Blockchain tehnologija vidi široko prihvaćanje u mnoštvu sektora kao alternativno sredstvo za poslovanje. Niske nadređene i trenutne mogućnosti nadgledanja blockchain mreža mogu tvrtkama donijeti veliku prednost na tržištu. Sada pojavljuje se da svjetske vojske također žele iskoristiti ovu jedinstvenu tehnologiju.

Broj vojnih organizacija koje se bave stjecanjem blockchain tehnologije raste. Vojske iz Sjedinjenih Država, Kine i Indije već su javno objavile vojne programe temeljene na blockchainu. Kao što ćete tek naučiti, vodi se tiha utrka u naoružanju između zemalja koje žele prve oružati blockchain tehnologijom. Možda ne mislite da blockchain tehnologija može ubiti, ali kad se primijeni na vojni logistički lanac, može poboljšati ubojitost cjelokupne borbene snage.

Vojna investicija

2018 Zakon o odobrenju nacionalne obrane je u zakon donio predsjednik Donald Trump. Ovo zakonodavstvo uključuje jezik specifičan za blockchain. Točnije, Zakon kaže da se financiranje mora izdvojiti za stvaranje brifinga o cyber aplikacijama blockchain tehnologije.

Predsjednik Donald J Trump potpisuje sliku zakona putem Wall Street Journal-a

Zakon o autorizaciji Nacionalne obrane iz 2018. uključuje financiranje brifinga o tehnologiji blockchain. Slika putem Wall Street Journal-a.

Odredba o istraživanju blockchaina podijeljena je u dvije kategorije. Prvi dio posvećen je praćenju kako strane sile, ekstremisti i kriminalci koriste tu tehnologiju. Ovom će se procjenom provjeriti može li se bilo koja od metoda vanjske organizacije uspješno primijeniti na američku vojsku. Čini se da američka vojska želi ne zaostajati na blockchain bojnom polju i pomno nadgleda globalno oružani razvoj blockchaina kako bi osigurala buduću dominaciju.

Drugi dio zakona uspostavlja odbor za ispitivanje trenutne i planirane upotrebe blockchain tehnologije na saveznoj razini. Konkretno, račun obuhvaća upotrebu blockchain tehnologije u infrastrukturnim projektima. Države žele kapitalizirati financiranje. New York je najavio planove za otvaranje NYC Blockchain Resource Center u svibnju ove godine.

Integracija blockchaina u infrastrukturne projekte također bi mogla pomoći u poboljšanju odnosa s javnošću. Trenutno mnogim od ovih projekata nedostaje transparentnost potrebna za stjecanje povjerenja javnosti. Kad uzmete u obzir količinu političkog korupcija s kojima se susrećemo u posljednjih nekoliko godina lako je shvatiti zašto javnost gubi povjerenje u ove projekte. Dodavanje protokola temeljenog na blockchainu moglo bi pomoći ublažiti zabrinutost i povećati razvoj. Političari poput David Cameron pokrenuli svoje kampanje propovijedajući blagodati integracije.

Mogućnosti trenutnog konsenzusa koje pruža blockchain tehnologija mogle bi igrati glavnu ulogu u određivanju prioriteta i financiranja državnih projekata u budućnosti. Rusija već koristi program zasnovan na blockchainu tzv Aktivni građanin što omogućava ljudima da glasaju o nepolitičkim pitanjima poput ograničenja brzine, imenovanja javnog vlasništva i autobusnih linija.

Fleksibilno financiranje

Viši potpredsjednik javnog sektora Vijeća za industriju informacijske tehnologije, Trey Hodgkins, objasnio je važnost zakona i njegovu strukturu. Hodgkins je objasnio da je cilj zakona stvoriti fleksibilno financiranje koje bi se moglo koristiti za proučavanje širokog spektra aplikacija za blockchain tehnologiju.

Već se primjeri upotrebe blockchaina pojavljuju u svakom vojnom sektoru, od osobne identifikacije do ciljanja oružja, do upravljanja lancem opskrbe. Učinkovitost koju pruža ova tehnologija mogla bi biti upravo ono što američka vojska treba poboljšati, kako neki smatraju, rasipan trenutno postojeći sustavi.

Slika za prepoznavanje lica temeljena na blockchainu putem Biometrida

Prepoznavanje lica zasnovano na blockchainu. Slika putem Biometrida

NATO

NATO-ova agencija za komunikacije i informiranje još je jedan primjer dobro financirane vladine organizacije koja u sljedećem desetljeću želi oružati blockchain tehnologiju. Zanimljivo je da je NATO prvenstveno usredotočen na logistiku i financije aplikacije za tehnologiju.

NATO trenutno procjenjuje prijedloge u vezi s blockchain integracijom. Dužnosnici su najavili da će se ugovori dodjeljivati ​​od Izazov za inovacije, dio summita koji je usredotočen na integraciju nove tehnologije u bojište. Prijavljeno je da je Agencija za obrambene napredne istraživačke projekte (DARPA) je također jako uključen u program. DARPA je zainteresirana za sigurnu razmjenu poruka i transakcije platforma.

Utrka blokovskog oružja

SAD i njihovi saveznici nisu sami u svojim težnjama da oružjem blokiraju. Čini se da se Kina također zalaže za brzu integraciju ove inovativne tehnologije. Narodnooslobodilačka vojska (PLA) objavila je članak ove godine u kojoj ističu specifične vojne primjene za blockchain tehnologiju. Članak sugerira da je za Kinu presudno važno da ne zaostaje u usvajanju.

Weaponize Blockchain – “Ratovi medija”

Kina već godinama promatra blockchain tehnologiju. Ako dublje kopate, vojne reference na blockchain možete pronaći još 2016. godine Nacionalna obrambena znanost & Tehnologija objavio je članak pod nazivom “Blockchain tehnologija i njezina potencijalna vojna vrijednost”. Članak se usredotočio na integraciju blockchaina u obavještajne operacije, nadzor životnog ciklusa oružja, sustave upravljanja osobljem i vojnu logistiku.

Indija

Indijski su dužnosnici izrazili zabrinutost i zbog oružanog bloka. Nedavno članak koju je objavila skupina indijskih znanstvenika istaknuli su kako bi se ova tehnologija mogla upotrijebiti za hakiranje visokih sigurnosnih vojnih sustava u bliskoj budućnosti. Rad objašnjava da bi se u budućnosti kombinirana računalna snaga blockchain mreže mogla iskoristiti kako bi nadjačala trenutnu dostupnu računalnu obranu.

Oružite Blockchain

Rečeno je da je “rat majka inovacija” i ako je to istina, blockchain tehnologija uskoro će proći kroz renesansu jer je globalna utrka u naoružanju upravo grijanje gore. Ova inovativna tehnologija može se koristiti u gotovo svim aspektima vojske. Ulog je velik u ratnoj igri, a čini se da blockchain tehnologija može zemljama pružiti učinkovitija sredstva za vođenje ratnih poslova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me