Ovaj tjedan u kriptovalutama: 19. listopada 2018

Gore i kod ‘Em

Nakon premlaćivanja prošlog tjedna, tržište kriptovaluta pokazalo je malo milosti s skokom od 10 posto ovog ponedjeljka. Od tada je tržište polako padalo i trenutno iznosi 207,7 milijardi dolara. To nam donosi dobitak od 3,23% u tjednu.

Statistika tržišta kriptovaluta (19.10.18.)

Statistika tržišta kriptovaluta (19.10.18.)

Srećom, i prva tri novčića su imala pozitivne rezultate. Pogledajmo kako su to učinili:

Bitcoin porastao je za 2,56% tijekom tjedna, a trenutno ima cijenu od 6.458,99 USD.

Ethereum nastavlja testirati liniju podrške od 200 USD, ali je u posljednjih sedam dana imao rast od 3,12%.

XRP je ovotjedni najveći dobitnik ovog tjedna sa 6,01% u zelenom.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Fidelity otvara vrata institucionalnoj kripto: Fidelity Investments ide tamo gdje prije nije prošla nijedna financijska institucija. Peti najveći menadžer imovine na svijetu osniva zasebnu tvrtku, Fidelity Digital Assets, koja će institucijama pružiti rješenja za kripto skrbništvo. Recite to pet puta brzo.

Vjernost će započeti nudeći tri glavna rješenja, uključujući skrbništvo nad bitcoinima i eterom. Uz to, tvrtka će pružiti uslugu izvršenja trgovine koja povezuje kupce s postojećim centralama putem pametnog usmjerivača, kao i stvoriti posvećeni tim koji će pomoći klijentima na platformi.

Privezak gubi stabilnost: Evo zagonetke: Kada dolar ne vrijedi dolar? Kad je vezan za Tether, očito. Proteklog tjedna stablecoin Tether bio je sve samo ne stabilan jer je na brojnim burzama pao blizu 0,90 dolara, a na Krakenu čak i najnižih 0,85 dolara. Čini se da je pad utjecao nedostatak vjere investitora u financije Bitfinexa, izdavatelja Tethera, i kontinuirana sumnja da stabilnicoin zapravo podržavaju američki dolari. Činjenica da Bitfinex još nije pružio nezavisnu reviziju njihovih rezervi čini mnoge članove zajednice skeptičnim.

Tether ‘damping’ imao je nekoliko negativnih učinaka poput premije cijene Bitcoina na Bitfinexu, kao i poplavu interesa za druge stabilne kovanice. U vrijeme pisanja ovog članka, Tether još uvijek ima tržišni prosjek od ~ 0,975 američkih dolara.

Ljudi koji govore stvari

Pjesma pjeva sranje: U nedavnom intervjuu za Crypto Insider, programer i zagovornik bitcoina Jimmy Song jasno je izrazio svoje mišljenje o EOS-u. Izjavio je da vjeruje da je projekt prevara i da će “u sljedećih pet godina poginuti u užasnom požaru kontejnera.” Oof.

Vrijednost Voorhees Voices: Izvršni direktor Shapeshifta Erik Voorhees imao je nekoliko pozitivnih riječi za odgovor na Fidelityovu najavu kripto skrbništva. Određujući neke pomake iz salvete, izračunao je da bi bilo nemoguće da svaki kupac brokerskih kuća Fidelity posjeduje cijeli bitcoin. I zato vrijede tisuće dolara. S druge strane, “dolar vrijedi samo jedan dolar (i to samo do sljedeće godine kada vrijedi 97 centi).” Sviđaju nam se te brojke.

Bilo bi nemoguće da svaki kupac posredovanja Fidelity posjeduje i jedan Bitcoin. Zbog toga Bitcoin vrijedi tisuće dolara, dok dolar vrijedi samo jedan dolar (i to samo do sljedeće godine kada vrijedi 97 centi). Štedite mudro. https://t.co/NdEEgYNH9a

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 16. listopada 2018

Roubini podiže Ruckusa: Američki ekonomist Nouriel Roubini izazvao je prilično kontroverzu ovog tjedna svojim člankom Velika laž blokchaina. U njemu pokušava dokazati svoju tvrdnju da decentralizirani blockchains nemaju vrijednost i da su “varka za odvajanje maloprodajnih ulagača od njihovog teško stečenog pravog novca”. Snažne riječi tipa koji je investitorima rekao da se klone kad se Bitcoin trguje ispod 58 dolara.

U dobrom društvu sa Goldom. @Convertbond: Dok su svi bili usredotočeni na zlato i srebro, #BITCOIN pala još 40%, trguje se ispod 58 dolara

– Nouriel Roubini (@Nouriel) 16. travnja 2013

što je novo u coincentralu

Što je XYO mreža? Decentralizacija GPS-a i postavljanje lokacije na Blockchain: svaki vaš korak, svaki vaš potez, gledat ćemo vas.

