Podjela dionica bitcoina

Ne možete proći sat vremena na forumima kriptovaluta, subreditima ili Twitter chatovima, a da ne čujete savjet za hodl. Za neupućene, “hodl” je postao krik za zajednicu kriptovaluta. Sažima savjet da zadržite imovinu, čak i kad se suočite s nestabilnošću tržišta. Hodleri zauzimaju stav da će blockchain dugoročno pobijediti, pa bi ulaganja u Bitcoin, Ethereum i druge projekte trebala biti dugoročna igra. Ovim razgovorom o dugoročnom držanju, podjela dionica Bitcoina raste. Ulagači žele znati kamo smjestiti imovinu kako bi maksimizirali rast uz izbjegavanje rizika.

Dugoročno ulaganje u kriptovalutu je na prekretnici. Sada institucionalni ulagači i privatni kapital počinju primjećivati ​​dobit koju će imati kriptovalute. Legitimni alati za ulaganje poput uzajamnih fondova i portfelja bilansa dobivaju na snazi. Newyorška burza čak navodi Bitcoin indeks (NYXBT). Kripto više nije rubna supkultura. Brzo stječe priznanje i legitimitet.

Uspon Cryptoa kao legitimnog investicijskog sredstva mnoge je ulagače ostavio znatiželjnima. Mogu li ulagati u kripto redoslijed desetljeća? Je li stavljanje moje mirovinske ušteđevine u kriptovalute dobra ideja?

Iako sam siguran da bi neki kripto-stradalnici s oduševljenjem s oduševljenjem rekli da, ovaj članak zauzima odmjereniji i nijansiraniji pristup. Ako govorite o istinskom dugoročnom ulaganju, redoslijedom desetljeća, dodavanje raznolike kriptografije kao dijela cjelovitog portfelja ima neke prednosti. Postoje i ozbiljni nedostaci koji znače da biste trebali nastaviti investirati i na redovnom tržištu dionica. Međutim, podjela dionica Bitcoina uopće ne mora biti podjela ako usvojite pravu strategiju.

Potencijal rasta

Nema sumnje da ulaganje u Bitcoin i druge kriptovalute ima ogroman potencijal rasta. Između 1. siječnja 2017. i 1. siječnja 2018. S&P 500 narastao je 22%. To je enormna godina za burzu. U istom vremenskom razdoblju Bitcoin je porastao za 1300%. Nevjerojatan je povrat ulaganja koji trgovac kriptovalutama može vidjeti.

Doduše, 2017. je bila masovna godina za Bitcoin i sve kriptovalute. Usporedba dionica Bitcoina nije baš poštena za 2017. Istina je da još nemamo dovoljno povijesnih podataka o Bitcoinima da bismo mogli predvidjeti prosječne godišnje prinose. 2017. je bila toliko enormna anomalija godine da bismo pogriješili pretpostavljajući da će sve godine biti slične.

U doglednoj budućnosti postoji velika šansa da će mnoge kriptovalute i dalje cijeniti u vrijednosti. Usvajanje blockchaina samo se ubrzava i mnogi će projekti postati vrijedniji kao i oni. Ukupni potencijal rasta za dugoročno ulaganje u kripto daleko premašuje potencijal za ulaganje na burzi.

Volatilnost

Masivni naopako i lomljivi minus dvije su strane iste medalje kad je kripto u pitanju. Na medvjeđem tržištu, sve vaše investicije na vrhuncu brzo se pogoršavaju. Može biti teško podnijeti gubitke kad dugoročno hodate. Teži su, međutim, gubici koji se nikad ne oporave.

Iako će blockchain i distribuirane knjige vjerojatno na kraju pobijediti, ne postoje jamstva da će bilo koji od trenutnih blockchain projekata na tržištu završiti uspješno. Projekti koji se danas čine dobrom idejom mogli bi se natjecati sljedeće godine. Ovo je stvarnost dugoročnog ulaganja u kripto prostor. Izazov je odabrati pobjednike i ostati na vrhu svojih ulaganja kad stvari izgledaju kao da bi mogle početi ići po zlu.

To je puno posla i rizika za mirovinski račun ili plan uštede na fakultetu za vaše dijete. Ulaganje u kriptovalute i dalje je toliko špekulativno da se čini neskladnim razmišljati o tome u kontekstu umirovljenja ili štednje na fakultetu.

