Pod lupom industrije kriptovaluta: Tim Draper

Tim Draper brzo je postao jedna od najistaknutijih figura u blockchain svijetu.

Dugogodišnji zagovornik Bitcoina i blockchain tehnologije, Draper je privukao značajnu pozornost na sebe i svoje aktivnosti u svijetu kriptovaluta.

O Timu Draperu

Iako su mnogi u svijetu kriptovaluta možda prvi put upoznali Tima Drapera njegovim sudjelovanjem u svemiru, njegovo istaknuće dolazi puno prije doba blockchaina.

Tim Draper potječe iz dugog rizičnog kapitalista, trećeg u obiteljskoj liniji Drapersa.

Diplomirao je elektrotehniku ​​na Sveučilištu Stanford 1980. godine, a 1984. godine stekao je MBA na Harvard Business School.

1985. Draper je pokrenuo vlastitu tvrtku za rizični kapital, gdje je bivši kolega John H.N. Fisher postao partner 1991. godine zajedno sa Steveom Jurvetsonom. Od 2015. god, Draper Fisher JurvetsonTemeljni fondovi prikupili su više od 5 milijardi dolara, što je uloženo u preko 300 tvrtki. DFJ je također jedan od najaktivnijih ulagača u svemirski sektor.

Tim Draper govori

Uobičajeno se pretpostavlja da su Draper i Jurvetson izumitelji “virusnog marketinga”, rođeni iz njihove ideje da automatski odštampaju kratku oglasnu poruku odlaznim Hotmail e-mailovima 1996..

Draper je poznat po svojim početnim ulaganjima u Skype i druge tvrtke za jednoroge i nosoroge. Njegov otac Bill Draper ranije je ulagao u peer-to-peer video platformu, a DFJ je u Skype uložio 2004. 2004. Skype je eBayu prodan za 4,1 milijardu dolara. DFJ je u trenutku prodaje posjedovao 10% Skypea.

Skype je, zajedno s ulaganjima u Teslu, SpaceX, Hotmail, Baidu i Coinbase, odveo Tima Drapera u slavu rizičnog kapitala s više generacija.

Draper & amp; sin

Tim Draper igrajući košarku sa sinom Adamom Draperom. Slika putem https://www.mercurynews.com

2013. Draper je napustio DFJ i najavio da će nastaviti ulagati kroz svoj osobni fond Draper Associates te će pomoći sinu da vodi inkubator.

Dana 27. lipnja 2014., Draper je kupio oko 30 000 bitcoina (za koje se tada procjenjuje da vrijede oko 19 milijuna USD) od američkih maršala koji su zaplijenili imovinu Puta svile. Na vrhuncu cijene Bitcoina u 2017. godini, njegova je kupnja vrijedila gotovo 600 milijuna dolara.

Tim Draper poznat je po svom zalaganju i podršci Bitcoin-u. 27. siječnja 2015. Draper se kladio oko 400 000 američkih dolara da će se Bitcoin vratiti s nedavnog pada. Premotavajući unaprijed više od tri godine kasnije, jasno je da je novac stavio na pravog konja.

Sveučilište Draper

Tim Draper pokrenuo je Sveučilište Draper u San Mateu u Kaliforniji kao cjeloviti, obuzimajući obrazovni program koji služi kao nesretni tečaj za poduzetnike iz cijelog svijeta kako bi se uključili u različite setove vještina potrebnih za pokretanje startupa..

Draper zvučnici

Sveučilište Draper tvrdi da je pomoglo pokretanju 280+ startupa koje su prikupile preko 51,4 milijuna američkih dolara financiranja.

Draper University Blockchain Intensive

Krajem 2017. godine Sveučilište Draper predstavilo je tečaj usmjeren na blockchain i kriptovalute, Draper Blockchain Intensive. Ovaj je tečaj jedan od prvih te vrste i privukao je pažnju stotina poduzetnika i poslovnih lidera iz cijelog svijeta.

Ovaj četverodnevni tečaj padanja blockchaina ima za cilj ukrcati poslovne lidere u poduzećima kako bi bolje razumjeli blockchain, trenutni blockchain krajolik i brojne mogućnosti koje proizlaze iz blockchain revolucije. Raspored je namijenjen razvoju razumijevanja blockchaina na visokoj razini i kako se on može integrirati u razne industrije.

Blockchain intenzivan

Tečaj uključuje događaje poput čavrljanja uz sam kamion Tima Drapera, blockchain arhitekturu i tehničke detalje, integraciju blockchaina u postojeće back office modele, regulatorno okruženje, ICO krajolik i rizični kapital usmjeren na blockchain. Sve ove sesije vode kvalificirani stručnjaci u tom području.

Završne misli

Dosadašnji uspjeh Tima Drapera u blockchain svijetu ulaganja i rizičnog kapitala pomogao mu je da se iz prostora rizičnog kapitala izgradi u jednu od najutjecajnijih ličnosti u svijetu kriptovaluta.

Možete slijediti Tim Draper na svom Twitteru i saznajte više o Draper Blockchain Intensive ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me