Dugo očekivani Project Infinity ušao je u fazu izvršenja ovog mjeseca pod oblakom nadzora nezadovoljnih bivših zaposlenika. NEX grupa obećala je da će Project Infinity rezultirati potpunom integracijom blockchaina i usmjeravanjem usluga nakon trgovine u jedinstvenu interoperabilnu blockchain arhitekturu. Kripto zajednica je tijekom početne najave naišla na pohvalu za taj koncept, ali taj val podrške brzo se zakiselio nakon kruga paljbi.

Project Infinity prvi je put dospio u naslove u svibnju 2017. Programeri platforme nastojali su stvoriti sigurniju i učinkovitiju platformu za trgovanje za korisnike NEX-a. Rukovoditelji NEX-a stavili su blockchain integraciju kao evoluciju trgovinskog sektora. I, hajp oko projekta bio je masivan.

Premotajte unaprijed do danas, a projekt sada premašuje proračun za 31 milijun dolara, s malo napretka, osim buke bivših zaposlenika. Ako su glasine istinite, to stavlja Project Infinity na vrh popisa najskupljih blockchain integracija do danas.

Troškovi integracije

Poput toliko velikih projekata distribuirane knjige prije njega, ukupni troškovi integracije novog blockchain sustava bili su podcijenjeni. Nedavna izvješća bivših zaposlenika tvrde da plan nije bio ništa manje od katastrofe. Čini se da ogroman broj programera koji su pustili projekt potvrđuje ova izvješća. Jenny Knott, mozak koji stoji iza projekta, bila je među onima koji su pušteni. Ukupno je NEX grupa otpustila 90 posto razvojnog tima.

Špekulacije oko odluke stvorile su glasine o teorijama. Jedna od najraširenijih teorija je da je pucnjava naređena da smanji troškove prije potencijalne prodaje tvrtke sjevernoameričkom burzovnom diviziji CME za 5,5 milijardi dolara. Vijesti moguće prodaje NEX Grupe CME-u prvi se put pojavila u ožujku 2018. putem CNBC-ovog intervjua s izvršnim direktorom NEX-a Michaelom Spencerom. Smanjenje troškova projekta moglo bi NEX Group povećati prihode na papiru izgledati povoljnije za svoje potencijalne kupce.

NEX NY ured putem Officelovina

NEX NY ured putem Officelovina

Divizija Traiana

Podjela NEX-a odgovorna za uspjeh projekta bila je Traiana. U nedavnom intervjuu, izvršni direktor Traiane, Andreas Choussy, izjavio je da je projekt još uvijek živ i zdrav. Govorio je o razvoju projekta prije nego što se kratko dotaknuo teme masovnih paljbi. Choussy je objasnio da je projekt sada u fazi testiranja okoliša uživo s blockchain firmom Axoni. Također je potvrdio glasine da se razvojni tim dogodio značajnih smanjenja.

Axoni

Axoni je tehnološka tvrtka sa tržištem kapitala sa sjedištem u New Yorku koja tvrtkama pruža distribucijsku tehnološku infrastrukturu. NEX Group bila je među skupinom investitora koja se nedavno pridružila kampanji financiranja serije B koju je organizirao Axoni. Potvrda da je Project Infinity sada u fazi testiranja uživo s Axonijem iznenadila je mnoge bivše članove osoblja.

Axoni je potvrdio razvoj projekta. Inženjeri iz blockchain tvrtke stvorili su particioniranje privatnosti unutar mreže pomoću interno izgrađene knjige i korištenjem različitih mreža. Za razliku od Bitcoin-ovog blockchaina, koji djeluje pod potpunom transparentnošću, tradicionalni bankarski sustavi zahtijevaju dopušteni pristup određenim informacijama.

Programeri Axonija izjavili su da je projekt postigao vrlo visoku propusnost prije nego što se “politika” koja okružuje Infinity dramatično promijenila. Objasnio je da se tvrtka počela “pripremati” za akviziciju CME čineći da stvari “izgledaju dobro”.

Smanjivanja ili otkazivanje?

Mnogi bivši zaposlenici sada kažu da je pojam smanjenja grubo podcjenjivanje. Sve veći broj bivših zaposlenika rekao je da je projekt tiho otkazan prije nekoliko mjeseci. Čitavi odjeli koji su sudjelovali u projektu su nestali. Isti izvještaj zahtjevi da je NEX Grupa otpustila oko 47 od 50 programera.

Pojavljuju se problemi

Nedostaci Project Infinityja izašli su na vidjelo kad je koncept dobio dovoljno zamaha da postane službeni projekt tvrtke. Ova oznaka značila je da su za platformu potrebni brojni savjetnici, planeri i stratezi da bi krenuli naprijed. Svi su ti pojedinci dodali značajan trošak cjelokupnom projektu. Službenici tvrtke sada imaju usmjereniji pristup migraciji trgovačke platforme NEX Grupe na model zasnovan na blockchainu.

Project Infinity korisnicima je obećao vrhunsko iskustvo platforme za trgovanje temeljenu na blockchainu. Korisnici će dobiti kombinaciju moćnih trgovačkih alata i naprednih podataka koji će im omogućiti da maksimaliziraju svoj ROI za trgovanje. Među tim funkcionalnostima bila je i upotreba naprednih algoritama AI za smanjenje rizika. Uz to, blockchain protokoli smanjili bi ukupne operativne troškove.

Što je NEX?

NEX nije ponudio službeni datum izlaska Project Infinityja, ali sada kada je koncept ušao u faze testiranja uživo, trebali biste očekivati ​​izlazak platforme do kraja godine. Bit će zanimljivo vidjeti može li NEX pretvoriti ovaj fijasko u pobjedu tijekom sljedećih mjeseci. Jedno je sigurno: na trenutnom tržištu postoji sve veća potražnja za platformama za strojno učenje temeljenim na blockchainu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me