Što je sigurnosni token? Smatra se sljedećom velikom stvari u prostoru kriptovaluta, sigurnosni tokeni u posljednje vrijeme privlače veliku pažnju. Razvija se bitka između regulatora i nevezanih tržišta kriptovaluta. Svakako se ovdje isplati biti na prvoj crti promatrajući kako se drama odigrava.

ICO-i su na putu da povećati kapital na rekordnim razinama u 2018. Nevjerojatno je svjedočiti kako je ova nova klasa imovine u samo nekoliko kratkih godina preuzela tradicionalno financiranje potpomognuto rizikom. Naravno, ovo nije prošlo nezapaženo među vlastima. Kako se veliki brat sprema uskočiti, stvaraju se novi zanimljivi projekti i tehnologija za kriptovalute koji će se sastati s regulatorima i osigurati da budućnost ulaganja ostane u skladu.

Tokenomics

Većina ljubitelja kriptovaluta do sada će biti upoznati s uslužnim tokenima. Da rezimiramo, uslužni tokeni su digitalni oblik razmjene vrijednosti koji se može koristiti trenutačno ili u budućnosti za korištenje mreže kriptovaluta. Međutim, danas ćemo se usredotočiti na novo dijete u bloku, sigurnosni token.

Što je sigurnosni žeton

Čini se da je temeljna razlika u sigurnosnim tokenima obrazloženje investitora da ih kupi. Zajednica sigurnosne tokene smatra investicijskim ugovorom sličnim onom tradicionalnih financijskih instrumenata. I baš poput tih instrumenata, ako se investitor nada da će kroz token dobiti prihodi, dividende, i / ili povoljna kretanja cijena onda je to vrijednosni papir.

Otkrivanje razloga iza kojih stoji svaka investicijska odluka nije lako obraditi ili čak standardizirati. U konačnici to se svodi na utvrđivanje ima li token neki slučaj upotrebe (npr. Kupnju i upotrebu tokena za uslugu streaminga video zapisa) ili samo za kasniju prodaju s dobiti. Ali gdje i kako će se stvoriti ti sigurnosni tokeni?

ICO-ov procvat nije nimalo važan zahvaljujući uvođenju Ethereum-ovog ERC-20 tokena. Taj standard pruža jednostavan okvir od kojeg možete pokrenuti vlastiti token, umjesto da gradite vlastiti blockchain. Međutim, Ethereum je daleko više decentraliziran pokret i nema veze s regulatorima ili službenim investicijskim kanalima. Unesite Polymath. Projekt kojem je cilj sve to promijeniti.

Polimat

Jednostavno rečeno, Polymath želi biti Ethereum platforma sigurnosnih tokena. Ambiciozno se nadaju postići isti takav uspjeh stvaranjem prvog standarda sigurnosnog tokena kriptovalute, ST-20. Postoji vrlo stvarna potreba da se investitori zaštite od određenih vrsta ICO prevara. A Polymath u suradnji s regulatorima samo bi mogao biti odgovor.

Što je sigurnosni token. Predviđeni put polimatske platforme

Predviđeni put polimatske platforme

Protokoli polymath ugrađuju u bilo koji znak mogućnost da samo provjereni investitori kupuju, prodaju i zamjenjuju vrijednost. Uz KYC / AML i druge regulatorne zahtjeve, i ulagači i izdavatelji mogu pratiti svoja sredstva i izbjeći da bilo koji odtekne s ostalim novcima.

Ovo bi potencijalno moglo promijeniti igru ​​u prostoru kriptovaluta jer se šuška da velike količine institucionalnog novca samo sjede sa strane i čekaju da sigurno uključite se u tržišta virtualnih valuta. Za duboko ronjenje u svijet Polymath-a, pogledajte naš vodič.

tZero tZero

TZero, s druge strane, želi izgraditi platformu koja omogućuje trgovanje kripto vrijednosnim papirima. Kao što znate, već postoji puno razmjena kripto valuta, ali tZero želi biti jedna od prvih razmjena koje regulira SEC. Osnivač Patrick Byrne vjeruje da bi to mogao biti sljedeći NASDAQ, osim na blockchainu.

