Dan Larimer je pionir kriptovaluta i blockchaina, cijenjen zbog svoje integralne uloge u plavim čipovima kriptovalutnim projektima kao što su EOS, Steem i BitShares.

Larimer (github: Bytemaster) dobro je upućen u sve blockchaine, kriptovalute i decentralizirane razmjene i čvrsto vjeruje u osobnu slobodu i slobodu.

Dan Larimer

Sljedeći članak pokušava napraviti dugačku i krivudavu povijest Larimera u pravdi kriptovaluta iz ptičje perspektive.

Brzi Dan Larimer Informacije i rani život

Projekti: EOS, Steem, Bitshares

Skup vještina: Programer, vizionar

Izumi: DPOS (Delegirani dokaz o udjelu), DAC (decentralizirana autonomna tvrtka)

Neto vrijednost: 600 do 700 milijuna dolara prema procjeni Forbesa u veljači 2018. godine

Omiljena životinja: Mačke (vjerojatno)

Larimer se identificira kao filozof i sanjar i te definicije crpi iz svog pristupa životu, učenju i radu. Larimer je bio pripisuje imanje slobodarskog pogleda, što ima smisla s obzirom na njegov cjelokupni pogled na život i filozofiju projekata.

Larimer je porijeklom iz Colorada i proveo je mnogo godina u Floridi i Virginiji (diplomirao na Virginia Techu 2003.).

Larimer se u osnovi rodio u tehnološkom načinu života i naučio je programiranje od oca tijekom osnovne škole.

Rana profesionalna povijest Dana Larimera

Larimer je 2003. godine diplomirao inženjerstvo računalnih znanosti od Virginia Tech-a i očito ga je dobro iskoristio jer je često zaslužan za vizionarskog arhitekta i inženjera koji stoji iza nekih od najuspješnijih projekata industrije kriptovaluta..

Larimerov neposredni put poslijediplomske karijere uključivao je osnivanje i obavljanje uloga softverskog inženjerstva u nekoliko tvrtki, a veći dio vremena proveo je u automobilskoj i tehnološkoj tvrtki Torc Robotics sa sjedištem u Blacksburgu u državi Virginia. Drugi posao po dužini trajanja bio je osnivač i izvršni direktor tvrtke Invictus Inovacije (2013.-2015.), Tvrtka s web lokacijom koja je već istekla, a koja se fokusirala na autorski rad na tehničkim radovima i interni razvoj (BitShares).

Bilo je to otprilike šest godina nakon završetka studija, kada se Larimer 2009. pokušao izgraditi digitalnu valutu i nabasao na Bitcoin. Odmah je počeo petljati s tom tehnologijom i komunicirao je s anonimnim osnivačem Bitcoina Satoshiem Nakamotom na Bitcoin forumu.

Larimer je također meta opeklina na forumu Satoshi Nakamoto: “Ako mi ne vjerujete ili ne razumijete, nemam vremena pokušati vas uvjeriti, oprostite.”larimer satoshi

BitShares: Pionirski DPoS algoritam

Larimer je 2014. izgradio BitShares, peer-to-peer distribuiranu knjigu i mrežu koja također djeluje kao decentralizirana razmjena. Ovaj je projekt u konačnici rođen iz Larimerovog nezadovoljstva tendencijom centraliziranih burzi da se zatvore po volji hakera ili vlasti. Osnovna komponenta BitSharesa je bitUSD, stabilni novčić (digitalno sredstvo vezano za američki dolar) porijeklom iz BitShares blockchaina.

Larimer je izumitelj algoritma za delegirani dokaz uloga BitShares, koji se koristio u svemu, od Steema, EOS-a, Popisa, Arke i drugih.

BitShares služi kao sve, od mreže, banke, glavne knjige, razmjene, softvera, zajednice, valute, tvrtke, a prema Larimeru, čak i država.

