Začepi i uzmi moj novac

Svakog dana sve više i više ljudi shvaća vrijednost koju donosi blockchain tehnologija. Međutim, još uvijek postoji jedan naporan, iako valjan argument protiv uobičajenog usvajanja kriptovaluta – većina trgovina to ne prihvaća. Kao peer-to-peer valuta, kripto je najbolja. Ali, kakva je korist od valute ako je nigdje ne možete potrošiti?

Tu kripto kartice dolaze u obzir. Pomoću ovih kartica držite svoje omiljene kovanice i možete ih potrošiti kod bilo kojeg trgovca, čak i ako ne prihvaća kriptovalutu. Tehnologija koja stoji iza kartica pretvara u fiat u trenutku prodaje. Iako se svaka kartica koristi drugačijim pristupom, rezultat je jednak:

Trošite kripto. Trgovina prima fiat. Svi su sretni.

U ovom ćemo članku razbiti glavne projekte koji rade na tome da vam kartice dođu u ruke i potrošni kripto u džepove.

TenX

tenx kartica

Tehnologija

TenX prednjači u paketu kao kripto kartica s najvećom tržišnom kapitalizacijom, kao i prva koja predstavlja proizvod na tržištu. Kartica je izgrađena na COMIT mreža, interno stvoreni protokol usmjeravanja koji povezuje različite blockchains.

Naknade

Fizička kartica košta 15 USD za naručivanje, dok virtualna kartica (još nije dostupna) košta 1,50 USD za aktivaciju. Nakon toga naplaćuje se 10 USD godišnje za svaku vrstu kartice, ali od toga se odustaje ako tijekom godine potrošite više od 1000 USD. Uz to, naplaćuje se 2,50 USD za svaku transakciju na bankomatu koju izvršite.

TenX ne naplaćuje nikakve stope pretvorbe kada upotrebljavate karticu.

Nagrade

Prema tehničkoj knjizi TenX, dobit ćete nagradu od 1% za svaku kupnju u obliku PAY žetona. Uz to, kao nositelj PAY tokena, primit ćete dio od 0,5% ukupnog broja transakcija mreže. Iako se ovo temelji na svim valutama na mreži, nagradu ćete dobiti u Ethereumu.

Gore navedeno je trenutna shema nagrađivanja; međutim, TenX tim izjavio je da će se to uskoro promijeniti. Međutim, nisu naveli nikakve detalje.

Dostupnost

Možete koristiti svoju TenX karticu bilo gdje gdje je VISA prihvaćena izvan SAD-a. Zbog nedavnog gubitka partnera za rješavanje problema plaćanja, WaveCresta, tim je privremeno prestao izdavati nove kartice. Izjavljuju da će ponovno početi do kraja Q1 2018.

Trenutno TenX podržava samo plaćanja Bitcoin i Ethereum, ali tim također radi na integraciji Dash-a i nekih ERC20 tokena. Oni bi trebali biti dostupni u drugom kvartalu ove godine.

Monako

monako kartice

Tehnologija

Monako je odmah iza TenX-a po tržišnoj kapitalizaciji, ali brzo sustiže. Većina tehnologije Monaco je vlasnička, ali projekt koristi Mastercard i Visa akreditirani procesor plaćanja, a izgrađen je na Ethereumu. Nudeći više od samo debitne kartice, Monaco također nudi kreditne usluge i značajke automatskog ulaganja.

Monako nudi četiri vrste kartica s različitim značajkama, nagradama i naknadama. Da biste dobili svaku karticu, 6 mjeseci morate držati sljedeću količinu MCO žetona:

  • Ponoćno plava: 0 MCO
  • Rubin čelik: 50 MCO
  • Vrijedan metal: 500 MCO
  • Obsidian Black: 50.000 MCO

Monaco će proizvesti samo 999 Obsidian Black karata.

Naknade

Kao što je ranije spomenuto, naknade se razlikuju za svaku vrstu kartice, ali sve se razlikuju nema mjesečnih i / ili godišnjih naknada. Svaka kartica ima naknadu od 2% za bankomat nakon prelaska mjesečnog ograničenja koje se kreće od 200 USD za Midnight Blue do 1000 USD za Obsidian Black.

Monako naplaćuje naknadu od 1% za svaku kupnju kripto valute koju obavite.

