Što je BitBay?

BitBay je besplatno, decentralizirano tržište za kupnju i prodaju robe i usluga na blockchainu. Možete se izravno povezati s vršnjacima i obavljati transakcije bez potrebe za posrednikom kao što su Amazon, eBay ili Craigslist. Transakcije su sigurne i anonimne. Također su zajamčeni escrowom.

Cilj projekta je biti novi standard za e-trgovinu, omogućavajući pojedincima da trguju jedan na jedan u mjerilu. Kao rezultat toga, BitBay tvrdi da će revolucionirati globalnu trgovinu. Naizgled je izvrsno rješenje i za druge nišne programe, gdje postojeće tržnice ne opslužuju grupe ljudi.

U početku je BitBay započeo strijeljano. Izvorni osnivači 2014. godine prikupili su kapital u lošoj namjeri i brzo napustili projekt nakon prikupljanja sredstava, a vodeći programer držao je torbu. Činilo se kao da je BitBay gotov, ali programer je nastavio raditi na projektu iz osjećaja dužnosti prema izvornim investitorima, bez pristupa kapitalu prikupljenom u krugu prikupljanja sredstava.

Od tih ranih, neizvjesnih dana, razvoj je jako napredovao. Platforma je službeno pokrenuta 2015. godine i aktivno se ažurira tijekom posljednjih nekoliko godina. Korisnici su uspješno obavljali transakcije u različitim djelatnostima, uključujući jednog korisnika koji prodao pet hektara zemlje na BitBayu.

eBay na Blockchainu

Ime BitBaya je portmanteau Bitcoina i eBaya. U određenom smislu, to je koristan način razmišljanja o tome što platforma radi. To je tržište za korisnike koji stavljaju liste predmeta na prodaju i pregovaraju o cijenama. Te su cijene izražene u BAY, kriptovaluti platforme.

Kada postignete dogovor, postavljate pametni ugovor koji osigurava isporuku određenog predmeta pomoću escrow-a. To stvara povjerljive transakcije između stranaka. Što više transakcija obavljate, više ćete stjecati reputacijske bodove i spremniji će budući prodavači / kupci biti u transakciji s vama.

bitbay značajke1

Centralizirana tržišta (poput eBaya ili Amazona) ponekad ograničavaju broj predmeta koje prodavatelj može navesti. Ili će zahtijevati upotrebu određenih platnih platformi koje uzimaju postotak transakcija. Uz to, geografski su ograničeni, ograničavajući broj i vrstu potencijalnih kupaca za predmet. Konačno, centralizirana tržišta pohranjuju podatke o kupcima na centraliziranim poslužiteljima koji mogu biti ugroženi.

BitBay jamči neograničen pristup svojoj platformi. Navedite onoliko stavki koliko želite, bez zemljopisnih ograničenja. Transakcije u BAY tokenima se ne naplaćuju. Zapravo uopće nema naknade za upotrebu platforme.

Escrow s dvostrukim depozitom

Escrow s dvostrukim pologom BitBay je način kojim se osigurava da se predmeti isporučuju i sporovi rješavaju na decentraliziran način. Na tipičnoj centraliziranoj platformi, poput eBaya, platforma se uključuje u rješavanje sporova. Obično su uvijek na strani kupca. To može završiti nepravedno prema prodavaču. Što je još važnije, dodaje puno režijskih troškova na upravljanje tržnicom ako trebate riješiti sporove.

BitBay se time bavi osiguravajući da sve strane imaju udjela u uspjehu transakcije. Prije transakcije obje strane polože iznos escrow-a kao jamstvo protiv transakcije. Ako proizvod stigne u dobrom stanju, a kupac je platio u cijelosti, obje strane signaliziraju uspješnu transakciju i dvostruka se escrow vraća strankama.

dvostruka escrow bitbay

U slučaju spora, dvostruka escrow neće otpustiti sve dok obje strane ne budu zadovoljne. To prisiljava stranke da pregovaraju o razumnom rješenju spora kako bi se vratila garantna lista. Prevaranti i drugi loši glumci ne mogu profitirati u takvom sustavu, jer im njihova pohrana neće biti vraćena.

Uz to, BitBay-ov sustav reputacije pomaže kupcima i prodavačima da znaju koliko treba vjerovati drugoj strani. Korisnici s lošom reputacijom ili bez povijesti transakcija možda će trebati staviti više sredstava na escrow prije obavljanja transakcija. U međuvremenu, korisnici s velikom reputacijom moći će staviti manje sredstava na escrow za svoje transakcije.

Dinamično postavljanje cijena

Jedan od ključnih aspekata BitBaya kao tržišta je njegov token koji je dinamički vezan. To znači da novčana masa fluktuira na takav način da vrijednost BAY ostaje relativno ravna. Za razliku od divljih promjena cijena koje vidimo u drugim kriptovalutama, BAY će zadržati prilično ujednačenu, ali dinamičnu vrijednost. To ga čini privlačnijim za upotrebu kao valuta za kupnju fizičke robe. Znate da kad kupite BAY, vrijednost neće odmah pasti i možete biti sigurni da će u budućnosti nešto vrijediti.

