Jedan od najvećih utjecaja koji je blockchain imao 2017. godine uglavnom ostaje neprimijećen.

Kao tehnologija koja bi mogla popraviti gotovo svako poduzeće, blockchain je omogućio tisućama poduzetnika da počnu uranjati u načine za rješavanje svjetskih problema iz novog i neistraženog kuta.

Neki od najsjajnijih umova na svijetu bacili su šešire u blockchain prsten i usput stvorili tisuće radnih mjesta.

Nije važno potječete li iz programa, financija, marketinga, pisanja, umjetnosti ili čak ribolova – postoji mjesto za vas negdje u blockchain svijetu sve dok ste spremni, sposobni i voljni učiti.

Međutim, da biste se prije nego kasnije zaposlili, važno je razumjeti vještine potrebne za bitcoin poslove i blockchain karijeru.

Postoji pregršt traktata u koje se možete useliti od mjesta na kojem ste danas:

HTML

Programiranje: Imati temeljno, srednje ili napredno razumijevanje jezika kao što su Javascript, Python, C #, C ++, Java pomoći će vam u toni. Iako ćete možda moći primijeniti te iste skupove vještina na izravno kodiranje blockchaina, postoje i drugi projekti poput Ethereuma koji zahtijevaju nove jezike poput Solidity. Potreba za talentom za programiranje vodeća je na vrhu ljestvica za najveću ponudu blockchain poslova.

financije

Financije: Mnoge financijske tvrtke traže ljude koji paze na svijet kriptovaluta, da tako kažem. S toliko projekata koji iskaču iz drvene građe i tako oštrih skokova i padova kriptomarketa svakodnevno, financijski svijet treba više ljudi koji su spremni živjeti i spavati na blockchainu i bitcoin tržištima.

marketinški bitcoin

Marketing / PR / Komunikacije: Olako rečeno, marketing i komunikacije nisu bili jaka strana mnogih projekata u 2017. U onome u čemu su se mnogi blockchain timovi istaknuli talentom za programiranje, jednako im je nedostajalo da prodaju svoju ideju. Iz skupine je najlakše i najkomičnije istaknuti kako je Tron (TRX) u osnovi plagirao čitav njihov engleski dokument i smanjio im tržišnu kapitalizaciju za gotovo 5 puta u nekoliko dana nakon vijesti.

Gdje trebam živjeti da bih dobio bitcoin karijeru ili blockchain posao?

Bit će vam drago kad čujete da je većina poslova vezanih uz bitcoin i blockchain slični etosu njihove industrije: decentralizirani.

Strašna potreba za blockchain pametnim talentom ruši granice i 9-5 putovanja na posao, a dobar dio svih blockchain projekata radi s udaljenim timovima.

Širom svijeta postoji nekoliko žarišnih točaka koje su pogodne za umrežavanje i trljanje lakata, a preseljenje u jedan od tih gradova moglo bi olakšati izravno povezivanje s timovima. Nekoliko glavnih gradova za blockchain poslove uključuje:

  • San Francisco – San Francisco je jedan od onih gradova u kojem ćete teško naći područje na kojem možete baciti kamen i ne pogoditi nekakav višemilijunski startup ili šator beskućnika. SF je dom Coinbase, Ripple, Tezos i nekoliko uspostavljenih kripto-fokusiranih hedge fondova i VC fondova.
  • New York City – New York je strašan grad pun energije i blockchain startupa. Područje NYC / Brooklyn / Queens dom je tona tvrtki usmjerenih na blockchain, uključujući ConsenSys suosnivača Ethereuma Josepha Lubina, decentraliziranu burzu Airswap i desetke kripto hedge fondova i tvrtki s rizičnim kapitalom.
  • Boston – Boston je žarišna točka za poslove kriptovaluta, jer mnoge tvrtke migriraju kako bi bile bliže dubokom talentu Harvarda i MIT-a.
  • Austin – Glavni grad države Lone Star drži blockchain čudnim i dom je stotinama kriptovaluta i tvrtki poput Factoma.

Značajna međunarodna žarišta: London, Beč, Berlin, Kopenhagen, Zug, Hong Kong, Moskva i mnogi drugi.

Konačne misli – početak rada u potrazi za bitcoin i blockchain poslovima

Intersekcionalnost između blockchain tehnologije i naizgled beskonačnih slučajeva upotrebe, u kombinaciji s temeljnim apetitom za rizikom i sposobnošću rada s neizvjesnošću, otvorila je vrata tisućama bitcoin poslova i blockchain poslovima.

Web stranice s popisom poslova poput Naval Ravikant’s AngelList počinju dobivati ​​sve više i više tvrtki koje traže stalne programere blockchaina, marketere i druge kripto pametne talente.

Freelancing web stranice poput UpWork, koja blockchain je zabilježio kao najbrže rastuću vještinu u 2018. godini, imaju sve vrste projekata koji traže razne blockchain pametne talente.

Također biste mogli postati korporativni i prijaviti se za rad u tvrtkama koje trenutno imaju blockchain pozicije kao što su Samsung i IBM, ili jedan od mnogih behemota poput Salesforcea koji planira istražiti novu tehnologiju u budućnosti.

Trenutno je angažirano mnoštvo sjajnih tvrtki i projekata ispunjenih sjajnim ljudima – baš poput ove. Njihovo pronalaženje može biti jednostavno kao odlazak na blockchain i kriptovalutne konferencije i okupljanja ili prisustvovanje jednom od mnogih hackathona širom svijeta čiji je cilj okupiti ambiciozne kreatore.