Posebno zanimljiva prednost koju projekt promiče je 10% bonusa bruto prihoda tromjesečno vlasnicima tokena. Drugim riječima, tZero nudi jedan od prvo viđenih planova dividende za ulagače u kriptovalute. Ovo bi opet moglo biti pravi proboj jer regulirane tvrtke i institucionalni investitori dobivaju priliku da sigurno tokeniziraju svoju imovinu na blockchainu i iskoriste poznate koncepte poput dividendi i tako dalje.

Gdje su standardi?

Pa gdje onda stojimo na pravilima kada su u pitanju sigurnosni tokeni? Nažalost, još uvijek gazimo mutnim vodama regulacijskog bazena. Međutim, u ovom sivom području regulatori još uvijek imaju na raspolaganju neke alate, posebno u SAD-u:

Howeyev test

Howeyev test uveo je Vrhovni sud 1940-ih kako bi procijenio kvalificira li se transakcija kao ulaganje. Ovo se mjerilo uglavnom bavi financijskim instrumentima koji se odnose na američko pravo. I, naravno, kao što je prethodno navedeno, uvelike ovisi o tome je li dobit primarni motiv.

U nedavnom vladajući, SEC je zaključio da se i Bitcoin i Ethereum ne smatraju vrijednosnim papirima. Međutim, ova presuda postavlja nekoliko stvarnih pitanja o definicijama tokena koje smo pogledali ranije. Mnogi ulagači drže Bitcoin isključivo kao zalihu vrijednosti i / ili kako bi nagađali o kretanju cijena. Tada se čini da službena definicija što je sigurnosni token može ovisiti isključivo o mišljenju DIP-a i drugih regulatora.

SEF & SAFT

SAFT je kratica za Jednostavni sporazumi za buduće žetone i izumljen je na stražnjoj strani Jednostavno ulaganje za budući kapital ugovor. SAFE je pionir Y-Combinatora, inkubatora za prepoznavanje i razvoj novih poduzetnika. Ideja je bila stvoriti jednostavan ugovor između tvrtke i investitora / investitora. Ako investitor investira rano dok se tvrtka razvija, dobit će pravo na kupnju kapitala kada ta tvrtka stavi na raspolaganje dionice.

Kao ilustraciju ove točke, GSR Capital iz Pekinga je početkom ove godine potpisao pismo o namjeri za kupnju tZero tokena u vrijednosti od 160 milijuna USD koristeći SAFE ugovor. Dio sporazuma obuhvaćao je cijenu po žetonu od 10 USD:

“TZERO je najavio potpisivanje pisma o namjerama (LOI) s GSR Capital (GSR), privatnom vlasničkom tvrtkom organiziranom prema zakonima Hong Konga, za sudjelovanje u ponudi tZERO-ovih sigurnosnih žetona (STO).”https://t.co/RftnltTvgO

– tZERO (@tzeroblockchain) 29. lipnja 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ista ideja odnosi se na sigurnosne tokene i u ovom bi se slučaju moglo tvrditi da je zapravo korišten SAFT sporazum. Vrijedno je napomenuti da mnogi ICO-i nemaju niti djelujući proizvod prije nego što traže sredstva. SAFT sporazum je idealan u ovoj situaciji i donosi veći osjećaj sigurnosti investitoru jer token očekuje dobiti u budućnosti.

Kamo dalje?

Vlasti širom svijeta dugo i naporno razmatraju kako se nositi s tržištem kriptovaluta. Decentralizirana priroda mnogih kripto mreža vrši pritisak na vlade i regulatore jer njihova nadležnost završava na granici, dok ih Bitcoin i altcoins prelaze bez napora.

Ako se tvrtka registrira u SAD-u, regulatorni organi mogu im imati na raspolaganju više mogućnosti. Ali što ako je uspostavljena u kripto prijateljskoj naciji poput Švicarske ili Singapura? To ne isključuje vrlo stvarnu potrebu za uspostavljanjem boljih sustava za zaštitu ulagača u kriptovalute. I prilično je jasno da postoji sve veća potreba za kripto samoregulacijom.

Ne, ne, sigurnosni tokeni su tu da ostanu. Veliko je pitanje, koliko dugo? Nadamo se da vam je ovaj vodič o tome što je sigurnosni token koristan. Obavezno pratite prostor kako biste vidjeli kako glasi sljedeće poglavlje.