Coin Dance je platforma vođena zajednicom koja nudi statistiku i usluge za Bitcoin i Bitcoin Cash. Zajedno s drugim istaknutim web lokacijama poput Bitfirea, novi val web stranica predstavlja izazov za modele, čak ni strogo na polju kriptovaluta. Čini se da decentralizacija ne štedi niti jedno područje poslovanja, čak ni statistiku.

Što je Coin Dance?

Platforma prati sve vrste mjernih podataka koji okružuju Bitcoin, od rudarenja blokova do statistike obujma, pa čak i svjetskog raspoloženja. Značenje plesa na kovanicama zapravo dolazi od riječi slučajnost. Kao i kod mnogih drugih zanimljivih internetskih memova, riječi su postale popularne nakon što su pametni telefoni započeli automatsko ispravljanje pogrešaka pri upisu korisnika.

Širok izbor statistike i usluga na portalu Coin Dance

Širok izbor statistike i usluga na portalu Coin Dance

Vizija

Coin Dance želi otvoriti prostor za statistiku slobodnim pružanjem pristupa informacijama, posebno u pogledu Bitcoina. Tim vjeruje kako Bitcoin evoluira kao protokol, a to treba biti na zajednici. Uz to, svatko bi trebao imati pravo doprinijeti razmjeni informacija bez obzira na tehničku pozadinu, socijalni položaj ili broj bitcoina koji imaju na skladištu.

Strategija

Ono što Bitcoin čini posebnim jest prilično transparentna priroda. Povećavajući dijeljenje podataka, Coin Dance potiče zajednicu da se međusobno angažira i donosi ključne odluke na temelju ovog zajedničkog modela podataka. Prema Coin Danceu,

Naša je misija jednostavna: osnažiti zajednicu i rasti ekosustav.

Usluge

Grafikoni volumena

Coin Dance pruža grafikone volumena prvenstveno za peer-to-peer tržišta. Članovi zajednice ažuriraju ljestvice na tjednoj bazi tako da se korisni uvidi u trgovanje kreću zajedno s tržištima. Istaknuta tržišta ravnopravnih klijenata su Bisq, LocalBitcoins i Paxful.

Programeri su nedavno ažurirali platformu za dodavanje podataka o trgovanju u nekoliko različitih valuta širom svijeta. Ovo će ažuriranje uštedjeti puno vremena za mnoge korisnike izvan SAD-a koji često prvo moraju pretvoriti u svoju lokalnu valutu.

Usluga ispraznosti

Platforma također nudi uslugu imenovanja ispraznosti za one koji na svoju Bitcoin adresu žele dodati malo trača. Možete prilagoditi svoj Bitcoin novčanik umjesto da upotrebljavate heksadecimalni ili QR kôd koji dolazi sa standardnom adresom. Postavljanje vlastitog personaliziranog novčanika nije toliko teško, a postoji i korisno Vodič za Steemit za početak.

Politika & Mišljenje

Odjeljak o politici prati postupak donošenja odluka o najvećoj svjetskoj kriptovaluti od strane vlada širom svijeta. Međutim, u vrijeme pisanja ovog članka nije se glasalo o prijedlozima za Bitcoin, ali očekujte da će se to promijeniti kako se kripto nastavlja razvijati. Ova politička karta pruža koristan pregled kako Bitcoin radi na globalnoj pozornici i omogućava korisnicima da prate promjene.

Ovaj odjeljak ne samo da navodi gdje je Bitcoin ograničen, već i kako je klasificiran. Primjerice, u Indiji se Bitcoin trenutno smatra vlasništvom, ali u Kini je prepoznat kao roba.

Coin Dance: Kako Bitcoin napreduje na svjetskoj političkoj pozornici

Kako se Bitcoin snalazi na svjetskoj političkoj pozornici

Statistika

Područje statistike bez sumnje je mjesto gdje trgovci, programeri i revizori Bitcoina dolaze provjeriti sve činjenične činjenice u vezi s Bitcoinom. Tipične statistike cijena možete pronaći na Coin Danceu.