Tijekom svojih godina sastavljanja BitShares, Larimer je razvio Graphene, implementaciju blockchaina uglavnom otvorenog koda koji služi kao temelj za BitShares i Steem blockchains.

Otprilike u to vrijeme započeli su Dan Larimer i njegov otac Stan, veteran američke zrakoplovne industrije Cryptonomex Inc.., neovisna agencija za razvoj i savjetovanje o blockchainu. Cryptonomex Inc. reklamira svoje inženjere koji su osmislili i izradili “jednu od najnaprednijih blockchain arhitektura na tržištu” – i to s pravom.

BitShares i Steem sposobni su za obradu preko 100 000 transakcija u sekundi, s prosječnim vremenom kraćim od 1 sekunde po transakciji.

Steem: Blockchain ispunjava rani komercijalni uspjeh visokih korisnika

2016. godine Dan Larimer okupio se s Nedom Scottom i osnovao Stee

Početna stranica Steemita

mit, Inc. i služio je kao glavni tehnički direktor projekta do ožujka 2017. On je glavni arhitekt Steem blockchaina i Steem cryptocurrency.

Steem pokreće cijelu Steemit mrežu. Steemit, što je nešto poput decentraliziranog Reddita, trenutno je vodeća društvena mreža zasnovana na blockchainu s više od 50 000 korisnika mjesečno.

EOS i Block.one

Dan Larimer prebacio se i postao CTO Block.onea, matičnog i holding društva EOS-a. Prema web stranica, Block.one “dizajnira sustave slobodnog tržišta kako bi osigurao život, slobodu i imovinu objavljivanjem softvera otvorenog koda koji je besplatan za svakoga.”

Steemit

26. lipnja 2017. započela je jednogodišnja prodaja tokena za EOS, trenutni projekt ljubimca Dana Larimera.

EOS se želi pozabaviti mnogim zabrinutostima koje su blockchaini imali do sada, poput problema s skalabilnošću, transakcijskih troškova, nedostatka interoperabilnosti i visoke razine poteškoća da se naslijeđene i poslovne tvrtke uključe.

Prema EOS bijeli papir,

„Softver EOS.IO uvodi novu blockchain arhitekturu dizajniranu da omogući vertikalno i vodoravno skaliranje decentraliziranih aplikacija. To se postiže stvaranjem konstrukcije nalik operacijskom sustavu na kojoj se mogu graditi aplikacije. Softver pruža račune, provjeru autentičnosti, baze podataka, asinkronu komunikaciju i raspoređivanje aplikacija na stotinama jezgri ili klastera CPU-a. Dobivena tehnologija je blockchain arhitektura koja se skalira na milijune transakcija u sekundi, eliminira korisničke naknade i omogućuje brzu i jednostavnu implementaciju decentraliziranih aplikacija. “

Zanimljiv isječak iz povijesti kriptovaluta je ova razmjena 2014. između Dan Larimera i osnivača Ethereuma Vitalika Buterina u videu koji nekako izgleda kao da je snimljen 1996..

Očekuje se da će se Larimerov EOS, u nekim krugovima nazvan “ubojicom Ethereuma”, sukobiti s Ethereumom na nekoliko frontova u budućnosti.

Završne misli

Rijetki poduzetnici u prostoru kriptovaluta i blockchaina mogu pronaći svoje otiske palca na toliko projekata kao Dan Larimer. EOS i Steemit (i do neke mjere i dalje Bitshares) spremni su biti neki od najboljih projekata u kriptovalutama u 2018. godini.

Postoji razlog zbog kojeg se Larimer smatra graničnom legendom u programskim krugovima kriptovaluta i blockchaina. Njegov dokazani rekord u stvaranju funkcionalnih i visoko konkurentnih tvrtki nešto je što ga čini smrtonosnom komponentom bilo kojeg projekta.

Slijedite Larimera dalje Cvrkut da ide u korak sa svojim životom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me