Volatilnost i špekulacije glavni su razlog zašto tradicionalno tržište dionica još uvijek ima smisla kao sredstvo ulaganja za dugoročne, predvidljive prinose. Naravno, ni tamo nema garancija. Ako ste 2009. planirali otići u mirovinu, vjerojatno ste morali raditi još 5 godina prije nego što se vaš portfelj stabilizirao. U cjelini, međutim, možemo puno lakše predvidjeti tržište dionica nego kripto, a rijetko je da dionice javnog poduzeća padnu na nulu.

Diversifikacija

Jedan od načina za ublažavanje volatilnosti dugoročnog ulaganja je diverzifikacija. Umjesto da se sve kladite na jedan ili nekolicinu projekata, razmislite o kupnji malog udjela u puno projekata. Dovoljan je samo jedan pogled na coinmarketcap običnog dana da se vidi zašto ovo ima smisla. U svakom trenutku neki projekti dobivaju, dok drugi gube. Diverzifikacija vam pomaže prosječno utvrditi dobitak i gubitak. Svakako, ublažava ogroman potencijal rasta, ali ublažava i gubitke.

Diverzifikacija čini kripto privlačnijom investicijom koja i dalje ima velike napore uz manje volatilnosti. Međutim, određivanje u koje projekte treba ulagati i na koju raspodjelu još uvijek može potrajati. Uz to, morat ćete redovito uravnotežavati svoj portfelj kako ne bi postao pretežak za jedan projekt. Ponovno uravnoteženje zahtijeva razmjenu s mnogim narudžbama, a to može brzo postati skupo. Također ćete morati često pregledavati popis projekata u svojoj dodjeli i biti u toku s vijestima o tim projektima.

Indeksno ulaganje

Novi razvoj ulaganja u kriptovalute su indeksni fondovi. Ti fondovi prate vrhunske kriptovalute i automatski se uravnotežuju na temelju tržišne kapitalizacije. Umjesto da kupujete kriptovalute izravno, kupujete udio u indeksnom fondu. Ovo automatizira veći dio procesa istraživanja i diverzifikacije. Umjesto toga, sada samo pratite cjelokupno kretanje tržišta kriptovaluta.

Na primjer, indeksni fond može posjedovati proporcionalni udio od top 50 kriptovaluta. Ako projekt počne kliziti i ispadne iz top 50, fond automatski prodaje te kovanice za bilo koji novi projekt koji je ušao u prvih 50. Kao rezultat toga, vaša se imovina širi na 50 različitih kovanica i postajete izloženi cijelom tržištu.

Indeksno ulaganje popularno je i na tradicionalnom tržištu dionica. Warren Buffett pohvalio je indeksno ulaganje kao najbolji način da pojedinačni ulagači iskoriste sveukupno tržište dionica. Čak je naložio vlastitom imanju da ostane 90% uloženo u S&Indeks P 500 nakon što umre. Tijekom godina, složeni interes ulaganja u indeks desetljećima donijet će velike dividende.

Porezi…

Za dugoročne ulagače jedan od ozbiljnih razloga je smanjenje porezne obveze. U Sjedinjenim Državama nema poreznog zaklona za ulaganja u kriptovalute. Svaki put kad prodate, morat ćete platiti porez na kapitalnu dobit na svojoj kripto. Ti porezi mogu ozbiljno utjecati na vašu zaradu.

S druge strane, američka vlada (i većina vlada u svijetu) nudi porezno povoljne račune za mirovinu, fakultetsku štednju i druge oblike dugoročnog ulaganja na tržištu dionica. Većina ljudi ne shvaća razinu do koje bi porezi trebali utjecati na vašu odluku o tržištu dionica Bitcoina.

Situacija svakog pojedinca razlikovat će se, ali uzimajte u obzir poreze prilikom razmatranja dugoročnih koristi dane strategije ulaganja.

Mješovita torba

Za većinu ulagača zainteresiranih za dugoročno ulaganje u kriptovalute ima smisla držati diverzificirani kripto portfelj uz raznoliki portfelj dionica. Bitcoin i kripto trebali bi biti dio vaše cjelokupne strategije ulaganja. Međutim, nemojte zanemariti stabilnost i porezne prednosti burze i nemojte ulagati u kripto više nego što si možete priuštiti da izgubite.