Bez obzira radi li se o Power Mining Poolu danas ili o Bitconnectu jučer, kriptoprostor se gnoji parazitskim prevarama i oportunističkim prevarantima. Uvjeti su sazreli za njih i novac treba zaraditi.

Među opasnostima je teško prepoznati prevare s rudarenjem bitcoina, a razdvajanje dobrog od gadnog može biti nezgodno. Rudarske prevare umotane su u već tehnički zahtjevan zadatak rudarenja bitcoina. Naplaćuju se kao metoda prilagođena potrošačima za izgradnju izloženosti eksploataciji bitcoina, a kada se ovako pokreću, stvarno pružaju vrijednost investitorima koji žele diverzificirati.

Legitimni bazeni bitcoin oblaka prečesto su pokopani u rezultatima pretraživanja i nadmašeni gomilom letačkih operacija. Pronalaženje zakonitih bazena može biti težak zahtjev i zahtijeva prosijavanje kroz Reddit postove i unose na forumu Bitcointalk.

Uz to, postoje zakonite rudarske operacije. Kao i uvijek, istražite i budite skeptični dok se mi rješavamo i razvijamo ovu divlju granicu. Za sada, pogledajmo kako izgleda prijevara kripto rudarstva kako bismo se nadamo da nas bolje pripremi za prepoznavanje ključnih crvenih zastava.

Bazeni za rudarstvo u oblaku i Ponzijeve sheme: utakmica napravljena u ….

Uzmimo trenutak da razjasnimo što je bazen za rudarstvo u oblaku i zašto privlače Ponzi-sheme slične Madoffu brže od mrava na pikniku.

Što je Cloud Mining Pool?

Oblak za rudarenje u oblaku najkvalitetnija je verzija kriptokopavanja koju možete dobiti. Omogućuju sudioniku da unajmi ili zakupi snagu raspršivanja koja nije izravno u njihovom vlasništvu. Zakupljena snaga raspršivanja zatim se udružuje i isplaćuje proporcionalno članovima (nakon naknada i operativnih troškova).

Tradicionalni rudarski bazen umjesto toga zahtijeva od sudionika da opskrbe vlastitu snagu raspršivanja i objedine je s drugim rudarima. Sudionik posjeduje i upravlja vlastitim hardverom i pridonosi ukupnoj snazi ​​raspršivanja bazena.

Kritična razlika između bazena za rudarstvo u oblaku i tradicionalnog bazena za rudarstvo je vlasništvo nad hardverom.

Cloud mining: niste vlasnik hardvera (snaga raspršivanja).

Tradicionalno rudarstvo: posjedujete hardver (snaga raspršivanja).

Zašto uopće udružiti? Ukratko, blok nagrade je teže dobiti jer se povećava ukupna snaga raspršivanja određenog blockchaina.

Uzmimo za primjer Bitcoin. Bilo je vrijeme u Bitcoin rudarstvu kada je standardni CPU mogao sam kopati cijele blokove. Prošli su ti dani. Rudarstvo bitcoina sada je veliko poslovanje s puno dionika koji svoje resurse iskorištavaju u sigurnost blockchaina.

Rudari s ozbiljnom sposobnošću raspršivanja čine malim rudarima nevjerojatnim očekivanje razumnih nagrada. Njihova snaga raspršivanja jednostavno nije dovoljna za nadmetanje.

Rješenje: okupite sve ove manje igrače i objedinite njihovu snagu raspršivanja. Rudari u bazenu više se ne natječu za vlastite blokove, već rade zajedno i proporcionalno dijele plijen.

Što je Ponzijeva shema?

To je krađa, samo to raščistimo. Ako ste u Ponzijevoj shemi, ili vas pljačkaju ili sami pljačkate.

Tipična Ponzijeva shema uključuje primamljivanje sudionika da svoj novac ulože u fond ili strategiju ulaganja koja naizgled imaju zajamčeni povrat. U stvarnosti, i uz varijacije, povrat se ne ostvaruje trgovanjem u stvarnom svijetu ili superiornom poslovnom oštroumnošću. Suprotno tome, nova ulaganja u fondove raspodjeljuju se oko postojećih ulagača i predstavljaju kao povrat na tržištu.

Power Mining Pool - Charles Ponzi

Charles Ponzi – neslavno poznato da je stvorio shemu ulaganja.

Ponzijeve sheme zahtijevaju stalni protok novih ulaganja kako bi se stroj održao u pokretu. Jednom kad se stvari raspadnu ili nova investicija uspori, shema se često otkrije kakva jest. U svijetu kripto Ponzijevih shema, urušavajuću se Ponzijevu shemu prati prevara s brzim izlazom.

