera igara na sreću koji godišnje u prosjeku primaju 147 tisuća američkih dolara.

Web mjesto za zapošljavanje pripisuje rast potražnje i plaća u blockchainu “nebrojenim slučajevima korištenja, od digitalnog identiteta i pametnih ugovora do upravljanja radnom snagom i distribuirane pohrane podataka.”

Istinita priča o vrijednosti Bitcoina u Venezueli: Ne toliko vijesti, ali članak mišljenja New York Timesa o Bitcoinu u Venezueli ovog je tjedna zaokružio društvene mreže. U njemu Carlos Hernández, venezuelski ekonomist, dijeli svoja iskustva u zemlji u ekonomskom kolapsu. Objašnjava kako je posjedovanje bolivara, venecuelanske nacionalne valute, “financijsko samoubojstvo”. Valuta u kolapsu imala je godišnju stopu inflacije od 1.700.000 posto u 2018. godini.

Kako bi zaštitio svoje bogatstvo od hiperinflacije u državi, svoju imovinu čuva u bitcoinima. Zbog stroge kontrole valute venecuelanske vlade, Hernández nije u mogućnosti pristupiti stranim valutama. Dakle, Bitcoin mu je jedina opcija. Tvrdi: „‘ Novac bez granica ‘više je od modne riječi za one od nas koji živimo u ekonomiji koja propada i diktaturi u kolapsu. ”U industriji punoj razgovora o lambos i mjesec, važno je zapamtiti pravu vrijednost Bitcoina i ljude kojima najviše pomaže.