Nagrade

Još jednom, nagrade se razlikuju ovisno o kartici koju koristite. Midnight Blue nema nagrade, dok Ruby Steel i plemeniti metal kartice imaju 1%, odnosno 1,5% povraćaja novca. Obsidian Black ima 2% povrata novca. Sve nagrade su u MCO žetonima.

Uz to, kartice plemenitih metala i obsidijanske crne uključuju LoungeKey Airport Lounge Access.

Dostupnost

Kartice Monaka trenutno nisu dostupne. Tim će kartu dijeliti u fazama, počevši od Azije, zatim Europe, i na kraju, Sjeverne Amerike.

Kartice će u početku podržavati tokene Bitcoin, Ethereum i Monaco.

Centra

Tehnologija

Nakon strmog pada tržišne kapitalizacije, otkrivamo Centra. Kartica koristi modul mehanizma za pretvorbu valuta (CCE) koji čeka patent za olakšavanje razmjene između valuta. Korištenjem Centrachaina projekta također možete stvoriti pametne ugovore, decentralizirane aplikacije (dapps) i tokene koji su automatski podržani na Centra kartici.

centra kartice

Slično Monacu, Centra nudi tri kartice s različitim naknadama, ograničenjima i nagradama. Da biste dobili svaku karticu, morate kupiti sljedeće iznose CTR žetona:

  • Centra plava: 50 CTR
  • Centra Gold: 10.000 CTR
  • Centra crna: 100.000 CTR

Naknade

Aktiviranje vaše kartice košta 20 USD. Godišnje naknade za svaku karticu kreću se od 50 USD u CTR za plavu do 500 USD u CTR za crnu.

Tu je i naknada za bankomat u iznosu od 2,50 USD za USD i 1,00% + 3,00 USD za ATM naplatu za podizanje sredstava koja nisu USD.

Sve tri kartice imaju 0% naknada za potrošnju i zamjenu.

Nagrade

Svakom nadogradnjom kartice dobivate dodatne nagrade. Centra Blue daje 0,2% povrata gotovine, Centra Gold 0,5%, a Centra Black nagrađuje 2,0% povrata novca. Black također nudi “ekskluzivne nagrade za članove”, ali Centra ne precizira koje su to.

Dostupnost

Trenutno samo ICO suradnici imaju pristup Centra karticama. Međutim, korisnička podrška navodi da će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci voditi dodatne kampanje s karticama.

Prva izdanja kartica podržavaju Bitcoin, Ethereum, Centra, Dash, Litecoin, Zcash i Monero.

TokenCard

tokencard

Tehnologija

Posljednji na našem popisu je TokenCard. Koristeći mrežu Ethereum, TokenCard vam daje potpunu kontrolu nad vašim sredstvima. Kombinirajući aplikaciju novčanika s karticom, možete odabrati kako želite da se svaka kupnja podijeli između vaših novčića.

Naknade

Tim nije odlučio o tome kakva će biti godišnja struktura naknade za držanje kartice ili hoće li vam naplatiti primanje kartice. Tamo je 1% naknade za licencu za svaku transakciju da tim isplati nositeljima TKN-a.

Nagrade

Ni na web mjestu ni u bijeloj knjizi ne spominju se nikakve povrate novca.

Dostupnost

TokenCard još nije dostupan. Projekt javni putokaz pokazuje da će u roku od 3 do 6 mjeseci biti javno dostupan s kraćim rokom za glavne suradnike. TokenCard podržava Ethereum i ERC20 tokene.

Može biti samo jedan

Pa ne baš. Baš kao i tradicionalne debitne i kreditne kartice, vjerojatno je da većina ovih kartica, ako ne i sve, preživi. Dok dalje razlikuju svoje nagrade, možda ćete se naći, recimo, TenX za putovanja, a Monaco za ručavanje.

To nisu jedini projekti koji rješavaju problem potrošnje. Tvrtke poput Shift i Bitpay već neko vrijeme nude Bitcoin debitne kartice. S druge strane, Omisego se trgovačkoj strani transakcija bavi kao gateway za obradu plaćanja.

Bez obzira koji projekti pobijede, poruka je jasna – kripto će uskoro postati transakcijska valuta kakva je oduvijek trebala biti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me