Klinovi se zamrzavaju i puštaju kovanice pri određenim vrijednostima, ublažavajući nestabilnost tržišta i potičući dosljedno, korisno tržište. BitBay još nije objavio svoju tehnologiju vezivanja, ali izvori s kojima sam razgovarao na projektu uvjereni su da će ih objaviti ove godine.

Privatnost & Više potpisa

BitBay podržava sve vrste privatnosti i sigurnosnih mjera. Za dodatnu sigurnost lako je stvoriti novčanik s više potpisa. Postoje integracije za Tor i druge proxyje koji pomažu anonimizirati vašu vezu s tržištem. Zaslonska tipkovnica omogućuje unos lozinke ili ključa bez upotrebe tipkovnice i osjetljivosti na prijavljivanje. Uz to, možete stvarati slike s ugrađenim privatnim ključem, tako da je hakeru teže pronaći pohranjeni ključ.

bitbay značajke2

Timelocks & Atomski zamjene

Tržište također ima funkcionalnost zaključavanja ugovora i zamjene valuta. To omogućuje sve vrste unakrsnih transakcija i financijske provedbe. Vremensko zaključavanje i drugi pametni elementi ugovora omogućuju stvaranje oklada, escrow-a, terminskih poslova i trgovina opcijama ili bilo kojeg broja drugih financijskih transakcija.

Tim & Polemika

BitBay je loše započeo. Izvorni osnivači zavarali su investitore i nikada nisu namjeravali izgraditi platformu. Doveli su Davida Zimbecka kao tehničku orijentaciju kako bi projektu dali legitimitet. Kad su nestali nedugo nakon krugova prikupljanja sredstava, zajedno s kapitalom koji su prikupili, David je ostao bez financiranja i puno bijesnih investitora.

Davidu bi u tom trenutku bilo lako odustati i odustati od projekta, ali nije. Prvih nekoliko godina BitBay-a bio je jedini programer na projektu. Nije imao novca za unajmljivanje drugih programera, a programeri dobrovoljci povremeno su pomagali.

Osvrćući se na iskustvo, David je rekao ovo:

“Krađa i nepovjerenje koji su se u početku dogodili s osnivačima utjecali su na mene emocionalno i do danas još uvijek imam problema vjerujući da ljudi mogu takve stvari činiti drugim ljudima ciljano i bez ikakvih sumnji. Jednostavno nisam tako odgojena. Bila je to lekcija iz stvarnog života i trebalo mi je puno vremena da je prebolim. …

Dugo je vremena ova izdaja utjecala na moj rad i osobni život, ali krenuo sam dalje i odlučniji sam nego ikad dovršiti projekt. BitBay će ustati iz pepela poput feniksa. Ne mogu ništa učiniti kako bi spriječili uspjeh BitBaya. “

bitbay tim

BitBay sada u svom osnovnom timu ima pet članova, a doprinose i programeri, dizajneri i trgovci.

BAY Token

BAY token je transakcijski token na tržištu. Koristite ga za kupnju i prodaju, a može sudjelovati i u smrzavanjima, depozitima, okladama, zamjenama itd. Sam token djeluje poput Bitcoina i zaštićen je mrežom.

Iako BAY možete koristiti za transakcije, ne morate. Međutim, morate koristiti BAY ako želite sudjelovati u stavljanju žetona.

Cijena BAY-a uspostavila se nakon odlaska prvotnih osnivača i zadržala se na niskom nivou do ožujka 2017. kada je poletjela. Prošao je nekoliko ciklusa trka bikova i medvjeda, s maksimalnom cijenom većom od 30 centi u siječnju 2018. prije povlačenja na trenutnu vrijednost.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Gdje kupiti BitBay (BAY)

Upbit i Bittrex čine 98% volumena trgovanja BAY tokenima, pa ćete htjeti koristiti jednu od te dvije razmjene da biste dobili BAY.

Da biste to učinili, morat ćete kupiti BTC, jer ove razmjene ne trebaju fiat.

Kako čuvati BitBay (BAY)

BitBay ima mrežni novčanik koji olakšava stvaranje adresa i slanje transakcija. Međutim, da biste sudjelovali na cjelovitom tržištu, morat ćete preuzeti klijenta tržišta. Postoje i drugi GUI novčanici za držanje BAY-a. Sve to možete pronaći na stranica za preuzimanja njihove web stranice.

Zaključak

David Zimbeck pokazao je čvrstoću i predanost ovom projektu tijekom posljednje četiri godine. Činjenica da je uspješno koordinirala mnoge transakcije razlog je za nadu i uzbuđenje. U razvojnom planu projekta očekuje se još mnogo toga, a sada kada postoji posvećeni tim, očekujte da će tržište rasti i evoluirati tijekom sljedeće godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me