Papua Nova Gvineja najnovije je dijete u dereguliranom ekonomskom bloku (lanac)

Papua Nova Gvineja, mala država u azijskoj regiji jugozapadnog Tihog oceana, najnovija je zemlja koja nudi ekonomske slobode i vladinu potporu blockchain tvrtkama koje žele provoditi token ponude. Pridružit će se Singapuru, Malti, Švicarskoj, Kajmanskim otocima, Lichtensteinu i drugim manjim zemljama kao vodeće kripto-prijateljske zemlje.

Tim Draper, poznati rizični kapitalist i strastveni zagovornik Bitcoina nedavno je najavio potporu toj inicijativi. Radeći zajedno s PNG izvornim i osnivačem Ledger Atlasa Shaneom Ninaijem, oni će voditi zadatak promocije zemlje kao novog utočišta prodaje tokena.

Tim Ledger Atlasa s Timom Draperom (treći slijeva)

Tim Ledger Atlasa s Timom Draperom (treći slijeva)

Vlada PNG planira osigurati Ledger Atlasu mali otok u regiji Finschhafen kako bi uspostavio posebnu ekonomsku zonu, gdje će donijeti vlastiti set pravila i propisa koje je uspostavila sama tvrtka. Prema riječima gospodina Ninaija, ova će autonomija njegovati idealno okruženje za blockchain inovacije.

“Značaj partnerstva vlade PNG s nama i Tima Drapera u dizajniranju i upravljanju posebnom ekonomskom zonom za kripto, blockchain i inovacije masovna je pobjeda za cjelokupnu industriju jer vidimo sve veća regulatorna pitanja. Mi u Ledger Atlasu pokušavamo stvoriti dom za blockchain zajednicu, od strane blockchain zajednice. “ Rekao je Ninai u izjavi za Coin Central.

Ova bi inicijativa trebala potaknuti gospodarski rast nacije koja očajnički treba poboljšati gospodarsku priliku. Prema Svjetskoj banci, BDP zemlje samo je malo veći od 20 milijardi USD. Za kontekst, Jeff Bezos procjenjuje neto vrijednost od oko 120 milijardi dolara. Gospodin Rainbo Paita, zastupnik u Finschhafenu, rekao je ovo:

“Tehnologija je budućnost svake zemlje. Vjerujemo da se ovom zonom postavljamo za uspjeh. Mala smo zemlja, ali to ne znači da ne bismo smjeli preuzimati hrabre i proračunate rizike. Blockchain je revolucionarna tehnološka inovacija i sretni smo što se usklađujemo s Ledger Atlasom i Draper Associatesom kako bismo realizirali ovaj uzbudljivi novi pothvat. “

Ovo je razborit potez vlade koja pokušava diverzificirati svoju ekonomsku proizvodnju. Od 2014. godine većina radne snage bavila se agrarnim aktivnostima poput šumarstva i obrade zemlje, dok je ekstrakcija resursa osiguravala većinu rasta BDP-a. Ovaj nedavni porast aktivnosti vađenja pozicionirao je PNG da postane značajan ekonomski igrač na južnom Pacifiku. Sada PNG može iskoristiti svoj novootkriveni status kako bi pomogao proširiti evanđelje blockchaina na ostatak južnog Tihog oceana.

Shane Ninai, Ledger Atlas (krajnje desno) s članovima PNG vlade

Shane Ninai, Ledger Atlas (krajnje desno) s članovima PNG vlade

Uz sav regulatorni pritisak vodećih vlada, inicijativa nije mogla doći u bolje vrijeme. Glavne gospodarske snage poput Sjedinjenih Država zaustavile su rast blockchain inovacija i token ponuda, zbog čega su mnoge blockchain tvrtke tražile ekonomski azil negdje drugdje. DIP je nedavno potvrdio svoj stav da bi svi tokeni trebali biti klasificirani kao vrijednosni papiri, bez obzira na njihovu temeljnu upotrebu.

Za one koji nisu svjesni razlike između sigurnosnog tokena i uslužnog tokena, sigurnosni tokeni izdaju se kako bi predstavljali vlasništvo ili kapital u tvrtki izdavaču (mislite na dionice). S druge strane, uslužni tokeni (koji se nazivaju i korisničkim tokenima) izdaju se kako bi omogućili sudjelovanje korisnika u osnovnom proizvodu ili usluzi. Zabavan primjer ovog broja je sustav koji koristi vaš prijateljski susjed Chuck E Cheese. Da biste pristupili arkadnim igrama, morate mijenjati USD za arkadne tokene (zvane “uslužni tokeni”) i tek tada možete uživati ​​u Chuck E siru u punom sjaju. Bi li SEC trebao primjenjivati ​​propise i o našoj omiljenoj dječjoj arkadnoj ekonomiji? Da budemo pošteni, moguće je zaraditi na uslužnim tokenima. Sretno u pokušaju guranja žetona Chuck E Cheesea.

Kako tokenizacija nastavlja rasti u popularnosti, zemlje poput PNG-a pametno mogu iskoristiti trend. U 2017. godini ICO je prikupio više od 5,6 milijardi USD za blockchain tvrtke u usporedbi s oko milijardu USD od tradicionalnih VC-a.

U prva dva mjeseca 2018. taj se trend nastavio. ICO-i su prikupili 3,5 puta više kapitala za blockchain i blockchain susjedne startupe od tradicionalnih VC-a. Štoviše, tvrtke poput Polimat vode naplatu za tokenizaciju svih klasa imovine (uključujući konvencionalni VC). Ako uspiju u ovom naporu, zemlje poput PNG-a bit će u idealnom položaju da pomognu podržati ovaj novonastali pomak i financijski profitiraju.

Zemlje koje ne asimiliraju kripto-prijateljske ekonomske inicijative u konačnici će spriječiti blockchain inovacije i propustiti priliku podržati novo token gospodarstvo. Kao guru društvenih mreža, Gary Vaynerchuk, uvijek kaže: “Inoviraj ili umri.”