Administrator Puta svile optužen za sudjelovanje u pranju novca i mreži droga: Još jedan grize prašinu. Administrator Puta svile Libertas, zvani Gary Davis, samo se izjasnio krivim.

Rudarstvo bitcoina: Kinez dobiva 3,5 godine kazne za krađu moći za kopanje bitcoina: Želite znati što se događa kad ukradete energiju u Kini? Vrijeme zatvora. I to puno.

Izvršni direktor i osnivač cinka Daniel Trachtemberg za spajanje tehnologija oglasa i blokova: Digitalno oglašavanje ostavlja puno novca za stolom. Zincs želi pokupiti nešto od toga.

Zašto maleni Lihtenštajn postaje kriptoelektrana: Mala zemlja, velike kripto ambicije.

Koji je najbolji Litecoin rudarski hardver u 2018. godini: Još uvijek ste zainteresirani za rudarenje Litecoina na ovom medvjeđem tržištu? Ovo su vaša najbolja opcija za hardverske opreme.

Status beskonačnosti projekta nakon smanjenja grupe NEX: Masovna otpuštanja, oprečne izjave i naizgled mrtav projekt. Dajemo vam ravnu mjeru.

Što je Cosmos Network (ATOM) | Vodič za početnike za Internet Blockchains: Vodič kroz projekt s cool imenom i još hladnijom misijom.

Hakiranje bitcoina: Izvještaj kaže da Kina može napasti mrežu rudarenja bitcoina: Sveučilišta Florida International i Princeton tvrde da bi Kina mogla lako napasti Bitcoin. No, drži li se tvrdnja?

Scrypt ASIC vs. SHA-256: Objašnjenje opcija za 2018. godinu: ASIC-ovi su tu da ostanu, a ovo su vaše najbolje opcije za dva najpopularnija algoritma raspršivanja.

Monachain LG predstavlja kraljicu blockchaina: Mona. Lanac. LG, kraljica. (Naš loš pokušaj lirskog kalambura Lil ’Waynea)

Na prvoj liniji: Kako se blockchain forenzike bore protiv kripto zločina: naučite kako, pomoću blockchain forenzike, možemo zaustaviti cyber kriminalce u njihovom tragu.

Jesu li USB ASIC rudarski uređaji isplativi ?: Upozorenje o spojleru: nije baš.

Izvršni direktor MinerGate-a Claude Lecomte o rudarstvu kriptovaluta: MinerGate je pomogao prosječnom Joe-u da kopira kriptovalute. Razgovarali smo s predsjednikom uprave tvrtke.

Monero’s October Forking – Bulletproofs and Keeping ASICs at Bay: Razvojni tim Monero upravo je pokrenuo neke značajne nadogradnje. O njima saznajte ovdje.

Bayin Jason Freedman o supermoći komercijalnih nekretnina s Blockchainom: Baya želi koristiti blockchain za popravak komercijalnih nekretnina. Evo što kaže član tima Jason Freedman.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Vladin plan cementa za brazilske kandidate u Blockchainu: Brazilski predsjednički kandidat Fernando Haddad snimio je svoje prijedloge za vladu zemlje koristeći blockchain tehnologiju. Nada se da će nepromjenjiva priroda tehnologije pomoći zaustaviti navodno širenje dezinformacija od strane njegovih protivnika.

Ni ovaj slučaj nije prvi put da Haddad provodi progresivne tehnološke strategije. Kao gradonačelnik São Paula, implementirao je nekoliko oblika besplatnog softvera kako bi poboljšao transparentnost svoje uprave.

Abu Dhabi luke najavljuju test rješenja za trgovinu blokchainom: Abu Dhabi se pridružuje blockchain zabavi. Uz luku Antwerpen u Belgiji, luke Abu Dhabi pilotiraju međunarodnim rješenjem za trgovinu blokovima. Projekt, Silsal, koristi sustav raspodijeljene knjige za povezivanje dionika trgovinskog sustava između dviju luka. Najava je stigla tijekom GITEX Technology Week-a, jednotjedne konferencije u Dubaiju na kojoj su predstavljene najnovije tehnologije širom svijeta.

Ruanda započinje praćenje tantala putem Blockchaina: U drugim međunarodnim vijestima, vlada Ruande počinje koristiti blockchain za opskrbne lance određenih metala. Posebno rade s tvrtkom Circulor za blockchain rješenja kako bi tantal bolje označili i pratili na svakom koraku njegovog lanca opskrbe. Obje strane imaju za cilj uklanjanje sukobljenih minerala iz proizvodnje i veću vidljivost metala koji je toliko važan za potrošačku elektroničku robu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map