Imajte na umu da Ponzijeve sheme uspijevaju u vrijeme ekonomske ekspanzije i špekulativnih mjehurića. Hvatanje kolektivnog optimizma ključno je za njegov uspjeh. Bitconnect je odabrani primjer tržišne žestine koja najbolje uvlači investitore.

Identificiranje crvenih zastava Ponzijeve sheme za rudarstvo u oblaku

Prvo, test patke. Ako izgleda poput patke, pliva kao patka i nadriliječi poput patke, onda je to vjerojatno patka.

Test patke nije znanstveni ni po jednom standardu, ali može se koristiti za poboljšanje osjećaja crijeva radi prepoznavanja znakova ranog upozorenja. Ponzijeve sheme, bilo u Wall Streetu, Main Streetu ili Bitcoin rudarskim bazenima, imaju vrlo zajedničke karakteristike. Ako je prilika koju gledate označavanje istih kutija koje su imali prethodne Ponzijeve sheme, to je vjerojatno patka.

Pogledajmo neke kriterije ili zajedničke karakteristike Bitcoinovih cloud shema Ponzi shema.

** Veliko hvala Lutci na forumu BitcoinTalk za njihov posao na ovom predlošku za pregled Bitcoin operacija u oblaku. Sve dok ova vrsta provjere nije dio postupka investitora, istraga vođena zajednicom koju pokreće mnoštvo ljudi najvažnija je. **

Crvene zastave Ponzi sheme za rudarstvo u oblaku (preuzeto iz Lutkinih kriterija)

 1. Nema javne adrese za rudarenje / Korisnici nisu u mogućnosti odabrati vlastite bazene

  Kad unajmite snagu raspršivanja od rudara iz oblaka, to i želite samo iznajmljivanje snage raspršivanja. To znači da bi bazen u kojem doprinosite trebao biti vaš vlastiti izbor. Operater rudarskog oblaka kod kojeg unajmljujete također može imati bazen radi praktičnosti, ali ne bi trebao zahtijevati da ga koristite. Nema razloga da rudarski bazen sakrije svoju javnu rudarsku adresu, to jednostavno nema smisla.

 2. Nema podrške dobavljača hardvera / ASIC-a

  S obzirom na to da su ogromne količine operacija u oblaku Ponzijeve sheme, industrija gotovo zahtijeva uzvikivanje od svog dobavljača hardvera kako bi osigurala kupcima da doista rudari bruje u njihovo ime. Ako vaša tvrtka za rudarstvo u oblaku ne može dokazati da posjeduje svoj hardver (bez postavljanja dodatnih pitanja), trebali biste ponovno razmisliti.

 3. Nema slika ili snimaka njihovog hardvera ili podatkovnog centra

  Uobičajena je praksa da se rudari zatvaraju oko mjesta na kojem se nalaze njihovi podatkovni centri. Dakle, ne očekujte da ćete dobiti robusne slike ili snimke koje dovode u pitanje objekt ili vlasnike. Međutim, trebali bi postojati neki dokazi, a izvan njihovog mjesta, slike ili videozapisi ne bi trebali izgledati kao da nešto skrivaju.

 4. Nema ograničenja koliko snage raspršivanja možete unajmiti

  Davatelji usluga u oblaku u svakom će trenutku imati pri ruci ograničenu snagu raspršivanja. Nadalje, proširenje inventara neke operacije zahtijeva vrijeme i može biti ograničeno tržišnom opskrbom ASIC-a i drugim čimbenicima. Upitno je da rudar u oblaku ne dijeli zalihe zaliha sa svojim kupcima. Što vas najviše brine, prijestupnici će vam obećati trenutnu i neograničenu skalabilnost.

 5. Sheme isplata preporuka

  Često će rudarske Ponzijeve sheme sadržavati i oblik višerazinskog marketinga koji potiče članove na nova ulaganja. Članovi se potiču da razvijaju vlastite timove, a svaki novi član koji uvećava povećava svoje nagrade.

 6. Anonski operateri

  Ako su vlasnici anonimni, krenite dalje. Postoji malo ili nimalo razloga da budete anonimni operater usluge rudarstva u oblaku. Ako pruže identifikaciju, dvaput je provjerite, raspitajte se i obavite detaljnu analizu.

 7. Nema jasnog puta za oduzimanje

  Trebale bi postojati dobro definirane metode za povlačenje sredstava ili zatvaranje ugovora o najmu.

 8. Zajamčena dobit

  Nadrilijek, nadriliječnik, nadriliječnik!

