Kovanica Paragon reklamirana je kao odgovor fragmentiranoj industriji marihuane kada je prvi put izašla na tržište krajem prošle godine. Mreža Paragon obuhvatila bi čitav postupak od sjemena do police i korisnicima marihuane pružila prijeko potrebnu transparentnost unutar rastućeg poslovnog sektora.

Bijela knjiga novčića prikazuje brojne nedostatke industrije marihuane i nudi, kako se barem čini, razumna rješenja za trenutna pitanja u industriji.

Projekt je obećao eliminirati probleme poput trenutnog bankarskog scenarija ili nedostatka istih. U mnogim državama, Tvrtke povezane s marihuanom ne mogu posjedovati niti upravljati bankovnim računima jer marihuanu savezna vlada i dalje smatra zabranjenom drogom. Platforma je tvrdila da uklanja ovu situaciju stvaranjem sveobuhvatnog ekosustava marihuane. To bi korisnicima omogućilo praćenje proizvodnje, distribucije i kvalitete njihovih proizvoda bez potrebe za organizacijama trećih strana.

Oglas za paragonske novčiće putem Vegascannibismaga

Oglas za paragonske novčiće putem Vegascannibismaga

Projekt Paragon dobio je snažan javni odjek i uspješno prikupio preko 70 milijuna USD tijekom njihovog ICO-a 2017. godine. U početku se činilo da je projekt uspio, ali nedugo zatim počele su se pojavljivati ​​nedosljednosti. Te su nedosljednosti na kraju pokrenule alarme investitora.

Paragon se sada suočava s kolektivnom tužbom investitora koji tvrde da su bili žrtve prijevare zbog lažnog predstavljanja. Pogledajmo kako se razvijala saga o paragonskim kovanicama i kako je bivši pobjednik izbora i poznati reper pomogao da se projekt progura u javnost

Moć zvijezda

Direktorica projekta, bivša Miss Iowe, Jessica VerSteeg, bila je željna stvoriti nešto posebno, a ne samo “još jedan novčić za lonac”, kako je citirana u intervjuu iz kolovoza 2017. godine. Objasnila je potencijalnim investitorima kako će Paragon usmjeriti industriju marihuane u dvadeset i prvom stoljeću. Istaknula je neučinkovitost u procesu distribucije i kako bi Paragon mogao ukloniti ove zabrinutosti primjenom logističkog lanca temeljenog na blockchainu..

Igra

Kako bi joj pomogao u promotivnim pothvatima, VerSteeg je potražio još neke dodatne moći zvijezda. Na kraju se povezala s reperom igra. Igra je izbila na hip-hop scenu nakon potpisivanja sa Dr. Dre’s izdavačka kuća, Aftermath Records, 2002. Također je jedan od nekolicine umjetnika koji su debitirali na dva albuma na prvom mjestu američke ljestvice Billboard 200.

Ubrzo nakon što je saznao o Paragonu, Game se pridružio savjetodavnom odboru projekta. Zatim je počeo intenzivno promovirati platformu Paragon i na svom i na VerSteegovim računima na društvenim mrežama. I VerSteeg i Game imaju značajne sljedbenike na društvenim mrežama.

Dvojac se u brojnim prigodama pojavljivao na međusobnim računima društvenih mreža kako bi promovirao projekt. Konačna unakrsna promocija dogodila se na dan pokretanja Paragon ICO-a, a Igra se pojavila na VerSteegovom Twitter feedu kako bi potaknula investitore da sudjeluju u prikupljanju sredstava. Te bi akcije na kraju dovele do pridruživanja Igre Paragonovim pravnim nevoljama.

Igra koja promovira Paragon Dan ICO-a

Igra koja promovira Paragon Dan ICO-a

ICO je uspješno završen i sve je izgledalo kao da ide prema planu. To je bilo sve dok Paragon početkom ove godine nije iskoristio sredstva investitora za brojna neobjašnjiva ulaganja u nekretnine. Ova je vijest izazvala reakciju investitora koji su smatrali da bi njihovo financiranje trebalo ići izravno na stvaranje alternativnog financijskog sustava i sustava praćenja za industriju kanabisa, kao što je i obećano, tako da ljudi mogu imati više mogućnosti plaćanja prilikom kupnje s web stranica poput i49.net/temperature-stress-on-cannabis/.

Isprva se spekuliralo da je nekretnina dio ParagonSpace projekt. Ovaj projekt trebao je biti veliki industrijski park zasnovan na marihuani. Ovdje bi tvrtke s kanabisom mogle suživjeti i djelovati sinergijski. Međutim, sada se čini da to nije bio slučaj i ulagači tuže da bi im se vratila sredstva.

Pravni problemi s ICO-om Paragon Coin

Prema priči koju je prvi izvijestio Eksplozija u siječnju su Paragon i igra u fokusu višemilijunske tužbe. Izvorno, Igra nije bila uključena u tužbu, ali je dodana u ožujku nakon što su investitori odlučili da su njegovi promotivni napori izravno pridonijeli njihovom gubitku sredstava.

Tužba tvrdi bezbroj razloga, uključujući lažno predstavljanje, zlouporabu sredstava i nezakonito prikupljanje sredstava. Kalifornijska tužba također tvrdi da Paragon nije uspio registrirati njihov ICO kod Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC). DIP ramped pojačali svoje ICO napore za praćenje krajem prošle godine, nakon što su primili brojne pritužbe na lažne ICO-ove.

Paragon Coin brani njihove odluke

Reagirajući na navode o nepravilnom prikupljanju sredstava, VerSteeg je rekao za Business Insider da je slijedila sve zakonske zahtjeve u to vrijeme i da je platforma u potpunosti usklađena sa svim važećim zakonima u vezi s ICO postupkom. Sada se čini da će njezine izjave biti testirane u sudnici u Kaliforniji jer parade investitora sada tvrde da ih je slavni dvojac prevario da ulažu.

Paragon ICO – Sigurnost?

Hoće li Paragon ICO pasti u mapu s vrijednosnim papirima ili ne, tek treba utvrditi. Ako se utvrdi da je to sigurnost, i Game i VerSteeg gledaju na neke ozbiljne financijske i pravne posljedice. Brojne obavijesti i zaštitne mjere za zaštitu potrošača moraju pratiti sve sigurnosne ponude. Ako se utvrdi da nisu ispunili ove zahtjeve, projekt Paragon mogao bi zapaliti dim.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me