Međutim, zanimljivije je pregledavati dostupne blockchain podatke, koje obično nećete pronaći na drugim web lokacijama za trgovanje. Istražite detalje o veličinama blokova, miniranim blokovima, pretraživanjima Google Bitcoina, demografskim podacima zajednice i još mnogo toga. Također možete pronaći oznaku za kriptovalute na temelju tržišne kapitalizacije, slično kao CoinMarketCap, pri kraju stranice.

Sažetak bitcoin čvora

Za sve tehničke među nama, tu je sažetak Bitcoin čvora. Ovo dolazi prepuno informacija o procijenjenih 10.000 čvorova širom svijeta koji vode Bitcoin mrežu. Ovaj odjeljak čak prati i nadogradnju čvorova kako bi se suočio s nedavnim ranjivost na inflaciju koja je uočena na mreži.

Pogledajte naš članak Bitcoin Full Nodes kako biste bolje razumjeli čvorove i kako ih postaviti.

Blokovi

Odjeljak blokova pomaže gledateljima da provjere najnovije minirane blokove i steknu bolju ukupnu sliku o rudarskom zdravstvenom stanju mreže. Centralizacija rudarstva postala je sve veći problem u novije vrijeme. Zbog toga različiti članovi zajednice Bitcoin koriste statistiku bazena kako bi pratili dominaciju Bitmaina na ovom području.

Resursi

Odjeljak resursa sadrži mnoštvo dodataka za početnike u kriptovalutama i Bitcoinima. Postoji još par izvrsnih resursa, ali ovo bi bilo dobro polazište ako niste sigurni odakle početi.

Poker

I na kraju, posljednje, ali ne najmanje važno, što bi kripto bilo bez dodavanja čiste zabave u kombinaciju? Blockchain poker već je stvar, a Coin Dance vam omogućuje da uskočite u igru ​​bez potrebe za prijavom. Dodajte nekoliko besplatnih satošija na svoj račun i prije, spremni ste za rad.

Igrajte Texas Hold'em poker s besplatnim Bitcoinom na Coin Danceu

Igrajte Texas Hold’em poker s besplatnim Bitcoinom na Coin Danceu

Izazovno hvatanje velikih podataka?

Veliki podaci izraz je koji se koristi za opisivanje povećanja informacija koje dolaze s većom raznolikošću i većom brzinom. Ovaj fenomen nastavlja rasti kako sve više ljudi dolazi na mrežu i kreira svoj vlastiti sadržaj.

Prognoza velikih podataka

Izvor: Statista

Tvrtke poput Googlea i Facebooka mogu pružiti opsežne besplatne usluge zbog vrijednosti koju prikupljaju iz podataka koje im pružamo.

Te informacije, međutim, nisu dostupne javnosti, što predstavlja dva problema. Prvo, stvara probleme s privatnošću. Drugo, zajednica koja ga pruža ne može ga koristiti ako žele izgraditi vlastite usluge s dodanom vrijednosti.

Čini se da Coin Dance izravno izaziva ovaj model. Demokratizacijom ovog procesa i otvaranjem razmjene statističkih podataka za javnost, oni omogućavaju članovima da imaju izravan udio u razvoju mreže. Ovo su, naravno, rani dani i morat ćemo pričekati još nekoliko godina kako bismo saznali može li ovaj pristup napredovati među etabliranim tvrtkama koje vatrozidom prikupljaju podatke.

Zaključak

Modeli utemeljeni u zajednici imaju ogroman potencijal za rast. Ekonomija dijeljenja više je modna riječ u tvrtkama kao što su Airbnb i Uber, jer te tvrtke ne dijele zarobljenu vrijednost sa svojim korisnicima. Sve je u vezi s prelaskom u otvoreni svijet, gdje će transparentnost i suradnja vjerojatno biti alati budućnosti.

Coin Dance pruža vrijednu statističku uslugu članovima zajednice Bitcoin. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se projekti graditi na temelju njihovih usluga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me