Ako je bilo koja od ovih crvenih zastavica prisutna u poslu u oblaku, uzmite trenutak i razmislite zašto.

Power Mining Pool: Studija slučaja za Ponzi sheme rudarstva u oblaku

Početna stranica Power Mining Pool

Udžbenički primjer Ponzijeve bazena za rudarstvo u oblaku, Power Mining Pool.

Power Mining Pool bio je tipična Ponzi shema Bitcoin mining pool-a, a čak je obuhvaćao i referalni sustav s više nivoa marketinga (MLM). Gledajući unatrag, sada je puno lakše vidjeti crvene zastave koje su tada bile prisutne. Pogled unatrag je dvadeset i dvadeset.

Crvena zastava # 1 Power Mining Pool nije imao javnu rudarsku adresu i nisu dopuštali rudarstvo izvan vlastitog bazena.

Crvena zastava # 2 Nema odobrenja ili znaka odobrenja od dobavljača hardvera. Ništa se ne može naći na Redditu, Telegramu, BitcoinTalku itd.

Crvena zastava # 3 Ozbiljan nedostatak informativnih slika. Arhiva Power Powering Pool prikazuje web mjesto prožeto slikama i nejasnim copywritingom. Pored generičkih slika, tu je i video koji ne pruža dodatni uvid u tvrtku.

Crvena zastava # 4 Nema ograničenja koliko možete uložiti. Power Mining Pool prodao je snagu raspršivanja u obliku dionica, koje je svaki investitor mogao kupiti bez ograničenja. Dionice ne bi samo predstavljale vaš zahtjev za zajamčenim povratom, već bi vam pružile više mogućnosti da se popnete u redove MLM sustava nagrađivanja.

Crvena zastava # 5 Od suradnika do predsjednika milijunaša, članovi bi se mogli penjati po redoslijedu stjecanjem novih dionica u fondu i uspješno upućivanje novih članova. Na svakom novom rangu članstva dobivali ste bonuse i veće povrate. Međutim, da biste se mogli popeti u rangu, trebali su se pomicati i vaši referali. Ne samo da morate dovesti nove uspješne članove, već i vaše preporuke. Zvuči poznato?

Crvena zastava # 6 Osnivači Power Mining Pool-a su braća i žive u srednjoj Europi. I to su sve dostupne informacije. Pretraživanje njihovih imena, Andrew i Mike Conti, otprilike je korisno kao i karikature sebe na svojoj stranici o. Uz to, a WHOIS pretraga domene tvrtke prikazuje administrativne kontakte skrivene iza usluge privatnosti imena domene.

Crvena zastava # 7 Nakon što prestati i odustati, Power Mining Pool je pokrenuo i otišao s glavnim ulaganjima članova. U početku su postojali računi članova koji su svakodnevno dobivali rudarsku dobit kako je i obećano. Međutim, uobičajeno je da rani usvojitelji Ponzijevih shema vide zaradu dok se njihova glavna ulaganja izlučuju.

Crvena zastava # 8 “Svaka dionica koju kupite zaradit će vam 70 eura.” To je obećanje izvučeno izravno s bivše podstranice suptilno naslovljenog mogućnosti. Svaka dionica košta članove 50 eura, što znači da Power Mining Pool jamči 40 posto povrata.

Power Mining Pool samo je jedan primjer usluge Bitcoin cloud mininga prožeta crvenim zastavicama i znakovima upozorenja. Zapravo, postoje mrvice dokaza koji povezuju Power Mining Pool s drugim operativnim prevarama u oblaku Bitcoin oblaka. Borba s ovim shemama igra je bijesnog mola: zatvaranje jednog stvara samo još tri.

Zaključak

Samo zato što su prisutne crvene zastavice ne znači uvijek da ste identificirali prevaru. Oni su rani znakovi upozorenja i alarmi koji nam govore da pogledamo malo dublje, istražimo dalje i ostanemo sumnjičavi. Pitanja i sumnje same po sebi nisu opasne, ali njihovo zanemarivanje jest.

Power Powering Pool bio je prepun razloga za podizanje zabrinutosti i traženje jasnoće. To je samo jedan primjer u dugom nizu Ponzi shema za rudarenje oblaka Bitcoin. BitClub Network, HashOcean, Coinmulitplier Club, MinersLab i Bitcoin Cloud Services samo je nekolicina drugih primjera.

Beskrupulozni operatori varaju ljude i varaju ih zbog novca. Ako vidite razloge za zabrinutost, podijelite ih sa zajednicom, pitajte operatere za jasnoću i budite oprezni. Nemojte to držati u tajnosti.